Δεν ξέρω βρε παιδιά, αλλά βλέπω οι μαθητές του Λυκείου να θεωρούν τους εαυτούς τους ίσους και όμοιους με τους καθηγητές πια

Δεν το λέω σε εσένα Νικόλα...Δεν ξέρω και τι κάνεις ετσι κι αλλιώς αλλά μόνο από το ποστ με ποιο δικαίωμα και πως το λέει αυτό εμένα μου βαράει άσχημα...
Θεωρουν τους εαυτους τους ισους και ομοιους με τους καθηγητες ως προς τι; Γενικα εγω θεωρω τον εαυτο μου ισο με οποιονδηποτε αλλον, ανεξαρτητως ηλικιας και θεσης, μεχρι τουλαχιστον να μου δειξει γιατι οντως αξιζει το σεβασμο μου. (Αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι θα ειμαι αγενης ή οτιδηποτε σχετικο, μεχρι να δω κατα ποσο οντως ειναι και αυτος σωστος απεναντι μου)

Δεν μου φαινεται παραξενο να αναρωτιεται κανεις απο που πηγαζουν και αν ακομα υπαρχουν τα δικαιωματα μιας πραξης καποιου. Ποσο μαλλον οταν στην εν λογω περιπτωση η μια τουλαχιστον πραξη του ειναι παρανομη
Για τα κινητά υπάρχει σχετική εγκύκλιος νομίζω, η οποία απαγορεύει τον καθηγητή/διευθυντή να "κατάσχει" ένα κινητό. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο καθηγητής είναι να αποβάλει τον μαθητή απο το μάθημα, με ωριαία αποβολή, εφόσον θεωρεί ότι διαταράσει την ροή του μαθήματος.
Εκτος απο εγκυκλιος βεβαια, υπαρχει ουτως ή αλλως ο νομος ετσι; Το λογικο στην περιπτωση αυτη ειναι ακριβως οπως το οριζει η εγκυκλιος.
Στο γυμνάσιο που πήγαινα είχαν κατασχεθεί αρκετά κινητά, ακόμα και το δικό μου και μου επεστράφηκε μετά απο μερικές μέρες. Σε άλλους είχε επιστραφεί μετά απο ΜΗΝΕΣ!
Ε αν ειναι...

και δεν ζητανε κατι που τους ανηκει, καλα να παθουν. Σιγα μην περιμενεις και ενα χρονο για να παρεις πισω κατι που σου ανηκει. Και αν ενδιαμεσα το χασουν ή το χρησιμοποιησει καποιος απο αυτοςυ τι γινεται;
Τεστάκια όμως.. βάζει όσα γουστάρει και χωρίς καμία υποχρέωση προειδοποίησης.....
Να δεις τότε... κλείνουν ή δεν κλείνουν τα κινητα
Ψιτ: μπορει να σου βαλει καμια πανδυσκολη ασκηση και να σε σακατεψει και σε 5 λεπτα
Ε και; Ας βαλει:
1. Ο σωστα διαβασμενος μαθητης τι εχει να φοβηθει. Υποτιθεται οτι εχει παει διβασμενος αρα ενα μικρο τεστακι δεν θα ειναι τιποτα παραπανω απο επιβεβαιωση των γνωσεων του.
2. Αν βαλει/ βαζει πολυ δυσκολα θεματα καθε φορα και πατωνουν ολοι, μαλλον θα φανει λιγο παραξενο να κοψει μια ολοκληρη ταξη. Δεν νομιζω οτι ειναι εφικτο.
Λοιπόν,... σήμερα γνώρισα τους δυο πρώτους μου καθηγητές, Αγγλικών και Χημείας.
Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι την έχουν δει κάπως και θέλουν να μας "πουλήσουν τσαμπουκά" με επειχηρήματα του τύπου
- Όποιος δεν έχει βιβλίο τρώει απουσία
- Εάν χτυπήσει κινητό, κατάσχεται και το πέρνετε στο τέλος της χρονιάς
- Εάν αργήσετε μην τολμήσετε ούτε την πόρτα να χτυπίσετε
- και άλλα τέτοιου τύπου [καταλαβαίνεται τι ενοοώ]
Και βασικά νομίζω [και γνωρίζω] ότι πολλά απο αυτά δεν έχουν την άδεια να τα κάνουν και όμως τα κάνουν. Τελικά ποιά είναι τα δικαιώματα του μαθητή και που μπορεί κάποιος να τα βρεί όλα συμμαζεμένα? Επίσης ποιά είναι η γνώμη σας για τέτοιου είδους συμπεριφορές απο παιδαδωγούς?
Και ας ερθουμε και στο αρχικο θεμα:
Δεν νομιζω οτι σας πουλουσαν τσαμπουκα. Πιο πολυ μου κανει για δηλωση προθεσεων ωστε να ξερετε που βαδιζετε και εσεις, και μαλιστα το πρωτο και το τριτο δεν μου φαινονται παραξενα. Αν καποιος δεν εχει βιβλιο, αναγκαστικα θα πρεπει να βλεπει απο καποιον αλλο, αρα -2 μαθητες θα προσεχουν οσο μπορουν. Αρα μειωνεται η αποδοση της ταξης. Εαν παλι αργησεις, διακοπτεις τη ροη του μαθηματος, οποτε μειωνεται στο συνολο της η αποδοση της ταξης. Ασε που ποσο δυσκολο ειναι πια να εισαι συνεπης να πας στην ταξη, οταν βρισκεσαι σε αποσταση 50 μετρων απο αυτην;
Για το δευτερο εξηγησα ηδη νομιζω, οτι ειναι παραλογο. Το να σε αποβαλει παντως ειναι λογικοτατο, ειδικα αν επαναληφθει.
ΥΓ: Μην απαιτεις το συνολο των δικαιωματων σου, αν δεν εκπληρωνεις το συνολο των υποχρεωσεων σου. Φανταζει παιδικο.