Πανελλήνιες 2011: Θερινή Προετοιμασία

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Σχετικά με τις ώρες διαβάσματος:
1) Είδα ότι οι πιο πολλοί έχετε φροντιστήριο 12-20 ώρες τη βδομάδα και γράφετε ότι διαβάζετε 2-3 ώρες τη μέρα. Δεν ξέρω, αλλά δεν μου φαίνεται αρκετό το διάβασμα αυτό για να καλύψει όσα παραδίδουν στο φροντιστήριο και τις ασκήσεις που βάζουν για το σπίτι.
2) Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο που τον βολεύει, δεκτόν, αλλά δεν θα μπορούσα να δουλέψω έτσι. Έχω συνηθίσει να διαβάζω μόνος μου και έχω τώρα το καλοκαίρι συνολικά 5½ ώρες ιδιαίτερο. Το Σεπτέμβριο θα προστεθεί 1½ ώρα ακόμα. Αυτά τα πακέτα των φροντιστηρίων με τις πολλές ώρες τα θεωρώ καταστροφικά.
3) Βλέπω κάπως διαφορετικά τον καθηγητή: θέλω να έχω δουλέψει μόνος μου πριν έρθει και αυτός να ελέγξει τη δουλειά μου, να με διορθώσει, να μου λύσει απορίες και να με καθοδηγήσει για τη συνέχεια.
4) Δεν βάζω όριο για τις ώρες διαβάσματος: διαβάζω όσο θέλω και δεν το κάνω αγγαρεία αλλά μου αρέσει αυτό που κάνω. Χθες που δεν είχα μάθημα χτύπησα οκτάωρο και ίσως σήμερα κάνω πάλι το ίδιο.
5) Για την έκθεση: Εδώ μάλλον είναι το αδύνατο σημείο μου. Κάνω 1½ ώρα τη βδομάδα από την αρχή της Β λυκείου. Βδομάδα παρά βδομάδα κάνουμε θεωρία, ασκήσεις κλπ και μου βάζει μπόλικη δουλειά, και βδομάδα παρά βδομάδα γράφω 3ωρο διαγώνισμα σε στυλ πανελληνίων που το διορθώνουμε και το συζητάμε μαζί την επόμενη φορά.
6) Στα μαθηματικά και τη φυσική κατεύθυνσης: Έχω 2+2 ώρες ιδιαίτερο και έχω αρχίσει από το Φεβρουάριο. Το σχέδιο είναι να τελειώσω πρώτο χέρι όλη την ύλη μέχρι τέλος Ιουλίου. Στη φυσική που η ύλη είναι λίγη τα βλέπω εύκολα τα πράγματα. Διαβάζω τη θεωρία και λύνω όλες τις ασκήσεις του βιβλίου και αρκετές από το φυλλάδιο του καθηγητή μου συν τα θέματα των εξετάσεων ανά κεφάλαιο. Στα μαθηματικά η δουλειά μου δεν είναι σε βάθος. Διαβάζω τη θεωρία και λύνω τις ασκήσεις του βιβλίου και κάποιες από το βοήθημα του Μπάρλα. Πάντως και οι δύο καθηγητές μου βάζουν αρκετή δουλειά και ασκήσεις και τεστ και διαγωνίσματα που χρειάζονται πολλές ώρες διάβασμα μέσα στη βδομάδα.
7) Στα υπόλοιπα μαθήματα της Τ-1 Ηλεκτρολογία, Χημεία-Βιοχημεία και για τη φυσική γενικής που (μάλλον) θα πάρω: Άρχισα ήδη να τα διαβάζω μόνος μου με πρόγραμμα να τα έχω βγάλει σε όλη την ύλη ως 31 Ιουλίου. Δεν ισχυρίζομαι ότι κάνω πλήρη δουλειά. Διαβάζω θεωρία και λύνω παραδείγματα και ασκήσεις του βιβλίου. Για την περίπτωση που αλλάξω γνώμη για τη φυσική γενικής, σκέφτομαι να διαβάσω για να δω και τι παίζει και 2ο, 3ο κεφάλαιο μαθηματικά γενικής (το 1ο το έχω κάνει) και ίσως και τη βιολογία γενικής.
