Ομοφυλόφιλοι: Γάμος και Υιοθεσία

Γάμος και υιοθεσία ομοφυλόφιλων: Υπέρ ή κατά;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 303)
  • Είμαι ΥΠΕΡ και του γάμου και της υιοθέτησης παιδιών

    Ψήφοι: 157 51.8%
  • Είμαι ΥΠΕΡ του γάμου αλλά ΚΑΤΑ της υιοθέτησης παιδιών

    Ψήφοι: 75 24.8%
  • Είμαι ΚΑΤΑ του γάμου αλλά ΥΠΕΡ της υιοθέτησης παιδιών

    Ψήφοι: 6 2.0%
  • Είμαι ΚΑΤΑ και στα δύο

    Ψήφοι: 56 18.5%
  • Δεν έχω γνώμη.

    Ψήφοι: 9 3.0%

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,848 μηνύματα.
Στα φυσιολογικα ζευγαρια που υιοθετουν παιδια πολλες φορες συμβαινουν λαθη οπως για παραδειγμα να ενηλικιωθει το παιδι και να του πουνε "δρομο"..
Επισης τις περισσοτερες φορες αν το παιδι μαθει την αληθεια δεν εχει την ιδια συμπεριφορα και ευθυνη απεναντι στους γονεις του. Με λιγα λογια στις υιοθεσιες, πολλες φορες ακομα και στα κανονικα ζευγαρια δεν ολοκληρωνεται η εννοια της οικογενειας. Φανταστειτε ποσο μαλλον στους ομοφυλοφιλους που εκει προκυπτουν και αλλα προβληματα. Και μην μου πειτε οτι αυτα συμβαινουν και στις κανονικες οικογενειες γιατι αν στις κανονικες συμβαινει για παραδειγμα 2 στις 10 τοτε στις αλλες συμβαινει 5/10
Τα "και άλλα προβλήματα" που λες ότι προκύπτουν σε υιοθεσίες με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν προκύψει ποτέ για να τα επικαλείσαι, παρά τα προδικάζεις.

Επιπλέον, να αναφερθεί ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν ΚΑΙ το δικαίωμα ΚΑΙ τη δυνατότητα να τεκνοποιήσουν (όχι μεταξύ τους αλλά με συνδυασμό ωαρίου και σπερματοζωαρίου που μπορεί να επιτευχθεί είτε με το να έλθουν σε σεξουαλική επαφή δύο ετερόφυλοι είτε με εξωσωματική γονιμοποίηση). Το αποτέλεσμα φυσικά είναι να έλθει στον κόσμο ένα παιδί το οποίο είτε θα μεγαλώσει με τους ετερόφυλους ομοφυλόφιλους γονείς του (μία λεσβία κι έναν gay ξέρω 'γω), είτε κάποιος από τους δύο θα το "αφήσει" στον άλλον γονέα, ο οποίος θα το μεγαλώσει με τον ομόφυλο σύντροφό του.

Θέλω να πω ότι αν κάποιος ομοφυλόφιλος θέλει παιδί, με λίγο ψάξιμο και κόπο θα μπορέσει να αποκτήσει. Ίσως να υπάρχουν και άλλοι - νόμιμοι- τρόποι να αποκτήσει. Βέβαια προκύπτει θέμα ότι το παιδί δε θα αναγνωρίζεται νομικά ότι ανήκει και στους δύο ομόφυλους γονείς (ένας θα είναι "θετός"). Whatever...

-petros
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kwstas2113293

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο kwstas2113293 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 156 μηνύματα.
Πόσο στοιχίζει η έλλειψη του πατέρα;

Ολοι εμφανίζονται να έχουν γνώμη για το θέμα. Οχι μόνο όσοι δεν έχουν ιδέα από ψυχανάλυση και ψυχολογία- οι περισσότεροι μάλιστα είναι κατά της απόκτησης παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια
Στο συγκεκριμενο θεμα εχω και ενα προσφατο περιστατικο στο οικειο περιβαλλον. Μια φιλη της μανας μου μεγαλωνε 11 χρονια ενα παιδι χωρις πατερα λογω του οτι τους εγκατελειψε πρωτου καν γεννηθει. Η μητερα της ηταν γενικα πολυ προσεκτικη και αφιερωνε πολυ χρονο στη μικρη, αλλα αυτη αισθανοταν ασχημα οταν εβλεπε τα αλλα παιδια να εχουν πατερα και αυτη οχι.
Ετσι ενα βραδυ πηρε τα κλειδια, σιγα σιγα ανοιξε την πορτα και εφυγε για να αναζητησει τον πατερα της, εχουν περασει 2 χρονια και το κοριτσι ακομα αγνοειται....
Δεν εχω κατι να προσθεσω...

κρου ,εχε υποψην σου οτι ερευνες εχουν δειξει οτι οι περισσοτεροι εγλκληματιες προερχονται απο οικογενειες διαλυμενες και γενικως προβληματκες,αυτο για να δεις ποσο επιρεαζει το οικογενειακο περιβαλλον ενα παιδι
Πολυ σωστη παρατηρηση.Εγκληματικη συμπεριφορα μπορει να εμφανιστει και σε ατομα που μεγαλωσαν σε σωστες οικογενειες, σιγουρα ομως τα ποσοστα εγκληματικοτητας σε ατομα που μεγαλωσαν χωρις οικογενεια ειναι κατα πολυ μεγαλυτερα.
-----------------------------------------
Τα "και άλλα προβλήματα" που λες ότι προκύπτουν σε υιοθεσίες με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν προκύψει ποτέ για να τα επικαλείσαι, παρά τα προδικάζεις.
Εχει ενηλικιωθει παιδι που υιοθετηθηκε απο ομοφυλοφιλους για να εξρουμε τι προβληματα μπορει να εχει??
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lesgaybitrans

Νεοφερμένος

Ο lesgaybitrans αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 55 μηνύματα.
Για ακόμα μια φορά οι γνωστοί ηθικολόγοι και παντογνώστες χρήστες, δεν θα αναφέρω το όνομα τους, έρχονται να μας δείξουνε ποσο έχουνε βιαστεί ψυχικά στην παιδική τους ηλικία, γράφοντας με υπολθάπτοντα μανία και μένος και δείχνοντας προφανώς ότι ουδεμία σχέση έχουνε με την πρόσφατη επιστημονική γνώση.

