Αντικειμενικός
Διακεκριμένο μέλος


Εχω μερικες αποριες για τα προφορικα στις παννεληνιες
1ον σε ποιον καθηγητη τα λεω.
Σε αυτον που θα διορθωσει το γραπτο η στον δικο μου.
2ον μετραει περισσοτερο γραπτο η προφορικο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
geokam
Δραστήριο μέλος


Αρχικά σου δίνουν να γράψεις στο τετράδιό σου όποιες απαντήσεις θέλεις. Μόλις αισθανθείς ότι είσαι έτοιμος να πας στην επιτροπή (και αφού έχει παρέλθει η ώρα δυνατής αποχώρησης), ενημερώνεις τον επιτηρητή και σε οδηγεί στην πρώτη διαθέσιμη επιτροπή η οποία θα αποτελείται από τρεις καθηγητές (είναι παρών και ο τρίτος βαθμολογητής). Οι καθηγητές θα είναι από την ευρύτερη (γειτονική) περιοχή, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα είναι κάποιος καθηγητής σου. Σε εξετάζουν προφορικά και μόνο αν θέλεις μπορείς να υποδείξεις κάποια απάντηση από το γραπτό σου. Για κάθε απάντηση όμως που θα υποδείξεις, θα σημειωθεί σε μία βεβαίωση ότι το συγκεκριμένο απαντήθηκε γραπτά (για διαδικαστικούς λόγους, δεν έχει κάποια συνέπεια σε σένα).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αντικειμενικός
Διακεκριμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stavri_
Τιμώμενο Μέλος


Παιδα λογο δυσλεξια εχω το δικωμα να κανω ετοιση να δωσω προφορικα πανελληνιες και θελω να σας ρωτησω αν ειναι ποιο ευκολο απο το να δωσω καονικα, δηλαδη πειτε οτι αμα δωσω κανονικα θα παρω 2 μοναδες παραπανω απο κανα Σ-Λ μεσα στην ταξη, Στα προφορικα θα εχω μεγαλητερο οφελος???
Οπα, στάκα φίλε, γιατί με μπέρδεψες!
Γιατί, τι θα αλλάξει στο θέμα των Σ-Λ μέσα στην τάξη, από το θέμα των Σ-Λ στα προφορικά;;; Επειδή το θέμα των προφορικών το ξέρω καλά λόγω του αδερφού μου (δυσλεξία-δυσορθογραφία), αλλά και λόγω εμού της ιδίας (είχα την δυνατότητα να δώσω προφορικά Πανελλαδικές λόγω συνδρόμου Asperger, αν και τελικά έδωσα γραπτά μόνη μου σε αίθουσα με επιτηρητές και παράταση χρόνου), μπορώ να σου πω ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ το θέμα των Σ-Λ με τον τρόπο εξέτασης! Δεν έχει ανάπτυξη και καταγραφή σκέψης-συλλογιστικής πορείας, ούτε ορθογραφικά κριτήρια προφανώς, ούτε "διατύπωση στο χαρτί". Οπότε αν το ξέρεις το Σ/Λ, το γράφεις σωστά. Δεν το ξέρεις, το κάνεις λάθος και χάνεις τις 5 μονάδες. So simply. Η λογική "άμα δώσω κανονικά θα πάρω 2 μονάδες παραπάνω από κανά Σ-Λ μέσα στην τάξη" με παραπέμπει στη λογική "δε θα ξέρω την απάντηση και όλο και κάποιος θα βρεθεί μέσα στην τάξη να μου την σφυρίξει" ...

Επίσης, αυτό ότι τα προφορικά είναι ευκολότερα είναι ΜΕΓΑΣ ΜΥΘΟΣ!!! Και εξηγούμαι: Ευκολότερα θα ήταν γι αυτούς τους μαθητές με τις συνήθεις-φυσιολογικές ανάγκες (αν έδιναν με αυτόν τον τρόπο) . Για αυτό και οι μαθητές που δεν ανήκουν στη μερίδα αυτών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες, είναι λογικό να εκφράζουν την πεποίθηση πως όσοι εξετάζονται προφορικά έχουν αβαντάζ! Γιατί πολύ απλά βάζουν νοητά τον εαυτό τους στη θέση των προφορικά εξεταζόμενων, και διαπιστώνουν ότι θα είχαν ενδεχομένως καλύτερα αποτελέσματα. Που όντως ισχύει κατά γενική ομολογία. Αυτό που όμως ξεχνάνε/αγνοούν, είναι πως αυτοί που δικαιούνται προφορική εξέταση, σκέφτονται και αλληλεπιδρούν με διαφορετικό τρόπο, σε διαφορετικές συνθήκες! Αν λόγου χάρη, ο δυσλεκτικός έδινε "κανονικά" τότε είναι που θα είχε το απόλυτο ντεσαβαντάζ! Και αυτό γιατί σε αυτές τις "κανονικές" για τους άλλους συνθήκες, δε θα μπορούσε να αποδώσει σε καμία περίπτωση σε αντίστοιχο ποσοστό με τον μέσο μαθητή. Ακόμα και αν ήταν απολύτως μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.
Συνεπώς, ΝΑΙ η προφορική εξέταση ενδείκνυται για σένα, έτσι ώστε να μπορέσεις να συναγωνιστείς επί ίσοις όροις τους άλλους εξεταζόμενους-υποψηφίους, ΑΛΛΑ μην περιμένεις ότι αυτή είναι πανάκεια και λύση για την επιτυχία σου! Τα προφορικά δε θα σου δώσουν bonus (όπως πολλοί πιστεύουν), απλά θα σου δώσουν τη δυνατότητα να αρχίσεις τον "αγώνα" από το ίδιο σημείο εκκίνησης με τους υπόλοιπους συμμαθητές σου! Αν εσύ, δε διαβάσεις και δεν προσπαθήσεις, κανείς δεν πρόκειται να σου δώσει τις απαντήσεις! Ούτε η επιφοίτηση θα έρθει, ούτε η "από μηχανής" απάντηση κάποιου συμμαθητή στην τάξη, ούτε βέβαια και "το σπρώξιμο" από τους εξεταστές στα προφορικά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stavri_
Τιμώμενο Μέλος


