Ποιο επάγγελμα έχει το μεγαλύτερο εισόδημα στην Ελλάδα;

Businessman

Νεοφερμένος

Ο Businessman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Νέα Καρβάλη (Καβάλα). Έχει γράψει 106 μηνύματα.
1)Αλλο τεχνολογος άλλο μηχανικός.Δεν έχω ρατσιστικες τάσεις με τα τει αλλά δεν μπορούμε να τα εξισωσουμε όλα.Αυτο που δεν μπορείτε να καταλάβετε είναι ότι άλλη δουλειά θα κάνει στο ίδιο αντικείμενο ο απόφοιτος τει και άλλη του αει.Αν κάνανε όλη την ίδια δουλειά δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχει διαβαθμιση
2)Δεν είπα ότι μπορείς να ακολουθήσεις το αντικείμενο αποκλειστικά και μόνο από τη σχολή μηχανολογων.Είπα ότι αυτοί που ήξερα έτσι ξεκίνησαν.Άλλωστε το αυτό αντικείμενο που παρακολουθείται στο μεταπτυχιακό δεν σε αναγκάζει ντε και καλά να έχεις τελειώσει μηχανολογος.Μπορεί να είναι απόφοιτοι μαθηματικού,φυσικού,ηλεκτρολογοι,μηχανολογοι κλπ.
3)Οσον αφορά τη ρομποτικη ο μηχανολογος σχεδιάζει το ρομπότ σαν κατασκευή και ο ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός μηχανικός(στο εξωτερικό είναι ενιαίο πτυχίο ως electrical and electronic engineering) του δίνει «πνοή».Φυσικά θα ασχοληθεί και με οτιδήποτε ηλεκτρονικό πάνω στο ρομπότ αλλά και σε συνεργασία με τους πληροφορικαριους ασχολείται και με προγραμματισμό στο ρομπότ.Τσεκαρετε τα τμήματα ημμυ στην Ελλάδα.Όλα έχουν σχετικά με ρομποτικη μαθήματα(κυρίως από τη σκοπιά του προγραμματισμού).

1)Οι απόφοιτοι των σχολών Σ.Τ.ΕΦ. είναι "Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε."..."Τεχνολόγοι" αποκαλούνταν οι παλίοι απόφοιτοι των ΚΑΤΕΕ της Α.Σ.ΤΕ.Μ. (Ανωτέρα Σχολή Τεχνολόγων Μηχανικών) καθώς και οι ακόμη πιο παλιοί απόφοιτοι σχολών Υπομηχανικών...απλά οι γνωστές συντεχνίες το χρησιμοποιούν ακόμη μαζί με άλλα "παράσημα"!;)
Τα άλλα περί "διαφορετικής δουλειάς" και διαβάθμισης είναι στο κεφάλι σου φίλτατε...πραγματικά,πέρα από τα νομικά (Νόμο-Πλαίσιο,5Α κ.λπ.) μάλλον δεν παίζει να έχεις ανοίξει έστω έναν οδηγό σπουδών τμήματος ΤΕΙ για να πετάς τέτοια "μαργαριτάρια"...
Σε άλλο thread σου περιέγραψα πως οριοθετείται η Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα εδώ και μια δεκαετία,απλά για να έχεις μια ιδέα...άντε τ'αγόριμ!:bye:

Όσων αφορά τα 2) και 3),να σου θυμίσω ότι άλλα έγραψες στα προηγούμενα post σου στο ίδιο θέμα και τώρα τα γυρίζεις...

Γενικά θα σε παρακαλούσα θερμά να μην postάρεις ανακρίβειες απλά και μόνο για να postάρεις και να γεμίζουν οι σελίδες...

Υ.Γ.1 Μ'αρέσουν τέτοια θέματα!Αν και ανούσια προσφέρουν άφθονο γέλιο!:D
Υ.Γ.2 Είναι πραγματικά αστείο το πως κολλάτε μερικοί στο τι "πτυχίο" απαιτείται για το κάθετι!:jumpy:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epsilon

Δραστήριο μέλος

Ο epsilon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 549 μηνύματα.
Φίλε ο μηχανικός του υπερπλήρους πενταετούς προγράμματος σπουδών όσο και αν δεν σου αρέσει είναι άλλο,πολύ άλλο πράγμα από τον μηχανικό του τει.Τη λέξη "τεχνολόγος" την αναφέρουν τα ίδια τα τει.Δεν είναι δική μου εφεύρεση.Μπορεί στη δουλειά να υπάρχει μία σύγχυση,μπορεί να μισείς το ΤΕΕ γιατί αρνείται να σας εξισώσει αλλά ξές κάτι? κατηγορία ΠΕ και ΤΕ θα συνεχίσει να υπάρχει για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.Ένας απόφοιτος μηχανικός του τει μπορεί να ασχοληθεί και με επισκευή(δεν το λέω εγώ,ο οδηγός σπουδών το λέει).Ένας μηχανικός του πολυτεχνείου δεν πρόκειται ποτέ να πιάσει ο ίδιος κατσαβίδι να επισκευάσει κάτι με τα χέρια του.Και επιτέλους μη μου συγκρίνετε τα τει με τα "τεχνολογικά πανεπιστήμια" της Γερμανίας.Δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.Όλοι η φοιτητική κοινότητα είναι εναντίον της εξίσωσης.Και μαζί τους και γω.
Για δες εδώ https://www.aero.teihal.gr/
Λέει Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος αποσκοπεί στην παροχή σύγχρονων επιστημονικών και τεχνολογικών γνώσεων, καθώς και στην ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων, για την επιτυχή άσκηση του επαγγέλματος του Τεχνολόγου Μηχανικού Αεροσκαφών από τους σπουδαστές του.
Όπως βλέπεις η λέξη τεχνολόγος χρησιμοποιείται ακόμη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Businessman

