Dimitris_nts
Νεοφερμένο μέλος
Ο Dimitris_nts αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.

Ωραία σε ευχαριστώ πολύΣχολη εισαγωγης+2750 μορια
Eleanna89
Νεοφερμένο μέλος
Η Eleanna89 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 5 μηνύματα.

Είναι σίγουρο ότι δεν είναι 2.750 μόρια συν τα μορια που συγκέντρωσες για τη σχολή που επιθυμείς να κάνεις μεταγραφή;
Sotiris 12
Νεοφερμένο μέλος
Ο Sotiris 12 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 41 μηνύματα.

Έχουμε απαντήσει πολλές φορές.Είναι σίγουρο ότι δεν είναι 2.750 μόρια συν τα μορια που συγκέντρωσες για τη σχολή που επιθυμείς να κάνεις μεταγραφή;
Eleanna89
Νεοφερμένο μέλος
Η Eleanna89 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 5 μηνύματα.

Το είδα για αυτό λέω επειδή εγώ ήξερα ότι ήταν από τη σχολή που θες να κάνεις μεταγραφήΈχουμε απαντήσει πολλές φορές.
Sotiris 12
Νεοφερμένο μέλος
Ο Sotiris 12 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 41 μηνύματα.

Το είδα για αυτό λέω επειδή εγώ ήξερα ότι ήταν από τη σχολή που θες να κάνειςΒαση επιθυμητης σχολης-μορια στην σχολή εισαγωγης<2750Το είδα για αυτό λέω επειδή εγώ ήξερα ότι ήταν από τη σχολή που θες να κάνεις μεταγραφή
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Βαση επιθυμητης σχολης-μορια σχολής εισαγωγης<2750
elefther1ou_
Νεοφερμένο μέλος
Η elefther1ou_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.

A συγγνώμη, έχετε δίκιο λάθος νόμιζαΤα προσθέτουμε στη σχολη που έχει περάσει και όχι σε αυτήν που θέλει να πάει.
GIANCHRIS
Νεοφερμένο μέλος
Ο GIANCHRIS αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 43 μηνύματα.

