Δεν παρακολούθησα από την αρχή την συζήτηση σας, λόγω της μεγάλης έκτασης που πήρε το θέμα, μιας και σαν μαθητής Γ' Λυκείου που είμαι, ο Χρόνος είναι Χρήμα αυτή την περίοδο...

Εγώ είμαι ακριβώς το αντίθετο απ' εσένα... Ανέκαθεν ήμουν πολύ καλός σ' ότι αφορούσε τον αθλητισμό!! Και μέχρι τώρα έχω ασχοληθεί πολύ εντατικά μ' αυτόν!! Πήγαινα ποδόσφαιρο στο Δημοτικό και από Γ' Γυμνασίου μέχρι και πέρυσι έκανα πρωταθλητισμό στον στίβο... (μια μικρή εισαγωγή στο αθλητικό βιογραφικό μου)
Απ' όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα μου άρεσε να τρέχω και γενικά ήμουν πολύ ενεργητικός τυπάκος από πιτσιρίκι ακόμα!!

Και πιστεύω πως είναι θέμα τύχης όλο αυτό.. Κακά τα ψέματα ορισμένοι το έχουν μέσα τους το αθλητικό στοιχείο, άλλοι σε μεγάλο βαθμό άλλοι πάλι σε μικρό! Εσύ απ'ότι μας λες ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία!! Μην αισθάνεσαι άσχημα όμως... Αυτό είναι απλά μια τυχαία συγκυρία και δεν είναι δικό σου το φταίξιμο... Βέβαια μπορείς να κάνεις πολλά για να το διορθώσεις αυτό!! Όλα είναι θέμα εξάσκησης... Ίσως όταν ήσουν ακόμα μικρή δεν ασχολήθηκες ιδαιίτερα με κάθε είδους αθλοπαιδιές με αποτέλεσμα να είσαι ακόμα "Αρχάρια" στον τομέα της αυτό!! Οπότε ,αν θες, μπορείς να συνεχίσεις να προσπαθείς και σίγουρα θα δεις κάποια βελτίωση στην απόδοση σου!! Και το σημαντικότερο μην απογοητεύεσαι και τα παρατάς... Είναι χρυσός κανόνας για κάθε αθλητή αυτός.. Έναν αθλητή μόνο η εξάσκηση (=προπόνηση) μπορεί να τον κάνει καλύτερο!!
Αν πάλι δεν σ αφορά καθόλου πλέον ο τομέας της Γυμναστικής, συγγνώμη που θα στο πω, αλλά θα πρέπει να αναθεωρήσεις... Μπορεί να ήταν παλιοί αυτοί που το έλεγαν, και επιστημονικά αλλά και στις γνώσεις να ήταν υποδιέστεροι απ' εμάς, αλλά εγώ συμμερίζομαι την άποψη τους!! Αναφέρομαι στο γνωστό (θεωρώ σε όλους σας) ρητό "Νους υγιής εν σώματι υγιή" ή αλλιώς "Anima Sana In corpore Sano" στα λατινικά... Θεωρώ πως αυτό κρύβει μια βαθύτερη αλήθεια!! Στην αρχαία Ελλάδα, η γυμναστική ήταν βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης που έπαιρναν οι νέοι και υποχρεωτική απ' όλους... Όπως και στην Ιδανική Πολιτεία του Πλάτωνα, οι Φύλακες (οι αντίστοιχοι άρχοντες σήμερα και κυβερνήτες μας) επιλέγονταν με βάση την σωματική τους διάπλαση αλλά και την νοημοσύνη τους... Δηλαδή, θεωρούσαν πως για να φτάσει ένας άνθρωπος στην ύψιστη μορφή γνώσης θα έπρεπε να διατηρεί καλή φυσική κατάσταση και να προσέχει το σώμα του... Νούς και σώμα είναι σαν ένα σύστημα συγκοινωνούντων δοχείων που το ένα ανταγωνίζεται το άλλο και πρέπει πάντα να βρίσκονται σε τέλεια ισορροπία, αλλιώς το ένα αποκτά μια "θρασύτητα" έναντι του άλλου... Εδώ ταιριάζει και το "Παν μέτρον Άριστον"...

Οπότε ακόμα και να θεωρείτε τον εαυτό σας άνθρωπο των γραμμάτων, μην παραμελείτε την άσκηση και το σώμα σας... Βοηθούν σημαντικά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και φυσικά στον ψυχοσυναισθηματικό τομέα!! Έπειτα, ποτέ μην λουφάρετε από τη γυμναστική για να κάνετε κάτι άλλο, γιατί αυτό λειτουργεί μόνο κατά του εαυτού σας και πρέπει να εκμεταλλεύεστε αυτή την ευκαρία που σας δίνεται στα πλαίσια του σχολείου, για άθληση, μιας και ο χρόνος έξω απ' αυτό είναι περιορισμένος!!
Tip: Αν δεν τα καταφέρνεις καλά σε ένα παιχνίδι στη γυμναστική, φρόντισε να βρεις κάτι άλλο στο οποίο είσαι καλύτερη και σου αρέσει παράλληλα...
Συγγνώμη για το μάκρος του κειμένου...
Χαμογελάτε...