Κάποιος ανέφερε τον φρόιντ και τους επόμενους του. Σας ενημερώνω οτι ο Φρόιντ είναι πλέον ξεπερασμένος και έχει φάει πολύ κράξιμο απο όλες τις ψυχιατρικές πηγές επειδή ήτανε ακραίος. Οι απόψεις του, πλήν ελαχίστων σημείων, είναι παρωχημένες και δεν τις λαμβάνει κανείς πλέον στα σοβαρά.
Σίγουρα, έθεσε τις βάσεις για την ψυχανάλυση, αλλά εχει βγεί ολόκληρο βιβλίο 'Η μάυρη βίβλος της ψυχανάλυσης' που συγκρίνει τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα μέσω της σαφώς προηγμένης γνώσης που έχουμε την σήμερον ημέρα για την λειτουργία του εγκεφάλου με αυτά που έλεγε ο Φρόιντ πριν έναν αιώνα... Τρώει τέτοιο θάψιμο ο Φρόιντ... αναρωτιέμαι αν θα τον έπαιρνε κανείς σας στα σοβαρά. Άρα τον φρόιντ μην τον αναφέρεις καν. Οι θεωρίες του έχουνε ήδη πεταχθεί στα σκουπίδια.

Το θέμα των παιδιώω και της υιοθεσίας στο οποίο όλοι σας εκφέρετε γνώμη βασισμένοι στα δικά σας βιώματα είναι πολύ λεπτό και σε αυτό η επίσημη ψυχιατρική (αμερικάνικη κα ευρωπαική ψυχιατρική εταιρία) έχει ήδη αποφανθεί. Δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία διαφορά σε ένα ετερόφυλο και σε ένα ομόφυλο ζευγάρι.

Ας τα πάρουμε ένα ένα. Η ομοφυλόφυλη οικογένεια - το πιστεύετε η όχι - σε πολλά ζωικά είδη, είναι ο κανόνας, κι όχι η εξαίρεση. Για παράδειγμα οι μέλλισες, αφού κάνουνε σέξ με τους κηφήνες, τους διώχνουνε και ζούνε ουσιαστικά σε μια ομοφυλόφυλη κοινωνία θυληκών. Για να το επιτρέπει η φύση και η φυσική επίλογη σημαίνει οτι η ομοφυλοφυλία ( με τις διάφορες μορφές που εμφανίζεται - σέξ, δια βίου σχέση, απο κοινού ανατροφή, υιοθεσία) παίζει κάποιον σπουδαίο εξελικτικό βιολογικό ρόλο. Ήδη ο εξελικτικοί βιολόγοι έχουνε αρχίσει τις πρώτες μελέτες στο θέμα, και γι αυτο σας παραπέμπω σε αυτό το άρθρο: https://www.freewebs.com/lesgaybitrans/blog.htm?blogentryid=4513950

Έτσι η ομόγονεικότητα ούτε παραφύσην είναι, ούτε μια ασυδοσία του ανθρώπινου είδους που μέσα στην 'παραφύσιν ασέλγεια' του (γέλιο έτσι χαχα) διαστρέφει την φύση. Είναι μια φυσική ποικιλία, μια διαφορετικότητα, κι αυτή η διαφορετικότητα είναι που κάνει την φύση όμορφη γύρω μας. Το ξαναανέφερα και πραγματικά ελπίζω να διαβάζατε παλιότερα πόστς όπως λέει και η κρού. Το να έρχεστε και να αναλώνεστε πετώντας απλά απόψεις που πηγάζουνε απο τον δικό σας βιωματικό κόσμο σε ένα θέμα σαν αυτό είναι αφελές και παντελώς αντιεπιστημονικό. Εγκληματικό θα το έλεγα!


Αναφέρονται συνεχώς προβληματικές οικογένειες και κάνετε συνεχώς συσχετίσεις για να δείξετε ότι η ομόφυλη οικογένεια έχει κάποιο πρόβλημα. Μελέτες εδώ και μισό αιώνα έχουνε δείξει οτι το μόνο πρόβλημα που προκαλείται σε αυτήν την μορφή οικογένειας είναι απο την συμπεριφορά της υπόλοιπης κοινωνίας. Οπότε, το να το παίζετε πόντιοι πιλάτοι και να πετάτε το μπαλάκι στους γκέι λέγοντας του οτι τι να κάνουμε, έτσι ειναι η κατάσταση, είναι απλά ωχαδερφικό και κομφορμιστικό. Γίντε η αλλαγή που θέλετε να δείτε και σταματείστε μερικοί να κινδυνολογείτε. Δεν προσφέρετε τπτ πάρα ηθικολογία.


