tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RottenCrusader!
Εκκολαπτόμενο μέλος
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος

Θελει να παει εκει αντι για Γιαννενα για να ειναι κοντα στον αδερφο του.Η σχολη ειναι ευκολη/δυσκολη? Και αν θες που στηριζεις οτι δενΔεν είναι απο τις καλύτερες πηροφορικές,αλλά ντάξει τα βασικά στα δίνει.Mόνο για Αθήνα-Πειραιά ενδιαφέρεται?
ειναι απο τις καλυτερες πληροφορικες???
:thanks:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RottenCrusader!
Εκκολαπτόμενο μέλος

Συνημμένα
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος

Δηλαδη δεν ειναι ευχαριστιμενοι?Kατ'αρχην,αν δεν παίζει οικονομικό πρόβλημα,καλό θα ήταν να μην χαραμίσει ποιότητα σπουδών για να ναι μαζί με το αδελφό του.Το ότι δεν είναι απο τα καλύτερα τμήματα πληροφορικής στην ελλάδα,το υποστηρίζουν οι ίδιοι οι φοιτητές του.Είναι τμήμα μέτριας δυσκολίας,χωρίς ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες/συχνές/δύσκολες εργασίες/projects.Απο καθηγητές,υπάρχουν όλων των ειδών.Το πρόγραμμα σπουδών είναι σχετικά καλό μέχρι 4ο εξάμηνο,αλλά οι κατευθύνσεις που μπαίνουν είναι άθλιες κατ'εμε-είναι αρκετά εξιδεικευμένες,και αυτό είναι αρνητικό για μια σχολή που υποτίθεται σε καταρτεί στη γενική επιστήμη.Το λέω πολύ συνοπτικά,αλλα όσοι δε βλέπουν τι εννοω μπορούν να μου ζητήσουν να το εξηγήσω-Αυτά.Aντιπροτείνω πληροφορική&τηλεματική χαροκοπείου,αν την πιάνει και θέλει οπωσδήποτε αθήνα!
RottenCrusader!
Εκκολαπτόμενο μέλος

Υγ:Eν ολίγοις το ερώτημα δεν είναι γιατι να μην πάει στο παπεί,αλλα γιατι να προτιμήσει το παπει?

giltheodor
Νεοφερμένο μέλος

αν και από ότι έχω ακούσει το ΠΑΠΕΙ γενικα δεν εχει τέτοια μαθληματα! αληθεύει???
Ευχαριστώ πολύ!
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

giltheodor
Νεοφερμένο μέλος

Άλλο εργαστηρια και άλλο υποχρεωτικα μαθήματα????
γιατι μαλλόν εγω ήθελα να ρωτήσω για εργαστήρια
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος

Η θεωρία είναι προαιρετική στις παρουσίες. Άμα θες πας, άμα θες δεν πας.
Το εργαστήριο είναι υποχρεωτικό ΠΑΝΤΟΥ (θες ΑΕΙ, θες ΑΤΕΙ, θες Πολυτεχνείο, θες Αθήνα, θες επαρχία κωλοπετινίτσα κτλ) και παίρνονται παρουσίες. Το εργαστήριο μπορεί να έχει και θεωρητικό κομμάτι και εργαστηριακό κομμάτι. και ΟΛΑ εξετάζονται...
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

statakos
Εκκολαπτόμενο μέλος

VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος

Όχι το εργαστήριο δεν είναι υποχρεωτικό παντού. Ειδικά σε τμήματα σαν τα δικά μας δεν είναι. Δεν παίρνουν απουσίες ούτε τίποτα. Άσε που δεν εξετάζονται αυτά που κάνουν. Βοηθητικά μαθήματα είναι στην ουσία με focus σε κάποιο σημείο της διάλεξης
Άρα αυτό δεν είναι "εργαστήριο", αλλά φροντιστήριο", το οποίο υπάρχει σε διάφορες σχολές και δεν υποχρεωτικού χαρακτήρα η παρακολούθηση.
Λαμβάνει χώρα συνήθως σε περιπτώσεις γενικών μαθημάτων (π. χ. μαθηματικά, στατιστική, οικονομετρία ή και Η/Υ που αναφέρεις) που δεν επαρκεί το εβδομαδιαίο συνήθως τρίωρο για τη "διεξοδική" ανάλυση όλης της ύλης...
Εργαστήριο νοείται το μάθημα που γίνεται σε "εργαστηριακό χώρο" και μαθαίνεις επιπλέον "θεωρητικά" και "πρακτικά" πράγματα. Αποτελεί μάθημα στο οποίο εξετάζεσαι και πρέπει να περάσεις τη βάση. Δεν αναφέρεται δηλαδή σε "βοηθητικά" μαθήματα της θεωρίας.
statakos
Εκκολαπτόμενο μέλος

