Πανελλήνιες 2011

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
για αυτό λέω αν έχεις θέμα, η έκθεση δεν είναι μαθηματικά να ξεσκιστείς στις ασκήσεις και να είσαι οκ, πρέπει και να το 'χεις λίγο, γιατί διαφορετικά θέλει πολύ κόπο για να φτάσεις σε καλό επίπεδο. Και φυσικά αυτοί που γράφουν τα 20 είναι ταλέντα κάτι που δεν ισχύει απαραίτητα για άλλα μαθήματα ( ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

foreverfreak

Διάσημο μέλος

Ο Βαγγελας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αροανία (Αχαΐα). Έχει γράψει 2,618 μηνύματα.
Παιδια, δεν ειναι αναγκη να δαιμονοποιειτε το μαθημα της εκθεσης... Απο προσωπικη εμπειρια σας λεω πως αν εχετε ενα καλο γλωσσικο υποβαθρο και ΔΕΝ αναπαραγεται τις διαφορες μ@@@@@@ς που διαβαζετε στα σχετικα βοηθηματα, τοτε η επιτυχια ειναι σχεδον δεδομενη!! Ο διορθωτης θελει να διαβαζει φρεσκες, σωστα τεκμηριωμενες αποψεις και τιποτα παραπανω...

Υ.Γ: Ξερω πως θα μαζεψω απειρα (-), αλλα πιστεψτε με, ετσι ειναι!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
δεν είναι μόνο οι φρέσκες ιδέες πρέπει και να ξέρεις να γράφεις καλό κείμενο, να μην κάνεις ορθογραφικά και εκφραστικά λάθη, χωρίς μεγάλες προτάσεις, να έχεις καλή σύνταξη, να ξέρεις να κάνεις καλούς προλόγους και επιλόγους κλπ.. αυτά δε λύνονται εύκολα, ή τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα όσο τα προβλήματα που μπορείς να αντιμετωπίσεις σε άλλα μαθήματα.
Τώρα το αν η επιτυχία είναι δεδομένη, εξαρτάται σε κάποιο βαθμό και σε τι διορθωτή θα πέσεις, αν είναι και κάνας ψείρας που σου κόβει λίγο ( έτσι για το καλό ) με το παραμικρό, μπορείς να πας πολύ εύκολα στο <15
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

danai-elpida

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Δαναη-Ελπιδα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 970 μηνύματα.
Εγω παντως το μονο μαθημα που φοβαμαι ειναι η εκθεση ,γιατι ο βαθμος ειναι εντελως υποκειμενινος. Εχω για παραδειγμα την αδελφη μου που πηρε 95,75 και ο 3ος εξεταστης τη βαθμολογησε (ευτυχως) με 87
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

busted

Νεοφερμένος

Ο busted αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 55 μηνύματα.
Η αποψη μου για την εκθεση μετα απο ολα οσα εχω ακουσει - γιατι κι εγω ειμαι ενας απ αυτους που ειχαν τεραστιο προβλημα μ αυτο το μαθημα - ειναι πως ο μονος δρομος για να αισθανομαι οτι καπου παταω ειναι η τυποποιηση. Οταν λεω τυποποιηση εννοω κωδικοποιημενο, περιληπτικα γραμμενο υποστηρικτικο υλικο και απ' εξω ολο.
Τελικα μονο αυτο ειναι το σιγουρο, που αν το ακολουθησεις μπορεις ευκολα να γραψεις καλα γιατι πολυ απλα ο διορθωτης δεν εχει απο που να σου κοψει. Η λογικη που ακολουθει η πλειοψηφια των φροντιστηριων με τις απειρες σημειωσεις και το ατελειωτο χαρτομανι που μοιαζει περισσοτερο με εγκυκλοπαιδικες γνωσεις απο τις οποιες κρατας τα πιο βασικα σε εμενα δεν απεδιδε ουτε στο ελαχιστο. Τοσους μηνες το μονο που καταφερα ηταν να αγχωνομαι επειδη δεν εβλεπα βελτιωση. Ετσι προετοιμαζομουν για συγγραφεας οχι για να γραψω στις πανελληνιες.. Πιστευω οτι η εκθεση ειναι κι αυτη μαθημα που μαθαινεται οπως ολα τα υπολοιπα.

Και ουτως η αλλως ξερω περιπτωση παιδιου που ειχε παρει βραβειο παιδικης λογοτεχνιας αλλα πανελληνιες εκθεση πηρε 16.. Λιγο αντιφατικο δεν ακουγεται; Οποτε παλι καταληγουμε στο οτι τα γραπτα δεν αξιολογουνται με κριτηριο το ταλεντο που εχει ο μαθητης στο λογο, αλλα με το ποσο εχει διαβασει (=παπαγαλισει).