Και αν και το έχω ξανααναφέρει, θα το ξαναπεριγράψω: το πατρικό και το μητρικό πρότυπο δεν είναι βιολογικά θέσφατα ούτε προέρχονται απο τα γεννητικά μας όργανα, αλλά είναι προιόντα κοινωνικής εκπαίδευσης και κοινωνικών ρόλων (στερεοτυπικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών). το παιδί είτε είναι σε ομοφυλο είτε σε ετερόφυλο ζευγάρι, ταξινομεί τους γονείς στο κεφάλι του. Ρωτήστε τα παιδιά που έχουνε υιοθετηθεί να σας πούνε για τους γονείς του και μην πηγάζετε συμπεράσματα απο τα δικά σας βιώματα, το ξανατονίζω.
Έτσι, θα σας πούνε οτι ο ένας γονέας είναι πιο τρυφερός, πιο γλυκός, πιο ζεστός. αυτός είναι το μητρικό πρότυπο και όταν θέλουνε αγκαλίτσες πάνε σε αυτόν(είτε μπαμπάς είτε μαμά). Ο άλλος είναι πιο δυνατός, πιο αποφασιστικός, παίρνει το λίντ κοκ. Αυτός ειναι το πατρικό πρότυπο και εκεί πάνε για να ζητήσουνε βοήθεια σε τέτοιου είδους θέματα.
Πριν μερικά χρόνια πιστεύαμε οτι αυτά πηγάζουνε απο το φύλο μας το βιολογικό, όμως αυτά ανήκουνε στο κοινωνικό φύλο και είναι προιόντα εκπαίδευσης (όπως η αρρενωπότητα και η θυληκότητα, πέρα απο την βασική βιολογική).

Το επιστημονικό συμπέρασμα της αμερικάνικης ψυχιατρικής εταιρείας σας το μεταφέρω αυτούσιο εδώ:

American Psychological Association APA policy statement regarding same-sex parenting;

"The results of existing research comparing gay and les parents to heterosexual parents and children of gay or les parents to children of heterosexual parents are quite uniform: common stereotypes are not supported by the data...In summary, there is no evidence to suggest that les women and gay men are unfit to be parents or that psycho-social development among children of gay men and les women is compromised in any respect relevant to that among offspring of heterosexual parents. Not a single study has found children of gay or les parents to be disadvantaged in any significant respect relative to children of heterosexual parents. Indeed, the evidence to date suggests parents are as likely as those provided by heterosexual parents to support and enable children's psychological growth"




Studies comparing groups of children raised by homosexual and by heterosexual parents find no developmental differences between the two groups of children in four critical areas:

their intelligence

psychological adjustment

social adjustment

popularity with friends.



Νομίζω οτι αυτοί ξέρουνε καλύτερα απο όλους μας τι θέλουνε τα παιδιά για να μεγαλώσουνε σωστά.

Και εδώ θα παραθέσω μια σειρά απο βίντεο (παρόλο που έχω δώσει και την πλέιλιστ του καναλιού μου).


[ame]https://www.youtube.com/watch?v=QcZcgJpEj1s[/ame]


[ame]https://www.youtube.com/watch?v=qLSCuQsmC4E[/ame]


[ame]https://www.youtube.com/watch?v=6jZjpDvZ_UA[/ame]


[ame]https://www.youtube.com/watch?v=mRIxXFDMBv8[/ame]



Κι εδώ ένα αστείο:


[ame]https://www.youtube.com/watch?v=iGsv0fMoHKw[/ame]


Κι ένα τελευταίο για να κλείσω: η ομοφυλοφυλία, ο ομοφυλόφυλος σεξουαλικός προσανατολισμός, δεν είναι κάτι που προωθείται μέσω της διαφήμισης. Δεν είναι αποτέλεσμα κακής παιδικής ηλικίας, κι ούτε έλλειψης κάποιου προτύπου. Είναι η φύση, τίποτα παραπάνω. Η ψυχανάλυση έδωσε ένα κακό όνομα στην όλη φάση, και μερικούς σας έχουνε μάθει να πιπιλείτε τις αβάσιμες θεωρίες παρωχημένων επιστημόνων.
Και παρόλο που η Κρου λέει οτι δεν έχουνε καταλήξει για το θέμα, δηλαδή για την αιτιολογία της ομοφυλοφυλίας, ήδη έχουνε βρεί γκέι γονίδιο το οποίο σε συνδυασμό με τις ορμόνες της μήτρας ωριμάζουνε σε ποικίλο βαθμό το κέντρο που καθορίζει πιο φύλο μας αρέσει. Έτσι, σε μερικούς λίγους δεν ωριμάζει σχεδόν καθόλου και γεννιούνται αποκλειστικά γκέι, και στους πιο πολλούς δίνει δυνητικά αμφιφυλόφυλο προσανατολισμό. Ένα άλλο μικρό ποσοστό γεννιέται αποκλειστικα στρέιτ. Ο κίνσει πρίν μισό αιώνα δεν γνώριζει τίποτα απο αυτά και έβγαλε ολόκληρη κλίμακα:

https://www.freewebs.com/lesgaybitrans/blog.htm?blogentryid=3711897


Αυτά προς το παρόν. Σε χρήστες που μιλάνε ειρωνικά και ομοφοβικά απλά δεν θα δώσω άμεση σημασία, γιατί το έκανα πιο παλιά και τιμωρήθηκα. Στην τελική δεν θεωρώ οτι αξίξει τον κόπο να σας δώσει κάποιος σημασία. Θα έλεγα οτι προκαλείτε πολύ γέλιο με τις θεωρίες συνομωσίας σας. Αν ξέρατε πόσα αποκαλύπτουνε αυτά που λέτε για την παιδική σας ηλικία. Νο όφενς έτσι. Νύχτα!
-----------------------------------------
αμα θεωρεις συνηθεια και κατεστημενο την ετεροφυλλοφιλια και την συζευξη ενος αντρα και μιας γυναικας για την αποκτηση παιδιου και οχι φυσικη ροη .τοτε για μενα εχεις λαθος

Δεν μπορώ να κρατηθώ και να μην αποκαλέσω αυτήν την φράση απλά δείγμα αμορφωσιάς και πλήρης έλλειψης πληροφόρησης.

