Για μένα προσωπικά η φοιτητική ζωή ήταν μια όμορφη εμπειρία όχι τόσο από άποψη εξόδων, ποτού κλπ.Εγω προσωπικά έφυγα από την πόλη που μεγάλωσα,η οποία είναι μια μικρή και στάσιμη πόλη, όπου δεν υπάρχει εξέλιξη ούτε επαγγελματικά ούτε μπορείς και να εξελιχθείς σαν άτομο.Οι εμπειρίες,τα τόσα διαφορετικά άτομα που γνώρισα,όπου κάποτε ούτε θα μιλούσα μαζί τους και γιατι δεν ταιριάζαμε και γιατί ήμουν πολύ ντροπαλή,ήταν μια τεράστια εμπειρία για μένα.Εμαθα να έχω ένα σπίτι στην πένα,να είμαι αυτόνομη και ανεξάρτητη στις κινήσεις μου.Ναι οικονομικά δεν ήμουν και για αυτό από το 3ο έτος φρόντισα να περάσω τα πάντα,ώστε σιγά σιγά να μπορέσω να βρω και μια δουλειά.Στο πανεπιστήμιο όλα υπόκεινται στην δικιά σου επιθυμία,πχ να παρακολουθήσεις μάθημα,να διαβάσεις κλπ.Επιπλεον,ορισμενοι καθηγητές αποτέλεσαν έμπνευση,δεν ήθελες να χάσεις μάθημα τους.Δεν έκαναν απλά μάθημα,αλλά εξηγούσαν και φαινόμενα που συνέβαιναν γύρω μας,ώστε να αντιληφθούμε και 5 πράγματα πιο πρακτικά,πιο ουσιαστικά.Οι τόσες συναναστροφές σε αλλάζουν.Αρχιζει το μυαλό να μπαίνει σε άλλα μονοπάτια.Ειναι περίοδος πειραματισμού και αναζήτησης της πραγματικής σου ταυτότητας.Οτσν μέχρι τα 18 περιστοιχίζεσαι από ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, ειτε γονείς είτε παρέες, αναγκαστικά υιοθετείς τουλάχιστον ως ένα σημείο απόψεις και πεποιθήσεις που πραγματικά μπορεί να μην σου ταιριάζουν.Διευρυνονται οι ορίζοντες σου, σκέφτεσαι και πράττεις διαφορετικά.Αυτο ίσως να είναι και το μεγαλύτερο κέρδος.Η ελευθερία που σου δίνεται για πρώτη φορά σε αυτόν τον βαθμό είναι λυτρωτική.Ολα αυτά και πολλά άλλα θα μπορέσετε να ανακαλύψετε στην πορεία της φοιτητικής σας ζωής.Αρκει να είστε έτοιμοι και να θέλετε να εξελιχθειτε.Αλλωστε τι πιο φυσικό και όμορφο από την συνεχή πρόοδο του ατόμου τόσο σε πνευματικό επίπεδο.
Μπορεί να ακουγομαι υπερβολική,αλλά έτσι το βίωσα.Ο καθένας φυσικά έχει το δικό του μονοπάτι να ακολουθήσει.Κοιταξτε να απολαύσετε αυτά τα χρόνια που έρχονται.