Sotiris 12

Νεοφερμένο μέλος

Ο Sotiris 12 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 41 μηνύματα.
Καλημέρα θά ήθελα να ρωτήσω στις μεταγραφές με κοινωνικά κριτήρια ποιος προηγείται πχ έχω 19500 μόρια και 3 μόρια από κοινωνικά οικονομικά και ο άλλος έχει 19400 και 5 κοινωνικά οικονομικά

Ευχαριστώ
Αυτός που έχει 5 μορια.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.737 μηνύματα.
Καλημέρα θά ήθελα να ρωτήσω στις μεταγραφές με κοινωνικά κριτήρια ποιος προηγείται πχ έχω 19500 μόρια και 3 μόρια από κοινωνικά οικονομικά και ο άλλος έχει 19400 και 5 κοινωνικά οικονομικά

Ευχαριστώ
Καλημερα και σε σας //στην διαδικασια μετεγγραφων μετρανε ΜΟΝΟ τα δικα τους μορια (οικονομικά κοινωνικά).
Στην περιπτωση που αναφερετα το 5 ειναι ισχυροτερο απο το 3
Τα μορια πανελληνιων ''ανασυρονται απο το συρταρι'' μονο σε περιπτωση ισοβαθμιας ..και απο το 2019 και μετα ,πριν εμπαιναν και οι δυο.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.737 μηνύματα.
Καλημέρα. Παρότι έχει απαντηθεί προς επιβεβαίωση.
1.Επιτρέπεται η μετεγγραφή/μετακίνηση σε σχολή που ΔΕΝ έχει δηλωθεί στο μηχανογραφικό αρκεί να τηρούνται οι λοιπες προϋποθέσεις?
Μετεγγραφη ναι ..μετακινηση οχι
2.Σε περίπτωση ΟΧΙ τριτεκνων ή πολυτέκνων , Επιτρέπεται η μετεγγραφή/μετακίνηση μέχρι και το 2ο έτος τηρουμένων όλων των υπολοίπων προϋποθέσεων πχ μικρότερου αδερφού που πέτυχε σε άλλο τμήμα?
Στα τριτεκνα πολυτεκνα επιτρέπετε η μετεγγραφη λογω σπουδαζοντος αδελφου σε ολα τα ετη σπουδων ( παρτε το ως 4 ή 6, δεν διευκρινίζει η τροπολογια 2024). Για την μετακινηση δεν εδωσα βαση ( ειναι μια ανουσια κινηση αν και εγω την βαζω στα σεναρια μου σαν αποκουμπι) πεστε οτι αυτη ΔΕΝ γινεται
3.Επιτρέπεται σε εγγεγραμμένο φοιτητή που όμως έχει διακόψει να αιτηθεί μετεγγραφή μετακίνηση εφόσον αποδείξει λόγους υγείας ή λόγους ανωτέρας βίας(πως γίνεται αυτό)
οχι...πρεπει να επανελθει στην ενεργεια πρωτα.

ManDef

Νεοφερμένο μέλος

Ο ManDef αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ. Έχει γράψει 34 μηνύματα.
Γενικά μετά την ανακοίνωση των βάσεων και αν ενδιαφέρεστε για μετεγγραφή το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να αφαιρείτε από τη βάση της σχολής που σας ενδιαφέρει το 2750 και αν τα μόρια σας στο τμήμα εισαγωγης είναι >= από το νούμερο αυτό τότε είστε καλά

Vera

Νεοφερμένο μέλος

Η Vera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 56 μηνύματα.
Καλησπέρα ,
Άλλη μια ερώτηση : Η οικογένειά μου έχει μόνιμη κατοικία στην Κρήτη (Χανιά) , ενώ η μητέρα μου έχει σπίτι στην Αθήνα με πλήρη και ψιλή κυριότητα . Θέλουμε να πάρει μεταγραφή στην Αθήνα ,μέσω της μεταγραφής αδελφών φοιτητών ( εγώ θα τον τραβήξω )
Ο αδελφός έφτιαξε το προηγούμενο ΣΚ , ένα πρόχειρο μηχανογραφικό με γνωστό φορέα επαγγελματικού προσανατολισμού ,όπου σύμφωνα με το οποιο μάλλον θα περάσει στην Πληροφορική Καστοριάς και θα πάρει μετέγγραφη στο τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ (πιάνει το όριο 2750 μορίων) .