Αν κανω λαθος διορθωστε με..:ermm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Superhuman

Δραστήριο μέλος

Ο Νικηφόρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 797 μηνύματα.
Με τους φιλολόγους δε βγάζεις άκρη.Άλλα λέει ο ένας άλλα λέει ο άλλος και στο τέλος φαγώνονται μεταξύ τους.Στο φροντιστήριο σου λένε ότι ισχύει έτσι εκεί,στο σχολείο σου λένε πως είναι αλλιώς και όταν το συζητάς με τους συμμαθητές σου σου λένε ότι τους το 'παν γιουβέτσι.Αμαν πια!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

teol20

Επιφανές μέλος

Ο teol20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10,425 μηνύματα.
Προσωπικα παντα ακουγα πιστα τι ελεγαν οι μεχρι τωρα 6 φιλολογοι μου για την εκθεση στο σχολειο και δεν μπορω να πω πως αντιμετωπισα καποιο προβλημα ως τωρα.Βεβαια το ζητημα ειναι σε τι στραβοξυλο θα πεσεις και για αυτο πρεπει να κρατησεις λεπτες ισορροπίες και να ακους τι λενε και εξωσχολικοι φιλολογοι για να διαμορφωσεις μια γενικοτερη αποψη.Αυτα κανω ως τωρα αυτα θα κανω και του χρονου.
Περίτρανο παραδειγμα η περιληψη στο διαγωνισμα φετος.Η καθηγητρια μας μας το εκανε σαφες πως θελει να την κανουμε οπως λεει το σχολικο,τυποποιημενη και ΑΥΣΤΗΡΑ στις λεξεις.Για καθε λεξη παραπανω απο το οριο που εθεσε εκοβε και 1/25.Εκανα οτι ειπε και εγω μαζι με ενα αλλο παιδι πηραμε καθαρο 25αρι στην περιληψη.Οι αλλοι που ακουσαν το φροντιστηριο και την εκαναν πιο ελευθερη την περιληψη με λιγες λεξεις παραπανω πηραν ζητημα 19-20/25 αλλα και αυτοι πιστευω αξιζαν παραπανω.

Οταν ερθει με το καλο η ωρα πριν δωσω το γραπτο μου θα κανω το σταυρό και...οτι γινει.Δεν υπαρχει μαγικη συνταγη για την εκθεση πιστεψτε με.
Εγω δει παιδια του 11 να γραφουν 17 και παιδια του 19 να γραφουν 14.Και παιδια πανεξυπνα,με ευχερεια λογου κλπ κλπ.Ειναι οπως κατσει.
Διαβασε εσυ οσο μπορεις να χεις ενα background και τη συνειδηση σου καθαρη πως εκανες οτι μπορουσες και go on!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Biologist

Νεοφερμένος

Ο Biologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 85 μηνύματα.
Τα κλασικά όπως κάθε χρονιά με αυτή την έκθεση..... το αόριστο μάθημα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως αν δεν έχεις ποτέ διαβάσει στα χρόνια πριν την τρίτη λυκείου αλλά σκοτώνεσε να διαβάζεις εφημερίδες, εκθέσεις από βοηθήματα και ένα σωρό άλλα φυλλάδια για πρώτη φορά στην ζωή σου, με σκοπό μόνο και μόνο για να αποστηθήσεις κάποια κομμάτια-ιδέες που είναι γενικά παραδεκτά-ες δεν θα καταφέρεις και πολλά. Δεν μπορείς να διαμορφώσεις γραπτό λόγο μέσα σε μία χρονιά υπό τέοια πίεση. Το γραπτό θα είναι μία μίξη ασύνδετων ιδεών που στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι και εκτός θέματος με αποτέλεσμα ενώ πιστεύεις πως με τα λεγόμενα σου έχει αφήσει άφονους τους εξεταστές... σου έρχεται ένα 13 και σε αφήνει χιλιόμετρα μακριά από τον στόχο σου. Μία απόκλιση επι παραδείγματι της τάξης 15-17 μπορεί να σου κοστίσει μέχρι και 400 μόρια (σε περίπτωση που έχεις βαθμό τετραμήνου μεγαλύτερο φυσικά του 17). Προσωπικά περίμενα 15 στην έκθεση το 2009 και μου ήρθε 17.5, και ανατρέξτε στο θέμα του 2009....Βιβλίο δευτέρα λυκείου, η προσωποποίηση της ακυρίλας, βασιζόμενο στην χορήγηση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (2010) ηλεκτρονικών υπολογιστών στα παιδιά της 1ης Γυμνασίου..... τρέχα γύρευε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χριστιάννα ^^

Διάσημο μέλος

Η Ίδιο με το ψεύτικο. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,571 μηνύματα.
Πιστευω οτι η εκθεση ειναι κι αυτη μαθημα που μαθαινεται οπως ολα τα υπολοιπα.

Στέκομαι μόνο σε αυτή τη φράση διότι αν και έχω ενστάσεις για όλο το κείμενο, εδώ συμπυκνώνονται όσα προανέφερες.

Η άποψη αυτή, ότι η έκθεση, δηλαδή, μαθαίνεται, με βρίσκει 100% αντίθετη και θεωρώ πως ευθύνεται για το γεγονός ότι το μάθημα αυτό είναι ιδιαίτερα απεχθές στους μαθητές. Όμως η Έκθεση δεν ονομάζεται τυχαία Παραγωγή Λόγου ή Πραγματεία. Το άτομο οφείλει να μπει στη διαδικασία να βρει ορισμένα λογικά και ορθά τεκμηριωμένα επιχειρήματα για να στηρίξει τις θέσεις του, όποιες κι αν είναι αυτές. Οι εκθέσεις που είναι απόρροια στείρας αποστήθισης τυποποιημένου υλικού, πώς να το πω, φαίνονται. Ένας καθηγητής που ενδιαφέρεται και έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο μπορεί εύκολα να το καταλάβει. Και φεύγοντας από το σχολείο τι ακριβώς έχει κερδίσει ο μαθητής από την Έκθεση; Διότι όσο καλή μνήμη κι αν έχεις, όλα εκείνα τα σώματα κειμένων που αποθηκεύεις κάποια στιγμή θα φθείρουν και θα ξεχαστούν. Δεν θα έχεις μάθει, συνεπώς, να σκέφτεσαι και να έχεις την ικανότητα να αναπαράγεις τις σκέψεις σου αυτές σε ένα κείμενο που να το διέπει μια συγκροτημένη δομή και λογική συνέχεια.

Προφανώς δεν μπορούν όλοι να αριστεύσουν στην έκθεση, αλλά όταν ακούω για παιδιά που είχαν 18+ σε όλα τα υπόλοιπα μαθήματα και έγραψαν έκθεση πχ. 11 ε, δεν ξέρω τι να πιστέψω, νομίζω πως κάτι δεν πάει καλά μαζί τους. Και 25/40 να πάρεις στην έκθεση, που είναι κακός βαθμός, μαζί με ένα 45, το λιγότερο στις ασκήσεις, στα 60, πας αμέσως στο 14. Τι στο καλό πια! Τι γράφουν;

Αναμφισβήτητα η έκθεση είναι το πλέον αμφιλεγόμενο μάθημα διότι οι φιλόλογοι είναι γεμάτοι κόμπλεξ. Και το λέω ως μαθήτρια της θεωρητικής κατεύθυνσης. Δεν είναι τυχαίο που το ποσοστό των μαθητών που γράφει 18-20 στη Λογοτεχνία Κατεύθυνσης είναι μικρότερο από αυτό που υπάρχει στα Μαθηματικά κατεύθυνσης. Και τα μαθηματικά είναι πιο δύσκολα από τη λογοτεχνία, αλλά οι φιλόλογοι διορθώνουν τόσο καθυστερημένα, σκεπτόμενοι πως το 20 είναι του Θεού, το 19 δικό τους και οι μαθητές από 18 και κάτω. Για αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις στην έκθεση, διότι είναι πολλοί εκείνοι που υιοθετούν την προαναφερθείσα τακτική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Di-tis

Νεοφερμένος

Ο Di-tis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
πιο εύκολα πιάνεις το τζόκερ παρα το 20 στην έκθεση :P
Είναι περίεργο μάθημα η έκθεση παίζουν πολλοί παράγοντες, αν ξέρεις το θέμα, σε τι διορθωτές θα πέσεις πολλά πολλά...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