Έχετε οικιοποιηθεί όλους σας όρους όπως φύση, φυσική ροή, φυσική επιλογη για τα δικά σας γούστα και τους δικούς σας τρόπους ζωής. Αυτά είναι ηθική και όχι φύση.

Έχετε κοιτάξει η έχετε ρωτήσει την φύση, η απλά λέτε οτι σας κατέβει σοτ κεφάλι;

ναι φίλε μου, για ένα ποσοστό 15 - 30% ανάλογα με το ζωικό είδος, η φυσική ορή είναι με το ίδιο φύλο και όχι με το αντίθετο, και η δημιουργία απογόνων γίνεται με έμμεσους τρόπους. ΑΜΑΝ ΔΗΛΑΔΗ!
Το να πλάσαρεις με γενικό τρόπο ενα επιχείρημα που το έχεις εξετάσει μόνο επιφανειακά, δεν είναι επιστήμη, είναι τσαρλατανιά (αν είναι η σωστή φράση αύτή). Η φύση είναι λίγο πιο πολύπλοκη απο ότι νομίζουμ και έχει επιτρέψει και πάμπολλους ενδιάμεσους συνδυασμούς που την κάνουνε ωραία και όμορφη.

Ελπίζω να σε κάλυψα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μιχάλης9867

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Νάξος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 895 μηνύματα.
επειδη δεν συνηθιζω να ειρωνευομαι ,δεν θα απαντησω στο επιπεδο που θετεις εσυ την απαντηση σου.

εγω προβληματιζομαι σχετικα με το κατα ποσο ενα παιδι μια ομογονεικης οικογενειας ,εχει την ελευθερια να επιλεξει την σεξουαλικη ταυτοτητα του μεγαλωνοντας,δεν αμφισβητω το ποσο κοινωνικο θα ειναι εξυπνο κτλ...εχω γνωση των επιστημονικων δεδομενων

και σε παρακαλω προσεχε τις εκφρασεις σου,σκοπος μας ειναι να συζητησουμε ενα θεμα,εαν εσυ νιωθεις θιγμενος και οτι εμεις που γραφουμε εδω ειμαστε αγραμματοι,να πες το μας να μην ξαναγραψουμε


νομιζω οτι η επι του προσωπικου επιθεση μπορει να πιασει σε καποιους σε μενα οχι παντως.επισης επειδη παραθεσες παραθεματα απο το ιστοτοπο σου,να σου πω οτι ο καθενας μπορει να τον επισκευθει και να βγαλει δικα του συμπερασματα...

καλη σου μερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lesgaybitrans

Νεοφερμένος

Ο lesgaybitrans αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 55 μηνύματα.
επειδη δεν συνηθιζω να ειρωνευομαι ,δεν θα απαντησω στο επιπεδο που θετεις εσυ την απαντηση σου.

εγω προβληματιζομαι σχετικα με το κατα ποσο ενα παιδι μια ομογονεικης οικογενειας ,εχει την ελευθερια να επιλεξει την σεξουαλικη ταυτοτητα του μεγαλωνοντας,δεν αμφισβητω το ποσο κοινωνικο θα ειναι εξυπνο κτλ...εχω γνωση των επιστημονικων δεδομενων

και σε παρακαλω προσεχε τις εκφρασεις σου,σκοπος μας ειναι να συζητησουμε ενα θεμα,εαν εσυ νιωθεις θιγμενος και οτι εμεις που γραφουμε εδω ειμαστε αγραμματοι,να πες το μας να μην ξαναγραψουμε


νομιζω οτι η επι του προσωπικου επιθεση μπορει να πιασει σε καποιους σε μενα οχι παντως.επισης επειδη παραθεσες παραθεματα απο το ιστοτοπο σου,να σου πω οτι ο καθενας μπορει να τον επισκευθει και να βγαλει δικα του συμπερασματα...

καλη σου μερα.

Καλήμέρα.

Δεν σε ειρωνεύτηκα απλά σχολίασα τα γραφόμενα σου, και το λογικό συμπέρασμα που βγαίνει απο αυτά που λές. Αν αυτό εσύ το θεωρείς επίθεση, δικό σου θέμα. Δεν έχω λόγο να επιτεθώ σε κάποιον.

Για να μην σου απευθύνονται όμως οι άλλοι έτσι, κοίτα πρώτα τι γράφεις για φυσική ροή και φυσικη εξέλιξη, ασχολήσουν πρώτα λίγο με το τι σημαίνουνε όλα αυτά και μετά κάνε χρήση αυτών των φράσεων!
Αυτό που ανέφερες είναι η ηθική και η δική σου κοσμοθεωρία, και προβάλει καθαρά την δική σου υποκειμενικότητα. Για κάποιους άλλους συνανθρώπους σου όμως η ηθική τους και η 'φυσική ροή' τους είναι απλά διαφορετική απο την δική σου.