8 ) Το ξέρω ότι όλα αυτά είναι πολλά και ίσως φαίνονται υπερβολικά. Όμως επειδή δεν έχω πολλές ώρες μάθημα, δεν έχω μετακινήσεις και ότι κάνω το κάνω επειδή το θέλω και με ευχαρίστηση δεν με κουράζει το θεωρώ ότι το πρόγραμμα που έκανα ως 31/7 θα πραγματοποιηθεί εντελώς.
9) Με το παραπάνω πρόγραμμα μου μένει και αρκετός ελεύθερος χρόνος για να βγω, να έχω επισκέψεις, να χαζέψω εδώ και αλλού, ακόμα και να πάω για μπάνιο Σάββατο ή Κυριακή (π.χ. αύριο έχει μπάνιο μάλλον).
10) Δεν το συζητώ: Τον Αύγουστο ολόκληρο (1-31) καθόλου διάβασμα, μόνον διακοπές, διακοπές, διακοπές και διακοπές.
11) Από το Σεπτέμβριο: Έκθεση θα συνεχίσω 1½ ώρα, Μαθηματικά 2 ώρες την ύλη από την αρχή, αλλά τώρα σε βάθος και με πολλά βοηθήματα. Στις 2 ώρες που έκανα φυσική θα έχω: φυσική κατεύθυνσης επανάληψη από την αρχή και ηλεκτρολογία και φυσική γενικής. Ακόμα θα αρχίσω 1½ ώρα χημεία-βιοχημεία. Δηλαδή από Σεπτέμβριο θα έχω συνολικά 7 ώρες ιδιαίτερο την εβδομάδα.
12) Από τον Σεπτέμβριο αρχίζει και το σχολείο (31 ώρες νομίζω). Οι πληροφορίες είναι ότι στα μαθήματα τα πανελλαδικά θα έχω καλούς καθηγητές. Έτσι θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ και το σχολείο μου όσο πιο πολύ μπορώ.
13) Πιστεύω ότι έχοντας κάνει από το καλοκαίρι όλη την προετοιμασία, έχοντας λίγες ώρες ιδιαίτερο και παρακολουθώντας και το σχολείο δεν θα είναι ιδιάιτερα κουραστική η χρονιά μέχρι τις εξετάσεις. Θα έχω και χρόνο για να διαβάζω, αλλά θα μου μένει και χρόνος για ξεκούραση, εξόδους και ψυχαγωγία.
14) Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν μαθητή. Ο καθένας διαλέγει το πρόγραμμα και τον τρόπο δουλειάς που του ταιριάζει. Σε μένα νομίζω ότι δεν θα ταίριαζε το εξοντωτικό πακέτο των πολλών ωρών των φροντιστηρίων με τις τόσες μετακινήσεις που σε κάνει όλη μέρα να τρέχεις με τα βιβλία στην τσάντα και να μην σου αφήνει χρόνο ούτε για σωστό διάβασμα ούτε και για ξεκούραση ή ψυχαγωγία. Με προβληματίζει όμως, μήπως τα φροντιστήρια για να έχουν περισσότερα κέρδη μας έχουν δημιουργήσει την κατάσταση αυτή;
15) Φίλοι, συνάδελφοι, συμμαθητές, σύντροφοι και συναγωνιστές: Καλό κουράγιο σε όλους μας, καλή μας δουλειά και να έχουμε καλά αποτελέσματα του χρόνου!!! (Και ελπίζω να μην έχουμε και μεις την τωρινή καθυστέρηση με τους βαθμούς).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

