Η Α' Λυκείου μου φαίνεται πολύ διαφορετική από ό,τι ζούσα στο Γυμνάσιο. Σκέφτομαι να παω θετική κατεύθυνση γι'αυτο δίνω βάση πιο πολύ στα μαθήματα εκείνου του κλάδου. Έχω πάρα πολλά κενά στα Αρχαία Ελληνικά και δεν ξέρω πως να τα καλύψω, κάτι που μάλλον θα τσούξει στον έλεγχο. Είμαι μαθητής του 16-17, και φοβάμαι πως στο Λύκειο μπορεί να πέσουν οι βαθμοί μου, και κάνω ό,τι μπορώ έτσι ώστε τουλάχιστον να μείνουν εκεί που είναι. Τα αγαπημένα μου μαθήματα έως τώρα είναι η Άλγεβρα, η Φυσική και η Οικονομία.
Πάντως, είναι πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, γιατί όλοι σου λένε πως είσαι πιο ώριμος, ενώ ψιλοφοβάσαι μέσα σου, που τελικά είσαι μεγάλος, νιώθεις και υπεύθυνος. Πρέπει να μάθω να διαβάζω όπως πρέπει, να βρώ την κατάλληλη μέθοδο, και νομίζω πως όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους. Όποιος έχει κανένα καλό tip για το διάβασμα και έχει την καλοσύνη να μου το παρέχει, να γράψει εδώ ή να μου στείλει με PM, ευχαριστώ πολύ.
Βέβαια το Λύκειό μου, είναι στην Αίγυπτο, κάτι που το κάνει πιο δύσκολο αλλά ταυτόχρονα και πιο έυκολο για μένα. Οι καθηγητές τα εξηγούν καλύτερα, για να καταλαβαίνουν και κάποια παιδιά που δεν τα παίρνουν τα Ελληνικά πολύ καλά, και οι τάξεις είναι πολύ μικρότερες. Το δύσκολο είναι πως δεν υπάρχουν στη διαθεσή μας βιβλιοπωλεία, κ.α. να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε βοηθήματα, ή φροντιστήρια, για παράδειγμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.