Πόσες φορές σας έχει πει και η Κρού και άλλοι χρήστες ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι μελέτες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ στα παιδιά που μεγαλώνουνε σε ομόφυλα ζευγάρια; γιατί δηλαδή ένα ομόφυλο ζευγάρι να μην δίνει την ελευθερία στο παιδί να κάνει τις δικές του επιλογές; ε; το ξέρεις οτι όταν ομόφυλα ζευγάρια θέλουνε να δημιουργήσουνε οικογένεια, είναι πιο αποφασισμένοι και πιο συνειδητοί με αυτήν την επιλογή της; επίσης το ξέρεις οτι μαθαίνουνε στα παιδιά μηχανισμούς να επεξεργάζονται την διαφορετικότητα γύρω τους, κάτι που σχεδόν ποτέ ένα ετερόφυλο ζευγάρι δεν κάνει; θές να σου πώ ακριβώς την φράση που μάς είπε ο καθηγητής της παιδοψυχιατρικής η θα με πείς ότι κάνω προπαγάνδα;
όταν ο άλλος σου παραθέτει στοιχεία και σου τονίζει ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα, το να γυρνάς και να γράφεις τις ίδιες κινδυνολογίες είναι ανώριμο και παιδικό. Μπές και σε καμιά επίσημη ιστοσελίδα αν δεν πιστεύεις και διάβασε τα πορίσματα.
και στο λέω επειδή έχει αποδειχτεί, ο σεξουαλικός προσανατολισμός του γονέα ΔΕΝ καθορίζει με κανέναν τρόπο αυτόν του παιδιού. Το πόρισμα αυτό έχει βγεί απο έρευνες σε 13000 παιδιά. Αν παρ'όλα αυτά εσύ πιστεύεις το αντίθετο, κι εγώ πιστεύω οτι για το έιντς βρέθηκε μόνιμη θεραπεία! Ειρωνία είναι αυτό τώρα; επίθεση;

Όσον αφορά τα λίνκς μπορεί να τα έχω στο ιστολόγιο μου, αλλά 1ον) λίγοι μπαίνουνε να ασχοληθούνε με μπλόγκς κοκ οπότε πάντα παραθέτω όταν χρειάζεται αντίστοιχα λίνκς και 2ον) ανάφερω πάντα τις πηγές των πληροφοριών των άρθρων μου. Κι αν αυτό δεν σε καλύπτει, απλά γκούγκλαρε τους τίτλους και θα βρείς κι άλλα παρόμοια σάιτς που λένε τα ίδια πράγματα.

Και για να τελειώσω με το θέμα επίθεση που είπες, αν κάτσεις και διαβάζεις αυτά που λένε μερικοί και τον τρόπο που τα λένε, τότε πιο πολλές επιθέσεις δέχεται ένας χρήστης σαν εμένα παρά εσύ. Καταπιανόμαστε με τους γκέι γονείς και κατευθείαν πάει το μυαλό μας σε προβλήματα, σε διαλύμένες οικογένεις κοκ, όταν επαννειλημένως άλλοι χρήστες στο τονίζουνε και σου λένε: δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά.
Γιατι φυσικά ο άνθρωπος απο την φύση είναι ρατσιστής και φοβάται το διαφορετικό κι αυτό που δεν καταλαβαίνει. Γι αυτό και η μόρφωση είναι πολύ σημαντική και για το θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας. Αν μπορούσες να φανταστείς πόσο ρατσίζεις μάλλον θα γύρναγες και θα τα έλεγες όλα στον εαυτό σου. Για σκέψου λίγο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από lesgaybitrans:
Γιατι φυσικά ο άνθρωπος απο την φύση είναι ρατσιστής και φοβάται το διαφορετικό κι αυτό που δεν καταλαβαίνει. Γι αυτό και η μόρφωση είναι πολύ σημαντική και για το θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας. Αν μπορούσες να φανταστείς πόσο ρατσίζεις μάλλον θα γύρναγες και θα τα έλεγες όλα στον εαυτό σου. Για σκέψου λίγο.

Βασικα δεν ειναι θεμα φυσης αλλα κοινωνιας. Μεγαλωνουμε μαθαινοντας να ειμαστε ρατσιστες και να μην αποδεχομαστε το διαφορετικο,σκεψου ποσα ερεθισματα μπορει να παιρνουμε μικροι απο καρτουν, ταινιες, σειρες, ειδησεις κτλ. καποιοι καταφερνουν να το ξεπερασουν αυτο μεσα απο προσπαθειες και εμπειριες και καποιοι δυστυχως το ενισχυουν βασισμενοι κυριως σε ανοητα πραγματα (οι μεταναστες μας παιρνουν τις δουλειες, οι γκει θα κανουν τα παιδια μας γκει κτλ)...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kansas Rocks!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Δέσποινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1,237 μηνύματα.
Δεν εχω ορεξη να επεκταθω επι του θεματος γιατι δεν με ενδιαφερει κ πολυ απλα για να μην παρερμηνευεις τα λογια δεν ειπα οτι ειναι αρρωστοι απλα κολλημενοι, χωρις να φταινε αυτοι, αλλα η κοινωνια η οποια πρεπει να σε χωριζει σε καστες.. Δηλαδη αν ενας ανδρας παει με εναν ανδρα παυει αυτοματα να θεωρειται ανδρας, απο τους γυρω τους, και ο ιδιος βολευεται στην παρουσα κατασταση. Δηλαδη απαρνειται τον ανδρισμο, εφοσον του το επιβαλει η κοινωνια εμεσα, και λεει ειμαι gay και μου αρεσουν οι ανδρες ανεξαρτητος αν του αρεσουν οι γυναικες η αν τις εχει δοκιμασει.