Νεοφερμένος

Ο Businessman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Νέα Καρβάλη (Καβάλα). Έχει γράψει 106 μηνύματα.
Διακρίνω κόμπλεξ σύντροφε;:P
Χρησιμοποιείς αυτά τα "κατάλοιπα" της γελοίας κουλτούρας που επικρατεί στα ΤΕΙ ως επιχείρημα;:lol:Κι εγώ έχω δύο βιβλία ενός καθηγητή που γράφουν ακόμα "ΑΕΙ-ΤΕΙ",ένας φίλος ΗΜΜΥ είχε βιβλίο του '78 στη σχολή του που έγραφε για "Υπομηχανικούς" τι παει να πει αυτό;!...χρησιμοποίησε χειροπιαστά πράγματα,όπως τη νομοθεσία,το γεγονός ότι οι απόφοιτοι ΤΕΙ μόνο στην Ελλάδα ΔΕΝ αναγνωρίζονται ως μηχανικοί,καθώς και το τι γράφει πάνω στα πτυχία με την αποφοίτηση...λυπάμαι δεν μας πείθεις...δυστυχώς και μόνο που μιλάς για "εξίσωση" καταδεικνύει ότι έχεις πλήρη άγνοια για το τι απαιτούν τα ΤΕΙ!
Επιπλέον,με το να "φανατίζεις" δεν πετυχαίνεις τίποτα...

Όσο για τη σύγκριση με τα Fachochschule,γίνεσαι απλά γραφικός με το να ισχυρίζεσαι το αντίθετο...οι οδηγοί σπουδών με τα μαθήματα δεν είναι κρυφοί,ψάξε και σύγκρινε...ενημερωτικά,αυτά λέγονται Universities of Applied Sciences πλέον,ελάχιστα έχουν κρατήσει την παλιά ονομασία...κι αν αμφιβάλεις για τα ανωτέρω,μπορείς να ρωτήσεις και τους απόφοιτους αυτών των σχολών που είναι τώρα στα μητρώα του ΤΕΕ!:bye:

Καλά περιττό να σχολιάσω αυτά που λες περί "κατσαβιδιών" κ.λπ. πραγματικά προσφέρεις άφθονο γέλιο!:lol:
Πες μου λίγο επειδή δεν θυμάμαι τον οδηγό σπουδών,το κατσαβίδι σε ποιο εξάμηνο το πιάνω ρε φίλε;Χαχαχαχαχα!Πραγματικά ώρες-ώρες αναρωτιέμαι αν αυτά τα λέτε σοβαρά ή κάνετε πλάκα...
Και πέραν του εύρους των ειδικοτήτων των ΤΕΙ και των Πολυτεχνείων,και κατσαβίδι θα πιάσεις φίλε μου και κάβουρα και κακάκια ακόμα για να επιβιώσεις...οι έρημοι οι γονείς δεν θα σε πληρώνουν εφ'όρου ζωής;)

Και πρόσεξε,το "Τεχνολόγος Μηχανικός" απ'το "Τεχνολόγος" σκέτο έχει μεγάλη διαφορά...

Εμένα μου αρέσει το δίκιο...βρέθηκα σ'αυτό το χώρο και η προηγούμενη άποψή μου επιβεβαιώνεται,δυστυχώς γι'αυτά τα παιδιά που ακουμπάνε τα ωραία τους λεφτά στην επαρχία για το τίποτα...
Επίσης,ποιος σύγκρινε μωρέ τα ΤΕΙ με τα Πολυτεχνεία;!Είδες κάνα όνειρο νυχτιάτικα;!:nono:
Πέραν της ιντερνετικής αντιπαράθεσης (δεν σου κρύβω ότι αρέσκομαι σε αυτό,ειδικά όταν ο άλλος στηρίζεται σε "αέρα") με κάποια καλά παιδιά σαν εσένα,το θέμα δε με απασχολεί ιδιαίτερα,δόξα το Θεό εγώ είμαι βολεμένος από γεννησιμιού μου και σε 2-3 χρονάκια αποχαιρετώ τη μπανανία...

