icarly37
Νεοφερμένο μέλος
Η icarly37 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Πληροφορικής Πειραιά. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπέρα. Έδωσα Πανελλήνιες το 2025 και πέρασα πρώτη επιλογή Πληροφορική στο παπει. Όμως τελικά νομίζω ότι δεν μου πολυαρέσει η σχολή καθώς είναι και δύσκολη, και σκέφτομαι να κάνω το 10% για ναυτιλιακά που ήταν η δευτερη επιλογή μου μαζί με τα παιδαγωγικά. Το ξέρω ότι ειναι λιγο νωρίς και θα ηταν καλο να δω και το δευτερο εξαμηνο πως θα παει, αλλα μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας;
redpointer
Δραστήριο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 516 μηνύματα.
Τα ναυτιλιακα ειναι πιο εξειδικευμενα καλυτερα να πας για οικονομικης επιστημης η διοικησης επιχειρησεων. Αυτος που εχει πτυχιο διοικησης μπορει να παει σε ναυτιλιακη το αντιστροφο ομως οχι.
redpointer
Δραστήριο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 516 μηνύματα.
θα σε συμβουλευα να μην κανεις 10% βεβαια γιατι θα σε αφησει πισω στην ζωη σου. Κατσε δωσε οσα περισσοτερα μαθηματα μπορεις εχεις και το καλοκαιρι και τον σεμπτεμβρη. Ναι το προγραμμα σπουδων μπορει να ειναι απαιτητικο αλλα δεν ειναι τοσο οσο νομιζεις απλα θελει διαβασμα. Αν περασεις εστω και 4-5 μαθηματα το πρωτο ετος εχει φυγει ο μισος χρονος!
icarly37
Νεοφερμένο μέλος
Η icarly37 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Πληροφορικής Πειραιά. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Δεν πιστευω οτι κανοντας 10% θα μεινω πισω στην ζωη μου για εναν χρονο, εδω αλλοι δινουν και ξαναδινουν πανελληνιες μεχρι να περασουν εκει που θελουνθα σε συμβουλευα να μην κανεις 10% βεβαια γιατι θα σε αφησει πισω στην ζωη σου. Κατσε δωσε οσα περισσοτερα μαθηματα μπορεις εχεις και το καλοκαιρι και τον σεμπτεμβρη. Ναι το προγραμμα σπουδων μπορει να ειναι απαιτητικο αλλα δεν ειναι τοσο οσο νομιζεις απλα θελει διαβασμα. Αν περασεις εστω και 4-5 μαθηματα το πρωτο ετος εχει φυγει ο μισος χρονος!
redpointer
Δραστήριο μέλος
Μαλλον απλα με το πτυχιο της πληροφορικης εχεις πολυ περισσοτερες προοπτικες απο τα ναυτιλιακα.
cinephilee
Νεοφερμένο μέλος
Η cinephilee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Πραγματικά αν δεν σαρεσουν τα Μαθηματικά και ο Προγραμματισμός, φύγε και μην γυρίσεις πίσω. Είναι λάθος αυτό που γίνεται πλέον, και μιλάω από προσωπική εμπειρία.Καλησπέρα. Έδωσα Πανελλήνιες το 2025 και πέρασα πρώτη επιλογή Πληροφορική στο παπει. Όμως τελικά νομίζω ότι δεν μου πολυαρέσει η σχολή καθώς είναι και δύσκολη, και σκέφτομαι να κάνω το 10% για ναυτιλιακά που ήταν η δευτερη επιλογή μου μαζί με τα παιδαγωγικά. Το ξέρω ότι ειναι λιγο νωρίς και θα ηταν καλο να δω και το δευτερο εξαμηνο πως θα παει, αλλα μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας;
Η Πληροφορική έχει χρήματα, αν σου αρέσει το αντικείμενο.
Η Ιατρική έχει χρήματα αν σου αρέσει το αντικείμενο.
Η Μηχανολογία έχει χρήματα αν σου αρέσει το αντικείμενο.
Η Νομική έχει χρήματα αν σου αρέσει το αντικείμενο.