Και κλεινοτας θα στο αιτιολογισω με μια ερευνα και ενα συμπερασμα..
7/10 (η 8/10 δεν θυμαμαι καλα) γυναικες οι οποιες δηλωσαν λεσβιες σε καποια φαση της ζωης τους και εζησαν με μια γυναικα για 10+ χρονια τελικα παντρευονται και φτιαχνουν οικογενεια, σε μεγαλυτερη ηλικια βεβαια, με εναν ανδρα. Κατι το οποιο στους ανδρες ισχυει σε πολυ μικροτερο ποσοστο..
Γιατι δεν υσχυει αυτο στους ανδρες? (Εδω ερχεται το δικο μου συμπερασμα:P).
Μια γυναικα που για καποιον λογο θελει να παει με μια γυναικα και γινεται λεσβια, ΔΕΝ χανει την θηλυκοτητα της αλλα εξακολουθει αν ειναι γυναικα αλλα λεσβια.. Ενας ανδρας που ειναι gay δεν θεωρειται ανδρας και χανει τον ανδρισμο του ΑΥΤΟΜΑΤΑ.. Φυσικα ο ανδρισμος ή η θηλυκοτητα αντιστοιχα δεν ειναι κανενα χαρτι η σφραγιδα που περνεις μολισ πηδ..εις... Προκειται για μια ταμπελα που στην βαζει η κοινωνια και την οποια εσυ αναγκαστικα την αποδεχεσαι.. Ετσι ενας ανδρας ειναι ομοφυλοφιλος πολυ απλα επειδη τον εχει πεισει η κοινωνια, οχι αυτον συγκεκριμενα αλλα γενικα(πχ ΜΜΕ) και τελικα αποδεχετε οτι ειναι gay και δεν υπαρχει πισογυρισμα και ουτε υπαρχει κ λογο να παει με γυναικες..


Ο ανδρισμός με την εννοια του "πάω με γυναίκες"? Αυτό δε μου φαινεται πολύ σαν προσδιορισμός του ανδρισμού. Εγώ δε νομίζω ότι χάνεται απαραίτητα. Έχει πολλές συνιστώσες σαν έννοια και για μένα ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι μία από τις κύριες. Άρα συμφωνούμε στο ότι πρόκειται για μια ταμπέλα ουσιαστικά, αλλά θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Έχω δει πιο πολλές γυναίκες λεσβίες, που εχουν αποβάλλει από πάνω τους κάθε είδος θηλυκότητας, και ντύνονται και μοιάζουν με άντρες, ενώ το ταίρι τους, διατηρεί τη θηλυκότητά του, και δεν έχω δει πολλούς ομοφυλόφιλους άντρες που να "γυναικίζουν". Όπως τους προβάλλει η τηλεοραση τουλάχιστον...

Οπότε το συμπέρασμα σου, είναι τελείως υποκειμενικό... Βέβαια υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις , αλλά υπάρχουν και άλλες όπως αυτή που ανέφερα που η γυναίκα χάνει τελείως τη θηλυκότητά της.
Η λεσβία που περιγράφεις, εγώ θα την έλεγα bi. Γιατί επιλέγει να έχει σχέσεις και με τους δυο.



αμφιβαλλω αν ειναι τοσο θεμα κληρονομικοτητας οσο θεμα επικτητων συμπεριφορων. αν ηταν θεμα κληρονομικοτητας, θα ειχε, μαλλον,εκλειψει. στα 5 μας δεν εχουμε αναπτυγμενη σεξουαλικοτητα, και τελος παντων, δεν εχει σημασια αυτη η συζητηση γιατι πολυ απλα στη ζωη μας υπαρχει πιθανατητα να μας ελκουν τοσο αντρες, οσο και γυναικες
https://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_orientation#Environmental_factors
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Οπότε το συμπέρασμα σου, είναι τελείως υποκειμενικό... Βέβαια υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις , αλλά υπάρχουν και άλλες όπως αυτή που ανέφερα που η γυναίκα χάνει τελείως τη θηλυκότητά της.
Η λεσβία που περιγράφεις, εγώ θα την έλεγα bi. Γιατί επιλέγει να έχει σχέσεις και με τους δυο
σταματηστε πια να βαζετε σε νορμες την σεξουαλικοτητα του καθε ανθρωπου. ελεος, η κοπελια ειναι αυτο που ειναι και εχει τις προτιμησεις που θελει στην ερωτικη σας ζωη, ουτε by, ουτε homo, ουτε ετερο εχετε δικαιωμα να την ονομασετε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kansas Rocks!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Δέσποινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1,237 μηνύματα.
σταματηστε πια να βαζετε σε νορμες την σεξουαλικοτητα του καθε ανθρωπου. ελεος, η κοπελια ειναι αυτο που ειναι και εχει τις προτιμησεις που θελει στην ερωτικη σας ζωη, ουτε by, ουτε homo, ουτε ετερο εχετε δικαιωμα να την ονομασετε

Ε ρε κόλλημα, εντάξει, το καταλάβαμε δε σου αρέσουν οι ταμπέλες, σε ποιον αρέσουν εξάλλου? Είναι ένα είδος προσδιορισμού όμως, έτσι ορίζεται η έλξη ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου για την ομοφυλοφιλία, ή η έλξη και ως προς τα δύο φύλα για την ετεροφυφιλία.

Δεν ισχύει μόνο για τους ονομαζόμενους ως ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους αλλά και για τους ετεροφυλόφιλους. Εγώ δε νομίζω ότι προσβάλλεται κανείς. Εσύ δηλαδή θα προσβληθείς αν σε πουν ετεροφυλόφιλο, με βάση τις υπάρχουσες προτιμήσεις σου σε μια ορισμένη χρονικά περίοδο? Αφού αυτό επιλέγεις να είσαι εκείνη τη στιγμη ας πούμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Ε ρε κόλλημα, εντάξει, το καταλάβαμε δε σου αρέσουν οι ταμπέλες, σε ποιον αρέσουν εξάλλου? Είναι ένα είδος προσδιορισμού όμως, έτσι ορίζεται η έλξη ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου για την ομοφυλοφιλία, ή η έλξη και ως προς τα δύο φύλα για την ετεροφυφιλία.

Δεν ισχύει μόνο για τους ονομαζόμενους ως ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους αλλά και για τους ετεροφυλόφιλους. Εγώ δε νομίζω ότι προσβάλλεται κανείς. Εσύ δηλαδή θα προσβληθείς αν σε πουν ετεροφυλόφιλο, με βάση τις υπάρχουσες προτιμήσεις σου σε μια ορισμένη χρονικά περίοδο? Αφού αυτό επιλέγεις να είσαι εκείνη τη στιγμη ας πούμε.

