Εγω θελω να θιξω το θεμα του Συριζα στον οποιο ειχα ελπισει οπως και οι περισσοτεροι απο εσας απο οτι βλεπω. Ο Συριζα εκτιναχθηκε σε ποσοστο 18% δημοσκοπικα και στη συνεχεια ακολουθησε κατρακυλα. Αυτο που αποκομισαν οι περισσοτεροι υποστηρικτες του αναμεσα τους κι εγω ειναι οτι ειναι ενα κινημα βιτρινας, ενα κινημα που εχει ενταχθει στη συγχρονη μιζερια της ελληνικης κοινοβουλευτικης αριστερας που διαρκως προβαινει σε ανουσιες κινήσεις εντυπωσιασμου για να εξυπηρετησει ψηφοθηρικους σκοπούς (να αποκτησει δυο τρεις εδρες παραπάνω )Λιγα παραδείγματα που μου έρχονται στο νου είναι η αρνηση να καταδικασει τις επιθεσεις των κουκουλοφόρων που το έτερο αριστερό κινημα (ΚΚΕ)καταδίκασε απερίφραστα από την πρώτη στιγμη. Αυτο οφείλεται στο οτι αυτοί οι κουκουλοφόροι αποτελουν ενα τμήμα της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ .Επισης στο νου μου ερχεται το πιο προσφατο παράδειγμα της συμμετοχης στο ντιμπειτ του Αλαβάνου και όχι του Τσίπρα κατι που εστρεψε τα φλας της δημοσιοτητας στο Συριζα.Αυτη αποτελεί αναμφιβολα μεγάλη ικανοποιήση του κινήματος που χαίρονται στην ιδέα της απόκτησης 2-3 εδρών παραπάνω λόγω αλόγιστης προβολής.Αξίζει να σημειωθεί πωσ για να επικρατήσει η ισχύουσα θέση έχει παραγκωνιστεί η θέση σπουδαίων στελεχών με πλούσια δράση στην αριστερη ζωή του τόπου όπως του Φ Κουβέλη ή του πρόσφατα εκλιπώντος Μ Παπαγιαννακη.
Και εγω όπως όλοι επέλεξα τον Τσίπρα για ηγέτη του Συριζα γιατί πιστεψα πως θα φέρει μια φρεσκάδα μεσα στην πολιτική σήψη των καιρών μας . Αλλα οι τακτικές και οι πολιτικές πρακτικές που εφαρμόζει το επιτελείο του Συριζα απευθύνονται σε ψηφοφόρους χωρις κριτική σκέψη χωρίς παιδεία , σε έρμαια των δημαγωγών που αντανακλώνται σε παλαιότερες εποχές
Ομως μετα την πολιτική άτη των μελών του Συριζα ακολουθεί Νέμεσις και τήση. Και μιας μορφής τήση που δεχτηκε ο Συριζα προηλθε απ το γκαλοπ του αλ Τσαντιρι στο οποίο οι περισσότεροι το χαρακτηρίζουν αστικό (συστηματικό)κομμα ύψιστη ταπείνωση για ένα κίνημα που θέλει να λέγεται αριστερό . Και για να επανεμπνευσει εμπιστοσύνη θα χρειαστεί να αλλάξει άρδην ο προσνατολισμός του κινήματος. Κατα τη γνώμη μου κ . Τσιπρα κ. Αλαβάνε και οι υπόλοιποι που κανετε κουμάντο στο κόμμα αποτύχατε παταγωδώς
-----------------------------------------
α και δεν είπα τη θα ψήφιζα . Θα ψήφιζα ένα κόμμα που θα αναδιάρθρωνε τη ριζοσπαστικη αριστερά και που θα είχε πολιτικό λόγο και προγραμμα εξουσίας. Αφού τέτοιο κόμμα είναι ιδεατό παράδειγμα θα ψήφιζα εν αναγκει και Πασόκ υπό την καθοδήγηση ενός ικανότερου και αξιόλογου ηγέτη ( π.χ Βενιζέλου) o oποίος μπορεί μεν να είναι κατά κόρον αστός και να απέχει κατά πολύ απ την πολιτική μου ιδεολογία ωστόσο μου φαίνεται απ τους λίγους που μπορεί όχι να εμπνεύσει αλλά τουάχιστον να πείσει τους Έλληνες ότι κάτι διαφοροποιείται προς το καλύτερο