starry_eyed

Δραστήριο μέλος

Η starry_eyed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 416 μηνύματα.
χαιρετισματα απο μια τελειοφοιτη! συγνωμη που παρεμβαινω αλλα αυτα που διαβαζω μου εχουν κατσει καπως περιεργα!!! (υποκειμενικα οσα ακολουθουν)
το γεγονος οτι τα φροντιστηρια και οι καθηγητες κανουν μαθηματα ιουνιο και ιουλιο το βρισκω απαραδεκτο και αχρηστο. κατα τη γνωμη μου το ολο κλιμα δημιουργει (λανθασμενα απολυτα) την αισθηση οτι οι 9 μηνες του σχολικου ετους δεν ειναι αρκετοι και μαλιστα πολλοι ηδη αρχιζουν την προετοιμασια απο την 2α λυκειου, μη εχοντας εμπεδωσει οσα προσταζει η ταξη στην οποια βρισκονται(!!!) γνωμη μου, φιλοι μου, ειναι οτι το καλοκαιρι πρεπει να το ευχαριστηθειτε. να βγειτε, να ειστε ξεγνοιαστοι και μΕΤΑ τις 15 Αυγουστου να ξεκινησετε καποιες επαναληψεις και με το καλο απο αρχες Σεμπτεμβριου να αρχισετε επισημα τον αγωνα σας. Ειχα πολλους συμμαθητες περσι που εκαναν αυτη τη μακροχρονια προετοιμασια, το καλοκαιρι ξεκουραστηκαν με το ζορι 2 βδομαδες και μεχρι τα Χριστουγεννα ειχαν καταρρευσει! Μετα τον Ιανουαριο φυσικα επρεπε να τα ξανακανουν ολα απο την αρχη γιατι οπως ειναι φυσικο ο εγκεφαλος δε μπορει να συγκρατησει απειρες συσσωρευμενες πληροφοριες μεσα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα. φυσικα θα μου πειτε ειναι στον ανθρωπο, αλλος κανει 1 ωρα για να μαθει μια σελιδα ιστοριας πχ απ'εξω, αλλος 30 λεπτα, αλλος και 2 ωρες. Και ναι, ισως ειναι καλυτερα να γινουν πολλες επαναληψεις μεσα στη χρονια. Ομως θεωρω οτι ολα εχουν το τιμημα τους και στη συγκεκριμενη περιπτωση το τιμημα ειναι ενα:κουραση πριν την ωρα της. Εγω ξεκινησα χαλαρά, μετα τις 15 Αυγουστου με Αρχαια και Ιστορια και απο 15 Σεπτεμβριου , μαζι με τα σχολεια δηλ, μπηκα κανονικα σε προγραμμα. Ήμουν παντα 2-3 μαθηματα πιο μπροστά απο το σχολειο μου και αυτο με βοηθουσε γιατι η επαναληψη στο σχολειο γινοταν σε πραγματα που ειχα φρεσκα στη μνημη μου. Παρολα τα δυσκολα θεματα και τις χαζομαρες που εκανα σε ορισμενα σημεια στις Πανελλαδικες, μπορω να πω ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ -τουλαχιστον για τη θεωρητικη κατευθυνση- οτι τα λαθη μου οφειλοταν σε απροσεξια και σε αγχος ΠΑΡΑ στο οτι δεν εκανα μαθηματα πριν τον Δεκαπενταυγουστο. Γνωμη μου,λοιπον,φιλικοτατα και με το χερι στην καρδια γιατι εβλεπα τι γινοταν και σε αλλους που ειχαν ξετιναχτει 2 χρονια σε ατειλειωτες ωρες μαθηματων, ειναι να ζησετε το ομορφο καλοκαιρακι που ερχεται, να γλεντησετε και να ξεσκασετε οσο περισσοτερο μπορειτε απο την χρονια που περασε γιατι η 2α λυκειου τουλ εμενα μου φανηκε δυσκολη, και οταν ερθει ο καιρος, να ξεκινησετε δυναμικοτατα και με πιστη στους στοχους σας τη χρονια σας. Αν διαβαζετε μεθοδικα και συστηματικα για 9 μηνες, ούτε αυτός που κανει σε ολο το λυκειο προετοιμασια για τις Πανελλαδικες μπορει να σας περασει.
Καλο κουραγιο και πανω απολα ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gianniszante