και πως οριζεται η ελξη μεταξυ ατομων του ιδιου και του διαφορετικου φυλου;
ω κατσε, λιγο δυσκολο να υπαρξει ελξη ταυτοχρονα με ιδιο και διαφορετικο φυλο. ετσι οριζεις τις πραξεις, ομως δεν εχεις δικαιωμα να οριζεις τους ανθρωπους. ειναι ηλιθιο να λες "α αυτος ειναι στρειτ, αυτος ομως μου μοιαζει για γκευ. η συμπεριφορα της κοπελιας μου μοιαζει περισσοτερο για μπαι".

ε ελεος. οι πραξεις οριζονται, οι ανθρωποι οχι.

δεν τους αφορα η προσωπικη μου ζωη, τι προτιμησεις έχω, αν στην τελικη ερωτευτω γυναικα ή αντρα. αν ερωτευομαι γυναικα ή αντρα.

ειναι δειγμα φοβου αποδοχης αυτες οι ταμπελες, για μενα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

orathac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γεώργιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Καλλιθέα (Αττική). Έχει γράψει 1,579 μηνύματα.
ε ελεος. οι πραξεις οριζονται, οι ανθρωποι οχι.

δεν τους αφορα η προσωπικη μου ζωη, τι προτιμησεις έχω, αν στην τελικη ερωτευτω γυναικα ή αντρα. αν ερωτευομαι γυναικα ή αντρα.

ειναι δειγμα φοβου αποδοχης αυτες οι ταμπελες, για μενα.
Kαι οι ανθρωποι "οριζονται", απλα πιο δυσκολα, γιατι το πας με ποσοτητα και οχι με μονολεκτικους ορισμους.

Δεν τους αφορα σαφως, αλλα εδω κανουμε συζητηση για το θεμα, και παιρνουμε τα παραδειγματα πιο βαθια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Kαι οι ανθρωποι "οριζονται", απλα πιο δυσκολα, γιατι το πας με ποσοτητα και οχι με μονολεκτικους ορισμους.

Δεν τους αφορα σαφως, αλλα εδω κανουμε συζητηση για το θεμα, και παιρνουμε τα παραδειγματα πιο βαθια.

τα παραδειγματα; τι εννοεις; εγω βλεπω οτι παιρνεται παραδειγματα για να γενικευεται και να βαζετε σε τσουβαλια. πως μπορουμε να αντιμετωπισουμε τις διακρισεις, οταν ουσιαστηκα τις δημιουργουμε και τις διαιωνίζουμε;

οχι, δεν μπορεις να ορισεις τους ανθρωπους, οπως οριζεις τις εννοιες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

orathac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γεώργιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Καλλιθέα (Αττική). Έχει γράψει 1,579 μηνύματα.
τα παραδειγματα; τι εννοεις; εγω βλεπω οτι παιρνεται παραδειγματα για να γενικευεται και να βαζετε σε τσουβαλια. πως μπορουμε να αντιμετωπισουμε τις διακρισεις, οταν ουσιαστηκα τις δημιουργουμε και τις διαιωνίζουμε;

οχι, δεν μπορεις να ορισεις τους ανθρωπους, οπως οριζεις τις εννοιες
Κοιτα εγω πιστευω πως ο ανθρωπος ειναι οι πραξεις του, αλλιως η εννοια του ανθρωπου μου φερνει στο μυαλο ενα κουφαρι. Δραει αναλογα με το πως ειναι σαν ανθρωπος, αρα οι πραξεις του, ειναι συνεπεια του τι ειναι αυτος ο ανθρωπος μεσα του.

Η διακριση δεν ειναι η απλη αναφορα. Το τι κανουν εδω με τα παραδειγματα ειναι αλλο θεμα εγω δεν διαβασα ουτε ενα ποστ περα απο το δικο μου. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να τα αναφερουμαι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Κοιτα εγω πιστευω πως ο ανθρωπος ειναι οι πραξεις του, αλλιως η εννοια του ανθρωπου μου φερνει στο μυαλο ενα κουφαρι. Δραει αναλογα με το πως ειναι σαν ανθρωπος, αρα οι πραξεις του, ειναι συνεπεια του τι ειναι αυτος ο ανθρωπος μεσα του.

Η διακριση δεν ειναι η απλη αναφορα. Το τι κανουν εδω με τα παραδειγματα ειναι αλλο θεμα εγω δεν διαβασα ουτε ενα ποστ περα απο το δικο μου. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να τα αναφερουμαι.

η κριτικη μου δεν ηταν πανω στα παραδειγματα, αλλα στον διαχωρισμο.
-----------------------------------------
Δεν ξέρω αν διαφωνεί αλλά είναι αναμενόμενο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αντιπαραθέσεις.

δεν ειπα το αντιθετο. δεν ειμαι εγω αυτος που "κουραστηκε"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lesgaybitrans

Νεοφερμένος

Ο lesgaybitrans αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 55 μηνύματα.
Βασικα δεν ειναι θεμα φυσης αλλα κοινωνιας. Μεγαλωνουμε μαθαινοντας να ειμαστε ρατσιστες και να μην αποδεχομαστε το διαφορετικο,σκεψου ποσα ερεθισματα μπορει να παιρνουμε μικροι απο καρτουν, ταινιες, σειρες, ειδησεις κτλ. καποιοι καταφερνουν να το ξεπερασουν αυτο μεσα απο προσπαθειες και εμπειριες και καποιοι δυστυχως το ενισχυουν βασισμενοι κυριως σε ανοητα πραγματα (οι μεταναστες μας παιρνουν τις δουλειες, οι γκει θα κανουν τα παιδια μας γκει κτλ)...


