Αυτό το πετσέτες με ορυκτέλαιο είναι συμβολικό:p
-Μπαμπά γιατί δεν έχουμε νερό?
-Δεν μπορώ να σταματήσω να με θεωρώ ένοχο γιατί ανήκω στην γενεά που ολοκλήρωσε την καταστροφή του περιβάλλοντος...
Αυτός νομίζω είναι το πιο σημαντικό μνμ. Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, το δανειστήκαμε από τοα παιδιά μας. Όπως όταν δανειζόμαστε κάτι πρέπει να το κρατήσουμε αναλλοίωτο για να το παραδώσουμε στους επόμενους, που θα κάνουν το ίδιο. Όχι στις σπατάλες, στον υπερκαταναλωτισμό. Σε όλες τις σαβούρες που διαφημίζει η τηλεόραση και εμείς τις αγοράζουμε γιατί θα μας είναι χρήσιμες..Χρήσιμες? Θα μπούνε σε ένα συρτάρι και στην επόμενη εκαθάριση θα μπούνε στην μαύρη σακούλα, που βγαίνει κάθε χρόνο απο τα σπίτια.
Στον δήμος καλαμαριάς, όπου μένω υπάρχουν βέβαια οι κάδοι για την ανακύκλωση χαρτιού, αλλά και οι μπλε κάδοι στους οποίους βάζουμε τις διάφορες συσκευασίες, πλαστικά, αλουμίνιο, χαρτί και άλλα. Πρόσφατα βέβαια άκουσα ότι οι συσκευασίες μεταφέρονται στην κίνα όπου και διαχωρίζονται τα υλικά. Δεν ξερω αν ισχύει αυτό, αφού άκουσα και ότι στην καλαμαριά έχει γίνει ένα υπερσύγχρονο καινούριο εργοστάσιο για αυτή την δουλειά. Δεν ξέρω ποιο από τα δύο αληθεύει, ελπίζω το δεύτερο, αλλά όποιο και να είναι...!την ίδια δουλειά κάνουν.
Αυτά από εμένα. Και πρέπει να περάσει το μνμ του σεβασμού προς το περιβάλλον, το οποίο πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι δεν είναι δικό μας. Ακόμη και η γη που αγοράζουμε. Κάποια στιγμή θα το "χάσουμε". Όπως και οι προηγούμενοι το σεβάστηκαν έτσι πρέπει να το σεβαστούμε και εμείς. Είναι ένα ειδος σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και αυτό....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.