Καλησπέρα, αν μπορώ να βοηθήσω από την πλευρά μου: Μέχρι το 2023 πράγματι ο αδελφός σου δεν θα μπορούσε να πάρει μετεγγραφή γιατί η τότε εγκύκλιος έγραφε:Καλησπέρα ,
Άλλη μια ερώτηση : Η οικογένειά μου έχει μόνιμη κατοικία στην Κρήτη (Χανιά) , ενώ η μητέρα μου έχει σπίτι στην Αθήνα με πλήρη και ψιλή κυριότητα . Θέλουμε να πάρει μεταγραφή στην Αθήνα ,μέσω της μεταγραφής αδελφών φοιτητών ( εγώ θα τον τραβήξω )
Ο αδελφός έφτιαξε το προηγούμενο ΣΚ , ένα πρόχειρο μηχανογραφικό με γνωστό φορέα επαγγελματικού προσανατολισμού ,όπου σύμφωνα με το οποιο μάλλον θα περάσει στην Πληροφορική Καστοριάς και θα πάρει μετέγγραφη στο τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ (πιάνει το όριο 2750 μορίων) .
Το πρόβλημα είναι οτι ο αδελφός μου μίλησε με τον διευθύντη του Λυκείου , για να τον βοηθήσει να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του , και είπε οτι δεν δικαιούται μετεγγραφή στην Αθήνα γιατί έχουμε σπίτι εκεί , όμως όταν έφτιαχνε το μηχανογραφικό του στον φορέα επαγγελματικού προσανατολισμού του είπαν οτι μπορεί .
Παρακάτω κάνω quote το μέρος από το ΦΕΚ , για το συγκεκριμένο θέμα
Το τμήμα φοίτησής του αιτών (δλδ του αδελφού μου ) είναι αυτό που θα περάσει τώρα τον Ιούλη (μάλλον Πληροφορική στην Καστοριά ),ή το τμήμα στο οποιο θέλει να πάρει μετέγγραφή (Πληροφορική ΟΠΑ) .
Σας παρακαλώ πολύ , βοηθήστε με να καταλάβω , γιατί στο τέλος θα τρελαθώ ....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
''(ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2023): α) τα αδέλφια σπουδάζουν σε Τμήματα Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. τα οποία εδρεύουν σε διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες και στις οποίες αα) δεν διαμένουν μόνιμα οι γονείς τους, αβ) τα ίδια ή οι γονείς τους δεν έχουν την πλήρη κυριότητα κατοικίας, και αγ) τα ίδια ή οι γονείς τους δεν έχουν επικαρπία κατοικίας '', συνεπώς εφόσον η μητέρα σου έχει σπίτι στην Αθήνα με πλήρη κυριότητα ο αδελφός δεν θα μπορούσε να μετεγγραφεί.
Ωστόσο πέρυσι τα πράγματα άλλαξαν στα πλαίσια της γενικότερης ελαστικοποίησης του νομικού πλαισίου των μετεγγραφών με αποτέλεσμα η περυσινή εγκύκλιος (2024) να γράφει:
'' (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2024) : α) τουλάχιστον δύο (2) αδέλφια σπουδάζουν σε Τμήματα Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α., τα οποία εδρεύουν σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία διαμένουν μόνιμα οι γονείς,...... γ) αιτών/η αιτούσα δεν διαθέτει, ο ίδιος/η ίδια ή οι γονείς του/της, μεμονωμένα ή από κοινού, πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας, σε ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) στην Περιφερειακή Ενότητα που εδρεύει το Τμήμα φοίτησής του/της,''
Έχουμε δηλαδή τις εξής 3 διαφοροποιήσεις:
1) από τις προϋποθέσεις περιουσιακής κατάστασης εξαιρείται ο φοιτητής χάρη στον οποίο μετεγγράφεται ο άλλος αδελφός, ήτοι στην προκειμένη περίπτωση εξαιρείσαι εσύ (το οποίο βέβαια επίσης στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει ιδιαίτερη αξία αφού εσύ προσωπικά ούτως ή άλλως δεν κατέχεις κάτι στην Αττική)
2) η επικαρπία ή η κυριότητα δεν πρέπει να υπάρχει μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα στην οποία φοιτά ο αιτών, προφανώς κατά την στιγμή που υποβάλλει αίτηση για μετεγγραφή, άρα στην Π.Ε. της σχολής προέλευσης διότι την αίτηση την υποβάλλεις ενώ είσαι φοιτητής στην σχολή που πέρασες και με τους κωδικούς αυτής της σχολής, κάτι το οποίο σε αφορά καθώς η οικογένειά σου δεν έχει κάτι στην Π.Ε. Καστοριάς ( το ότι υπάρχει οικία στην ΠΕ της σχολής υποδοχής [Αττική] δεν φαίνεται να απασχολεί την εγκύκλιο του 2024)
3) κάθε επικαρπία ή πλήρης κυριότητα που δεν είναι 100% δεν αποτελεί πλέον εξαίρεση ( θα σε αφορούσε μόνο αν είχατε κάτι στην Καστοριά αλλά δεν έχετε)
Επομένως με βάση την εγκύκλιο του 2024 ο αδελφός σου δικαιούται μετεγγραφής στο Ο.Π.Α. , υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι εσύ σπουδάζεις εντός Αττικής και υπό την προϋπόθεση ότι το μέσο οικογενειακό εισόδημα της τριετίας (εφόσον δεν είστε τρίτεκνη ή πολύτεκνη οικογένεια γιατί τότε δεν υπάρχουν εισοδηματικά όρια ) δεν υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ (4 χ 17.500).
Όλα τα ανωτέρω βέβαια τα γράφω με την επιφύλαξη ότι δεν θα αλλάξει ξανά το νομικό πλαίσιο την τελευταία στιγμή, όπως έγινε πέρυσι.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.745 μηνύματα.