Νεοφερμένος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 83 μηνύματα.
Φιλη αποπανω
Κανεις λαθος ειναι οτι καλυτερο να ξεκινας μαθηματα απο το καλοκαιρι γιατι μετα ...τρεχατε ποδαρακια μου.
Αν τα θεματα βασιζονταν 100% στα σχολικα βιβλια και οι απαιτησεις δεν ηταν τοσο ψηλα, τοτε ναι θα συμφωνουσα απολυτα μαζι σου...
Ποσο μαλλον τωρα που καταργηθηκε η βαση του 10 τα αποτελεσματα αυτου τα ειδαμε εμεις οι φετινοι.
Του χρονου τα παιδια εδω ειμαι σιγουρος οτι θα δωσουν σε πιο δυσκολα θεματα απο τα φετινα και παει λεγοντας χωρις να θελω να σας πανικοβαλλω.
Σου λεει ''Θα μπεις και εσυ σε σχολη ασχετα αν βγαζεις 8???'' ''Τωρα θα σου πω εγω ουτε 8 δεν θα σε αφισω να βγαλεις''...


Α και μια ασκηση για τους θετικοτεχνολογους που σιγουρα πρεπει να λυθει μεσα στον χρονο (ασχετο το ξερω αλλα την βαζω τωρα γιατι θα το ξεχασω)
Ενδεχομενως να μην μπορειτε να την λυσετε ακομη

Δινεται συναρτηση f παραγωγισιμη στο IR με συνεχη παραγωγο.
Αν για καθε x ανοικει IR ισχυει οτι
1+ \int_{α}^{x} xf(t)dt \leq {e}^{ {x}^{2} -αx} , α\succ 0
Δειξτε οτι :
α) \int_{0}^{α}f(t)dt=α
β) \int_{0}^{α}xf'(t)dt=0
γ) Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ\epsilon(0,α) τετοιο ωστε f(ξ)=1
δ) Υπαρχει ενα τουλαχιστον ρ\epsilon(ξ,α) τετοιο ωστε f'(ρ)=0



ΚΑΤΙ ΠΑΙΧΤΙΚΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΤΕΧ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΩ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

starry_eyed

Δραστήριο μέλος

Η starry_eyed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 416 μηνύματα.
Φιλη αποπανω
Κανεις λαθος ειναι οτι καλυτερο να ξεκινας μαθηματα απο το καλοκαιρι γιατι μετα ...τρεχατε ποδαρακια μου.
Αν τα θεματα βασιζονταν 100% στα σχολικα βιβλια και οι απαιτησεις δεν ηταν τοσο ψηλα, τοτε ναι θα συμφωνουσα απολυτα μαζι σου...
Ποσο μαλλον τωρα που καταργηθηκε η βαση του 10 τα αποτελεσματα αυτου τα ειδαμε εμεις οι φετινοι.
Του χρονου τα παιδια εδω ειμαι σιγουρος οτι θα δωσουν σε πιο δυσκολα θεματα απο τα φετινα και παει λεγοντας χωρις να θελω να σας πανικοβαλλω.
Σου λεει ''Θα μπεις και εσυ σε σχολη ασχετα αν βγαζεις 8???'' ''Τωρα θα σου πω εγω ουτε 8 δεν θα σε αφισω να βγαλεις''...
O διαβασμένος δεν εχει προβλημα ό,τι και να του βαλουν , αρκει φυσικα να ειναι μεσα απο την υλη. Η αποψη μου αντιπροσωπευει τη θεωρητικη κατευθυνηση, για τα μαθηματικα και τη φυσικη δεν μπορω να πω κατι... Απλα τονιζω οτι θεωρω ματαιο και κουραστικο το καλοκαιρι να ξεκουραζεται κανεις 2 βδομαδες και ολες τις υπολοιπες να κανει μαθηματα επειδη τα παρουσιαζουν και λιγο πιο μελό οι καθηγητες οι οποιοι με το δικιο τους και καλα κανουν θελουν να βγαλουν κατι τις παραπάνω...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prion

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο prion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 144 μηνύματα.