Το πρόβλημα είναι οτι ο αδελφός μου μίλησε με τον διευθύντη του Λυκείου , για να τον βοηθήσει να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του , και είπε οτι δεν δικαιούται μετεγγραφή στην Αθήνα γιατί έχουμε σπίτι εκεί , όμως όταν έφτιαχνε το μηχανογραφικό του στον φορέα επαγγελματικού προσανατολισμού του είπαν οτι μπορεί .

Παρακάτω κάνω quote το μέρος από το ΦΕΚ , για το συγκεκριμένο θέμα
γ) ο αιτών/η αιτούσα δεν διαθέτει, ο ίδιος/η ίδια ή οι γονείς του/της, μεμονωμένα ή από κοινού, πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας, σε ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) στην Περιφερειακή Ενότητα που εδρεύει το Τμήμα φοίτησής του/της,
Το τμήμα φοίτησής του αιτών (δλδ του αδελφού μου ) είναι αυτό που θα περάσει τώρα τον Ιούλη (μάλλον Πληροφορική στην Καστοριά ),ή το τμήμα στο οποιο θέλει να πάρει μετέγγραφή (Πληροφορική ΟΠΑ) .

Σας παρακαλώ πολύ , βοηθήστε με να καταλάβω , γιατί στο τέλος θα τρελαθώ ....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Καλησπέρα ,
Άλλη μια ερώτηση : Η οικογένειά μου έχει μόνιμη κατοικία στην Κρήτη (Χανιά) , ενώ η μητέρα μου έχει σπίτι στην Αθήνα με πλήρη και ψιλή κυριότητα . Θέλουμε να πάρει μεταγραφή στην Αθήνα ,μέσω της μεταγραφής αδελφών φοιτητών ( εγώ θα τον τραβήξω )
Ο αδελφός έφτιαξε το προηγούμενο ΣΚ , ένα πρόχειρο μηχανογραφικό με γνωστό φορέα επαγγελματικού προσανατολισμού ,όπου σύμφωνα με το οποιο μάλλον θα περάσει στην Πληροφορική Καστοριάς και θα πάρει μετέγγραφη στο τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ (πιάνει το όριο 2750 μορίων) .

Το πρόβλημα είναι οτι ο αδελφός μου μίλησε με τον διευθύντη του Λυκείου , για να τον βοηθήσει να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του , και είπε οτι δεν δικαιούται μετεγγραφή στην Αθήνα γιατί έχουμε σπίτι εκεί , όμως όταν έφτιαχνε το μηχανογραφικό του στον φορέα επαγγελματικού προσανατολισμού του είπαν οτι μπορεί .

Παρακάτω κάνω quote το μέρος από το ΦΕΚ , για το συγκεκριμένο θέμα

Το τμήμα φοίτησής του αιτών (δλδ του αδελφού μου ) είναι αυτό που θα περάσει τώρα τον Ιούλη (μάλλον Πληροφορική στην Καστοριά ),ή το τμήμα στο οποιο θέλει να πάρει μετέγγραφή (Πληροφορική ΟΠΑ) .

Σας παρακαλώ πολύ , βοηθήστε με να καταλάβω , γιατί στο τέλος θα τρελαθώ ....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
το προβλημα δεν ειναι το σπιτι στην αθηνα ..εισαι εσυ που εισαι αθηνα.
Ειναι εκτος απο στο πνευμα του νομου ( μεχρι δυο σπιτια η οικογενεια λεει ο νομος..αυτοι το εκαναν σιγουρα δυο σπιτια).
Προσεξε παραδειγμα
Οι γονεις στα χανια ..εσυ φοιτητρια στα χανια , ο αδελφος αλλου ..δεν μπορεις να τον φερεις σπιτι χανια ,γιατι εσυ εισαι σπιτι.
Το γραμμα του νομου δεν λεει κατι τετοιο αλλα αυτοι κανουν την εξηγηση που τους αρεσει με βαση την παραγραφο

3. Για τη μετεγγραφή των παρ. 1 και 2 ισχύουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) τουλάχιστον δύο (2) αδέλφια σπουδάζουν σε Τμήματα Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α., τα οποία εδρεύουν σε διαφορετική 10 Περιφερειακή Ενότητα τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία διαμένουν μόνιμα οι γονείς.
Εσυ επειδη εχεις δικο σας σπιτι αθηνα εισαι σα να φοιτας στο σπιτι σας.
Οι ανθρωποι ειναι απαιχτοι στην αρπαχτη.

Στην πραξη τωρα
Αν κανεις αιτηση..πιθανοτητες
1) να την κοψει το υπουργειο...90%
2) να την περασει το υπουργειο και να την κοψει η σχολη 5%
3 ) να ευωδοθει και να μην την κοψει κανενας 5%

Τι κανουμε? αιτηση μετεγγραφης με αδελφια οχι.
Πληροφορικη οπα ειπαμε?
Ε πας και με ελαχιστα μορια η καθολου... και οχι με αδελφια
1752147787359.png

1752147765463.png

ας βαλει και 2η επιλογη χαροκοπειο
1752148016134.png

Και ας βαλει και μετακινηση παδα (δηλωμενη στο μχ) ετσι για αποκουμπι αποτυχιας (σπανιο)..αν πιανει βαση βεβαια.

Vera

Νεοφερμένο μέλος

Η Vera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 56 μηνύματα.
3. Για τη μετεγγραφή των παρ. 1 και 2 ισχύουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) τουλάχιστον δύο (2) αδέλφια σπουδάζουν σε Τμήματα Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α., τα οποία εδρεύουν σε διαφορετική 10 Περιφερειακή Ενότητα τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία διαμένουν μόνιμα οι γονείς.
Ναι , αλλά η μόνιμη κατοικία είναι δηλωμένη οτι είναι στα Χανιά , άρα στην θεωρία ισχύει το κριτήριο αυτό ,γιατι (α) εγώ σπουδάζω Αθήνα και ο αδελφός μου Καστοριά (διαφορετικές Περιφερειακές ενότητες) (β) Μόνιμος τόπος κατοικίας είναι τα Χανιά (επίσης διαφορετική Περιφερειακή ενότητα ), άρα που είναι το πρόβλημα ;;;
Ειναι εκτος απο στο πνευμα του νομου ( μεχρι δυο σπιτια η οικογενεια λεει ο νομος..αυτοι το εκαναν σιγουρα δυο σπιτια).
Που λεει ο νόμος για παραπάνω από 2 σπίτια ;;;
Εσυ επειδη εχεις δικο σας σπιτι αθηνα εισαι σα να φοιτας στο σπιτι σας.
Οι ανθρωποι ειναι απαιχτοι στην αρπαχτη.
Δεν το έχω ξανάκουσει αυτό ;;;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ναι , αλλά η μόνιμη κατοικία είναι δηλωμένη οτι είναι στα Χανιά , άρα στην θεωρία ισχύει το κριτήριο αυτό ,γιατι (α) εγώ σπουδάζω Αθήνα και ο αδελφός μου Καστοριά (διαφορετικές Περιφερειακές ενότητες) (β) Μόνιμος τόπος κατοικίας είναι τα Χανιά (επίσης διαφορετική Περιφερειακή ενότητα ), άρα που είναι το πρόβλημα ;;;

Που λεει ο νόμος για παραπάνω από 2 σπίτια ;;;

Δεν το έχω ξανάκουσει αυτό ;;;
Ειπαμε το πνευμα του νομου το λεει ...θελει πολυ ψαξιμο να το βρεις το πνευμα του νομου ..οι δικαστες και οι δικηγοροι το ξερουν ..νομος του 2018 ειναι νομιζω

Εκανα λαθος πριν ..η πλατφορμα δεν ξερει απο Ε9

1) να την περασει το υπουργειο...100%
2) να την περασει το υπουργειο και να την κοψει μετα η σχολη 95%

Το οτι εχεις σπιτι αθηνα το θεωρουν μονιμη κατοικια και ας μενεις στην γενευη

1752149441691.png

Δηλαδη απο που θα περιμενες να το ακουσεις? το ειπε ανθρωπος ο λυκειαρχης..συνοπτικώς