Το ΤΕΕ το μισώ για άλλους,πολύ σοβαρότερους λόγους,όπως το γεγονός ότι πληρώνουμε για το ΤΣΜΕΔΕ των Π.Ε. ένα κάρο λεφτά και τα υπέρογκα πρόστιμα που έχουμε πληρώσει εμείς οι απλοί πολίτες από τις καταδικαστικές αποφάσεις του Δ.Ε.Κ. (όχι εσύ οι γονείς σου,μάλλον δεν κάνεις δήλωση ακόμα) περί Κολλεγίων,ΔΟΑΤΑΠ κ.λπ. για τα καπρίτσια τους...
Επειδή προφανώς δεν εργάστηκες ποτέ (φοιτητής Πολυτεχνείου μου μυρίζεις) θα σου δώσω και σένα ένα λόγο να το μισείς,εκτός από το "μπλοκάκι" που θα κουβαλάς κατά τη διάρκεια της καριέρας σου ώστε να πληρώσεις απ'τα 1300 του εργοδότη το ΤΣΜΕΔΕ...
Είσαστε 110+ χιλιάρικα μηχανικοί στα μητρώα του ΤΕΕ,δουλειές δεν υπάρχουν και τρωγόσαστε με τα ρούχα σας:no1:

Έντονο το ύφος μου το ομολογώ,απλώς έχω βαρεθεί τους διάφορους πιτσιρικάδες που βγαίνουν δεξιά και αριστέρα και δίχως την παραμικρή αντίληψη της κατάστασης επιδίδονται στην αερολογία...είμαστε στο εργοτάξιο απ'τα 13 και στο εμπόριο απ'τα 18,άσε να ξέρουμε και κάτι παραπάνω!:bye:

Υ.Γ. Όσων αφορά τα ιατρικά όργανα που αναφέρεις πιο πριν,εσύ θαρρείς πως με ένα Master 2ετές (το πολύ) ξέρεις περισσότερα από έναν απόφοιτο ΤΕΙ που το σπουδάζει επί 4 συναπτά έτη;Άλλο το "εύρος" απασχόλησης (που σαφώς περιορίζεται στα Ιατρικά Όργανα) άλλο η εξειδίκευση...
Απλά λυπήσου με,θα δακρίσω στα γέλια έτσι όπως πας!:lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

E=mc2

Νεοφερμένος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Άγιοι Ανάργυροι (Αττική). Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Νομιζω ...οτι δν υπαρχει καπιο επαγκελμα που να ειναι απο κμονο του...κερδοφορο...αρκει να το κανεις ασυ σωστα...(εκτος απο καποιες δουλιες που ξυνεις..τα τρυφερα σου.....)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epsilon

Δραστήριο μέλος

Ο epsilon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 549 μηνύματα.
Φίλε άστο δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης.Αφενός με θεωρείς κομπλεξικό επειδή αρνούμαι να εξοιμοιωθώ εγώ που έβγαλα 17.5 με έναν που έβγαλε 11 και αφετέρου δεν μπήκες στο κόπο να διαβάσεις προσεκτικά τί έγραψα.Αν διαβάσεις τους οδηγούς σπουδών τμημάτων μηχανικών τει θα δεις να λέει ότι μπορούν να δουλέψουν στη συντήρηση-επισκευή.Αντίθετα δεν θα δεις κανέναν οδηγό σπουδών πολυτεχνείου να γράφει κάτι τέτοιο.Τη λέξη κατσαβίδι τη χρησιμοποιήσα για να δείξω ότι στο τει μαθαίνετε περισσότερο πρακτικά και λιγότερο θεωρία(αρνείσαι και αυτό?).Ο καθένας για το πόστο του.Επίσης δεν έχω δει στην Αγγλία πχ να εξομοιώνουν τους μηχανικούς του MEng με αυτούς τους BSc.Είναι και εκεί κομπλεξικοί και οπισθοδρομικοί?Σχετικά με τα εφαρμοσμένα πανεπιστήμα της Γερμανίας θα διαπιστώσεις τη διαφορά στην υποδομή.Αν μπεις στο κόπο βέβαια να κοιτάξεις πώς είναι εκεί και πώς εδώ.

Και μην με αποκαλείς "σύντροφε".Αυτή η λέξη μου προκαλεί εμετό:sick::D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

who

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο who αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 1,616 μηνύματα.
Εισοδηματίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Businessman

Νεοφερμένος

Ο Businessman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Νέα Καρβάλη (Καβάλα). Έχει γράψει 106 μηνύματα.
Αλήθεια,για ποια εξομοίωση μιλάς;Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;Σε ρωτάω επίτηδες για να δεις από μόνος σου,ότι δεν ξέρεις ποια είναι τα αιτήματα των ΤΕΙ...αυτά από την πραγματικότητα...

