πολυ σημαντικο αυτό που είπε ο Φώτης πάνω. Αν δεν πετύχετε με την πρώτη, αξίζει πάντα μια προσπάθεια. Κι εγω 2η φορα δίνω, και πέρσι ημουν της φάσης "οπου περάσω με την πρώτη, δεν πρόκειται να χαραμίσω μια χρονιά απ'τη ζωή μου". Και παρ'ολο που περνούσα στην 2η επιλογη, μόλις γύρισα απο το τελευταίο μάθημα και κατάλαβα, απο τους υπολογισμούς, οτι δεν περνάω στην 1η, αποφάσισα αμέσως να ξαναδώσω. Αμέσως όμως
Γενικά, όσον αφορά τις μέρες των πανελληνίων: δεν χρειάζεται άγχος,πάντα αρκετό ύπνο και καλό φαγητό. Είναι πιο σημαντικά απ'οτι νομίζετε. Κάποιοι προτείνουν μαι μέρα πρίν να μην διαβάσετε τίποτα, για να έχετε καθαρό μυαλό. Εγώ είμαι της άποψης οτι και τεελυταία στιγμή σώζονται πολλά, μπορεί να πέσει ένα θέμα που κατα τύχη έλυσες χτες, you never know.
Να ξεκινάτε με τα θέματα που ξέρετε σίγουρα και στο τέλος αφήνετε χρόνο για τα πιό δύσκολα (πχ έκθεση εμένα με βολεύει να ξεκινάω απο ασκήσεις, μετά περίληψη και μετά έκθεση, ωστε στο ενδιάμεσο να έρθουν και ιδέες).
Και πάντα,
ΠΑΝΤΑ, να
πενταπλοτσεκάρετε όλες τις απαντήσεις σε σ/λ επιλογής, και να ελέγχετε αν έχετε γράψει όλα τα υποερωτήματα στα θέματα.
Επίσης νεράκι μαζί, κρύο κατα προτίμηση - αλλά προσοχή μήν λιώσει μετα το νερό στο θρανίο και λερωθεί το γραπτό. Εμάς μάλιστα μας ειπαν να τα αφήσουμε στο πάτωμα. Και παρτε και κατι να τσιμπήσετε, καμια μπάρα ας πούμε (όχι σοκολατα, αν έχει ζεστη θα λιώσει

). Εμένα επίσης στη φυσική που είχα αγχωθεί με βοήθησε οτι έκατσα κανα 3λεπτο χωρίς να κάνω τίποτα και απλά έπαιζα στο μυαλό μου ένα μπιτάκι που είχε κολλήσει εκείνη τη περίοδο - φουλ αγχωλητικό, το προτείνω αν σκαλώσετε.
Ωστόσο, πιστεύω οτι πρίν τη εξέταση θα χαλαρώσετε αρκετά. Εμείς όσο περιμέναμε τα θέματα μιλούσαμε μεταξύ μας, κάναμε αστεία, λέγαμε και κανα τύπο ή καμιά θεωρία που δεν θυμόμασταν (να το κάνετε αυτό παιδιά, και τελευταία στιγμή να το μάθετε ποτέ δεν ξέρεις τι θα πέσει, και αν τελικά πέσει γράψτε το αμέσως για να μην το ξεχάσετε

).
(Να πω και κάτι που δεν ξέρω κατα πόσο επιτρέπεται

Εγώ πέρσι όσο μιλούσαμε έγραψα μερικά πραγματάκια στο πρόχειρο, πρίν έρθουν τα θέματα, ώστε να μην τα ξεχάσω. Κάτι συνημίτονα, ημίτονα κλπ νομίζω. Αλλά έχω την εντύπωση οτι απαγορεύεται. Αν, όμως, δεν βλέπουν οι επιτηρητές και δεν θέλετε να ξεχάσετε κάτι, είναι μια λύση)