Και πίστεψέ με υπάρχει λόγος που έχουν χρήματα, γιατί ακριβώς κανένας μέσος άνθρωπος δεν θέλει να κάνει τέτοιες δουλειές.
Στην Πληροφορική που σπουδάζω
Πρέπει ειλικρινά να ανήκεις πχ στο 0,1% των καμμένων ανθρώπων που την βρίσκουν να κάθονται μπροστά από μια οθόνη ώρες και να γράφουν κώδικα. Στο τμήμα μου όσοι είναι έτσι, είμαι βέβαιη ότι πρέπει να βρίσκονται και σε φάσμα ή πραγματικά απλά τους αρέσουν τα Μαθηματικά/ Αλγοριθμική σκέψη. Πολλοί συγκεκριμένοι τύποι ανθρώπων τους αρέσουν τα Μαθηματικά.
Στα 17-18 διαλέξτε σχολή με βάση τις έμφυτες κλίσεις σας και το αν σας αρέσει το 95% τον μαθημάτων που διδάσκεται στο τμήμα που σκοπεύετε να επιλέξετε.
Όχι αν θα βρείτε δουλειά, όχι πόσα χρήματα θα βγάλετε ΚΟΚ.
Στα 17 πραγματικά επιλέγεις ΣΠΟΥΔΕΣ, όχι επαγγελμα.
Επέλεξα πληροφορική γιατί δεν ήξερα τι ήθελα, και γιατί αυτό το επάγγελμα έκαναν οι γονείς μου και γιατί σκεφτόμουν τα χρήματα. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα Μαθηματικά/Πληροφορική ούτε ήμουν καλή σε αυτά.
Είμαι 25 χρονών, σε μια σχολή που μισώ, δεν έχω κάνει τίποτα στην ζωή μου και πρέπει να την βγάλω τώρα ενώ έχω γεμίσει ψυχολογικά και ανασφάλειες. Χρήματα δεν θα βγάλω, γιατί δεν μ'αρέσει το αντικείμενο.
Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να σπούδαζα πχ Γραφιστική/ Φιλοσοφία/Κοινωνιολογία κοκ
Είναι 4 χρόνια σπουδών στα οποία ασχολείσαι με κάτι που σου αρέσει, ωριμάζεις και βρίσκεις ένα μονοπάτι. Ανοίγονται πόρτες, δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Θα βρεις δουλειά. Με κάτι που ζητάει η αγορά θα ταιριάξει, αν είσαι ανοιχτός.
Το παράδειγμα που δίνω πχ Θέλεις να γίνεις Ηθοποιός. Πας σε μια υποκριτική σχολή. Εκεί θα διδαχθείς θεωρία, σκηνογραφία, λογοτεχνία, σκηνοθεσία ΚΟΚ. Στην χειρότερη, αν δεν γίνεις ηθοποιός θα καταλήξεις σκηνογράφος η σκηνοθέτης η ηθοποιός φωνής ή στην διαφήμιση ΚΟΚ. Αυτό που ήθελες ακριβώς μπορεί να μην γίνει, αλλά θα έχεις κάνει κάτι παρεμφερείς. Δεν θα είσαι ηθοποιός αλλά θα εργάζεσαι με ηθοποιούς. Πίστεψε με είναι πολύ καλύτερο από το να καταλήξεις πχ να κάνεις λογιστικά για ένα δημόσιο νοσοκομείο. Θέλω να πω το πρώτο είναι πιο κοντά στο αρχικό σου θέλω. Δεν είναι άσχετο.
Με το να σπουδάσεις κάτι που μισείς, απλά θα κάνεις και και δουλειά άσχετη που θα μισείς. Θα είσαι δυστυχισμένος και δεν θα βγάλεις και πότε χρήματα.
Είναι λάθος να πηγαίνουμε σε σχολές που δεν μας αρέσουν. Μακάρι να το τόνιζαν αυτό οι σχολές/τα φροντιστήρια/οι γονείς ΚΟΚ.
redpointer
Δραστήριο μέλος
1. Δεν εχουν ολα χρηματα αν σου αρεσει το αντικειμενο ΑΛΛΑ καλυτερα να επιλεξεις κατι που σου αρεσει παρα να παρεις 300-400 ευρω παραπανω απο το να μην σου αρεσει.