Iliaso

Περιβόητο μέλος

Ο Iliaso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αρεόπολη (Λακωνία). Έχει γράψει 6,236 μηνύματα.
Όλοι οι απόφοιτοι που συστήνουν ξεκούραση ήθελα να ξερα τι κάναν πέρσυ:P

Tσου.Οι άλλοι ειναι πολύ θύματα.

Xax να σε καλά γιατί μια έγνοια την έχω δε το κρύβω.:D Δεν ξέρω αν κάνω καλά αλλά τουλάχιστον κάνω επανάληψη σε θέματα όπως λογαριθμικές ανισώσεις εξισώσεις πρόσημο τριωνύμου κτλ:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

starry_eyed

Δραστήριο μέλος

Η starry_eyed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 416 μηνύματα.
Όλοι οι απόφοιτοι που συστήνουν ξεκούραση ήθελα να ξερα τι κάναν πέρσυ:P
τουλαχιστον εγω που την προτεινα, ξεκουραζομουν 15 Ιουνιου με 15 Αυγουστου!!! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tiger

Νεοφερμένος

Η tiger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 88 μηνύματα.
Εγω θα ξεκινησω αυτη την εβδομαδα για ενα μηνα μεχρι 31/7...θα κανω συνολικα 9 ωρες ιδιαιτερα για αρχαια,λατινικα,εκθεση,ιστορια και λογοτεχνια...βιολογια γενικης δεν θα κανω γιατι πιστευω πως μπορω να την βγαλω μονο με προσωπικο διαβασμα...καλο κουραγιο σε ολους μας!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

itachi

Νεοφερμένος

Ο itachi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Εγώ ξεκίνησα από αυτή τη βδομάδα την προετοιμασία μου με τα γνώστα σε όλους μας φροντιστήρια.Αυτό που θα ήθελα να μάθω αν σας είναι εύκολο,αν ένας μέτριος μαθητής (και λίγο πιο χαμηλά θα έλεγα) να περάσει σε μια υψηλόβαθμη σχολή?Αν γίνεται πως θα μπορούσε να γίνει εφικτό?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μιχάλης9867

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Νάξος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 895 μηνύματα.
ειναι εφικτο φιλε itachi αρκει να πιστευεις στον εαυτο σου ,εχε στοχο και προσπαθησε ,εχεις πολυ χρονο που αν τον εκμεταλευτεις σωστα μπορεις να καλυψεις καθε κενο που εχεις πιθανως.