Vera

Νεοφερμένο μέλος

Ειπαμε το πνευμα του νομου το λεει ...θελει πολυ ψαξιμο να το βρεις το πνευμα του νομου ..οι δικαστες και οι δικηγοροι το ξερουν ..νομος του 2018 ειναι νομιζω

Εκανα λαθος πριν ..η πλατφορμα δεν ξερει απο Ε9

1) να την περασει το υπουργειο...100%
2) να την περασει το υπουργειο και να την κοψει μετα η σχολη 95%

Το οτι εχεις σπιτι αθηνα το θεωρουν μονιμη κατοικια και ας μενεις στην γενευη

View attachment 149866
Δηλαδη απο που θα περιμενες να το ακουσεις? το ειπε ανθρωπος ο λυκειαρχης..συνοπτικώς
Αρά θα κοπεί ή δεν θα κοπεί η αίτηση του αδελφού μου για μετεγγραφή ;;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Αρά θα κοπεί ή δεν θα κοπεί η αίτηση του αδελφού μου για μετεγγραφή ;;
θα τον κοψει σιγουρα η σχολη...εχει γινει πολλακις απο το 2020 και μετα.
εχουν εντολη
Μα αφου εχεις τα μορια ...? γιατι ζεις επικινδύνως.

Vera

Νεοφερμένο μέλος

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Vera

Νεοφερμένο μέλος

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

ΑΑΑ αυτά τα μόρια .Ναι 3 έχουμε από τα οικονομικά και κανένα από τα κονωνικά
ουυυ πριγκιπισα των χανιων εισαι με 3 και ας μην δηλωνεις προβατα.
το παιδι ειναι μεσα στην πληροφορικη του οπα

Vera

Νεοφερμένο μέλος

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Dimitris_nts

Νεοφερμένο μέλος

Ο Dimitris_nts αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Θα ήθελα να σας υποβάλω ένα ερώτημα σχετικά με τη διαδικασία μεταγραφής με το κοινωνικό κριτήριο της φοίτησης αδελφού/αδελφής σε διαφορετική πόλη.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, για να γίνει δεκτή η μεταγραφή, η διαφορά μορίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2.750 μονάδες. Θα ήθελα να διευκρινίσω το εξής:
Η διαφορά των 2.750 μορίων υπολογίζεται με βάση τα μόρια που συγκέντρωσε ο υποψήφιος (δηλαδή εγώ) και τη βάση εισαγωγής της σχολής στην οποία επιθυμεί να μεταγραφεί;

Ή αφορά τη διαφορά ανάμεσα στη βάση της σχολής στην οποία εισήχθη ο υποψήφιος και στη βάση της σχολής μεταγραφής;

Sotiris 12

Νεοφερμένο μέλος

Ο Sotiris 12 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 41 μηνύματα.
Θα ήθελα να σας υποβάλω ένα ερώτημα σχετικά με τη διαδικασία μεταγραφής με το κοινωνικό κριτήριο της φοίτησης αδελφού/αδελφής σε διαφορετική πόλη.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, για να γίνει δεκτή η μεταγραφή, η διαφορά μορίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2.750 μονάδες. Θα ήθελα να διευκρινίσω το εξής:
Η διαφορά των 2.750 μορίων υπολογίζεται με βάση τα μόρια που συγκέντρωσε ο υποψήφιος (δηλαδή εγώ) και τη βάση εισαγωγής της σχολής στην οποία επιθυμεί να μεταγραφεί;

Ή αφορά τη διαφορά ανάμεσα στη βάση της σχολής στην οποία εισήχθη ο υποψήφιος και στη βάση της σχολής μεταγραφής;
Μετράμε τα μορια στη σχολη εισαγωγης σε σχέση με τη βάση της σχολής που θέλουμε να πάμε.

Dimitris_nts

Νεοφερμένο μέλος

Ο Dimitris_nts αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Μετράμε τα μορια στη σχολη εισαγωγης σε σχέση με τη βάση της σχολής που θέλουμε να πάμε.
Συνεπώς για να το υπολογίσω περνώ τα μόρια που έχω γράψει για την σχολή στην οποία δήλωσα και προσθέτω 2.750 μόρια σωστά ;

Sotiris 12

Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια