Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 6.164 μηνύματα.

Δεν θα εχεις. Ειδικα αμα ειναι προστατευτικοι. Βρες τροπο να μεινεις μονος σου.Βλέπω πάρα πολλές συμβουλές για άτομα που ετοιμάζονται να σπουδάσουν σε άλλες πόλεις αλλά τι θα συμβουλεύατε τα παιδιά που παραμένουν στην πόλη τους για σπουδές? (σαν εμένα). Πως διαχειρίζεται "φοιτητική ζωή" όταν έχεις τους γονείς σου ακόμα πάνω από το κεφάλι σου?
fortheloveofshizaya
Νεοφερμένο μέλος
Η fortheloveofshizaya αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 11 μηνύματα.

Οι δικοί μου γονείς είναι νορμάλ άτομα με την έννοια ότι με αφήνουν να κάνω αυτό που θέλω αρκεί να μην βάζω τον εαυτό μου ή άλλους σε κίνδυνο. Δεν μου κάθονται στον σβέρκο με άλλα λόγια, απλώς νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι λίγο πιο άβολα τώρα που μεγαλώνω.Δεν θα εχεις. Ειδικα αμα ειναι προστατευτικοι. Βρες τροπο να μεινεις μονος σου.
Δυστυχώς το να μείνω μόνη μου είναι αδύνατο. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα (τουλάχιστον προς το παρόν) για να νοικιάσω δικό μου σπίτι και καμιά από της φίλες μου δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο ώστε να πεις ότι θα πάω να συγκατοικησω με οικείο άτομο.
redpointer
Δραστήριο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 419 μηνύματα.

Αυτο το πριν την οικονομικη κριση ειναι το ακραιο. Υπηρχε ατομο που εβγαζε τον μηνα 7 χιλιαδες ευρω σε κατασκευαστικη σαν πολιτικος μηχανικος (αποφοιτος εμπ) και πηρε δανειο για βιλα στην βουλα με δοση 4.5 χιλιαρικα τον μηνα και τωρα δεν εχει τιποτα. Υπαρχουν ΠΟΛΛΕΣ τετοιες ιστοριες που δεν νομιζω να τις ξαναδουμε ποτε στην ελλαδα!Τα ίδια έλεγαν και στην δική μου εποχή: βέβαια τότε έπαιζε πολύ αυτό γιατί ήταν πριν την οικονομική κρίση.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Το θεμα ειναι να καταλαβει το ιδιο το παιδι οτι πρεπει να τελιωνει με την σχολη και να βγει στην αγορα εργασιας οσα λεφτα εχουν η δεν εχουν οι γονεις του! Το να βγεις νωρις στην αγορα εργασιας κερδιζεις πολλα και εμπειριες περα απο χρηματα προφανως!Οι δικοί μου γονείς είναι νορμάλ άτομα με την έννοια ότι με αφήνουν να κάνω αυτό που θέλω αρκεί να μην βάζω τον εαυτό μου ή άλλους σε κίνδυνο. Δεν μου κάθονται στον σβέρκο με άλλα λόγια, απλώς νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι λίγο πιο άβολα τώρα που μεγαλώνω.
Δυστυχώς το να μείνω μόνη μου είναι αδύνατο. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα (τουλάχιστον προς το παρόν) για να νοικιάσω δικό μου σπίτι και καμιά από της φίλες μου δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο ώστε να πεις ότι θα πάω να συγκατοικησω με οικείο άτομο.
fortheloveofshizaya
Νεοφερμένο μέλος
Η fortheloveofshizaya αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 11 μηνύματα.

Δεν ξέρω για άλλους πρωτοετείς αλλά εγώ το καταλαβαίνω αυτό. Δυστυχώς όμως, το να βρεις δουλειά σαν κάποιος χωρίς προϋπηρεσία (ακόμα και σε μέρη όπως καφετέριες κλπ) είναι το ίδιο με το να προσπαθείς να βρεις πηγή νερού στην έρημο Σαχάρα. Μια φίλη μου (και αυτή σπουδάζει) ψάχνει πάνω από χρόνο τώρα και ενώ την παίρνουν για συνέντευξη δεν την παίρνουν με τίποτα.Αυτο το πριν την οικονομικη κριση ειναι το ακραιο. Υπηρχε ατομο που εβγαζε τον μηνα 7 χιλιαδες ευρω σε κατασκευαστικη σαν πολιτικος μηχανικος (αποφοιτος εμπ) και πηρε δανειο για βιλα στην βουλα με δοση 4.5 χιλιαρικα τον μηνα και τωρα δεν εχει τιποτα. Υπαρχουν ΠΟΛΛΕΣ τετοιες ιστοριες που δεν νομιζω να τις ξαναδουμε ποτε στην ελλαδα!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Το θεμα ειναι να καταλαβει το ιδιο το παιδι οτι πρεπει να τελιωνει με την σχολη και να βγει στην αγορα εργασιας οσα λεφτα εχουν η δεν εχουν οι γονεις του! Το να βγεις νωρις στην αγορα εργασιας κερδιζεις πολλα και εμπειριες περα απο χρηματα προφανως!
Τουλάχιστον αυτή είναι η κατάσταση στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στα δυτικά προάστια.
smarw
Δραστήριο μέλος
Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 581 μηνύματα.

Κοίτα ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας , και εγώ δεν πηρα κάτι επειδή πέρασα, αλλά ποτέ δεν μου έχει λείψει τίποτα οποτέ αυτό μετράει περισσότερο. Σκέψου ότι το να περάσεις στο πανεπιστήμιο μπορεί να είναι επιτυχία αλλά έρχεται και με έξοδα ενοίκια, μετακινήσεις κτλΕν τω μεταξύ, εμένα οι γονείς μου δεν μου κάνανε κανένα δώρο και είχα γράψει και πολύ καλά. Ούτε καν 10 ευρώ.
itsari
Νεοφερμένο μέλος
Ο itsari αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 19 μηνύματα.

εμενα λενε οτι αμα παω να μεινω αλλου θα πληγωθουν επειδη και καλα δε τους αντεχω η κατι τετοιο. Για το οικονομικο νομιζω η καλυτερη λυση ειναι part time και συγκατοικιση. Ιδια μοιρα και γωΟι δικοί μου γονείς είναι νορμάλ άτομα με την έννοια ότι με αφήνουν να κάνω αυτό που θέλω αρκεί να μην βάζω τον εαυτό μου ή άλλους σε κίνδυνο. Δεν μου κάθονται στον σβέρκο με άλλα λόγια, απλώς νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι λίγο πιο άβολα τώρα που μεγαλώνω.

Το μεγαλυτερο μου θεμα ειναι οτι τσακωνονται παρα πολυ και κανουν φασαρια, κατι που εκτος του οτι ειναι ενοχλητικο, μου ανεβαζει το στρες κατα 70%. Ειδικα ο μεγαλυτερος αδερφος μου που ειλικρινα εχει θεματα θυμου...
Για τωρα απλα σκεφτομαι απλα να μην περναω πολλη ωρα στο σπιτι...
smarw
Δραστήριο μέλος
Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 581 μηνύματα.

εγώ πιστεύω καλύτερα να ασχοληθείς με τη σχολή και να πάρεις το πτυχίο σου σε νορμάλ χρονικό πλαίσιοΔεν ξέρω για άλλους πρωτοετείς αλλά εγώ το καταλαβαίνω αυτό. Δυστυχώς όμως, το να βρεις δουλειά σαν κάποιος χωρίς προϋπηρεσία (ακόμα και σε μέρη όπως καφετέριες κλπ) είναι το ίδιο με το να προσπαθείς να βρεις πηγή νερού στην έρημο Σαχάρα. Μια φίλη μου (και αυτή σπουδάζει) ψάχνει πάνω από χρόνο τώρα και ενώ την παίρνουν για συνέντευξη δεν την παίρνουν με τίποτα.
Τουλάχιστον αυτή είναι η κατάσταση στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στα δυτικά προάστια.
Atrlef
Νεοφερμένο μέλος
Ο Atrlef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 36 μηνύματα.

