DarthFederer
Διάσημο μέλος

Τα Γαλλικά μιλιούνται από εξαιρετικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που ξεπερνά κατά πολύ των αριθμό των γερμανόφωνων π.χ. Επίσης προβλέπεται τεράστια αύξηση στους γαλλόφωνους μέχρι το 2020, οπότε μια χαρά χρήσιμα είναι. Μη βλέπεις που στην Ελλάδα έχει στραφεί περισσότερος κόσμος στα Γερμανικά (τα οποία είναι υπέροχη γλώσσα, δεν αντιλέγω).
Εξαιρωντας βεβαια το γεγονος οτι πολυ μεγαλα ποσοστα του γαλλοφωνου πληθυσμου ειναι στην Αφρικη. Εκτος αν καποιος ψαξει για δουλεια στη Σενεγαλη ή στο Καμερουν. Ουσιαστικα με γερμανικα ή γαλλικα χτυπας αγορες περιπου ισες απο τη μια Γερμανια, Αυστρια, Ελβετια (και με λιγη προσπαθεια Ολλανδια και Βελγιο) ενω με Γαλλικα Γαλλια, ο,τι μενει απο Ελβετια-Βελγιο και Κεμπεκ. Μια η αλλη
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
apollo11
Νεοφερμένο μέλος

χαχαχ νταξ σε ενιωσα ομως με το ΟΥΑΒλεπω τις λεξεις: Toi Moi στο σχολειο... Διαβαζω: Τόι, Μόι
Κοριτσι που κανει γαλλικα: Τουά, Μουά
Εγω: ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΟΥΑ ΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ![]()

Οπως και να κανουμε η καθε γλωσσα εχει τα δικα της! Στην Ρωσικη ολα τα 'α' που δεν τονιζονται γραφονται 'ο'.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
russia4ever
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
methexys
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hephaestus
Πολύ δραστήριο μέλος

Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

14 είπαν ότι δεν θα ήθελαν να μάθουν αλβανικά..![]()
Και λίγοι είναι..
Ποιος θα ήθελε να μάθει και γιατί να μάθει ;
timonierhs
Πολύ δραστήριο μέλος

Και λίγοι είναι..
Ποιος θα ήθελε να μάθει και γιατί να μάθει ;
Εγω απο το σοι μου ξερω αρβανιτικα και συνεννοουμαι καπως με Αλβανους κι εχει φαση.

Τωρα, προσωπικα εγω δεν θα ηθελα να μαθω σλαβικες γλωσσες, ειλικρινα με το που τις ακουω μου ερχεται εμετος απο τις προφορες, κινεζικα που ακουγονται σαν νιαουρισμα, πολυ εκνευριστικα και αραβικα που ειναι λες και μολις εχεις δοκιμασει καυτη σουπα και σου εχει καει η γλωσσα και τη φυσας και ταυτοχρονα προσπαθεις να μιλησεις.

Señora
Νεοφερμένο μέλος

panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

Βλεπω τις λεξεις: Toi Moi στο σχολειο... Διαβαζω: Τόι, Μόι
Κοριτσι που κανει γαλλικα: Τουά, Μουά
Εγω: ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΟΥΑ ΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ
νομιζω πως ειναι πολυ δυσκολα τοσο στην γραφη οσο και στην αναγνωση καθως πολλα γραμματα δεν διαβαζονται καθολου. Επισης με εκνευριζει αφανταστα η προφορα τους.

Δύσκολα δεν είναι.Τη γραφή και την ανάγνωση τη συνηθίζεις,και τα γράμματα που δε διαβάζονται συνήθως είναι στο τέλος της λέξης, οπότε αυτά που λες δεν ισχύουν.Τώρα η προφορά είναι άλλο πράγμα και τελείως υποκειμενική,γι'αυτό και δεν απαντάω.
juste un instant
Επιφανές μέλος

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Ειναι ακριβως οπως εγω διαβαζω το mein, dein,sein, feuer = μέιν, ντέιν, ζέιν, φεουερ. Τουλαχιστον στα γαλλικα ολα τονιζονται στη ληγουσα
Ουτε στα γερμανικα θελει μεγαλη φαντασια για το που θα τα τονισεις

panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

Ουτε στα γερμανικα θελει μεγαλη φαντασια για το που θα τα τονισειςοι λεξεις στο δειχνουν απο μονες τους... πχ το ρημα bearbeiten δεν μπορεις να το διαβασεις ουτε μπέαρμπαιτεν ουτε μπεαρμπαιτέν. Μπεάρμπειτεν
. Τα υπολοιπα δεν ταιριαζουν
ποτε δεν ειχα θεμα με τον τονισμο...
Κι όμως,το μπέαρμπαιτεν ακούγεται πιο καλά από το μπεάρμπαιτεν!

Guest 875331
Επισκέπτης

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Κι όμως,το μπέαρμπαιτεν ακούγεται πιο καλά από το μπεάρμπαιτεν!![]()
Κι ομως το μπε ειναι συλλαβη που δεν τονιζεται ποτε

Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ γαλλικών και γερμανικών. Η μία είναι η πιο εκλεπτισμένη γλώσσα στον κόσμο και η άλλη η πιο χοντροκομμένη. Ο καθένας επιλέγει ότι του ταιριάζει.
Με ειπες χοντροκομμενη;

*Λαθος εισαι να ξερεις...
Guest 875331
Επισκέπτης

Είπα τα γερμανικά χοντροκομμέναΜε ειπες χοντροκομμενη;![]()
*Λαθος εισαι να ξερεις...