Πάμε τώρα στο δικό σου κόσμο...
Εξομοιωμένος,με τον τρόπο που το εννοείς,είσαι ήδη...για ψάξε πόσα μέλη ΤΕΕ υπάρχουν από πανεπιστήμια Βουλγαρίας,Ρουμανίας κ.λπ. με επίπεδο σπουδών κατώτερο από το τελευταίο Πολυτεχνείο-ΤΕΙ στην Ελλάδα και βάση εισαγωγής (αφού το θεωρείς κριτήριο) μηδαμινή;

Και φυσικά συμφωνώ ότι τα ΤΕΙ έχουν πιο "εφαρμοσμένο χαρακτήρα",ουδέποτε είπα το αντίθετο...ΑΛΛΑ:
1)Δεν έχουν τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα...χρησιμοποιούν καταχρηστικά και παράνομα τα Ε.Δ. των Υπομηχανικών (σχολές Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του '60 2ετούς φοίτησης...),πράγμα που δίνει το δικαίωμα σε μερικούς σαν εσένα να τα υποβαθμίζει...
2)Τα Πολυτεχνεία έχουν προσανατολισμό στην έρευνα και τα ΤΕΙ στην εφαρμοσμένη επιστήμη...αλλά είναι και οι μεν και οι δε μηχανικοί,το να προσπαθείς να τους "βγάλεις"...μαστόρια έχει τεράστια διαφορά:lol:

Όντως δε φαίνεται να υπάρχει περιθώριο συζήτησης,όλα τα προηγούμενα που ανέφερα μάλλον ήταν too much για σένα...αν κρίνω από τον πλήρη σχολιασμό σου!:lol:

Αλήθεια,έχεις ιδέα τι επαγγελματικά δικαιώματα έχουν τα ΤΕΙ,τι έχουν τα Πολυτεχνεία και τι δικαίως ζητάνε τα ΤΕΙ;
Δυστυχώς είναι πολλά που δεν ξέρεις...δεν είναι κακό να μην ξέρεις κάποια πράγματα!Κακό είναι να νομίζεις ότι "ξέρεις" κάτι...

Άκου "εξίσωση"...στον Αυτία το άκουσες;:lol:

-----------------------------------------
Επίσης δεν έχω δει στην Αγγλία πχ να εξομοιώνουν τους μηχανικούς του MEng με αυτούς τους BSc.

Ναι μόνο που εκεί επιτρέπουν στους incorporated engineers να γίνουν chartered engineers κάνοντας Master,δεν τους κλείνουν το δρόμο μαφιοζικά...και ακόμη και οι incorporated έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα που τους αρμόζουν!;)
Σε κάλυψα;Ή μήπως να το εξηγήσω κι άλλο;:lol:

Υ.Γ. Με συγχωρείς για το "σύντροφε"...απλά η γνώση σου επί του θέματος δεν απέχει και πολύ από αυτή που διαδίδουν ανακριβώς οι ΔΑΠ,ΠΑΣΠ κ.λπ. δεξιά και αριστερά...
-----------------------------------------
Αν διαβάσεις τους οδηγούς σπουδών τμημάτων μηχανικών τει θα δεις να λέει ότι μπορούν να δουλέψουν στη συντήρηση-επισκευή.Αντίθετα δεν θα δεις κανέναν οδηγό σπουδών πολυτεχνείου να γράφει κάτι τέτοιο.

Πριν μου έγραψες για μια...λέξη(:lol:) που πέτυχες σε ένα webpage (λαγονικό μου εσύ) ενός ΤΕΙ,τώρα για οδηγούς σπουδών...
Τα ΦΕΚ με τα επαγγελματικά σου δικαιώματα τα έχεις διαβάσει ποτέ;;;
-----------------------------------------
...και αφετέρου δεν μπήκες στο κόπο να διαβάσεις προσεκτικά τί έγραψα.

Σαφώς,έχεις πανίσχυρα επιχειρήματα δύο σειρών...με αφήνεις άφωνο...ποια νομοθεσία τώρα...:lol:
Εσύ μπήκες στον κόπο να διαβάσεις πέντε πράγματα απ'τα ανωτέρω ή σου φάνηκαν δύσκολα;
-----------------------------------------
Είναι και εκεί κομπλεξικοί και οπισθοδρομικοί?

Όχι βέβαια!Εσύ και καμιά δεκαρία άλλοι έχετε μείνει...keep walking:no1:

Να ξέρεις ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες επ'αυτού:
1)Οι συκοφάντες,οι έχοντες προσωπικό συμφέρον...
2)Οι ανίδεοι...εγώ σε εντάσσω στους δεύτερους...και μην παρεξηγηθείς!Μόνο που μιλάς για "εξομοίωση" αυτό τα λέει όλα...

Για περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ: www.engineertech.gr

Κι όσων αφορά το ΤΕΕ...όταν και αν ποτέ βγεις εκεί έξω και δεις τι επικρατεί,έλα μετά να μου πεις για κατσαβίδια και μανιβέλες...για την ώρα χαμηλά τη μπάλα γιατί εκτίθεσαι...
-----------------------------------------
Λοιπόν τωρα στο θέμα μας,άλλωστε ο epsilon μάλλον ψάχνει οδηγούς σπουδών να βρει κάνα λαβράκι...:lol:

Το πιο επικερδές επάγγελμα στο Ελλαδιστάν:
1)Τοκογλύφος
2)Μεγαλοεργολάβος
3)Προμηθευτής Νοσοκομειακών Μονάδων
4)Νεκροθάφτης
5)Πολιτικός

Με λίγα λόγια...μέσα στην προκοπή!!!:lol::lol::lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

who

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο who αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 1,616 μηνύματα.
Οι καημένοι οι νεκροθάφτες τί σου φταίνε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Businessman

Νεοφερμένος

Ο Businessman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Νέα Καρβάλη (Καβάλα). Έχει γράψει 106 μηνύματα.
Οι καημένοι οι νεκροθάφτες τί σου φταίνε;

Μου φταίνε γιατί έχουν κάνει κλειστό κύκλωμα ένα τέτοιο "επάγγελμα" και βγάζουν κέρδη άνω του 300% σε κάθε τελετή...
Με λίγα λόγια πρόκειται για μια "κλίκα" που κερδίζει από τον πόνο του κόσμου...

Εννοείται φυσικά,πως μου φταίνε πολύ λιγότερο από τις πιο πάνω επαγγελματικές ομάδες που ανέφερα!;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Γιατι πρεπει τα παντα να τα συνδεουμε με τα πολυτεχνεια?? Μηχανολογος ιατρικων οργανων βγαινεις απευθειας και απο το ΤΕΙ <Τεχνολογιας Ιατρικων Οργανων>, που αν δεν κανω λαθος βρισκεται στο 4ο πεδιο και ειναι ενα απο τα καλυτερα!! Μολις το τελειωσεις εισαι περιζητητος:jumpy::jumpy:...

Από φίλο μου γιατρό, έχω ακούσει ότι οι Τεχνολόγοι Ιατρικών Οργάνων, τους "κόβουν" κουστούμι με τις επισκέψεις "ρουτίνας" για συντήρηση των ιατρικών μηχανημάτων (στο ιατρείο κάθε γιατρού). Γενικά, θεωρείται περιζήτητος επαγγελματικός κλάδος, ειδικά αν έχει συνδυαστεί και με μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια στην Δυτική Ευρώπη ή ΗΠΑ...:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

constantino

Νεοφερμένος

Ο constantino αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Κοζάνη (Κοζάνη). Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλά φίλε epsilon,ένα έχω να σου πω,μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά!

Θα ήθελα την προσοχή σας,όπως έγραψε σωστά ο Businessman άλλο "Τεχνολόγος ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ" κι άλλο "Τεχνολόγος"!
Η λέξη "Τεχνολόγος" αναφέρεται σε κάτι το χειρωνακτικό,που δεν συνάδει με το χαρακτήρα των ιδρυμάτων...

Τα υπόλοιπα δεν θα τα σχολιάσω με προλάβαν άλλοι!

Προσέχουμε παρακαλώ τι γράφουμε,μας διαβάζουν και νέα παιδιά...από "αποψάκιδες" και ξερόλες βρώμισε ο τόπος...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Δράττοντας της ευκαιρίας από την τελευταία δημοσίευση του constantino και χωρίς να έχω διαβάσει λεπτομερώς τις δημοσιεύσεις στην προηγούμενη(ες) σελίδα(ες), αλλά φαντάζομαι διαξιφισμούς μεταξύ ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, έχω να δηλώσω ως προς τις διάφορες ονοματολογοταμπέλες τα εξής:

ΑΕΙ: Διπλωματούχος Μηχανικός (από ΑΕΙ) και εκπαιδευτικής βαθμίδας ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

ΑΤΕΙ: Τεχνολόγος Μηχανικός (από ΑΤΕΙ) και εκπαιδευτικής βαθμίδας ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης)

Το "κάτι χειρωνακτικό" δεν είναι "Τεχνολόγος" (σκέτο ή "με από όλα"), αλλά:
- "Τεχνικός" (για Λυκειακού ή/και μεταλυκειακού επιπέδου) και εκπαιδευτικής βαθμίδας ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)
- "Τεχνίτης" (για Γυμνασιακού Επιπέδου) και εκπαιδευτικής βαθμίδας ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) - υπό προϋποθέσεις ή/και ΔΕ.

Για την τελευταία κατηγορία μπορείτε να ελέγξετε για του λόγου το αληθές και τον τίτλο στις ειδικότητες στα ΙΕΚ. Επαγγελματικά και για το πρώτο διάστημα 1-2 ετών χαρακτηρίζονται ως "Βοηθός Χ Ειδικότητας".

Όποιος ενδιαφέρεται για τις απόψεις μου περί ΑΕΙ και ΑΤΕΙ περισσότερα μπορεί να δει στο thread ΗΜΜΥ και Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ (ή κάπως έτσι)...

