ΟΚ, τέλος πάντων επειδή η συζήτηση έχει παρατραβηχτεί, δεν κατηγόρησα κανέναν σας (ούτε το θέλω, ούτε μου επιτρέπεται από εδώ) οπότε δεν εννοώ ότι εσείς λέτε τέτοια πράγματα για τις σχολές της θετικής.
Το μάθημα το πήρα σαν παράδειγμα (όπως αυτό με την tv που το πήρατε και το κάνατε...) με βάση το τι πιστεύω εγώ και δεν προσπαθω να κάνω κανέναν σας να ακολουθήσει τα δικά μου πιστεύω.
Και εννοείται ότι αν θες να γίνεις δικηγόρος θα είσαι και πλασμένος για αυτό και θα σου αρέσουν τα μαθήματα, το ίδιο και για μαθηματικούς, φυσικούς, φιλολόγους, γιατρούς, οικονομολόγους, αρχιτέκτονες.......
το μόνο που είπα εξ αρχής είναι ότι οι μαθητές της θετικής σχεδόν σπανίζουν και αυτοί της θεωρητικής δε χωράνε στα σχολεία πλέον και ότι γίνονται εξωτερικές (το τονίζω εξωτερικές) φήμες ότι τα θετικά μαθήματα είναι ανούσια και ακαταλαβίστικα. Αν σκέφτηκε κανείς (από τους εξωτερικούς πάλι) το αντίθετο είπα. Και τα έγραψα για να συζητηθεί η γνώμη αυτή (των εξωτερικών!). Όχι γιατί θέλω να είμαι αρνητικά προκατειλημμένος μπροστά στη θεωρητική κατεύθυνση. Μέχρι πέρυσι μάλιστα στο μυαλό μου τη θεωρητική είχα, γιατί μου άρεσαν τα αρχαία. Αλλά φέτος άλλαξαν τα πράγματα και τελικά έκανα την απόφασή μου για τη θετική.
Τίποτα το σπουδαίο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.