Εγω διαφωνω με τη λογικη ενταξει ο αντιγραφεας αλλα η αριστουχος σε τι εφταιξε. Εφταιξε περισσοτερο αυτη!Γιατι ο αδιαβαστος θα τα κανει σκατα μια, δυο, τρεις, καποτε θα κατσει να διαβασει. Και μονο τοτε θα προχωρησει. Ετσι αντι για καλο κανεις κακο οταν βοηθας στα διαγωνισματα.
Εχω βοηθησει πολλες φορες ιδιως στα διαγωνισματα Φυσικης και αρκετες φορες αναρωτιεμαι αν ειναι σωστοτερο να μην βοηθησω. Αλλα δεν μπορω να μην το κανω. Αισθανομαι ασχημα. Αλλα και αφου βοηθησω αισθανομαι ασχημα! Γιατι ετσι δεν μαθαινει ο αδιαβαστος. Απλα παιρνει εναν βαθμο που δεν αξιζει με αποτελεσμα να αδικηθουν οι υπολοιποι.
Οπως και να εχει ομως αν βοηθησω διακινδυνευω μηδενισμο και εφοσον αποδεχομαι το ρισκο, το φταιξιμο ειναι ξεκαθαρα δικο μου. Και την εχω πληρωσει δυο φορες, ευτυχως οχι πολυ. Αλλα δεν παραπονιεμαι. Αυτοι ειναι οι κανονες. Θες να τους αψηφησεις;Καντο, αλλα αν σε πιασουν θα υποστεις τις συνεπειες. Και ειναι δικαιο πιστευω να τιμωρεισαι σε τετοια περιπτωση.
Οσο για τα λεγομενα περι αναπτυσσομενου χαφιεδισμου, πιστευω οτι ειναι εντελως ανεδαφικα.
Η σωστη ενεργεια ειναι να συνεχισει κανεις στο γραπτο του. Ετσι, ο αλλος ισως στρωθει να διαβασει στο μελλον. Δεν ειπαμε να το καρφωσει στον επιτηρητη. Απλα να τον αγνοησει. Οσο δυσαρεστο και αν ειναι.
Αυτα.Και συγνωμη για την πολυλογια...