Με το να προτιμάς γερμανικά, χάνεις τη λεπτότητα και την κομψότητα των λατινογενών γλωσσών, κυρίως αγγλικά και γαλλικά(τα γερμανικά έχουν γοτθικές ρίζες).
Βασικά τα γαλλικά αποτελούν πλέον τη σημαντικότερη, πνευματικά και πολιτισμικά, γλώσσα της Ευρώπης καθώς τα αγγλικά εχουν αλλοιωθεί λόγω παγκοσμιοποίησης. Αν δεν σας αρέσουν τότε το πιο πιθανό είναι πως η λάσπη που έχετε φάει από γονεις/σχολείο/τηλεόραση/κλπ σας έχουν κάνει να τα μισήσετε. Αν ασχολειθείτε μόνοι σας και τα δείτε με άλλο μάτι, θα καταλάβετε ότι είναι η γλώσσα που έχει φάει την πλέον λάσπη.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Είπα τα γερμανικά χοντροκομμένα
Με το να προτιμάς γερμανικά, χάνεις τη λεπτότητα και την κομψότητα των λατινογενών γλωσσών, κυρίως αγγλικά και γαλλικά(τα γερμανικά έχουν γοτθικές ρίζες).
Βασικά τα γαλλικά αποτελούν πλέον τη σημαντικότερη, πνευματικά και πολιτισμικά, γλώσσα της Ευρώπης καθώς τα αγγλικά εχουν αλλοιωθεί λόγω παγκοσμιοποίησης. Αν δεν σας αρέσουν τότε το πιο πιθανό είναι πως η λάσπη που έχετε φάει από γονεις/σχολείο/τηλεόραση/κλπ σας έχουν κάνει να τα μισήσετε. Αν ασχολειθείτε μόνοι σας και τα δείτε με άλλο μάτι, θα καταλάβετε ότι είναι η γλώσσα που έχει φάει την πλέον λάσπη.
Τα γερμανικα εχουν μια ιδιαιτεροτητα. Μια ιδιαιτερη ομορφια. Και γι αυτον τον λογο τα αγαπουν και αρεσουν σε λιγους. Εχουν απιστευτη λογικη στο λεξιλογιο. Απιστευτη.
Τα γαλλικα τα μισησα χωρις να μου κανουην ''πλυση εγκεφαλου'' η οικογενεια και οι συγγενεις... Ουτε το σχολειο... Ηταν καθαρα προσωπικη και τυχαια επιλογη. Και μαλλον τα τυχαια ειναι τα καλυτερα

Kurosaki
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τα γερμανικα εχουν μια ιδιαιτεροτητα. Μια ιδιαιτερη ομορφια. Και γι αυτον τον λογο τα αγαπουν και αρεσουν σε λιγους. Εχουν απιστευτη λογικη στο λεξιλογιο. Απιστευτη.
Τα γαλλικα τα μισησα χωρις να μου κανουην ''πλυση εγκεφαλου'' η οικογενεια και οι συγγενεις... Ουτε το σχολειο... Ηταν καθαρα προσωπικη και τυχαια επιλογη. Και μαλλον τα τυχαια ειναι τα καλυτερα. Απλα πιστευω πως δεν μου ταιριαζουν καθολου οι λατινογενεις γλωσσες. Ουτε τα αγγλικα
![]()
Τα αγγλικά βασικά, έχουν τεράστια σύνδεση με τα Γερμανικά. Ανήκουν στην ίδια οικογένεια γλωσσών.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Τα αγγλικά βασικά, έχουν τεράστια σύνδεση με τα Γερμανικά. Ανήκουν στην ίδια οικογένεια γλωσσών.
Ω ια! Το ξερω! Με εχουν βοηθησει πολυ στο λεξιλογιο. Η προφορα ειναι το προβλημα

russia4ever
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δε μ' αρέσουν οι απαλές, μαλακές γλώσσες αλλά δεν έχω βρει ακόμα το λόγο.
Είμαι λάτρης βαρέων γλωσσών γενικά.
Όποια/-ος θέλει να με ρωτήσει κάτι για τα Ρώσικα, επειδή είδα ότι μερικοί σκέφτονται να αρχίσουν να μη διστάσουν.
Θέλω να σπουδάσω και Ρώσικη φιλολογία.
Το κυρηλλικό αλφάβητο είναι σαν το Ελληνικό εκτός από τα παχέα γράμματα και κάτι άλλα.
Κι αυτό που είπε κάποιος ότι γράφονται έτσι και προφερόνται αλλιώς ναι ισχύει.
Πιστεύω ότι για να σ' αρέσει μια γλώσσα θα πρέπει να τις μελετήσεις πρώτα και να τις καταλάβεις.
Υ.Γ.: Μην θίγεστε, άποψη λέω.
nikos9631
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.