2. Η πληροφορικη του οπα και του παπει εχουν πολυ δυσκολα μαθηματικα αλλα δεν ειναι πολλα μαθηματα (3-5) αν τα περασεις πας για πτυχιο. Τα μαθηματικα απο το σχολειο ειναι η πιο δυσκολη επιστημη (επιφυλαξη για την φυσικη). Απο οσο γνωριζω στις παννεληνιες οι βαθμοι των μαθηματικων ειναι πολυ πιο κατω απο της φυσικης, αρα οποιες σπουδες εχουν να κανουν με μαθηματικα και φυσικη (πληροφορικη, ημμυ, μηχανολογοι, φυσικο κλπ) ειναι πολυ πιο δυσκολες απο χημεια βιολογια κλπ καθως και στο σχολειο αποτελουσαν τα πιο δυσκολα μαθηματα.
3. Τα μαθηματικα και η αλγοριθμικη σκεψη ειναι κυριως θεωρητικη πληροφορικη που στην ελλαδα δεν θα την συναντησεις ποτε εκτος αν δουλεψεις ακαδημαικα. Η θεωρητικη πληροφορικη ειναι μακραν πιο δυσκολη απο το να γινεις προγραμματιστης (αλλωστε λενε αν θες να γινεις προγραμματιστης πηγαινε σε ιεκ). Μονο οι τοπ 10 αμερικανικες εταιρειες εχουν πραγματικα ερευνα σε πληροφορικη και ειναι χρησιμες οντως οι γνωσεις που παιρνεις για εκει η αν πας για ερευνα που στην ελλαδα ερευνα απλα ξυνεσαι στο δημοσιο.
4. Γενικα το πανεπιστημιο σε ετοιμαζει να γινεις επιστημονας πληροφορικης και ερευνητης και οχι για προγραμματιστης. Στην ελλαδα βεβαια επιστημονας πληροφορικης=υπαλληλος στο δημοσιο με phd. Ειμαστε σε μια χωρα που το να εισαι επιστημονας εχει απαξιωθει πληρως.
2. Η πληροφορικη του οπα και του παπει εχουν πολυ δυσκολα μαθηματικα αλλα δεν ειναι πολλα μαθηματα (3-5) αν τα περασεις πας για πτυχιο. Τα μαθηματικα απο το σχολειο ειναι η πιο δυσκολη επιστημη (επιφυλαξη για την φυσικη). Απο οσο γνωριζω στις παννεληνιες οι βαθμοι των μαθηματικων ειναι πολυ πιο κατω απο της φυσικης, αρα οποιες σπουδες εχουν να κανουν με μαθηματικα και φυσικη (πληροφορικη, ημμυ, μηχανολογοι, φυσικο κλπ) ειναι πολυ πιο δυσκολες απο χημεια βιολογια κλπ καθως και στο σχολειο αποτελουσαν τα πιο δυσκολα μαθηματα.
3. Τα μαθηματικα και η αλγοριθμικη σκεψη ειναι κυριως θεωρητικη πληροφορικη που στην ελλαδα δεν θα την συναντησεις ποτε εκτος αν δουλεψεις ακαδημαικα. Η θεωρητικη πληροφορικη ειναι μακραν πιο δυσκολη απο το να γινεις προγραμματιστης (αλλωστε λενε αν θες να γινεις προγραμματιστης πηγαινε σε ιεκ). Μονο οι τοπ 10 αμερικανικες εταιρειες εχουν πραγματικα ερευνα σε πληροφορικη και ειναι χρησιμες οντως οι γνωσεις που παιρνεις για εκει η αν πας για ερευνα που στην ελλαδα ερευνα απλα ξυνεσαι στο δημοσιο.
