Πανελλήνιες χωρίς φροντιστήριο

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.291 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,
Σκέφτομαι να ξαναδώσω Πανελλήνιες το 2026 από το 2ο πεδίο , ενώ έδωσα για πρώτη φορά το 2024 από το 3ο πεδίο . Έχω σκοπό να κάνω 10 % με τα περσινά μου μόρια (αυτά που έβγαλα το 2024 ) και να εισαχθώ στο τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής του ΠΑΔΑ ,έτσι ώστε να το έχω σαν back-up για του χρόνου .Η συγκεκριμένη σχολή μου τραβά ιδιαίτερα το ενδιαφέρον , γιατί πιστεύω θα μου άρεσε να επισκευάζω και να φτιάχνω ιατρικά μηχανήματα (γενικότερα δεν μπορώ να αφήσω κάτι , χωρίς να το επιδιορθώσω ) και να φτιάχνω εφαρμογές και μηχανήματα που συνεισφέρουν στην διάγνωση ασθενειών στους ανθρώπους. Όμως , θα ήθελα να προσπαθήσω ξανά , για δεύτερη φορά , να δώσω Πανελλήνιες , έτσι ώστε να περάσω είτε σε ένα τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών είτε σε ένα τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών είτε στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ( που είναι στα Χανιά , αλλά έχω συγγενείς εκεί ) .
Επιπλέον , φέτος δίνει ο αδελφός μου , και οι καθηγητές του πιστεύουν οτι έχει χαμηλές πιθανότητες να πιάσει κάποιο τμήμα Πληροφορικής στην Αθήνα , όπου και μένουν οι γονείς μας ( δεν έγραψε καλά στα Μαθηματικά-κάτω από την βάση ) , και άρα θα χρειαστεί του χρόνου να βρουν σπίτι σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας . Γι' αυτό εγώ έχω σκοπό , φέτος να τραβήξω τον αδελφό μου Αθήνα, μέσω της μεταγραφής για αδέλφια φοιτητές , ώστε οι γονείς μας να μην χρειάζονται να πληρώσουν 2 ενοίκια .
Σκοπός μου είναι να ξαναδώσω το 2026 μόνη μου χωρίς φροντιστήρια , για να μην επιβαρύνω οικονομικά τους γονείς μου για δεύτερη φορά , και να περάσω σε κάποια σχολή της Αθήνας ( στην καλύτερη των περιπτώσεων ΕΜΠ ή ΠΑΔΑ ) ή να περάσω σε κάποια σχολή εκτός Αττικής (πχ Ηράκλειο) και να με τραβήξει ο αδελφός μου αυτή την φορά σε καποιο τμήμα της Αθήνας ή αν πάει χάλια το πλάνο να συνεχίσω στο τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής .
Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ανταποκριθώ στα Μαθηματικά (που δεν έχω ξανακάνει) , αν και δεν έχω κενά από Α και Β Λυκείου και έχω μια βάση στα Μαθηματικά της Γ Λυκείου από το Πανεπιστήμιο .
Προτείνετε να κάτσω να διαβάσω μόνη μου και τα 4 μαθήματα ή να κάνω ιδιαίτερα στα μαθηματικά ή την έκθεση ;
Βγαίνει Χημεία και Φυσίκη με προσωπικό διάβασμα , χωρίς φροντιστήριο ;
Κατά τη δική μου κρίση, το φροντιστήριο κάνει κακό σε έναν επιμελή μαθητή ενώ αποτελεί το μοναδικό όπλο του μη-επιμελούς μαθητή.

Εξηγούμαι:
  • Όταν έδωσα εγώ πανελλήνιες το μακρινό 2018, δεν ήξερα πολλά πράγματα για το σύστημα αυτό και γράφτηκα σε ένα φτηνό δίπλα στο σπίτι μου. Αυτό που μπορώ να βεβαιώσω είναι πως μου έκοψε αρκετές ώρες από το προσωπικό μου διάβασμα. Σκέψου να είχες 7 ώρες δουλειά συν 5 ώρες δεύτερη δουλειά και μετά να έβρισκες και 3-4 ώρες την ημέρα να κάνεις ποιοτικό διάβασμα.
    Από τότε και έπειτα στο πανεπιστήμιο έμαθα να διαβάζω καλά.
  • Πλέον δε διανοούμαι για καμία εξέταση (είτε όταν έρθει η ώρα να δώσω στο Δικηγορικό Σύλλογο, είτε στη σχολή είτε οπουδήποτε) να πάω φροντιστήριο. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου να εξαντλήσω όλο το υλικό που θα βρω μπροστά μου για να πάω έτοιμος.
  • Για παράδειγμα, ο καθηγητής μαθηματικών ουσιαστικά θα σου πει σε 45 λεπτά πράγματα που αν καθόσουν εστιασμένος στο βιβλίο θα τα μάθαινες σε 10 λεπτά.
  • Η ουσία του διαβάσματος είναι: ανάγνωση #1, επανάληψη, επανάληψη #2, επανάληψη #3, κ.ο.κ. Μέχρι να βαρεθείς. Έτσι θα μπορείς να έχεις και μια ποιοτική ζωή ώστε να το δεις πιο χαλάρα και να επιτύχεις. Είναι άλλο το feeling να ξυπνάς 08:00, να διαβάζεις μέχρι τις 13:00 - 14:00 και μετά να μπορείς να πας για τρέξιμο, να πας για καφέ ή οτιδήποτε. Γίνεται ουσιαστικά μια ρουτίνα, μια απολαυστική δουλειά που σου αρέσει κιόλας.
  • Όλα τα παραπάνω αν μπορείς να αυτοπειθαρχηθείς και να βγάλεις ένα πρόγραμμα για τον εαυτό σου. Αν κρίνεις ότι δε μπορείς να το κάνεις, χρειάζεσαι καθηγητή για να σε καθοδηγήσει. Όταν έδινα κατατακτήριες, ούτε καν που σκέφτηκα να πάω φροντιστήριο γιατί όχι μόνο θα μου έπαιρναν αχρειάστως πολλά λεφτά, αλλά και γιατί θα με κρατούσαν πίσω στο πρόγραμμά μου. Όταν οι συνυποψήφιοί μου έβγαζαν την ύλη για πρώτη φορά, εγώ ήδη την είχα βγάλει 3. Οπότε έχε το στο νου σου.
  • Γενικά ένας καλός κανόνας είναι πως πρέπει να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου ώστε το διάβασμα να σου βγαίνει φυσικά και χωρίς εμπόδια. Ένας τρόπος να το κάνεις αυτό (που ακολουθώ εγώ) είναι να αναφέρεσαι στον εαυτό σου.