Ενημερωτικά δηλώνω Γεωπόνος (ΑΕΙ με 5ετές πτυχίο) και για τα "αντίστοιχα" ΑΤΕΙ χορηγούν πτυχίο "Τεχνολόγος Γεωπονίας" (ούτε κάν Γεωπόνος... Γεωπόνος σημαίνει ΑΕΙ και μόνο), όπως και το αρτικόλεξο ΣΤΕΓ στα ΑΤΕΙ είναι "Σχολή ΤΕχνολόγων Γεωπονίας"... και ούτω κάθ΄εξής. Αυτά από μένα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Businessman

Νεοφερμένος

Ο Businessman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Νέα Καρβάλη (Καβάλα). Έχει γράψει 106 μηνύματα.
ΑΕΙ: Διπλωματούχος Μηχανικός (από ΑΕΙ) και εκπαιδευτικής βαθμίδας ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

ΑΤΕΙ: Τεχνολόγος Μηχανικός (από ΑΤΕΙ) και εκπαιδευτικής βαθμίδας ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης)

Ο πανεπιστημιακός και ο τεχνολογικός τομέας στην Ελλάδα είναι οι δύο παράλληλοι τομείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα,σύμφωνα με τη Νομοθεσία...οποιαδήποτε απόπειρά να "καβαληθεί" η ΤΕ κατηγορία από την ΠΕ δεν στέκει...ένα αυτό!

Δεύτερο...αναφερόμενοι στον κλάδο σου,από τη στιγμή που θα εκδοθούν Π.Δ. με επαγγελματικά δικαιώματα αντάξια των αποφοίτων των σχολών Σ.ΤΕ.Γ. (Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας) και εφόσον δεν έχεις "υπερτιμημένα" επαγγελματικά δικαιώματα (π.χ. Πολιτικός Μηχανικός) και έχεις αυτά που προβλέπονται σε τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα,η μόνη διαφορά που θα υφίσταται στους δύο τομείς θα είναι το προβάδισμα της "ΠΕ" στο Δημόσιο...οπότε τα πράγματα έχουν ως εξής:
Δεν έχεις ισοτιμηθεί με απόφοιτο MSc ακόμα (θεωρείσαι κάτοχος βασικού τίτλου σπουδών) ώστε να έχεις δίκαιο προβάδισμα λόγω σπουδών μεγαλύτερης διάρκειας,ώστε και ο απόφοιτος ΤΕΙ να σε "πιάνει" έπειτα από επιπλέον σπουδές (MSc) ή επαγγελματική εμπειρία αναλόγως...γι'αυτό,το προβάδισμα που έχει η "ΠΕ" κατηγορία αυτή τη στιγμή είναι παράνομο και όπως (πιστεύω ότι) καταλαβαίνεις,υφίσταται ως "πολιτικό trick" από τότε που εντάχθηκαν τα ΤΕΙ στην Ανώτατη Εκπαίδευση,για να έχουμε ικανοποιημένους τους πάντες!;)

Δεν είναι φυσικά η μόνη περίπτωση όπου το κράτος παραμονεί σε βάρος πολιτών (π.χ. νόμος 1404/83 όπου λέει ότι τα ΤΕΙ έπρεπε να έχουν νέα επαγγελματικά δικαιώματα τουλάχιστον μέχρι την αποφοίτηση των "πρώτων"...παρανομία που γίνεται εδώ και 26 χρόνια:jumpy:)...
Και φυσικά αν οι φοιτητές-απόφοιτοι των ΤΕΙ δεν ήταν τόσο ταγάρια,θα μπορούσαν να προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια...σίγουρα αυτό θα γίνει πιο εύκολα με το που θεσπιστεί το "Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων" στο άμεσο μέλλον...

Κι όσο για τους "διαξιφισμούς" που παρατηρείς,δεν υφίσταται διαξιφισμός ανάμεσα σε κάποιος ο οποίος λέει τα πράγματα ως έχουν και σε κάποιον που επιδίδεται σε μπουρδολογίες...
Μπορούμε να κουβεντιάσουμε όσο θες το θέμα,απλά για τους παραπάνω (αλλά και άλλους λόγους) είσαι σε λάθος βάση...

Όσο για τα ΙΕΚ...μην κρίνεις με τόση σιγουριά!Άλλωστε αν μιλάμε για σχολές "Αδιαβάθμητες" που ανήκουν στη "Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση" μαζί με ένα σωρό άλλες,επειδή το ΡΙΜΑΔΙ το ΚΡΑΤΟΣ δεν μπορεί να τις εντάξει κάπου και να τις αξιολογήσει,δεν συνεπάγεται "Βοηθός Χ" πάντα...Ελλάς το μεγαλείο σου!
Απλά συνοψίζοντας...το "Τεχνολόγος" δεν σημαίνει ότι δεν είναι "Μηχανικός" (για τους "μεν")

Υ.Γ.1 epsilon που εχάθεις;!