Τα μορια μας με συντελεστες σχολης που αρχικα μπηκαμε + 2750 να ειναι ισα ή μεγαλυτερα απο την βαση της σχολης στοχος μετεγγραφης
Nek21
Νεοφερμένο μέλος
Η Nek21 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 20 μηνύματα.

Ο αδερφός μου σπουδάζει ΠΑΠΕΙ δουλεύει και κάνει μόνος του φορολογική δήλωση. Οι γονείς μου κάνουν μαζί φορολογική δήλωση και εγώ επίσης δουλεύω και κάνω μόνη μου φορολογική δήλωση που είναι χαμηλή. Μπορώ να αιτηθώ μεταγγραφή Αθήνα που είναι ο αδερφός μου; Επίσης να αιτηθώ μετεγγραφή με οικονομικά κριτήρια μόνη μου;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 4 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 207 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- bak07
- Eleanna89
- Drscientist
- Jauahahwiwisjs
- Albert 123
- Specon
- Ersa
- Scandal
- Hased Babis
- Nick_Athens
- Anna1974
- Greg25
- Nek21
- N2007
- GIANCHRIS
- ManDef
- thewitcher
- sakplat
- constansn
- andyklad
- Vera
- ang12_012
- panaman
- Kzaro
- psychoticwaltz
- Dimitris_nts
- Sotiris 12
- Corfu kitty
- Xryssa
- elefther1ou_
- sophieee
- nikosm72
- burningfire
- Pyotr_Krasnov
- Dkate
- aris65
- annapdk
- giannis06
- Primary Care
- Linsanity
- Mixalis!
- korydallos
- burakpak8
- kyriako
- Simela24
- Dina
- bibliofagos
- Unboxholics
- jkhkh
- str07
- elcteng
- peris68
- Lennie
- Huener
- sks
- confused???
- many of Filip
- Panfl
- Searching
- Panagiotis_gr
- tomftw
- fotia13
- bobbos188
- tzoulio
- Hmmytheos
- i5gonrejwgtu
- elinamav
- FNC_Sophia
- Emmeleia78
- AMPA
- Aria2006
- UnderGroundGr
- afroditi16
- Nala
- gianikit
- mflam
- Msp1
- Giota_pel
- Vok
- Geo20
- maritina07
- vint75
- andrianna
- marina.marina
- Nasa0000
- IRONWOMAN
- Alex81
- MPmp
- ilion
- Annoulito
- crankshaft345
- thanasarasz
- nikfis
- GV221
- mariel79
- plantbee
- adtor
- AggelikiGr
- redpointer
- m.b.
- Conne
- psarounik
- gaidouri
- Penny1903
- Atrlef
- gpio
- bigguy
- alfresco
- Fefi
- konan
- XRY
- termiii
- fgk
- katia.m
- TonyGeo
- geornirv
- Arigas
- Entropy24
- elef
- agg41
- Κλημεντίνη
- Maria_Xagorari
- andreouk
- waakaq
- petl
- ligfing
- akis_95
- ειδήμων
- Elvi
- nearos
- tripolitsa3
- AnAn
- woasibe
- jim2222
- Giorgakys
- jellojina
- charmander
- panosT436
- Mapz
- ch2006
- Vasilis13kia
- Helen06
- Samleeuff
- Kanastasia_5883
- Panatha mono
- hello1234
- Marios25250
- nick34
- Lydiaaaaaaa
- sp0t4
- lain
- Manou Litsa
- LeGoat
- Isa
- Obi-Wan Kenobi
- Startx0
- etzoni
- shuuu
- EFAKIT
- 21eleni
- Lia 2006
- st.krf
- AGGELIKI AA
- SlimShady
- yiannisperg
- woke
- TheNorth
- bigbubble18
- neuronova
- Leo komm
- mikke
- fyllidas
- jYanniss
- rseven
- nefeli10
- Dr. Gl. Luminous
- phleidhs
- Reader
- pem
- Joji
- Praxis
- ismember
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.