περασα ΔΕΟΣ... ποια ειναι η γνωμη σας γι'αυτο το τμημα?
καλή αρχή. Ψάξου, πάρε καλά μαθήματα επιλογής και θα πας σούπερ. Καλως ήρθες στην φοιτητική κοινότητα μας
Γεια σας ξερει καποιος τι βαθμο δυσκολιας εχουν τα μαθηματικα σε ενα μεταπτυχιακο διοικησης επιχειρησεων ??Σε αυτο που σκεφτομαι να παρακολουθησω εχει μαθημα με τιτλο Πληροφοριακα συστηματα και Χρηματοοικονομικη μοντελοποιηση. Με τις θετικες επιστημες δεν ημουν ποτε καλη, ωστοσο ενδιαφερομαι για ενα τετοιου ειδους μεταπτυχιακο καθως μαθαινω οτι σχετιζεται περισσοτερο με στρατηγικη κτλ. Μια βοηθεια απο καποιον γνωστη επι του θεματος??
Δε ξέρω τα κριτήρια σου για γνώστες, αλλα σιγουρα ξέρω μερικα πράγματα εδώ μιας και ειμαι 4ο έτος
Αρχικα βλεπω ενα μπερδεμα. Οταν κάποιος λεει μεταπτυχιακο διοικησης επιχειρησεων, εννοεί με βάση τη κουλτουρα του business school, το mba (master in business administration) αυτο και τίποτα αλλο (τα mba ωστόσο έχουν κατευθύνσεις, σε διαφορες λειτουργίες, πχ μαρκετινγ, χρηματοοικονομικα, στρατηγικη)
Παει αυτο. Υπαρχουν ομως και μεταπτυχιακα συναφη με διοικηση επιχειρησεων. Για να καταλαβεις, αλλο mba σε χρηματοοικονομικα, αλλο master in science σε χρηματοοικονομικα. Τo mba με κατευθυνση η χωρις, σε μαθαινει πως να διοικησεις τα διαφορα τμηματα ενος οργανισμού ή και το σύνολο. Το master in finance σε μαθαίνει την οικονομικη διοικηση ενος οργανισμου. Δεν σου μαθαίνει για τα άλλα τμηματα, κανεις εργασίες, για μετοχές. ομολογα, χαρτοφυλακια και τα λοιπα.
Στο mba τα μαθηματικα ειναι απλα εμπειρικα, συνηθως στο excelaki, θα μαθεις να κανεις αναλυσεις με τις 4 πραξεις και βασικα στοιχεια στατιστικης, που θα τα μαθαινες σε πρωτο εξαμηνο προπτυχιακα.
Τωρα ομολογω δεν εχω καταλαβει τι ακριβως θες. Απο τη μια λες μεταπτυχιακο διοικησης επιχειρησεων (δηλαδη mba)
απο την αλλη μου λες χρηματοοικονομικη μοντελοποιηση που ειναι κάτι εντελώς διαφορετικο.
Αυτό που περιγραφεις με τη μοντελοποιησης, αν λες αυτο που νομιζω, λεγεται γενικα ποσοτικα χρηματοοικονομικα ή χρηματοικονομικη μηχανικη. Είναι ενα παρακλάδι απο το αρχικα master in finance αλλα αρκετα πιο μαθηματικο/προγραμματιστικο.
Απευθυνεται συνηθως σε μαθηματικους/φυσικους/μηχανικούς που θέλουν να δουλέψουν σε πολυ ειδικες θέσεις σε τράπεζες στη διαχειριση κινδυνου. Μερικές φορες γίνονται δεκτοι και απόφοιτοι οικονομικών σχολων.
Για να σε βοηθησω παραπανω, πληροφορησου το μαστερ, και πες μου με ακριβεια τι ειναι τελικα.
Θα ήθελα να μου πει κάποιος τις διαφορές ανάμεσα στα τμήματα οικονομικής επιστήμης οπα και στατιστικής οπα σε ότι έχει να κάνει με την δυσκολία των τμημάτων και την επαγγελματική αποκατάσταση
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Λίγο πολύ η έρευνα των διαφορών είναι μέρος της κατανόησης και κάθε σχολής και των προσωπικών σου στόχων.
Το στατιστικό σου μαθαίνει να εκτιμάς διάφορες παραμέτρους (πρακτικά) σε όλες τις επιστημες (και στα οικονομικά)
Το οικονομικό σου μαθαίνει πώς η κοινωνία διαχειρίζεται τους πόρους της (και γίνεται αρκετα ποσοτικο με τις οικονομετρίες)