Υ.Γ.2 Θες μια προσωπική άποψη επί του θέματος;
Εγώ θα ήθελα όλες οι σχολές της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα να αναδιοργανωθούν και ειδικά αυτό το σκηνικό "όμοια τμήματα στα Πανεπιστήμια-Πολυτεχνεία και στα ΤΕΙ" να σταματήσει...η επιστήμη και η τεχνολογία στη σύγχρονη κοινωνία είναι αναπόσπαστες,έχουμε γεμίσει χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους και τμήματα μόνο και μόνο για να βολέψουμε ανθρώπους σε καθηγητικές θέσεις (και έπεται και συνέχεια) και για να τονώσουμε την επαρχία!
Αλλά αυτό δυστυχώς δεν πρόκειται να γίνει ποτέ...ξέρεις γιατί;Γιατί αυτά τα ΠΑΡΤΑΛΙΑ που διδάσκουν στις αίθουσες και τα άλλα ΠΑΡΤΑΛΙΑ που είναι στις παρατάξεις,ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι και να τα βρουν,γιατί πολύ απλά ο ένας θα θέλει να φάει τον άλλο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

heili scott

Νεοφερμένος

Η Αθηνά αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Βραχναίικα (Αχαΐα). Έχει γράψει 30 μηνύματα.
συμφωνα με μια ερευνα που διάβασα πρόσφατα τα μεγαλύτερα κέρδοι έχουν οι φαρμακοποιοί, ακολουθούμενοι από τους γιατρους κ τους συμβολαιογράφους. Δεν ξέρω βέβαια κάτω από ποιές συνθήκες έγινε η έρευνα.εννοώ αν περιλάμβανε φοροδιαφυγές κτλ. αναφερόταν πάντως στην ελλάδα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Betadine

Νεοφερμένος

Ο Betadine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Αλήθεια,για ποια εξομοίωση μιλάς;Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;Σε ρωτάω επίτηδες για να δεις από μόνος σου,ότι δεν ξέρεις ποια είναι τα αιτήματα των ΤΕΙ...αυτά από την πραγματικότητα...

Πάμε τώρα στο δικό σου κόσμο...
Εξομοιωμένος,με τον τρόπο που το εννοείς,είσαι ήδη...για ψάξε πόσα μέλη ΤΕΕ υπάρχουν από πανεπιστήμια Βουλγαρίας,Ρουμανίας κ.λπ. με επίπεδο σπουδών κατώτερο από το τελευταίο Πολυτεχνείο-ΤΕΙ στην Ελλάδα και βάση εισαγωγής (αφού το θεωρείς κριτήριο) μηδαμινή;

Και φυσικά συμφωνώ ότι τα ΤΕΙ έχουν πιο "εφαρμοσμένο χαρακτήρα",ουδέποτε είπα το αντίθετο...ΑΛΛΑ:
1)Δεν έχουν τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα...χρησιμοποιούν καταχρηστικά και παράνομα τα Ε.Δ. των Υπομηχανικών (σχολές Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του '60 2ετούς φοίτησης...),πράγμα που δίνει το δικαίωμα σε μερικούς σαν εσένα να τα υποβαθμίζει...
2)Τα Πολυτεχνεία έχουν προσανατολισμό στην έρευνα και τα ΤΕΙ στην εφαρμοσμένη επιστήμη...αλλά είναι και οι μεν και οι δε μηχανικοί,το να προσπαθείς να τους "βγάλεις"...μαστόρια έχει τεράστια διαφορά:lol:

Όντως δε φαίνεται να υπάρχει περιθώριο συζήτησης,όλα τα προηγούμενα που ανέφερα μάλλον ήταν too much για σένα...αν κρίνω από τον πλήρη σχολιασμό σου!:lol:

Αλήθεια,έχεις ιδέα τι επαγγελματικά δικαιώματα έχουν τα ΤΕΙ,τι έχουν τα Πολυτεχνεία και τι δικαίως ζητάνε τα ΤΕΙ;
Δυστυχώς είναι πολλά που δεν ξέρεις...δεν είναι κακό να μην ξέρεις κάποια πράγματα!Κακό είναι να νομίζεις ότι "ξέρεις" κάτι...

Άκου "εξίσωση"...στον Αυτία το άκουσες;:lol:

-----------------------------------------


Ναι μόνο που εκεί επιτρέπουν στους incorporated engineers να γίνουν chartered engineers κάνοντας Master,δεν τους κλείνουν το δρόμο μαφιοζικά...και ακόμη και οι incorporated έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα που τους αρμόζουν!;)
Σε κάλυψα;Ή μήπως να το εξηγήσω κι άλλο;:lol:

Υ.Γ. Με συγχωρείς για το "σύντροφε"...απλά η γνώση σου επί του θέματος δεν απέχει και πολύ από αυτή που διαδίδουν ανακριβώς οι ΔΑΠ,ΠΑΣΠ κ.λπ. δεξιά και αριστερά...
-----------------------------------------


Πριν μου έγραψες για μια...λέξη(:lol:) που πέτυχες σε ένα webpage (λαγονικό μου εσύ) ενός ΤΕΙ,τώρα για οδηγούς σπουδών...
Τα ΦΕΚ με τα επαγγελματικά σου δικαιώματα τα έχεις διαβάσει ποτέ;;;
-----------------------------------------


