Λοιπόν, να απαντήσω και στους δύο
Ο,τι πληροφορία ή ολόκληρο κείμενο που δεν απαντάει στην ερώτηση μας, το επισημαίνουμε. Να θυμάστε πως για κάποιο λόγο το επέλεξαν, το συγκεκριμένο "άσχετο" χορίο. Από τη πείρα μου(σίγουρα έχω δει κοντά στις 100 πηγές και συνεχίζω να βλέπω παραπάνω), αρκετά "άσχετα" πράγματα που είδα θα ήταν τι έγινε στο μέλλον δηλαδή, τι έγινε μετά από αυτό που μου λέει το βιβλίο, ή μπορεί να δίνει επιπρόσθετες πληροφορίες που μας δείχνουν το κλίμα σε ένα ιστορικό γεγονός. Είχα κάνει μία πηγή με τον Ιωάννη Κωλέττη. Στο βιβλίο έλεγε(σε γενικές γραμμές) ότι πρώτος διατύπωσε τη μεγάλη ιδέα σελ.65 και τι σήμαινε. Αλλά είδα στη πηγή να λέει ότι πριν τη διατυπώσει στην εθνοσυνέλευση, την εξέφρασε σε ένα συνέδριο στο Παρίσι (έχει καιρό που την έκανα), και είχε απόσπασμα από τα αυτούσια λόγια του Κωλέττη (πρωτογενές υλικό). Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείς να πεις, για να κατανοήσουμε καλύτερα το όραμα του Κωλέττη και του γαλλικού κόμματος, μπορούμε να αναφερθούμε σε επιπλέον υλικό , που δεν εξετάζεται στο σχολικό βιβλίο. Συγκεκριμένα, στο κείμενο 3... Και πάει λέγοντας. Δεν είναι τύπου , πρέπει οπωσδήποτε να πεις τη συγκεκριμένη έκφραση αλλά περίπου έτσι είναι. Ελπίζω να σε διαφωτισα. Πραγματικά, ότι διαφορετικό δείτε πρέπει να το αναφέρετε!! Ακόμα και την ημερομηνία σε περίπτωση που είναι σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο.
Τώρα, Έφη, οι πηγές θέλουν εξάσκηση. Μέχρι να φτάσω εδώ, έκανα οτιναναι στις πηγές και παραπονιομουν. Αλλά αν μπεις στον τρόπο σκέψης πως λύνονται, μη σου πω και του εξεταστή μπορείς να γράψεις καλά. Στα βοηθήματα, ακόμα και στα καινούργια της ιστορίας, οι πηγές δεν αναλύονται με τέτοια ακρίβεια. Μία καλή προσπάθεια έκανε το βοήθημα από το μεταίχμιο, τουλάχιστον στο πως συνδιάζει πληροφορίες. Έχω κοντά στα 10 βοηθήματα, εμ η ιστορία και οι πηγές ειδικά είναι η αδυναμία μου. Αν και τα 10 που έχω, έχουν διαφορετικό υλικό. Βρες πηγές και λύσε!! Χωρίς να σε αγχωνω. Επίσης, χωρίς να αγχωσω κάποιον που τώρα είναι α λυκείου, ίσως και δευτερα αν και δύσκολα. Στα επόμενα χρόνια, η ιστορία, οι πηγές, θα ξαναλλαξουν μορφή. Θα ζητάνε πιο πολλά πράγματα να πεις στον πρόλογο. Όπως σε ποια σχολή ανήκει ο ιστοριογράφος. Ναι, εκτός από την κοινωνιολογία υπάρχουν οι σχολές στην ιστορία. Αλλά θα έχετε υλικό για αυτό. Πολύ παλιά τα βιβλία της κατεύθυνσης είχαν τέτοια θεωρία. Απ'ότι φαίνεται, ανακυκλώνουν τα ίδια συστήματα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 4 Απριλίου 2020
Ευχαριστώ ❤, να 'σαι καλά, από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί όπως λένε
Το πρώτο θέμα είναι όπως η δομή της κοινωνιολογίας. Εννοώντας, πρέπει να ξέρεις νερό το βιβλίο και να είσαι προσεκτικός.
Υπάρχει μια "φοβέρα" δεν ξέρω αν άλλος έχει αντιληφθεί κάτι παρόμοιο, με την ιστορία. Ότι στατιστικά, είναι το μάθημα που πατώνουν οι πιο πολλοί, δύσκολο να γράψεις 17 (που όντως είναι), μόνο αν πας φροντιστήριο θα καταφέρεις κάτι. Αυτό το άκουσα και από μαθητές και από καθηγητές φροντιστηρίου φυσικά. Και σκέφτομαι, μήπως δεν ισχύει; Γιατί δείτε πόσα πράγματα σας είπα να προσέξετε που αν δεν το κάνετε θα μειωθεί σε ορισμένες περιπτώσεις 1 μονάδα. Προφανώς δεν ισοπεδώνω τις πανελλήνιες. Αλλά όχι μερικοί να την θεωρουν και συντέλεια. Το μέσο που υπάρχει;(εγώ ο Αριστοτέλης
). Ή ότι αν δεν πάνε φροντιστήριο δεν θα γράψουν τίποτα. Πάντως, θέλει το χέρι να κυλάει το βασικότερο, γεγονός που προϋποθέτει ότι το βιβλίο σου έρχεται αυτόματα. Η μέση ολοκληρωμένη απάντηση μιας πηγής, ενός που κάνει φυσιολογικά γράμματα είναι 4 σελίδες.