Όλοι μας φταίμε και πολύ περισσότερο εσύ και αυτοί που σκέφτονται σαν εσένα.Εάν θέλετε να ρίχνετε ευθύνες σε άλλους για να νιώσετε καλά που δεν κάνετε ΤΊΠΟΤΑ καλώς.Μην κρίνεις όμως τον καθένα από εμάς που προσπαθούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για να γίνει αυτός ο κόσμος που ζούμε καλύτερος. Εάν εσύ και όλοι όσοι έχουν αυτή την συμπεριφορά με σένα που λενε ''εμέις θα σώσουμε τον κόσμο?'' αλλάζετε τρόπο ζωής και ο ένας γίνοταν 10 και οι 10 ,1000000 στο τέλος όλοι μαζί θα κάναμε ένα μεγάλο βήμα για μια καλύτερη ζωή.Και το λάδι το δικό μου φταίει που μολύνονται τα νερά,και τα λιπάσματα φταίνε.Κι εγώ φταίω που πετάω το σκουπίδι κάτω,κι εσύ και ο Βαρδινογιάννης και όλοι.Και ναι ,το έκλεισα το φως γιατί ήθελα να το κλείσω.Εάν νομίζεις πώς θα κλείσει ένα εγοστάσιο και θα σωθεί ο κόσμος όλος κάνεις λάθος.Δεν με νοιάζει ποιος ξεκίνησε την καταστροφή,δεν με νοιάζει ποιος την συνεχίζει.Εσύ μπαίνεις στο παιχνίδι τους και τα παρατάς.Κάτσε λοιπόν στο καναπέ σου,ρίξε τα σκουπίδια σου κάτω,άναψε και όλα τα φώτα μες το σπίτι το πρωί αν θες να νιώσεις καλά.Εμάς όμως που προσπαθούμε και δεν είμαστε άξιοι της μοίρας μας να μας αφήσεις να κάνουμε ότι θέλουμε.Και σε πορείες πάμε και όσο μπορούμε αγωνιζόμαστε.Όταν δεν θα έχεις καθαρό νερό να πιεις να ζητήσεις τα ρέστα από το Βαρδινογιάννη.Εγώ θα ξέρω ότι τουλάχιστον προσπάθησα.Οι πολίτες του κόσμου είναι πολλοί περισσότεροι από 1000 εργοστασιάρχες.
Γεγονος 1 (2002): Γνωστη πετρεαλαικη εταιρια βαζει φωτια στα πετρελαια της (αφου πρωτα ειχαν τελειωσει ολα τα αποθεματα) για να παρει την αποζημιωση απο ασφαλιστηκη υψους καμποσων δυσεκατομμυριων προκαλοντας την μεγαλυτερη οικολογικη καταστροφη των τελευταιων δεκαετιων..
Γεγονος 2 : Να το παμε και στα ελληνικα? Η ΔΕΗ εδω και 50 χρονια καει λυγνιτη για να παραγει το 60-70% της παραγωγης του συνολικου ρευματος και 5-10% απο ανεωσιμες.. Συμφωνα με μελετες η Ελλαδα μπορει να παραγει το 70-80% της συνολικης ενεργειας απο ΑΠΕ. Γιατι δεν γινετε αυτο? Γιατι πολυ απλα χρειαζεται αρκετα λεφτα για να γινει και φυσικα η πρωτη μας μεριμνα ειναι να αγορασουμε λεφτα δαπανοντας σημαντικο μερος του ΑΕΠ για οπλα, αεροπλανα απο τους αμερικανους.. Τι εκανε αντ' αυτου η κυβερνηση? Ιδιωτικοιποιησε την ΔΕΗ και περιορισε ακομα περισσοτερο τις ελπιδες για τις ΑΠΕ εφοσον ο ιδιωτης δεν εχει σκοπο σε καμια περιπτωση να χαλασει λεφτα για κατι που το κρατος δεν τον αναγκαζει..
Γεγονος 3: Η ανακαλυψη των αυτοκινητων υδρογονου εχει γινει εφικτη εδω και χρονια ενω δεν κυκλοφορει στην αγορα εδω και χρονια.. Το γιατι πιστευω οτι ειναι προφανες...
Μετα απο αυτα τα ολιγα (γιατι ολιγα ειναι) εσυ μου λες να πεταω το τηγανολαδο και να κλεινω την λαμπα οταν παω για κατουριμα... Δεν δηλωνω απαθης και αμετοχος σε ολο αυτο απλα καταγραφοντας την πραγματικοτητα και καταλαβαινεις
τι πραγματικα και
ποιος πραγματικα φταει.. Και οχι δεν φταιω ουτε εγω ουτε εσυ που εχουν γινει ετσι τα πραγματα..
Τι προτεινω εγω και καθε ανθρωπος με μια σταλα κριση?
Απλα να χτυπας το προβλημα στην ριζα του και οχι τα φυλα.. Αν χτυπας τα φυλα απο ενα δεντρο δεν πεφτει αλλα αν χτυπησεις την ριζα του τοτε καταρεει.. Η γενεσιουργος αιτια ολων αυτων ειναι το καπιταλιστικο συστημα στο οποιο ζουμε και ο απεριοριστος ανταγωνισμος για το κερδος.. Αλλαξε μυαλο και συνειδηση και ασε την λαμπα..
Ξερω... Τωρα που να αλλαζεις κυβερνησεις κτλ κτλ.. Μια χαρα ειμαστε με τον Κωστακη (και μπορει να τρωμε και εμεις λιγο).. (Αλλα νταξει καμια φορα για την μεγαλη αλλαγη μπορει να ψηφισουμε και τον Γιωργακη..)
Αλλα μετα μην μου λες οτι εχεις και την
συνειδηση σου καθαρη γιατι απλα πεταξες το τηγανολαδο (γιατι αυτο μου λες).. Οπως καταλαβαινεις ειναι μαλλον γελοιο..
Και κατι ακομα.. Υποστιριζοντας την αποψη της συλογικοτητας και οτι αν κανουμε κατι ολοι μαζι, και οτι αν κλεισουμε τα φωτα ολοι μαζι για μια ωρα, και αν παμε και με το λεωφορειο αντι για το αυτοκινητο κτλ κτλ απλα βαζεις βουτυρο στο ψωμι τους.. Αυτοι μας εχουν περασει αυτη την "ιδεα" και απλα αυτο που κανεις ειναι να μεταφερεις τις ευθυνες στους
ΑΠΛΟΥΣ πολιτες.. Οι πολιτες δεν φταινε στο οτι μολυνουν το περιβαλλον αλλα στο οτι εχουν γινει προβατα και τους παμε και τους φερουν..
Και να σου πω και κατι τελευταιο.. Παρατηρησα οτι στο Live Earth ηταν χορηγοι οι πιο
βρωμιλες Επειχηρησεις του πλανητη μας.. Δεν ξερω αν σου λεει κατι εσενα εμενα παντως μου λεει πολλα..
Νταξει δεν εχω κανενα παραπονο... Πετατε τα σκουπιδια, πετατε και το τηγανολαδο και εχετε μια χαρα καθαρη συνηδηση.. Αν αυτη ειναι για σας η καθαρη συνηδηση τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.. Αλλα βλεπεις ειναι πολυ πιο ευκολο να αλλαξεις μια λαμπα παρα να αλλαξεις μια χωρα.. Την ευκολη λυση επιλεγουμε οπως παντα...