4. Γενικα το πανεπιστημιο σε ετοιμαζει να γινεις επιστημονας πληροφορικης και ερευνητης και οχι για προγραμματιστης. Στην ελλαδα βεβαια επιστημονας πληροφορικης=υπαλληλος στο δημοσιο με phd. Ειμαστε σε μια χωρα που το να εισαι επιστημονας εχει απαξιωθει πληρως.
icarly37
Νεοφερμένο μέλος
Εμένα απλά μου άρεσε σαν ιδέα από μικρή σχετική ηλικία, αλλά δεν ήταν ποτέ αυτό που ήθελα 100%. Και για αυτό το έβαλα 1η επιλογή γιατί δεν βρήκα κάτι στην πορεία να μου αρέσει 100%. Αν μου επιτρέπεις, αφού είδες ότι δεν σου άρεσε η σχολή γιατι δεν έκανες 10% και να πήγαινες αλλού που να μην έχει τοσα μαθηματικά και προγραμματισμό;Πραγματικά αν δεν σαρεσουν τα Μαθηματικά και ο Προγραμματισμός, φύγε και μην γυρίσεις πίσω. Είναι λάθος αυτό που γίνεται πλέον, και μιλάω από προσωπική εμπειρία.
Η Πληροφορική έχει χρήματα, αν σου αρέσει το αντικείμενο.
Η Ιατρική έχει χρήματα αν σου αρέσει το αντικείμενο.
Η Μηχανολογία έχει χρήματα αν σου αρέσει το αντικείμενο.
Η Νομική έχει χρήματα αν σου αρέσει το αντικείμενο.
Και πίστεψέ με υπάρχει λόγος που έχουν χρήματα, γιατί ακριβώς κανένας μέσος άνθρωπος δεν θέλει να κάνει τέτοιες δουλειές.
Στην Πληροφορική που σπουδάζω
Πρέπει ειλικρινά να ανήκεις πχ στο 0,1% των καμμένων ανθρώπων που την βρίσκουν να κάθονται μπροστά από μια οθόνη ώρες και να γράφουν κώδικα. Στο τμήμα μου όσοι είναι έτσι, είμαι βέβαιη ότι πρέπει να βρίσκονται και σε φάσμα ή πραγματικά απλά τους αρέσουν τα Μαθηματικά/ Αλγοριθμική σκέψη. Πολλοί συγκεκριμένοι τύποι ανθρώπων τους αρέσουν τα Μαθηματικά.
Στα 17-18 διαλέξτε σχολή με βάση τις έμφυτες κλίσεις σας και το αν σας αρέσει το 95% τον μαθημάτων που διδάσκεται στο τμήμα που σκοπεύετε να επιλέξετε.
Όχι αν θα βρείτε δουλειά, όχι πόσα χρήματα θα βγάλετε ΚΟΚ.
Στα 17 πραγματικά επιλέγεις ΣΠΟΥΔΕΣ, όχι επαγγελμα.
Επέλεξα πληροφορική γιατί δεν ήξερα τι ήθελα, και γιατί αυτό το επάγγελμα έκαναν οι γονείς μου και γιατί σκεφτόμουν τα χρήματα. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα Μαθηματικά/Πληροφορική ούτε ήμουν καλή σε αυτά.
Είμαι 25 χρονών, σε μια σχολή που μισώ, δεν έχω κάνει τίποτα στην ζωή μου και πρέπει να την βγάλω τώρα ενώ έχω γεμίσει ψυχολογικά και ανασφάλειες. Χρήματα δεν θα βγάλω, γιατί δεν μ'αρέσει το αντικείμενο.
Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να σπούδαζα πχ Γραφιστική/ Φιλοσοφία/Κοινωνιολογία κοκ
Είναι 4 χρόνια σπουδών στα οποία ασχολείσαι με κάτι που σου αρέσει, ωριμάζεις και βρίσκεις ένα μονοπάτι. Ανοίγονται πόρτες, δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Θα βρεις δουλειά. Με κάτι που ζητάει η αγορά θα ταιριάξει, αν είσαι ανοιχτός.
Το παράδειγμα που δίνω πχ Θέλεις να γίνεις Ηθοποιός. Πας σε μια υποκριτική σχολή. Εκεί θα διδαχθείς θεωρία, σκηνογραφία, λογοτεχνία, σκηνοθεσία ΚΟΚ. Στην χειρότερη, αν δεν γίνεις ηθοποιός θα καταλήξεις σκηνογράφος η σκηνοθέτης η ηθοποιός φωνής ή στην διαφήμιση ΚΟΚ. Αυτό που ήθελες ακριβώς μπορεί να μην γίνει, αλλά θα έχεις κάνει κάτι παρεμφερείς. Δεν θα είσαι ηθοποιός αλλά θα εργάζεσαι με ηθοποιούς. Πίστεψε με είναι πολύ καλύτερο από το να καταλήξεις πχ να κάνεις λογιστικά για ένα δημόσιο νοσοκομείο. Θέλω να πω το πρώτο είναι πιο κοντά στο αρχικό σου θέλω. Δεν είναι άσχετο.