foreverfreak

Διάσημο μέλος

Ο Βαγγελας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αροανία (Αχαΐα). Έχει γράψει 2,618 μηνύματα.
Τα κλασικά όπως κάθε χρονιά με αυτή την έκθεση..... το αόριστο μάθημα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως αν δεν έχεις ποτέ διαβάσει στα χρόνια πριν την τρίτη λυκείου αλλά σκοτώνεσε να διαβάζεις εφημερίδες, εκθέσεις από βοηθήματα και ένα σωρό άλλα φυλλάδια για πρώτη φορά στην ζωή σου, με σκοπό μόνο και μόνο για να αποστηθήσεις κάποια κομμάτια-ιδέες που είναι γενικά παραδεκτά-ες δεν θα καταφέρεις και πολλά. Δεν μπορείς να διαμορφώσεις γραπτό λόγο μέσα σε μία χρονιά υπό τέοια πίεση. Το γραπτό θα είναι μία μίξη ασύνδετων ιδεών που στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι και εκτός θέματος με αποτέλεσμα ενώ πιστεύεις πως με τα λεγόμενα σου έχει αφήσει άφονους τους εξεταστές... σου έρχεται ένα 13 και σε αφήνει χιλιόμετρα μακριά από τον στόχο σου. Μία απόκλιση επι παραδείγματι της τάξης 15-17 μπορεί να σου κοστίσει μέχρι και 400 μόρια (σε περίπτωση που έχεις βαθμό τετραμήνου μεγαλύτερο φυσικά του 17). Προσωπικά περίμενα 15 στην έκθεση το 2009 και μου ήρθε 17.5, και ανατρέξτε στο θέμα του 2009....Βιβλίο δευτέρα λυκείου, η προσωποποίηση της ακυρίλας, βασιζόμενο στην χορήγηση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (2010) ηλεκτρονικών υπολογιστών στα παιδιά της 1ης Γυμνασίου..... τρέχα γύρευε...
Χαχαχα... Πανελληνιες 2009 κι εγω και γραψαμε ακριβως τον ιδιο βαθμο, 17,5;):P!!
Τι ακυρο θεμα ηταν αυτο αδερφε μου, γ@@@@ε τα!! Αν δεν κανω λαθος, μας ζητουσε να το συνδεσουμε και με τις νεες τεχνολογιες, σωστα?? Περασμενα μεγαλεια:P....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alex2395

Δραστήριο μέλος

Ο Aλεξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 600 μηνύματα.
ηθελα να ρωτησω...
χωρις πανελληνιες δεν παιρνεις απολυτηριο?
Οι πανελληνιες μετρανε στο απολυτηριο?
γιατι σκεφτομαι εξωτερικο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
νομίζω πως ναι είναι υποχρεωτικές και μετράνε κανονικά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vavlas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 311 μηνύματα.
ηθελα να ρωτησω...
χωρις πανελληνιες δεν παιρνεις απολυτηριο?
Οι πανελληνιες μετρανε στο απολυτηριο?
γιατι σκεφτομαι εξωτερικο

Ο πανελλήνιες είναι ταυτόχρονα και απολυτήριες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
ηθελα να ρωτησω...
χωρις πανελληνιες δεν παιρνεις απολυτηριο?
Οι πανελληνιες μετρανε στο απολυτηριο?
γιατι σκεφτομαι εξωτερικο
Μπορείς να κάνεις αίτηση για να δώσεις τα μαθήματα ενδοσχολικά. Για περισσότερες πληροφορίες, ρώτα:

  • Το σχολείο σου
  • Τους γονείς σου, που σε χρηματοδοτούν. Δεν νομίζω να τους αρέσει η ιδέα να μην δώσει το βλαστάρι τους καθόλου πανελλήνιες. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Μπορείς να κάνεις αίτηση για να δώσεις τα μαθήματα ενδοσχολικά.
Αυτό ρωτήθηκε πολλές φορές στο σχολείο μου και η απάντηση ήταν κατηγηρηματική. ΟΧΙ - ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΑΠΌ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ. Εξαιρούνται μόνον οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις.
Το έψαξα κι εγώ στο ίντερνετ και πουθενά δεν μπόρεσα να βρω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο που λες. Αν έχεις στοιχεία ότι γίνεται, σε παρακαλώ βάλε κάποιο σχετικό λινκ.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alex2395

Δραστήριο μέλος

Ο Aλεξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 600 μηνύματα.
τι εννοεις με χρηματοδοτουν?
δηλαδη απολυτηριο χωρις πανελληνιες γινεται???
ευχαριστω παιδια


ΟΧ τωρα ειδα το ποστ του Δια
καλα δεν χαλασε κι ο κοσμος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
1) τι εννοεις με χρηματοδοτουν?
2) δηλαδη απολυτηριο χωρις πανελληνιες γινεται???
1) Ποιος πληρώνει για σένα?
2) Υπάρχει και το international baccalaureate (I.B.)

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alex2395

Δραστήριο μέλος

Ο Aλεξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 600 μηνύματα.
1) Ποιος πληρώνει για σένα?
2) Υπάρχει και το international baccalaureate (I.B.)




1)Αλλο καταλαβα.
2)Δεν ξερω αν μπορω απο Μυτιληνη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

NickTheGreek3

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 354 μηνύματα.
67 και σημερα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top