Γνώμη για δουλειά περίπου 15 ώρες την εβδομάδα και κυρίως ΣΚ ενώ σπουδάζω ΗΜΜΥ απθ; Σε συνδυασμό με κοινωνική ζωή, παρακολούθηση, διάβασμα κλπ κλπ κλπ
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 6.164 μηνύματα.

πολυ δυσκολο για τη σχολη σου.Γνώμη για δουλειά περίπου 15 ώρες την εβδομάδα και κυρίως ΣΚ ενώ σπουδάζω ΗΜΜΥ απθ; Σε συνδυασμό με κοινωνική ζωή, παρακολούθηση, διάβασμα κλπ κλπ κλπ
fortheloveofshizaya
Νεοφερμένο μέλος

Η κατάστασή σου είναι πραγματικά τραγική και σου εύχομαι τα καλύτεραεμενα λενε οτι αμα παω να μεινω αλλου θα πληγωθουν επειδη και καλα δε τους αντεχω η κατι τετοιο. Για το οικονομικο νομιζω η καλυτερη λυση ειναι part time και συγκατοικιση. Ιδια μοιρα και γω.
Το μεγαλυτερο μου θεμα ειναι οτι τσακωνονται παρα πολυ και κανουν φασαρια, κατι που εκτος του οτι ειναι ενοχλητικο, μου ανεβαζει το στρες κατα 70%. Ειδικα ο μεγαλυτερος αδερφος μου που ειλικρινα εχει θεματα θυμου...
Για τωρα απλα σκεφτομαι απλα να μην περναω πολλη ωρα στο σπιτι...

Και εμένα έχουν την τάση να μαλώνουν λόγο των προβλημάτων θυμού που έχει ο πατέρας μου αλλά ευτυχώς δεν είναι αρκετά συχνό φαινόμενο ώστε να μου προκαλούν ιδιαίτερο στρες.
Οι δικοί μου θα ήθελαν πολύ να με διώξουν ώστε να μάθω να ζω μόνη μου αλλά για τους λόγους που ανέφερα στα προηγούμενα μου μηνύματα είναι ανέφικτο. Κάποια στιγμή ελπίζω να πιάσω δουλειά και να μαζέψω λεφτά ή να έρθει κάποια ευκαιρία.
Ελπίζω και οι δύο να τα καταφέρουμε και στη σχολή και γενικά στην ζωή
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.632 μηνύματα.

εξαιρετικος συνδιασμος..πολυ βατο ... πολυ τυχερηΓνώμη για δουλειά περίπου 15 ώρες την εβδομάδα και κυρίως ΣΚ ενώ σπουδάζω ΗΜΜΥ απθ; Σε συνδυασμό με κοινωνική ζωή, παρακολούθηση, διάβασμα κλπ κλπ κλπ
fortheloveofshizaya
Νεοφερμένο μέλος

Και εγώ αυτό θέλω να κάνω τουλάχιστον για τα δύο πρώτα χρόνια της σχολής. Δεν είναι το τέλος του κόσμου να κάτσω σπίτι, απλώς πιστεύω ότι το dynamic θα αλλάξει σιγά σιγά και θέλω να μάθω πως να το διαχειριστώ.εγώ πιστεύω καλύτερα να ασχοληθείς με τη σχολή και να πάρεις το πτυχίο σου σε νορμάλ χρονικό πλαίσιο
smarw
Δραστήριο μέλος

εφόσον οι γονείς σου είναι χαλαροί δεν νομίζω να υπάρξει μεγάλο προβλημαΚαι εγώ αυτό θέλω να κάνω τουλάχιστον για τα δύο πρώτα χρόνια της σχολής. Δεν είναι το τέλος του κόσμου να κάτσω σπίτι, απλώς πιστεύω ότι το dynamic θα αλλάξει σιγά σιγά και θέλω να μάθω πως να το διαχειριστώ.
Atrlef
Νεοφερμένο μέλος
Ο Atrlef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 36 μηνύματα.

Χαχα καλώς αλλά τυχερΟΣ*εξαιρετικος συνδιασμος..πολυ βατο ... πολυ τυχερη
redpointer
Δραστήριο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 419 μηνύματα.

Δυτικα προαστια δεν γινεται να μην εχει δουλειες γενικα. Ψαξε σε κανενα σουβλαντζιδικο κλπ τοσα εχει! Επισης το διαβασμα ειναι δουλεια απλα δεν πληρωνεσαι. Το διαβασμα σε ωριμαζει.Δεν ξέρω για άλλους πρωτοετείς αλλά εγώ το καταλαβαίνω αυτό. Δυστυχώς όμως, το να βρεις δουλειά σαν κάποιος χωρίς προϋπηρεσία (ακόμα και σε μέρη όπως καφετέριες κλπ) είναι το ίδιο με το να προσπαθείς να βρεις πηγή νερού στην έρημο Σαχάρα. Μια φίλη μου (και αυτή σπουδάζει) ψάχνει πάνω από χρόνο τώρα και ενώ την παίρνουν για συνέντευξη δεν την παίρνουν με τίποτα.
fortheloveofshizaya
Νεοφερμένο μέλος

Όπως είπα και πριν, δεν είναι ότι δεν υπάρχουν, είναι ότι οι περισσότεροι ζητάνε να έχεις εμπειρία κάτι που ένας πρόσφατος απόφοιτος λυκείου δύσκολα εχει.Δυτικα προαστια δεν γινεται να μην εχει δουλειες γενικα. Ψαξε σε κανενα σουβλαντζιδικο κλπ τοσα εχει! Επισης το διαβασμα ειναι δουλεια απλα δεν πληρωνεσαι. Το διαβασμα σε ωριμαζει.
Προφανώς και το διάβασμα είναι δουλεία, και με καίει πιο πολύ αυτό πάρα η κανονική δουλεία αυτή την στιγμή
Ilikntas
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ilikntas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ και μας γράφει από Δράμα (Δράμα). Έχει γράψει 103 μηνύματα.

Δεν είχαμε κανένα οικονομικό πρόβλημα λολΚοίτα ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας , και εγώ δεν πηρα κάτι επειδή πέρασα, αλλά ποτέ δεν μου έχει λείψει τίποτα οποτέ αυτό μετράει περισσότερο. Σκέψου ότι το να περάσεις στο πανεπιστήμιο μπορεί να είναι επιτυχία αλλά έρχεται και με έξοδα ενοίκια, μετακινήσεις κτλ
gaidouri
Νεοφερμένο μέλος
Ο gaidouri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 62 μηνύματα.

κοίτα, δεν απολαμβάνεις φοιτητική ζωή στο έπακρο όπως θα γινόταν αν ήσουν μόνη σου, αλλά από την στιγμή που οι δικοί σου είναι νορμάλ τότε θα είναι σχετικά καλά. Τώρα όσο αφορά το θέμα φίλων, συντρόφων κλπ θα πρέπει να πηγαίνεις εσύ στα σπίτια τους και τα σχετικά αλλά βολεύεται. Μην το βλέπεις αρνητικά, γιατί άλλωστε μπορείς να το κάνεις αυτό στο μεταπτυχιακό σου.Οι δικοί μου γονείς είναι νορμάλ άτομα με την έννοια ότι με αφήνουν να κάνω αυτό που θέλω αρκεί να μην βάζω τον εαυτό μου ή άλλους σε κίνδυνο. Δεν μου κάθονται στον σβέρκο με άλλα λόγια, απλώς νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι λίγο πιο άβολα τώρα που μεγαλώνω.
amarelia
Διακεκριμένο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.575 μηνύματα.