koufontinas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Άρα αυτό δεν είναι "εργαστήριο", αλλά φροντιστήριο", το οποίο υπάρχει σε διάφορες σχολές και δεν υποχρεωτικού χαρακτήρα η παρακολούθηση.
Λαμβάνει χώρα συνήθως σε περιπτώσεις γενικών μαθημάτων (π. χ. μαθηματικά, στατιστική, οικονομετρία ή και Η/Υ που αναφέρεις) που δεν επαρκεί το εβδομαδιαίο συνήθως τρίωρο για τη "διεξοδική" ανάλυση όλης της ύλης...
Εργαστήριο νοείται το μάθημα που γίνεται σε "εργαστηριακό χώρο" και μαθαίνεις επιπλέον "θεωρητικά" και "πρακτικά" πράγματα. Αποτελεί μάθημα στο οποίο εξετάζεσαι και πρέπει να περάσεις τη βάση. Δεν αναφέρεται δηλαδή σε "βοηθητικά" μαθήματα της θεωρίας.
Βασικά, υπάρχουν τρία είδη παράδοσης μαθήματος: διαλέξεις, φροντιστήρια και εργαστήρια.
Δεν είναι απαραίτητο κάθε μάθημα να έχει και τα τρία.
Όσον αφορά το τμήμα Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ:
1) Κανένα απο τα τρία είδη δεν είναι υποχρεωτικό να παρακολουθήσεις.
2) Στα εργαστήρια συνήθως εξετάζεσαι στο τέλος του εξαμήνου σε αυτά που διδαχτικες, συνήθως ξεχωριστά από τις γραπτές εξετάσεις(λέω συνήθως γιατί υπάρχουν εξαιρέσεις).
3) Στα φροντιστήρια μαθαίνεις πράγματα σε μεγαλύτερο βάθος και ευκολότερα λόγο περιορισμένου αριθμού συμφοιτητών(συναδέλφων

Για παράδειγμα, στο μάθημα Εισαγωγή στην Επιστήμη Υπολογιστών, για να πάρεις το 20% του βαθμού πρέπει στα πλαίσια του εργαστηρίου να έχεις φτιάξει ένα site με HTML και να το ανεβάσεις στον server του πανεπιστημίου καθώς και να είσαι σε θέση να χειριστείς περιβάλλον εντολών UNIX.
billdef
Νεοφερμένο μέλος

καταρχην απανταω καθυστερημενα...κατα 2ον εγω προσωπικα ειχα περασει πληροφορικη εκπα και εκανα κατακτηριες για να μπω στο παπει ,μου το προτειναν οι ιδιοι οι καθηγητες που ειχα στο εκπα οταν τους ειχα ρωτησει,οσο αναφορα την παραπληροφορηση που εκανες εχει πολλες εργασιες και projects...εχει μεσα κορυφαιους καθηγητς στον χωρο της πληροφορικης και γενικα ειναι ενα τμημα που σε καλυπτει απολυτα στο ν χωρο της πληροφορικης ...και εχει παει παρα πολλα βραβεια....που τα ακοθσες αυτα δεν ξερω....Όχι ιδιαίτερα...αλλά ντάξει ο μέσος φοιτητής που δεν έχει καβαλήσει καλάμι,δεν είναι ευχαριστημένος με τη σχολή του.Το θέμα είναι οτι τα βασικά μπορεί να τα πάρει απο τη πληροφορική παπει για ελιχθεί στον χώρο της πληροφορικής,εξ'αλλου το λέω συνέχεια-και πολλοι άλλοι-οτι η πληροφορική είναι καθαρά θέμα προσωπικής ενασχόλησης.Αλλά για να βγάλει τα μόρια που έβγαλε έκανε κάποιον κόπο για κάποια χρόνια.Αυτά τα μόρια αντιπροσωπεύουν τον μόχθο του,και ξεκλειδώνουν κάποιες σχολές.Εγω στη θέση του θα κοίταγα ποια απο τις σχολές που έχω την ευκαιρία να δηλώσω,μου παρέχει τη καλύτερη ποιότητα σπουδών.Ούτε αποκατάσταση,ούτε αδέλφια,ούτε πόλη.Και θα τη δήλωνα και ας είχε και 9.900 μόρια,όσο και χαζό να φαίνονταν στους αλλους!Αλλά αυτό θα κανα εγώ
Υγ:Eν ολίγοις το ερώτημα δεν είναι γιατι να μην πάει στο παπεί,αλλα γιατι να προτιμήσει το παπει?![]()

woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

billdef
Νεοφερμένο μέλος

ειχα περασει εκπα,στο 2ο ετος εκανα κατατακτηριες επειδη δεν ειναι καθαρη πληροφορικη και πηγα στο παπει,μου το συστησαν οι ιδιοι οικαθηγητες μου στο εκπα οταν τους ειπα οτι σκεφτομαι για κατατακτηριες σε 1 καθαρο τμημα πληροφορικης....και μου ειαν οτι ειναι το μοναδικο τμημα καθαρης πληροφορικης στην αθηνα....και τωρα το βλεπω και μονος μου...πολυ περισοτερη πληροφορικη απ'το εκπα...Είχες περάσει ΕΚΠΑ το τέλειωσες και πήγες ΠΑΠΕΙ γιατί? Τείνω να συμφωνήσω με τον endless rage, το τμήμα δεν έχει φήμη για να μην πω ότι δεν έχει καλή φήμη. Κι εγώ από ίδιους φοιτητές του έχω ακούσει μέτρια λόγια.
οσον αναφορα την φημη ειναι κατι τελειως σχετικο...οι περισσοτεροιμαθητες ειναι ηλιθιοι οπως και εγω υπηρξα και περνανε με βαση των μοριων και οχι των πραγματικων τους επιλογων...
miv
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.