αυτο λειπει σημερα ο στοχος!ουτε και μενα μ αρεσαν τα καλοκαιρινα μαθηματα παρο ολο που σε πληρη προετοιμασια ειχα μονο 12-13 ωρες μαθηματων την εβδομαδα,αλλα με βοηθησαν οχι τοσο απο θεμα γνωσεων αλλα να μην παρουν τα μυαλα μου αερα και να μπορω να κρατησω την συγκεντρωση στα μαθηματα!
αυτα τα καταραμμενα τα κυματα μετα την τριτη επαναληψη τα καταλαβα!:D
καντε επαναληψεις βοηθανε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Αυτό που θα ήθελα να μάθω αν σας είναι εύκολο,αν ένας μέτριος μαθητής (και λίγο πιο χαμηλά θα έλεγα) να περάσει σε μια υψηλόβαθμη σχολή? Αν γίνεται πως θα μπορούσε να γίνει εφικτό?
Φίλε μου, θα μπορούσα να σου δώσω μια πολύ εύκολη απάντηση. Θα μπορούσα να σου πω τα κλασικά, δηλαδή, ότι γίνεται, αρκεί να βάλεις τα δυνατά σου και να προσπαθήσεις σκληρά κλπ, κλπ, και να σου αναφέρω και ηθικοπλαστικά παραδείγματα παιδιών που από πολύ μέτριοι μαθητές κατάφεραν να μπουν πρώτοι στην ιατρική και άλλα τέτοια παραμύθια. Δεν είναι όμως κάτι τέτοιο του χαρακτήρα μου, μου αρέσει να λέω ξεκάθαρα αυτό που πιστεύω και αυτό πολλές φορές με κάνει και αντιπαθητικό. (Φαντάζομαι ξέρεις τι σημαίνει αυτό που γράφω στην υπογραφή μου). Λοιπόν:
Τι σημαίνει λοιπόν ότι ένας μαθητής (όπως γράφεις) είναι μέτριος (και λίγο πιο χαμηλά)? Νομίζω ότι σημαίνει τα εξής: Δεν έμαθε ποτέ του να διαβάζει σωστά, δεν ήταν συνεπής στις μαθητικές του υποχρεώσεις, δεν κουράστηκε και δεν ξενύχτησε ποτέ διαβάζοντας, σπάνια ήταν προσεκτικός στο μάθημα, έχει πάρα πολλά κενά σε όλα τα μαθήματα, δεν έχει μπει στον τρόπο σκέψης των μαθημάτων, δεν έχει προσπαθήσει να λύσει ασκήσεις και πολλά άλλα ακόμα δεν.
Για να μπει ο μαθητής αυτός σε υψηλόβαθμη σχολή, θα πρέπει να πάψουν να ισχύουν όλα τα παραπάνω. Λυπάμαι, αλλά δεν το βρίσκω καθόλου εύκολο αυτό. Μέσα σε 11 μήνες θα ήταν τρομακτικά δύσκολο (ως αδύνατο) να μάθει ο μαθητής αυτός να διαβάζει σωστά, να καλύψει τα κενά του και να αριστεύσει στις εξετάσεις.
Τι μπορεί να κάνει ο μαθητής αυτός: να προσπαθήσει να δουλέψει όσο πιο πολύ μπορεί για να βελτιώσει τις πιθανότητες του. Ίσως, αν έχει την οικονομική δυνατότητα, το ιδιαίτερο να είναι πιο αποδοτικό από το φροντιστήριο. Να καλύψει όσο περισσότερα κενά μπορεί και να πετύχει το καλύτερο δυνατό ορθολογικό αποτέλεσμα. Ας μην βάζει στόχο υψηλόβαθμες σχολές γιατί θα απογοητευτεί, αλλά να έχει πιο ρεαλιστικούς στόχους. Υπάρχουν και αξιόλογες σχολές που δεν θέλουν τόσα πολλά μόρια. Ας προσγειωθεί λοιπόν στην πραγματικότητα και ας βάλει εφικτούς στόχους.
Ίσως κάποιοι με λιθοβολήσουν (με αρνητική βαθμολογία) , αλλά δεν μπορώ να μην λέω αυτό που σκέφτομαι. Λυπάμαι φίλε μου, αλλά δεν ήθελα να σου πω ψέματα που θα σου χάιδευαν τα αυτιά (όπως λέει και το τραγούδι). Κάνε τον αγώνα σου για όσο καλύτερο αποτέλεσμα μπορέσεις. Καλό σου κουράγιο.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θανάσης Χανιά

Νεοφερμένος

Ο Θανάσης Χανιά αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 56 μηνύματα.
Δυστυχώς ή ευτυχώς όλες οι προηγούμενες τάξεις είναι προετοιμασία για την Γ' Λυκείου και τις πανελλήνιες. Επειδή είμαι μαθητής που έχω περάσει ..άπειρες ώρες πάνω από τα βιβλία και έχω κοπιάσει πολύ, κατάλαβα ότι θα ήταν και άδικο τα θέματα των πανελληνίων να είναι τέτοια ώστε, οι μαθητές που αποφασίζουν να διαβάσουν μόνο την τελευταία χρονιά να γράφουν το ίδιο καλά και να έχουν τις ίδιες πιθανότητες με αυτούς που "ιδρώνουν" χρόνια τώρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Iliaso

