Θα το εκτιμούσα αν δε μιλούσες υποτιμητικά..!..

Ενημερωτικά, οδήγηση έχω μάθει σε αγγλικές πίστες από μηχανικούς που τεστάρουν αυτοκίνητα.. Βλέπεις, έτυχε να έχω θείο εκεί!!.. Αλλιώς φυσικά ούτε θα το διαννοούμουν!.. Ασφαλώς δεν τα κάνω αυτά με 200χλμ στην Ελλάδα!.. Είπαμε, κάτι ν ανεβάζει την αδρεναλίνη και να σε βοηθάει να αντιμετωπίζεις τα απρόοπτα του δρόμου..
Συγχαρητήρια αν γνωρίζεις καλή οδήγηση, αλλά έχε υπόψην σου πως στην Ελλάδα όσο καλός κι αν είσαι, οι πιθανότητες να σκοτωθείς υπάρχουν.. Όχι μόνο από τους άθλιους δρόμους, αλλά από τους άσχετους οδηγούς..
Μακάρι να είχα κι εγώ την ίδια τύχη με εσένα να οδηγήσω σε πίστες στην Αγγλία. Εγώ μόνο στην πίστα των Σερρών είχα την χαρά και σε καρτό-πιστες... Επίσης είχα την χαρά να έχω οδηγήσει πάρα πολλά αυτοκίνητα και μάλιστα πολύ δυνατά.... Και 4WD και RWD και φυσικά FWD.
Έχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά την κατάσταση στους Ελληνικούς δρόμους και σίγουρα η διαδικασία απόκτησης διπλώματος είναι απλά γελοία και δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο στα πράγματα που πρέξει να ξέρει ένας οδηγός...
Σίγουρα υπάρχουν πιθανότητες να σκοτωθώ είτε από σφάλμα άλλου είτε για οποιονδήποτε λόγο και γνωρίζω ότι η παραπάνω ταχύτητα θα είναι εις βάρος μου σε περίπτωση στραβής.... Μέχρι τώρα πάντως όταν έχει χρειαστεί έχω ανταπεξέλθει όπως θα έπρπε.
Έχω οδηγήσει στο μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού εθνικόυ οδικού δικτύου συμπεριλαμβανομένου και δρόμων -δολοφόνων (βλέπε Κορίνθου-Πατρών), και απ όσο μπορώ να κρίνω ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ που φταίει για το τροχαίο... Σίγουρα θα συμβάλει στην σοβαρότητα του τροχαίου αλλά δεν είναι ο κύριος λόγος του ατυχήματος..
Θα συμφωνήσεις μαζί μου, πως οι περισσότεροι γρήγοροι οδηγοί στην Ελλάδα είναι απλά για μόστρα.. Αυτοί οι γρήγοροι είναι επικίνδυνοι για όλους μας!!!!...
Βασικά στην Ελλάδα δεν έχουμε οδηγούς. Έχουμε απλά άτομα που απλά τους έδωσαν τιμονι.
Φορτηγά στην αριστερή λωρίδα, οδηγοί που στρίβουν χωρίς φλας, αφηρημένοι που πηγαίνουν με 50 αλλά μιλάνε στο κινητό... Όποιος έχει οδηγήσει σε ευρωπαϊκούς δρόμους, θα καταλάβει πως στην Ελλάδα πρέπει να πάρουμε ποδήλατα!!!!!
++++
Να ταν μόνο αυτά? Πόσες φορές έχω αναγκαστεί να "κολλήσω αριστερά και να κορνάρω, κάποιες φορές και να τσαρουχωσω το φρενο" επειδή το ζώο που οδηγεί δίπλα μου αλλάζει λωρίδα χωρίς να κοιτάξει καν καθρεύτη (φυσικά χωρίς φλας) και δεν βλέπει ότι έχει άλλο όχημα δίπλα του?
