Καλησπέρα σας,
Σκέφτομαι να ξαναδώσω Πανελλήνιες το 2026 από το 2ο πεδίο , ενώ έδωσα για πρώτη φορά το 2024 από το 3ο πεδίο . Έχω σκοπό να κάνω 10 % με τα περσινά μου μόρια (αυτά που έβγαλα το 2024 ) και να εισαχθώ στο τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής του ΠΑΔΑ ,έτσι ώστε να το έχω σαν back-up για του χρόνου .Η συγκεκριμένη σχολή μου τραβά ιδιαίτερα το ενδιαφέρον , γιατί πιστεύω θα μου άρεσε να επισκευάζω και να φτιάχνω ιατρικά μηχανήματα (γενικότερα δεν μπορώ να αφήσω κάτι , χωρίς να το επιδιορθώσω ) και να φτιάχνω εφαρμογές και μηχανήματα που συνεισφέρουν στην διάγνωση ασθενειών στους ανθρώπους. Όμως , θα ήθελα να προσπαθήσω ξανά , για δεύτερη φορά , να δώσω Πανελλήνιες , έτσι ώστε να περάσω είτε σε ένα τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών είτε σε ένα τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών είτε στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ( που είναι στα Χανιά , αλλά έχω συγγενείς εκεί ) .
Επιπλέον , φέτος δίνει ο αδελφός μου , και οι καθηγητές του πιστεύουν οτι έχει χαμηλές πιθανότητες να πιάσει κάποιο τμήμα Πληροφορικής στην Αθήνα , όπου και μένουν οι γονείς μας ( δεν έγραψε καλά στα Μαθηματικά-κάτω από την βάση ) , και άρα θα χρειαστεί του χρόνου να βρουν σπίτι σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας . Γι' αυτό εγώ έχω σκοπό , φέτος να τραβήξω τον αδελφό μου Αθήνα, μέσω της μεταγραφής για αδέλφια φοιτητές , ώστε οι γονείς μας να μην χρειάζονται να πληρώσουν 2 ενοίκια .
Σκοπός μου είναι να ξαναδώσω το 2026 μόνη μου χωρίς φροντιστήρια , για να μην επιβαρύνω οικονομικά τους γονείς μου για δεύτερη φορά , και να περάσω σε κάποια σχολή της Αθήνας ( στην καλύτερη των περιπτώσεων ΕΜΠ ή ΠΑΔΑ ) ή να περάσω σε κάποια σχολή εκτός Αττικής (πχ Ηράκλειο) και να με τραβήξει ο αδελφός μου αυτή την φορά σε καποιο τμήμα της Αθήνας ή αν πάει χάλια το πλάνο να συνεχίσω στο τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής .
Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ανταποκριθώ στα Μαθηματικά (που δεν έχω ξανακάνει) , αν και δεν έχω κενά από Α και Β Λυκείου και έχω μια βάση στα Μαθηματικά της Γ Λυκείου από το Πανεπιστήμιο .
Προτείνετε να κάτσω να διαβάσω μόνη μου και τα 4 μαθήματα ή να κάνω ιδιαίτερα στα μαθηματικά ή την έκθεση ;
Βγαίνει Χημεία και Φυσίκη με προσωπικό διάβασμα , χωρίς φροντιστήριο ;