Aυτο που θελω να πω ειναι οτι δινοντας προφορικα θα ανακτησω αυτο που χανω λογο δυσλεξιας, αλλα δινοντας κανονικα "μπορυ" να κερδισω κατι απο αλλου. Αυτο που ρωταω ειναι το τι πιστευετε οτι ειναι βαθμολογικα πρως οφελος μου
Κοίτα. Πραγματικά αυτό που λες, ισχύει σε όλα τα πράγματα στη ζωή μας και για όλες τις επιλογές μας. Δηλαδή, πάντα όποια επιλογή και αν κάνουμε, όποιον δρόμο και αν διαλέξουμε σε οποιαδήποτε θέμα, κάτι διαφορετικό θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε σε σχέση με αυτά που θα κερδίζαμε/χάναμε αν επιλέγαμε το αντίθετο πχ. Σίγουρα, δε μπορείς να ξέρεις με βεβαιότητα ότι αν λόγου χάρη δώσεις γραπτά θα βγεις "κερδισμένος" ή αν θα συμβεί το αντίθετο. Αν και εγώ, όπως σου είπα και πριν, θεωρώ ότι "κερδισμένος" βαθμολογικά, όπως το εννοείς εσύ, βγαίνεις μόνο όταν εξασφαλίσεις κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο, πως θα έχεις την ίδια "αφετηρία" με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Ότι δηλαδή τουλάχιστον, δε θα έχεις μειονεκτική θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους λόγω των ιδιαίτερων μαθησιακών σου αναγκών. Αυτό για μένα επιτυγχάνεται τρόπον τινά με την προφορική εξέταση. Τα γραπτά για τους μαθητές με "δυσκολίες" όπως δυσλεξία, αυτισμός κλπ, δεν αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες τους. Από τη στιγμή που εσύ είσαι γνώστης πχ των θεμάτων που θα πέσουν και μπορείς να προσεγγίσεις λόγου χάρη το 100, αν δώσεις γραπτά είναι λογικό επόμενο πως πολύ δύσκολα θα "πιάσεις" αυτό το βαθμό που μπορείς, γιατί προφανώς θα "κοστίσουν" τυχόν ορθογραφικά, τρόπος διατύπωσης απάντησης, συνοχής, δυσχέρεια στην έκφραση κλπ. Αντιθέτως, στα προφορικά, ανάλογα με την "πάθηση" οι εξεταστές (οι οποίοι είναι ενημερωμένοι για την διάγνωση του μαθητή-υποψηφίου) δεν λαμβάνουν υπόψη τους "λάθη" που οφείλονται στην πάθηση αυτή. (πχ στην περίπτωσή της δυσορθογραφίας, δεν κοιτούν τα ορθογραφικά/συντακτικό, εστιάζουν σε όσα θα τους πει ο μαθητής προφορικά κυρίως, προσέχουν πχ ο μαθητής να διαβάσει σωστά την εκφώνηση κλπ) Αυτό δε σημαίνει όμως, πως αν πχ απαντήσεις κάτι λανθασμένα (πχ ένα Σ-Λ) θα σε" καθοδηγήσουν" στη σωστή απάντηση. Δε θα παίξετε την κολοκυθιά την ώρα της εξέτασης. Και πίστεψέ με, οι εξεταστές καταλαβαίνουν πότε ο μαθητής που εξετάζουν είναι πραγματικά γνώστης, και πότε προσπαθεί να κερδίσει την εύνοιά τους.
Με λίγα λόγια, και προφορικά να δώσεις, αν δεν είσαι προετοιμασμένος, "βαθμολογικό όφελος" όπως το λες, δεν θα έχεις σε καμία περίπτωση! Το ίδιο ισχύει και με τα γραπτά. Έστω ότι είσαι τόσο τυχερός που καταφέρνεις με τον α ή β τρόπο να "τσιμπήσεις" κάποιες μονάδες στα πλαίσια της... τάξης. Και πάλι, χαμένος θα βγεις καθότι συν τοις άλλοις έχεις και το ντεσαβαντάζ της μαθησιακής δυσκολίας σου, που πιθανότατα θα σου στερήσει βαθμούς από πράγματα που στα προφορικά δε θα σου κόστιζαν.
All in all, όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά προετοιμασμένος θα είσαι. Αν είσαι οκ με το θέμα της προετοιμασίας, σαφώς και τα προφορικά είναι προτιμητέα για τους λόγους που σου είπα στην πρώτη απάντηση στο θέμα! Αν δεν είσαι επαρκώς προετοιμασμένος, ούτε τα προφορικά, ούτε τα γραπτά θα έχουν θετικό συντελεστή στη βαθμολογία σου, και κανένα εκ των δύο δε θα μπορέσει να σου δώσει το κάτι παραπάνω που από ότι κατάλαβα περιμένεις!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
financial
Εκκολαπτόμενο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


