Μα είναι εντελώς ανούσιο αυτό ,δεν το βλέπεις;Η πληροφορική δεν είναι τίποτα άλλο ,αλλά εφαρμογή σε διάφορους τομείς(βιολογία,μαθηματικά,ιατρικη,οικονομικά,...) , για να τους κάνουν βοηθήσουν.Με το να ασχολείται μια σχολή σε προπτυχιακό επίπεδο με οικονομικά (που πιστεύω ότι είναι άσχετα ,με την πληροφορική-η βιολόγια/ιατρική είναι πολύ πιο σχετική(βλ.Βιοιατρική/Αποκωδικοποίηση του DNA/Pattern Match) ), είναι ανούσια μαθήματα.Δηλαδή , γιατί να μην υπάρχει σχολή "Πληροφορική με εφαρμογές στα taxi" και να ασχολείται με εφαρμογές για τα taxi(ω ναι σαν το taxibeat),"Πληροφορική με εφαρμογές στην Νομική" και να ασχολείται με προγράμματα που θα κάνουν την ζωή των Νομικάριων πιο έυκολη(ταξινομήσεις),"Πληροφορική με εφαρμογές στα Ναυτιλιακά" και αν ασχολείται με εφαρμογές για τα καράβια.
Θέλω να πω , ότι σαν φοιτητής πληροφορικής, δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με τα οικονομικά.Είναι άσχετη παντελώς επιστήμη.Και εγώ μπορώ να "γεννήσω μαθήματα" ,του στυλ "Ναυτιλιακή Πληροφορική,Συστήματα Ναυσιπλοϊας,Ναυσιπλοϊα και εφαρμογές στην Πληροφορική",κοκ , όπως κάνει η πληροφορική του Παμακ.Σε προπτυχιακό επίπεδο , θεωρώ καλύτερο να μάθω αλγορίθμους και την σκέψη γενικότερα, παρά κάτι συγκεκριμένο (πχ οικονομικά) και παντελώς άσχετο με την επιστήμη μου.