Περιβόητο μέλος

Ο Iliaso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αρεόπολη (Λακωνία). Έχει γράψει 6,236 μηνύματα.
Aν αυτό ήταν το μόνο άδικο καλά θα ταν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

haroula

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η haroula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 353 μηνύματα.
παιδιά συγγνώμη δεν έχω διαβάσει κανένα post από αυτό το θέμα αλλά πραγματικα μόλις είδα τον τίτλο τσαντίστηκα! πέρσυ το καλοκαίρι είχα τη φαεινή ιδέα να διαβάσω λιγάκι και γενικά δεν πήγα διακοπές και δεν διασκέδασα. λοιπόν το σκυλομετάνιωσα! πόσες φορές μέσα στη χρονιά είπα ότι θέλω επιτέλους να ξεφύγω απ/ό αυτήν την κατάσταση! αυτό που πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του κάθε μαθητής δεν είναι το ποσοτικό διάβασμα (δηλαδή να κοκορεύεται ότι διαβάζει επί ένα χρόνο) αλλά το ποιοτικό! κάθομαι δηλαδή και διαβάζω ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ κάτι, προσπαθώντας να έχω το μυαλό μου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε αυτό (όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό). πραγματικά εχετε απλετο χρόνο μέσα στη χρονιά να διαβάσετε πάαααααααρα πολύ. η μόνη περίπτωση που κάποιος πρέπει να διαβάσει για πανελλαδικές το καλοκαιρι, αν βέβαια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχει ένα στόχο είναι αν έχει κενά που δεν μπορούν να καλυφτούν μέσα στη χρονιά. σε διαφορετική περίπτωση δεν το συνιστώ, γιατί το δοκίμασα και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. ένα καιρό πριν τις εξετάσεις τα είχα φτύσει και έκανα πασαλείμματα! κατι που δεν πρέπει να κάανετε τώρα εσείς! παρ'όλα αυτά τα πήγα καλά αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορουσα να τα πάω καλύτερα! ξεκουραστείτε, κάντε διακοπές, βγείτε, ξεσκάστε, περάστε χρόνο μη κάνοντας τίποτα και θα είναι η καλύτερη προετοιμασία
σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η δική μου αποψη που βγήκε μέσα από τη φετινή μου εμπειρία
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr strange

Δραστήριο μέλος

Ο Mr strange αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 431 μηνύματα.
παιδια θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η τιμη (περιπου) σε ενα φροντιστηριοο για τη Γ' λυκειου σε 6 μαθηματα???(αρχαια κατ,λατινικα,ιστορια,κειμενα,εκθεση και βιολογια)..

να και ενα group για οσους εχουν facebook και θελουν να γινουν μελη-------> https://www.facebook.com/profile.php?id=1097361183&ref=ts#!/group.php?gid=111768552204138&v=wall&ref=mf
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tzwrtzia

Δραστήριο μέλος

Η tzwrtzia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 492 μηνύματα.
είναι ανάλογα το φροντιστήριο και την περιοχή. στο δικό μου είναι 450?. σε ένα άλλο που είναι λίγο πιο πριν από το δικό μου είναι 580?.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θανάσης Χανιά

Νεοφερμένος

Ο Θανάσης Χανιά αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 56 μηνύματα.
580?...? Νομπελίστες κάνουν μάθημα ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Evris7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Evris7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 815 μηνύματα.
Eγώ το χειμώνα για 14 ώρες τη βδομάδα έδινα 415 per month!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tzwrtzia

Δραστήριο μέλος

Η tzwrtzia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 492 μηνύματα.
580?...? Νομπελίστες κάνουν μάθημα ?

κι όμως. πάντως απ' όσο ξέρω έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στην περιοχή μου και αυτό το εκμεταλλεύονται!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θανάσης Χανιά

Νεοφερμένος

Ο Θανάσης Χανιά αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 56 μηνύματα.
κι όμως. πάντως απ' όσο ξέρω έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στην περιοχή μου και αυτό το εκμεταλλεύονται!
Για αυτό χρειάζεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των φροντιστηρίων!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top