Η δεύτερη χρονιά είναι συνήθως καλύτερη από την πρώτη, ασχέτως με τη δυσκολία των θεμάτων.
Προσωπικά εγώ ξεκίνησα διάβασμα τα χριστούγεννα. 2 μήνες παρακολούθησα τα μαθήματα της σχολής μου και έμεινα ανικανοποίητος. Έτσι γύρισα στα πάτρια εδάφη, στρώθηκα και ξανάδωσα.
Οι συμβουλές που έχω να δώσω στα θηρία (ή μαζόχες, ποτέ δεν κατάλαβα τι από τα 2 ήμουν που ξανάδωσα) είναι λίγες αλλά πιστεύω ουσιώδεις. Λοιπόν παιδάκια σε καμία περίπτωση μη πιστέψετε ότι έχετε χρόνο, δε βαριέσαι, ας ξεκινήσω από βδομάδα κτλ. Θα έρθει ο Μάης πριν καλά καλά το καταλάβετε.
Προτίνω να τα δώσετε όλα σε μαθήματα που έχετε το μεγαλύτερο περιθώριο βελτίωσης(εξαιρείται,εν μέρει, η έκθεση για ευνόητους λόγους). Εγώ για παράδειγμα τα έδωσα όλα στη φυσική που από 10,7 το 2007, φέτος έγραψα 17,5. Αυτό βέβαια δε συνεπάγεται ότι δέ θα διαβάσει καποιος και τα μαθήματα που πήγε λίγο καλύτερα. πχ εγώ "έγραψα" λίγο την ΑΕΠΠ. Από 19,4 το 2007, φέτος "έπεσα" στο 18,4...άτιμη θεωρία....
Προσωπικά πιστέυω ότι όποιος προσπαθήσει το 19,2 να το κάνει 19,8 ξενυχτώντας έχει χάσει τη μπάλα (εξαίρεση βέβαια για κάποιον που στοχεύει ιατρικές/πολυτεχνείο κτλ που μετράει και ο παραμικρός βαθμός)
Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ. Καλά κουράγια και ένας χρόνος είναι.... Υπομονή και θα περάσει γρήγορα... Δεν είναι και τόσο χάλια τελικά...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.