πιάστε την απο τα μαλλιά
τα χρόνια αυτά δεν ξαναγυρνούν, δεν θα είστε ξανά 18 και 19
ζήστε το στο έπακρο
τα χρόνια αυτά δεν ξαναγυρνούν, δεν θα είστε ξανά 18 και 19
ζήστε το στο έπακρο
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.381 μηνύματα.

Αν δεν είναι control freak μια χαρά είσαι και πάλι. Εκτός αν είχες βλέψεις να μετατρέψεις το σπίτι σου σε party place. Αν μένεις μέσα στην πόλη και όχι σε τίποτα βοθροπερίχωρα μια χαρά όλα.Πως διαχειρίζεται "φοιτητική ζωή" όταν έχεις τους γονείς σου ακόμα πάνω από το κεφάλι σου?
Τίποτα δεν συγκρίνεται πιστεύω με όσους είχαν το προνόμιο να μείνουν μόνοι στα φοιτητικά τους χρόνια. Όμως και πάλι αν μένεις σε νορμάλ τοποθεσία και με νορμάλ γονείς που σε αντιμετωπίζουν ως ενήλικα και όχι ως παιδί όλα ξεπερνιούνται εύκολα. Το δύσκολο κομμάτι είναι να βρεις κόσμο και να δικτυωθείς. Η γενιά μας δεν φημίζεται για την κοινωνικότητα της.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 176 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- mikrosamiamidi
- maritina07
- MariaApo
- lalalalalalala
- gaidouri
- m.b.
- thenutritionist
- Hased Babis
- abyssiniancat
- Kafkinos
- Corfu kitty
- gianikit
- AggelikiGr
- korlef
- fortheloveofshizaya
- giannhs2001
- Drscientist
- redpointer
- Atrlef
- Lydiaaaaaaa
- sakplat
- ang12_012
- psychoticwaltz
- Dr.Katalyst
- Pyotr_Krasnov
- Indecisive2
- Searching
- Unboxholics
- E.Z
- aris65
- XRY
- Χρήστος2006
- Lathy
- Highlander
- danai22
- panosT436
- Hmmytheos
- Leo21
- Msp1
- katia.m
- Reader
- sophieee
- elenitren
- Debugging_Demon
- Xryssa
- Fwteini69
- aggelosst9
- Helen06
- User2350
- Kate1914
- Paragontas7000
- johnsala
- FNC_Sophia
- itsari
- elinamav
- bibliofagos
- jellojina
- shuuu
- violetta123
- GeorgePap2003
- SKG
- Giorgkalo
- jYanniss
- thewitcher
- blissele
- ch2006
- str07
- GeorgeTheBoss
- Wonderkid
- Giorgakys
- nick34
- Maynard
- rseven
- EFAKIT
- Schlimazel
- mariarina
- sky1
- giorgos8907
- BatGuin
- userguest
- Efi10
- elefther1ou_
- tzoulio
- tomftw
- bigguy
- Scandal
- Mistis tis erimou
- Sotiris 12
- csg
- st.krf
- Martheos
- marakimarouli
- Than003
- Jauahahwiwisjs
- acc/fin04
- Ilias__
- elef
- Dr. Gl. Luminous
- charmander
- mvas
- flikar
- Lia 2006
- Alf
- Jojo K
- Vera
- mauro_koraki
- mathithsgr
- Ydroxoos'007
- Nala
- Ryuzaki
- Nickt23
- Leo komm
- Xristinaa
- PANSOFOS
- tan07
- Kanastasia_5883
- giorgos5002
- Rene2004
- termiii
- Panpits
- nikolakhs2k8
- marrr
- Penny1903
- patoma
- andromaxh07
- Τρελας123
- Asterias54
- Conne
- bak07
- engineerth
- Panatha mono
- andyklad
- Stephanos
- GIANCHRIS
- Geraldsaga
- foxypup
- Giannis_19
- Geo20
- shortlived
- thanasarasz
- Entropy24
- kyriako
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.