Σαφώς,έχεις πανίσχυρα επιχειρήματα δύο σειρών...με αφήνεις άφωνο...ποια νομοθεσία τώρα...:lol:
Εσύ μπήκες στον κόπο να διαβάσεις πέντε πράγματα απ'τα ανωτέρω ή σου φάνηκαν δύσκολα;
-----------------------------------------


Όχι βέβαια!Εσύ και καμιά δεκαρία άλλοι έχετε μείνει...keep walking:no1:

Να ξέρεις ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες επ'αυτού:
1)Οι συκοφάντες,οι έχοντες προσωπικό συμφέρον...
2)Οι ανίδεοι...εγώ σε εντάσσω στους δεύτερους...και μην παρεξηγηθείς!Μόνο που μιλάς για "εξομοίωση" αυτό τα λέει όλα...

Για περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ: www.engineertech.gr

Κι όσων αφορά το ΤΕΕ...όταν και αν ποτέ βγεις εκεί έξω και δεις τι επικρατεί,έλα μετά να μου πεις για κατσαβίδια και μανιβέλες...για την ώρα χαμηλά τη μπάλα γιατί εκτίθεσαι...
-----------------------------------------
Λοιπόν τωρα στο θέμα μας,άλλωστε ο epsilon μάλλον ψάχνει οδηγούς σπουδών να βρει κάνα λαβράκι...:lol:

Το πιο επικερδές επάγγελμα στο Ελλαδιστάν:
1)Τοκογλύφος
2)Μεγαλοεργολάβος
3)Προμηθευτής Νοσοκομειακών Μονάδων
4)Νεκροθάφτης
5)Πολιτικός

Με λίγα λόγια...μέσα στην προκοπή!!!:lol::lol::lol:

Businessman vs epsilon σημειώσατε 1
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

germ1984

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 266 μηνύματα.
Προσαρμοσμένα στην Ελληνική Πραγματικότητα

1) Θέση σε Διοικητικό συμβούλιο μεγάλου καναλιού
2) Αθλητής στην Α' Εθνική Κατηγορία (ποδόσφαιρο, μπάσκετ)
3) Πανελίστας σε πρωινή ή μεσημεριανή εκπομπή μεγάλου σταθμού
4) Παρουσιαστής ειδήσεων ή εκπομπής σε μεγάλο σταθμό
5) Μοντέλο
6) Θέση σε Υπουργείο
7) Εμπορος ναρκωτικών/οργάνων/γυναικών-Μαφιόζος
8 )Μεγαλογιατρός (Χειρούργοι-Ψυχίατροι)
9) Μηχανικός-Λαμόγιο
10) Πρωταγωνιστής (Ηθοποιός) σε γνωστό σίριαλ
11) Λαικός τραγουδιστής (σε κεντρική πίστα Αθήνας, Θεσσαλονίκης)
12) Image Maker
13) Σχεδιαστής Μόδας-Μόδιστρος
14) Ιδιοκτήτης Γνωστής Καφετέριας/Bar-Club (συνδυάζεται και με το 7)
15) Μεγαλοδικηγόρος
16) Εργατοπατέρας-Αρχισυνδικαλιστής
17) Εργοστασιάρχης
18 )Διαμορφωτής κοινής γνώμης (συνδυάζεται και με το 4)

Και η λίστα συνεχίζεται....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mariophys

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 335 μηνύματα.
Η πλέον καλοπληρωμένη δουλειά είναι αυτή του καπετάνιου το εμπορικού ναυτικού. Ενδεικτικά, για ασφαλισμένους καπετάνιους τα ποσά είναι :

3ος καπετάνιος 4500-5000?
2ος καπετάνιος 8500?~
1ος καπετάνιος από 13000? και άνω....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Εισοδηματίας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

anestios

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο anestios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 160 μηνύματα.
πλοιαρχος ή μηχανικος.πολυ χρημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

ΡΟΚΑ

Νεοφερμένος

Ο ΡΟΚΑ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Το επαγγελμα που εχει το μεγαλυτερο εισοδημα ειναι αυτο που θα κανεις με παθος γιατι το εχεις επιλεξει συνειδητα και το ηθελες πραγματικα. Εαν δεν εχεις παθος γιαυτο που κανεις εισαι καταδικασμενος να αποτυχεις. Δυστυχως στην ελλαδα οι περισσοτεροι σπουδαζουν και κανουν ενα επαγγελμα που δεν το εχουν επιλεξει, με αποτελεσμα να μην το αγαπουν, να μην ειναι ευχαριστημενοι και αυτο φαινεται στην αποδοση τους και στους γυρω τους...
Οποιος περιμενει να του πουν πιο επαγγελμα θα τους φερει μεγαλυτερο εισοδημα δυστυχως ειναι καταδικασμενοι να αποτυχουν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Top