και μια γενικη απορια τα αποτελεσματα των βαθμων η της σχολης επιλογης ανακοινωνονται την ιδια μερα με τους υπολοιπους;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος


εχει εξεταστει κανεις προφορικα στις πανελληνιες;πως γινεται η διαδικασια;
και μια γενικη απορια τα αποτελεσματα των βαθμων η της σχολης επιλογης ανακοινωνονται την ιδια μερα με τους υπολοιπους;
Όταν έδωσα εγώ το 2014 ήταν η εξής: πηγαίνεις στο εξεταστικό κέντρο που σου λένε από το σχολείο, μπαίνεις κανονικά σε αίθουσες μαζί με τα άλλα παιδιά που δίνουν προφορικά και σας μοιράζονται τα θέματα ακριβώς όπως στους υπόλοιπους, μαζί με τετράδια.
Η εξέταση σε σύνολο διαρκεί 3 ώρες. Σε αυτές τις 3 ώρες, λύνεις τα θέματα στο μυαλό σου ή στο τετράδιο (όπως θες εσύ) και όταν είσαι έτοιμος και έχει περάσει κάποιος χρόνος, ζητάς να πας στην επιτροπή (εφόσον σου έχει μείνει χρόνος, δηλαδή πρέπει να φροντίσεις να μην κάτσεις στην αίθουσα υπερβολικά πολύ). Είναι συνήθως σε διπλανή αίθουσα και αποτελείται από 3 βαθμολογητές, στους οποίους απαντάς τα θέματα προφορικά. Αυτοί δεν σε βοηθάνε (τουλάχιστον εμένα δεν με βοήθησαν, δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι σε άλλα κέντρα), και επίσης μπορούν να δουν το γραπτό σου μόνο αν εσύ τους το επιτρέψεις, εγώ π.χ. τους είχα δείξει έτσι τα σχήματα στην φυσική. Όταν τελειώσεις φεύγεις κανονικά. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται ταυτόχρονα με όλων των άλλων, χωρίς καμία διαφορά.
Γενικά είναι πολύ αγχωτική διαδικασία, και δεν θα την συνιστούσα αν δεν έχεις όντως κάποια μαθησιακή δυσκολία. Αν όμως έχεις και βλέπεις ότι δεν μπορείς αλλιώς τότε μην το σκέφτεσαι καν. Οι εξεταστές είναι στην πλειοψηφία φιλικοί, και αν και δεν βοηθάνε στις λύσεις, σου δίνουν τον χρόνο σου, δεν σε πιέζουν και αν σε κάτι σκαλώσεις σε αφήνουν να το σκεφτείς (πάντα μέσα στις 3 ώρες). Εμένα μετά μου είχαν πιάσει και την κουβέντα στην φυσική, όταν περιμέναμε για να έρθει ο προϊστάμενος να επικυρώσει τους βαθμούς, για το τι θέλω να περάσω και τα λοιπά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


εχει εξεταστει κανεις προφορικα στις πανελληνιες;πως γινεται η διαδικασια;
και μια γενικη απορια τα αποτελεσματα των βαθμων η της σχολης επιλογης ανακοινωνονται την ιδια μερα με τους υπολοιπους;
Γεια εγώ θα δώσω προφορικά φέτος στις πανελλήνιες ... τελικά εσυ έδωσες; Πως ήτανε ; Είμαι πολύ αγχωμένη
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thoba19
Πολύ δραστήριο μέλος


Γεια εγώ θα δώσω προφορικά φέτος στις πανελλήνιες ... τελικά εσυ έδωσες; Πως ήτανε ; Είμαι πολύ αγχωμένη
Γενικα σαν διαδικασια δεν ειναι καθολου για ανχος γενικα οι καθηγητες προσπαθουν να ειναι οσο πιο κουλ μπορουν για να σε κανουν να εισαι οσο το δυνατο πιο αποτελεσματικος/αποτελεσματικη.
Μπορεις ειτε να τα πεις προφορικα ειτε να γραψεις κατι στο πινακα αν πιστευει οτι κατι εινι ευκολοτερο να το βαλεις στο πινακα ειτε να τους δωσεςι το γραπτο και να το βλεπετε μαζι ( εννοω να τους εξιγεις τι εκανες ενω εχουν το γραπτο σου )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.