Πανεπιστήμια vs TEI

airtrelomike13

Well-known member

Ο airtrelomike13 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 755 μηνύματα.
Πρόσφατα έστειλα ηλεκτρονικά το πτυχίο μου ΤΕΙ , στη Σουηδία. Έχω πτυχίο ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. To αναγνώρισαν κανονικότατα ως bachelor με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα. Στα Σουηδικά έχει μια περίεργη λέξη που δεν τη θυμάμαι. Και μάλιστα μου είπαν ότι μπορώ αν θέλω να κάνω κανονικά αίτηση για μάστερ στη Σουηδία. ΔΕΝ μου είπαν απολύτως τίποτα επειδή τελείωσα ΤΕΙ, ούτε επειδή τα ΤΕΙ έγιναν Πανεπιστήμια, που τους το επισήμανα ως ένδειξη ειλικρίνειας από πλευράς μου. Το πτυχίο μου είναι bachelor 240 ECTS.

Εδώ στην Ελλάδα υφίστανται αυτό το "κόμπλεξ" με το διαχωρισμό αλλά κυρίως για το Δημόσιο. Τώρα στο κλάδο μου αυτών της Λογιστής, είτε βγει καποιος από ΑΣΟΕΕ ως απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής είτε απόφοιτος από τα πρώην ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ( πριν το 2018 που υπήρχαν τα ΤΕΙ) έχουμε τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. ΔΕν είμαστε όπως οι μηχανικοί που έχετε θέμα.

Μη σας πω ότι στο κλάδο μου, προτιμούνται ή του ΤΕΙ λόγω ότι η λογιστική είναι πρακτικό επάγγελμα, και τα ΤΕΙ ήταν των εφαρμοσμένων πρακτικών γνώσεων. Αυτό βλέπω στις δουλείες στην αγορά εργασίας που βρίσκομαι. Στο λογιστήριο εταιρείας που είμαι έχω ένα συνάδελφο που είναι απόφοιτος ΑΣΟΕΕ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και μπήκαμε μαζί, και παίρνουμε τα ίδια λεφτά.

Τώρα για τους μηχανικούς είναι το θέμα με το 4ετείς vs 5ετείς.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top