Ναι, έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά, για να έχω και κάτι καλό να ξεσκάω!
Βέβαια ό,τι κάνω θα το κάνω ερασιτεχνικά και με καμία βλέψη για Πανελλήνιες οπότε θέλει ψάξιμο

(και εγώ βύρωνα μένω

)
Το ερασιτεχνικό σχέδιο είναι άλλο θέμα - στα φροντιστήρια σχεδίου γίνεται χαμός, ειδικά όσο πλησιάζουν οι Πανελλήνιες. Ξέρεις τώρα, πετάνε γόμες και χαρτιά στον αέρα, ακούγονται ουρλιαχτά, ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΤΣΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ/ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΜΥΤΗ 1723Β; κλπ.
Μπορεί να βρεις κάποιο μάθημα ερασιτεχνικού σχεδίου στην Καλών Τεχνών (αν δεν κάνω λάθος, τα γραφεία της στεγάζονται στο παλιό Πολυτεχνείο, στην Πατησίων, μαζί με την Αρχιτεκτονική).
'Οσον αφορά τα μαθήματα για τις Πανελλήνιες, τρεις συμβουλές έχω να σας δώσω:
1. Να πάτε σε γνωστό φροντιστήριο γιατί ο ανταγωνισμός (άμιλλα, μάλλον) θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε, γιατί θα ξέρετε πολλά παιδιά όταν πάτε στα εξεταστικά κέντρα, και κυρίως γιατί εκεί οι καθηγητές
ξέρουν τη δουλειά τους, θα κάνετε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Το Κέντρο Τεχνών Πλάκα είναι η πιο γνωστή επιλογή, με παραρτήματα από τον Πειραιά μέχρι το Ψυχικό, όλο και κάποιο θα σας βολεύει.
2. Βολεύει να βάζετε μαζί τα δύο τρίωρα το Σάββατο, πχ 10.30-16.30 ή 13.30-19.30, θα είναι μέρα αφιερωμένη στο σχέδιο, και μετά μπορείτε να βγείτε. Ο χρόνος για διάβασμα, αφομοίωση των μαθημάτων και ξεκούραση μετά από σχολείο και φροντιστήριο τις καθημερινές είναι πολύτιμος, και ένα τρίωρο σχεδίου (στο οποίο θα δυσκολεύεστε ν' αποδώσετε) απλά θα είναι το τελευταίο πράγμα που κάνατε πριν πέσετε για ύπνο εξουθενωμένοι.
3. Μην βαριέστε να κάνετε τις εργασίες και τα γράμματα τίτλων/στοιχείων στο γραμμικό σχέδιο. Αλήθεια. Το γραμμικό γίνεται απείρως πιο εύκολο όσο περνάει ο καιρός, και η πρόοδος σ' αυτό γίνεται μόνο με εξάσκηση.
My 3 cents
Καλό κουράγιο παιδιά, να το χαίρεστε το σχέδιο με τους φίλους και τους καθηγητές σας εκεί, ν' ακούτε μουσική, να το απολαμβάνετε όσο γίνεται γιατί αλλιώς οι 6 ώρες δεν αντέχονται...
Πού να σας πώ και για 9ωρα εντατικά πριν τις εξετάσεις