Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Στην αρχική σελίδα έχει ειδικό πλαίσιο όπου μπορούμε να εισάγουμε μία λέξη και το in.gr τη μεταφράζει και λέει πώς προφέρεται. Δεν ξέρω για ποιες γλώσσες λειτουργεί, αλλά για τα Αγγλικά σίγουρα

πχ
Το εχω ακουσει και σαν άβαταρ και σαν αβατάρ. Νομιζω εχει λατινικες ριζες οπου προφερετε άβαταρ ενω στην συγχρονη γλωσσα το προφερουμε αβατάρ
Αρχική Δημοσίευση από in.gr:avatar [Evatar/avatAr]
ουσ. θρησκ. αβατάρ(α) εκδήλωση (της θεότητας)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απαντηση λογικού ανθρωπου : οπως στη μητρική του γλώσσα, Καρλ Σέ-ϊ-γκαν.Ή οριακά Σάγκαν (πιο επιπεδο αλφα).
Απαντηση ανημερωτου που μιμειται χωρις να αμφισβητει : Καρλ Σαγκάν...γιατι..."ετσι το λενε και οι αλλοι"...

Απάντηση του παραπανω + δοση συνδρομου "ελληναρα" : Καρολος Σαγκανάς,ναουμ...πολυ καλο παλικαρι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δεσμώτης
Περιβόητο μέλος

Το Carl Sagan πως προφερεται ;
Καρλ Σαγκάν, βεβαίως βεβαίως.

Απαντηση ανημερωτου που μιμειται χωρις να αμφισβητει : Καρλ Σαγκάν...γιατι..."ετσι το λενε και οι αλλοι"...![]()
Ζήτω η Μπάρμπι Ραπούνζελ χιχιχιχιχι.
Συμβουλή: Πρώτα μαθαίνουμε ότι άλλο ανημέρωτος κι άλλο ανενημέρωτος (σωστά Ελληνικά δηλαδή) και μετά εκφράζουμε και άποψη για τη προφορά ξενικών ονομάτων στην Ελληνικήν.
Αυτά με αγάπη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kleftra
Διάσημο μέλος

Και δεν κάνω πλάκα, το χω απορία.
Γερμανόφωνοι τα φώτα σας.
fandago
Διακεκριμένο μέλος

kalypso
Περιβόητο μέλος

Σβαρτσενέγκερ
και
Σγουάρτσενέγκερ
(με παχυ σιγμα και τα 2).
Και κατι μου λεει οτι ειναι πιο κοντα στο 2ο.(πως λεμε τη μαρκα ρολογιων swatch ενα πραγμα, με κατι αναμεσα σε α και ο )
kalypso
Περιβόητο μέλος

Όσο για τα swatch έχω την εντύπωση ότι η ονομασία τους προέρχεται από το Swiss και το watch

εδιτ. Σημαντικό! Το παχύ σ προφέρεται μόνο όταν υπάρχουν τα γράμματα sch (και τα τρία μαζί ), αλλιώς προφέρεται ως απλό σ

fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

Και στα Αυστριακα το ιδιο; (γιατι Αυστριακος ειναι ο Aah'nold)
Άσχετο-σχετικό... Τα αυστριακά έχουν μεγάλες διαφορές από τα γερμανικά (σαν ελληνικά-κυπριακά) ή είναι απολύτως όμοια;
Neraida
Επιφανές μέλος

Άσχετο-σχετικό... Τα αυστριακά έχουν μεγάλες διαφορές από τα γερμανικά (σαν ελληνικά-κυπριακά) ή είναι απολύτως όμοια;
Το όνομα του ηθοποιού Schwarzenegger?
Και δεν κάνω πλάκα, το χω απορία.
Γερμανόφωνοι τα φώτα σας.
Σβαρτσενεγκα...ειναι....(ετσι προφερεται) (το -er τελος της λεξης "προφερεται" ως "α" και το Sch προφερεται ως παχυ "σ"..)
Και στην Αυστρια γερμανικα μιλανε....απλα το αξεντ αλλαζει και καποιες εκφρασεις ..
kleftra
Διάσημο μέλος

Σβαρτσενεγκα (το -er τελος της λεξης "προφερεται" ως "α" )
Aυτήν την προφορά δεν την είχα ξανακούσει, συνήθως ακούω όλα τα προηγούμενα, προφανως όμως αυτό θα είναι και το πιο σωστό.
kalypso
Περιβόητο μέλος

Σβαρτσενεγκα...ειναι....(ετσι προφερεται) (το -er τελος της λεξης "προφερεται" ως "α" και το Sch προφερεται ως παχυ "σ"..)
Και στην Αυστρια γερμανικα μιλανε....απλα το αξεντ αλλαζει και καποιες εκφρασεις ..

Δεν προφέρεται όμως το -er σαν κάτι μεταξύ ε και α; Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

τον λέω Ζβαρτσενέγκερ

Isiliel
Επιφανές μέλος

Χε!καλά εγώ είμαι μεγάλο βλαχαδερό
τον λέω Ζβαρτσενέγκερ![]()

Neraida
Επιφανές μέλος

Tetragrammaton
Διάσημο μέλος

καλά εγώ είμαι μεγάλο βλαχαδερό
τον λέω Ζβαρτσενέγκερ![]()
Υπάρχει και το ακόμα καλύτερο "Ζβαντζενέγκερ".

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

ψήνομαι να τον πάρω και σήμερα τηλέφωνο να τον ρωτάω για τον Αρνί

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.