Το άκυρο είναι τεχνική ρύθμιση της εκλογικής διαδικασίας, δεν είναι πολιτική άποψη και δεν σκοπεύω ν'αλλάξω γνώμη. Πολιτική άποψη το λευκό ή η υποστήριξη σχηματισμού. Σε περιπτώσεις όπως η τωρινή, που το κλίμα αποχής είναι γενικευμένο, είναι πολιτική άποψη και η αποχή. Το άκυρο δεν είναι.
Σχετικά με το ΛΑΟΣ, λαικίστικη δεξιά θα το ονόμαζα, δε νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι λαικίζει ασύστολα και μάλιστα διά στόματος Προέδρου. Δεν θα το χαρακτήριζα φασιστικό κόμμα, αλλά περιλαμβάνει και φασίστες, όπως ο Βορίδης. Πάντως εντελώς αντικειμενικά, όταν στις άλλες χώρες (στην "προοδευτική" Ολλανδία πχ.) οι ακροδεξιοί βγαίνουν δεύτερο και τρίτο κόμμα, όταν οι Άγγλοι βάζουν το British National Party (κόμμα ρατσιστικό, υπεροχής της λευκής ράτσας κλπ.) στο Ευρωκοιβούλιο, δεν είναι δυνατόν να καλούνται φασίστες οι έλληνες εκλογείς. Πραγματικά καμία σχέση. Το ΛΑΟΣ περισσότερο φέρνει στο UK Independence Party της Αγγλίας (περιορισμός μεταναστών, αντίθεση στην Ευρωπαική Ένωση κλπ.), το οποίο έστειλε 13 βουλευτές. Όχι, σε γενικές γραμμές δεν είναι φασιστικό κόμμα, δε μπορώ να το πω αυτό σε καμία περίπτωση. Σε κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα, ο φασισμός δεν πρόκειται να τύχει καμιας αποδοχής, γι'αυτό είμαι βέβαιος. Σε άλλες "ανεπτυγμένες" χώρες, το συζητάω γιατί μου δίνουν το δικαίωμα τα εκλογικά αποτελέσματα και η περιρρέουσα νοοτροπία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.