Πόσες φορές βλέπω χρεπια αμάξια να κυκλοφορούν? Αυτοκινητα και μηχανακια χωρίς φωτα? Ντελιβεράδες να πηγαίνουν αναποδα? Ταξιτζήδες και όχι μόνο να χώνονται παντού χωρίς να έχουν προτεραιότητα? Ή την κάθε χαζογκόμενα / φορτηγαντζή / ταξιτζή να μιλάει στο κινητό σε όλη την Μεσογείων? Πόσες φορές ο κάθε λακαμάς με ένα saxorallo το έχει δει κοντρακιας και ανοίγει σε κάθε φανάρι? (Βασικά και evo να έχει δεν με νοιάζει, ας πάει να ανοίξει με άλλους σε πίστα). Πόσες φορές έχω δει να μπαίνουν με τις πόρτες / χειρόφρενα σβουρίδια χωρίς λόγο?! Πόσες φορές εχω δει άτομα να δοκιμάζουν τα όρια των αυτοκινητων τους στον δρόμο?
Μια χαρά αρκούνε τα φρένα στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Χειρόφρενο μόνο για φουρκέτες σε χώμα. Οπουδήποτε αλλού απλά χάνεις χρόνο και κινδυνεύεις περισσότερο.
Να ναι καλά το ABS (+ όλα τα παρελκόμενα π.χ. Brake Assist κτλ)
Γιατί να κάνεις χειρόφρενο σε φουρκέτα? Γενικότερα ακόμα και σε επιτόπου όχι χειροφρενο. Αν δεν σε χωράει για επιτόπου στροφή κάνε 2 μανούβρες ή μην την κάνεις σε αυτό το σημείο.. Δεν χρειάζεται χειρόφρενο για κανεναν λόγο στον δρόμο, αυτά μόνο σε πίστα και για να μαθεις να ανταπεξέρχεσαι σε εμφάνιση υπερστροφής.. Αλλά τώρα πια με το ESP τα πράγματα είναι πολύ πολύ πολύ καλύτερα... Βασικά υπάρχουν και οι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ που το απενεργοποιούν γιατί νομίζουν ότι θα τρέχουν πιο γρήγορα αλλά τέσπα καλά να πάθουν...
Το θεμα όμως δεν είναι αν ξέρεις να οδηγάς εσύ. Το θέμα είναι αν με την ταχύτητα που τρέχεις, έχεις τον απαραίτητο χρόνο για να αντιδράσεις σε μια απρόοπτη κίνηση κάποιου άλλου ή σε μια μη αναμενόμενη ανωμαλία του δρόμου. Όσο γρηγορότερα τρέχεις, τόσα περισσότερα μέτρα θα διανύσεις μέχρι να προλάβεις να αντιδράσεις, απλή φυσική γυμνασίου.
Τα αντανακλαστικά μου είναι παρα πολύ καλά. Σίγουρα όσο πιο γρηγορα πηγαίνω τόσο μικραίνουν τα περιθώρια για λάθος και για σωστή αντίδραση παρ όλα αυτά το στησιμο του αυτοκινητου μου (4 κίνηση, φρένα, αναρτήσεις, λάστιχα, 18αρες), βοηθάνε τρελά στο να αντιμετωπίσω μία κατάσταση κι ας έχω παραπάνω ταχυτητα...
Τέσπα παρεπιπτόντως τώρα πια με την βενζίνη να είναι σε τέτοια τιμή, και που τα ξαναβρήκα με την πρώην μου , οδηγώ αρκετά πιο συντηρητικά, ειδικά όταν είναι και εκείνη μέσα... Οπότε πλέον δεν ισχύει ούτε η παραβίαση των οριων ταχύτητας από μέρους μου που ίσχυε μέχρι πρόσφατα... (και ήταν η μόνη παράβαση που έκανα εν γνώσει μου).
djohn
Edit
όσον αφορά τα φρένα σίγουρα αν το αμαξι σου πετάξει κώλο ΜΟΝΟ ΦΡΕΝΑ δεν θέλει... Ανάποδο και γκάζι θέλει (ίσως και μία σχεδόν καρφωτή κατεβασιά)