Με το να σπουδάσεις κάτι που μισείς, απλά θα κάνεις και και δουλειά άσχετη που θα μισείς. Θα είσαι δυστυχισμένος και δεν θα βγάλεις και πότε χρήματα.
Είναι λάθος να πηγαίνουμε σε σχολές που δεν μας αρέσουν. Μακάρι να το τόνιζαν αυτό οι σχολές/τα φροντιστήρια/οι γονείς ΚΟΚ.
Mapz
Νεοφερμένο μέλος
Ο Mapz αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Πελοποννήσου. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Πως ακριβώς θα τον αφήσει πίσω?Να μην κυνηγήσει κατι που του αρέσει και να χάσει 4 χρόνια σε μια σχολή που δεν του αρέσει δηλαδή θα ειναι καλύτερα?Να τον αφήσει πίσω απο ποιόν ακριβώς?Δεν χρειάζεται συνεχώς να βάζουμε time stamps στην ζωη μας.Δεν ειναι για όλους οι συνθήκες ίδιες.Συγγνωμη κιολας αλλα πιστεύω οτί αυτο ηταν το χειροτερο πραγμα που θα μπορουσες να πεις σε ενα 18 "παιδι" που μολις εχει ξεκινησει να χτιζει την ζωη του και το μελλον του.θα σε συμβουλευα να μην κανεις 10% βεβαια γιατι θα σε αφησει πισω στην ζωη σου. Κατσε δωσε οσα περισσοτερα μαθηματα μπορεις εχεις και το καλοκαιρι και τον σεμπτεμβρη. Ναι το προγραμμα σπουδων μπορει να ειναι απαιτητικο αλλα δεν ειναι τοσο οσο νομιζεις απλα θελει διαβασμα. Αν περασεις εστω και 4-5 μαθηματα το πρωτο ετος εχει φυγει ο μισος χρονος!
redpointer
Δραστήριο μέλος
Με πτυχιο πληροφορικης στο παπει μπορεις να εγγραφεις στο οικονομικο επιμελητηριο, να γινεις λογιστης και να μην ασκησεις ποτε το επαγγελμα του προγραμματιστη. Πληροφορικη δεν ειναι μονο προγραμματισμος.Πως ακριβώς θα τον αφήσει πίσω?Να μην κυνηγήσει κατι που του αρέσει και να χάσει 4 χρόνια σε μια σχολή που δεν του αρέσει δηλαδή θα ειναι καλύτερα?Να τον αφήσει πίσω απο ποιόν ακριβώς?Δεν χρειάζεται συνεχώς να βάζουμε time stamps στην ζωη μας.Δεν ειναι για όλους οι συνθήκες ίδιες.Συγγνωμη κιολας αλλα πιστεύω οτί αυτο ηταν το χειροτερο πραγμα που θα μπορουσες να πεις σε ενα 18 "παιδι" που μολις εχει ξεκινησει να χτιζει την ζωη του και το μελλον του.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 1 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 36 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Mapz
- kostis76
- panosT436
- redpointer
- charmander
- Marseaux23
- icarly37
- Mixalis!
- monimos_mathitis
- AggelikiGr
- thenutritionist
- korlef
- many of Filip
- Corfu kitty
- sophieee
- tsiobieman
- Hased Babis
- friesnchocolate
- cinephilee
- Anna1974.
- Scandal
- Arvacon
- Kafkinos
- Lathy
- Drscientist
- spinalgr1990
- psychoticwaltz
- globglogabgalab
- Peratsis
- Sotiris 12
- ang12_012
- Libertus
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Ρωτήστε κάτι
Προσωπικές Συζητήσεις
Πανελλαδικές
Αγγελίες
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki