εγώ έχω δυσλεξία και δυσγραφία, αυξημένη νοημοσύνη, υπέρ μαθηματικός, υπέρ προφορικός, υπέρ φαντασία και φτωχή αποκωδικοποίηση.
Όταν γράφω, γράφω με προγράμματα βοηθητικά. Μερικές φορές έχω ορθογραφικά στον υπολογιστή, αλλά φτενέ τα προγράμματα. Έκφραση πάντα έχω πρόβλημα.. αυτό δεν διορθώνει με προγράμματα.
εμένα μου έκοψαν όλα τα γραπτά και είχα 2900 μόρια το 2011. Αλλά περιττό να γράψω ότι οι εξεταστές είναι κάτι άσχετοι. Δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν και πως να βαθμολογήσουν. Δεν έχουν ψυχολόγους η ειδικούς εξεταστές στα κέντρα.
εσύ που έχεις πρόβλημα με το χέρι σου, πιστεύω ότι αυτοί οι εξεταστές είναι στα δικά σου μέτρα, μιας και δεν κάνουν για ιδικής αγωγής.
Αλλά είναι πολύ καλυτέρα προφορικά από ότι γραπτά, καμία σχέση. Τουλάχιστον δεν φοβάμαι πως γράφω. Πχ, μπορώ να κάνω καλά γράμματα εάν τα κάνω ζωγραφιστά αντί με μέθοδο γραφής... Παίρνει όμως τετραπλάσια ώρα. Δηλαδή σαν να " ζωγραφίζεις " τα γράμματα αντί να γράφεις κανονικά και πολύ επίπονο. Τα ορθογραφικά είναι άλλο θέμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.