Vera

Νεοφερμένο μέλος

Η Vera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 46 μηνύματα.
Κατά τη δική μου κρίση, το φροντιστήριο κάνει κακό σε έναν επιμελή μαθητή ενώ αποτελεί το μοναδικό όπλο του μη-επιμελούς μαθητή.

Εξηγούμαι:
  • Όταν έδωσα εγώ πανελλήνιες το μακρινό 2018, δεν ήξερα πολλά πράγματα για το σύστημα αυτό και γράφτηκα σε ένα φτηνό δίπλα στο σπίτι μου. Αυτό που μπορώ να βεβαιώσω είναι πως μου έκοψε αρκετές ώρες από το προσωπικό μου διάβασμα. Σκέψου να είχες 7 ώρες δουλειά συν 5 ώρες δεύτερη δουλειά και μετά να έβρισκες και 3-4 ώρες την ημέρα να κάνεις ποιοτικό διάβασμα.
  • Πλέον δε διανοούμαι για καμία εξέταση (είτε όταν έρθει η ώρα να δώσω στο Δικηγορικό Σύλλογο, είτε στη σχολή είτε οπουδήποτε) να πάω φροντιστήριο. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου να εξαντλήσω όλο το υλικό που θα βρω μπροστά μου για να πάω έτοιμος.
  • Για παράδειγμα, ο καθηγητής μαθηματικών ουσιαστικά θα σου πει σε 45 λεπτά πράγματα που αν καθόσουν εστιασμένος στο βιβλίο θα τα μάθαινες σε 10 λεπτά.
  • Η ουσία του διαβάσματος είναι: ανάγνωση #1, επανάληψη, επανάληψη #2, επανάληψη #3, κ.ο.κ. Μέχρι να βαρεθείς. Έτσι θα μπορείς να έχεις και μια ποιοτική ζωή ώστε να το δεις πιο χαλάρα και να επιτύχεις. Είναι άλλο το feeling να ξυπνάς 08:00, να διαβάζεις μέχρι τις 13:00 - 14:00 και μετά να μπορείς να πας για τρέξιμο, να πας για καφέ ή οτιδήποτε. Γίνεται ουσιαστικά μια ρουτίνα, μια απολαυστική δουλειά που σου αρέσει κιόλας.
  • Όλα τα παραπάνω αν μπορείς να αυτοπειθαρχηθείς και να βγάλεις ένα πρόγραμμα για τον εαυτό σου. Αν κρίνεις ότι δε μπορείς να το κάνεις, χρειάζεσαι καθηγητή για να σε καθοδηγήσει. Όταν έδινα κατατακτήριες, ούτε καν που σκέφτηκα να πάω φροντιστήριο γιατί όχι μόνο θα μου έπαιρναν αχρειάστως πολλά λεφτά, αλλά και γιατί θα με κρατούσαν πίσω στο πρόγραμμά μου. Όταν οι συνυποψήφιοί μου έβγαζαν την ύλη για πρώτη φορά, εγώ ήδη την είχα βγάλει 3. Οπότε έχε το στο νου σου.
  • Γενικά ένας καλός κανόνας είναι πως πρέπει να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου ώστε το διάβασμα να σου βγαίνει φυσικά και χωρίς εμπόδια. Ένας τρόπος να το κάνεις αυτό (που ακολουθώ εγώ) είναι να αναφέρεσαι στον εαυτό σου.
Ευχαριστώ πολύ!!!

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.080 μηνύματα.

Εξηγούμαι:
Απλά πήγες σε κακό φροντιστήριο, δεν χρειάζεται να γενικεύεις.
Εμάς οι καθηγητές πχ μαθηματικών στο φροντιστήριο ήταν αστέρια και σε χρονιές πραγματικά παλούκια γράψαμε όλοι του τμήματος μου 95-100.

Το διάβασμα του πανεπιστημίου και των πανελληνίων δεν εχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια