------------------------------------------------------------
Πανελλήνιες χωρίς φροντιστήριο 2009?
-------------------------------------------------------------
Στο βασικό σου ερώτημα η απάντηση είναι ΝΑΙ.
Σε καμία περίπτωση το φροντιστήριο δεν είναι εγγύηση για το τελικό
αποτέλεσμα (όπως και διάφορα άλλα πράγματα).Υπάρχουν πάρα πολλοί που κατάφεραν να περάσουν σε σχολές της προτίμησής τους χωρίς φροντιστήριο με την πρώτη φορά (και δεν ήταν διάνοιες...αλλά τυπικοί στις υποχρεώσεις τους ) και πολλοί που κάναν φροντιστήρια/ιδιαίτερα και δεν καταφέραν τίποτα.Γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι 90% αποτέλεσμα της δικής σας δουλειάς (μην ξεχνάτε ότι στο τέλος δίνετε εσείς και όχι οι καθηγητές σας στα φροντιστήρια/ιδιαίτερα).
----------------------------------------------------------------
Γειά χαρά σε όλους!!!
Μόλις πέρυσι τελείωσα το λύκειο όχι με τόσο ευχάριστο τρόπο καθώς δεν τα πήγα καθόλου καλά με τις πανελλαδικές!!!Γενικότερα η περσινή χρονιά δεν μου πήγε καλά καθώς αγχονόμουν συνεχώς με αποτέλεσμα να μην μπορώ να διαβάσω και να πατώσω απ το φόρτο του προγράμματος.Τέλος πάντων απο μαθητής του 16-17 που ήμουνα να καταλήξω στους τελευταίους!!!Μετά απ όλα αυτά κ με όχι τόσο ανεβασμένη ψυχολογία κ τους δικούς μου να έχουν απογοητευθεί καθώς έχουν ξοδέψει μια περουσία χωρίς αποτέλεσμα!!προσπαθώ να συγκεντρωθώ μόνος μου με βοηθήματα για να περάσω σε κάποια απ τις σχολές οικονομικές συγκεκριμένα που επιθυμώ!!!Το πρόβλημα είναι ο,τι δεν μπορώ να συγκεντρωθώ παρόλο το πρόγραμμα που έχω βγάλει και πάλι έχω να αρχίσει να ανησυχώ και μου φαίνονται όλα βουνό!!!Θέλω πάρα πολύ να ξαναδώσω και να μπώ σε μια πολυ καλή σχολή(ΑΣΟΕΕ) το πρόβλημα είναι ότι το μυαλό μου πεταρίζει και δεν συγκεντρώνεται στο διάβασμα!!!Ακούω προτάσεις και σχόλια!!Σόρρυ για το μεγάλο κείμενο!!!Αντέ και καλή χρονιά και επιτυχία σε μας,σε όσους δίνουν!!!Άντε να τους πατήσουμε!!!
--------------------------------------------------------------------
Σχετικά με την "κατάστασή" σου μπορώ να πω ότι είναι θετικό που θέλεις να προσπαθήσεις και πάλι και μην ξεχνάς ότι μια αποτυχία δεν σημαίνει και το τέλος . Σίγουρα θα επικρατεί κάποιο κλίμα μέσα από την οικογένεια(π.χ στεναχώρια) ή από το φιλικό σου περιβάλλον(π.χ συμμαθητές σου που πέρασαν) αλλά αυτά πρέπει σιγά σιγά να τα αφήσεις πίσω.
Βάλε ένα πρόγραμμα και φρόντισε να διαβάζεις καθημερινά, χωρίς να ξεχνάς να κάνεις και τα απαραίτητα διαλείμματα.
Ξετίναξε τα σχολικά βιβλία(στο διάβασμά σου πρόσεχε να μην αφήνεις "σκοτεινά" σημεία ) και χρησιμοποίησε παράλληλα διάφορα βοηθήματα ώστε να είσαι καλυμένος και βγάλε την ύλη μέσα σε ένα χρονικό διάστημα που θα σου επιτρέψει να κάνεις και τις απαραίτητες επαναλήψεις σε όλη την ύλη πριν τις τελικές εξετάσεις.Μην ξεχνάς ότι έχεις το πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους ότι έβγαλες την ύλη ήδη μια φορά και δεν ξεκινάς από το μηδέν τη μελέτη σου.:no1:
Τέλος κλείσε τηλεοράσεις , υπολογιστές ,xbox κτλ. και στα διαλείμματα σου κάνε κάτι άλλο (π.χ γυμναστική , μουσική κτλ.) και γενικά μην μένεις πάντα μέσα.Θετικές σκέψεις και όλα θα πάνε καλά.