Είμαι υπέρ του να υπάρχει συνέχεια στις σπουδές . Βασικά και θεμελιώδη πράγματα δεν θα στα πουν στα μεταπτυχιακά . Και εαν το μεταπτυχιακό αναλαμβάνει τέτοιο ρόλο , τότε δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει . Οπότε τις βάσεις προσπαθείς να τις βάλεις απο το προπτυχιακό ήδη .
Για να τελειώσεις την σχολή σίγουρα δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυής . Αλλά κατά την γνώμη μου , όσο πιο έξυπνος είσαι , τόσο λιγότερο θα ταλαιπωρηθείς . Ομοίως , όσο πιο πολύ πάθος έχεις τόσο λιγότερο θα νιώσεις την ολη εμπειρία σαν αγγαρεία , γιατί θα γουστάρεις να διαβάζεις , τις άπειρες ώρες που θα φας σε lab reports μέσα στην απόγνωση κτλπ.
Δεν πιστεύω οτι οι βαθμοί σου αντιπροσωπεύουν τίποτα . Είναι κλασικό πλέον να λένε όλοι : "Εε τώρα που πέρασες ο δρόμος είναι εύκολος" . No, it's not true . Για πολλές άλλες σχολές είναι , αλλά στα πολυτεχνεία αυτό δεν παίζει . Εαν πέρασες μπράβο , αλλά ο αγώνας τώρα ξεκινάει .
Για να απαντήσω λοιπόν στο ερώτημα σου...μπροστά σε 5 χρόνια σπουδών , και άλλα 30-40 χρόνια εργασίες , πίστεψε με , σε όλη αυτή την πορεία οι βαθμοί στο λύκειο δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο όσο το πάθος σου και η αγάπη σου για οτι θα κάνεις στην συνέχεια .
Είναι εντελώς ανούσιο αυτό το πράγμα . Θα φας τουλάχιστον 4 χρόνια σε μια άλλη σχολή για πιο εύκολη εισαγωγή και μετά άλλα 5 χρόνια . Μιλάμε για 11 χρόνια σπουδές . Δεν αξίζει , άσε που μπορεί να μην έχεις καν το κουράγιο και τις αντοχές . Με αυτά τα δεδομένα δώσε καλύτερα απο το 2ο και πέρνα Παδα εξαρχής , τα μόρια είναι χαμηλά .
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 15 Σεπτεμβρίου 2023
Η απόφαση είναι δική σου εννοείται . Ωστόσο οφείλω να τονίσω το εξής , εαν μιλάμε για σχολή που όντως περιέχει φυσική σε σοβαρό επίπεδο , απο το 4ο
δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις . Και αργότερα το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί καθόλου εύκολα , ιδίως σε μεταπτυχιακό επίπεδο . Όσοι δεν κάνουν προγραμματισμό στο σχολείο δεν θα δυσκολευτούν απολύτως καθόλου στο ημμυ γιατί ξεκινάς απο το μηδέν . Αντίθετα στην σχολή μου ξέρω άτομα που είχαν περάσει απο το 4ο και χρωστάνε το μισό πτυχίο . Και ο λόγος είναι οτι δεν υποθέτουν οτι έρχεσαι με εντελώς μηδενικό επίπεδο . Το ίδιο ισχύει και για τα μαθηματικά .
Δεν μπορώ να το πω πιο απλά , αλλά here's my 2 cents :
Εαν η δυσκολία σε τρομάζει πολύ , καλύτερα να αποφύγεις τα πολυτεχνειακά τμήματα εντελώς . Κάποια πράγματα στην ζωή δεν έχουν εύκολο δρόμο , απλώς πρέπει να περάσεις απο αυτά , εαν θες και τις αντίστοιχες ανταμοιβές .