Βασικά εγώ πιστεύω το ακριβώς αντίθετο. Ένα πράγμα που μας ξεχωρίζει απο τα ζώα είναι η ανθρωπιά και η καλοσύνη. Ο άνθρωπος την φύση του, το ξαναλέω, είναι ρατσιστής και φοβάται το διαφορετικό. Κι όταν λέω φοβάται εννοώ οτι δεν το κατανοεί, δεν το ασπάζεται και έτσι δεν μπορεί να ξέρει πως είσαι να είσαι στην αντίπλευρα όχθη, πως είναι να βάλλεσαι κάθε μέρα λόγω της άγνοιας που υπάρχει στον εγκέφαλο του μέσο ανθρώπου.
Το θεωρείς περίεργο που η σύσσωμη πλειοψηφία του καλλιτεχνικού κόσμου ήτανε ανέκαθεν δεκτική με τον λοατ κόσμο; Μήπως γιατί αυτή η κοινωνική ομάδα (καλλιτέχνες κοκ) είναι κι αυτοί με τον δικό τους τρόπο ξεχωριστοί και λίγο ιδιαίτεροι σε σχέση με την υπόλοιπη κανονικότητα; Η στην πλειοψηφία 'ψαγμένοι' άνθρωποι, μορφωμένοι, χωρίς τα κουτιά της ηθικολογίας που μας επιβάλλουνε ειδικά οι μονοθειστικές θρησκείες; Πέραν απο έναν Γονίδη και Σφακιανάκη(που το κάνουνε για να φανούνε καλοί στον κόσμο, προφανώς), όποιον καλλιτέχνη κι αν ακούσεις, θα σου μιλήσει απο ανεκτικά και με καλοσύνη εώς πλήρους αποδοχής.

Η ηθική, δηλαδή ο πολιτισμός και η οργανωμένη κοινωνία, μας απομακρύνουνε απο την φύση και τα ένστικτα μας. Το είναι σωστό και τι είναι λάθος είναι καθαρα θέμα της κάθε κοινωνίας.
Στα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής δημιουργείται το υπερεγώ του ανθρώπου, η ηθική του αλήθεια. Εκεί, σε αυτήν την τρυφερή ηλικία, πρέπει να στοχεύουμε την μόρφωση και την κοινωνική εκπαίδευση. Οι μεγάλοι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουνε. Γι αυτό κρου αν ακούσεις παιδοψυχίατρο να σου μιλάει για τις επιτυχίες του θα τον δείς να χαμογελάει, γιατί ο έφηβος είναι ακόμα πηλός για πλάσιμο και μπορείς να τον διορθώσεις, να του φτιάξεις πράγματα μέσα του. Αντίθετα, ο ενήλικας είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει, γιατί έτσι λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Βέβαια υπάρχουνε άνθρωποι που έχουνε αναγεννηθεί, ας μην απαξιούμε την ενήλικη ψυχιατρική, αλλά σαφώς πολύ λιγότεροι σε σχέση με νέα παιδιά και έφηβους.
Τα παιδιά λοιπόν στο σχολείο πρέπει να μαθαίνουνε για την σεξουαλικότητα, για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, για το πως λειτουργεί το σώμα τους, πως λειτουργεί το ασφαλές σέξ, για τον τρόπο μετάδοσης διάφορων αφροδίσιων κοκ, με αγάπη και κατανόηση στις απορίες τους.

Η ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων, η μόνη χώρα που δεν έχει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, εγκλωβισμένη στην χριστιανική ηθική και στο παπαδαριό. (Και χωρίς να θέλω να προσβάλω την πνευματικότητα και την πίστη του καθενός, αναφέρομαι στα ιερατεία και στους δεσποτάδες, όχι στην θρησκευτικη επιλογή που στο κάτω κάτω είναι και προσωπικό δικαίωμα του καθενός.)
Αν λοιπόν βλέπεις απο διάφορους χρήστες να ορίονται έτσι, είναι γιατί έτσι τους μάθανε και τους προπαγανδίσανε να είναι ρατσιστές απέναντι στους λοατ (δηλαδή να κάνουνε σαν τα ζώα λολ).
Είναι ωραίο να κάθεσαι όλη μέρα και να μιλάς για γκέι θέματα που δεν είναι ΚΑΝ κοινωνικό πρόβλημα, απο το να ασχοληθείς για ποιο λόγο 300 καθήκια μας δίνουν μονο 700 ευρώ τον μήνα.
Αυτά τα κάνουνε οι φασίστες για να στρέφουνε αλλού την προσοχή του κόσμου, απο τα πραγματικά δηλαδή προβλήματα, και να τα βάζουνε με τις μειονότητες, είτε τις πολιτικές, είτε τις θρησκευτικές, είτε τις φυλετικές, είτε τις σεξουαλικές. Πάρε για παράδειγμα τον Χίτλερ. Κλασσικό παράδειγμα φασίστα που έκανε στην πράξη αυτό που λέμε: εμείς οι κανονικοί και οι ανώμαλοι θα πεθάνουνε.

Η προπαγάνδα που κάνουνε στα παιδιά οι χριστιανοταλιμπάν στο σύστημα εκπαίδευσης είναι απίστευτη. Αφού λοιπόν παίζουνε βρώμικα και πολεμάνε, παίζουμε βρώμικα κι εμείς. Εγώ προσωπικά έχω κατηγορηθεί οτι κάνω απίστευτη προπαγάνδα στο ίντερνετ, ακόμα κι απο κοντινούς μου ανθρώπους.
Με την μόνη διαφορά οτι εγώ μεταφέρω στον μέσο νετ χρήστη την επιστημονική γνώση. Ούτε λέω είναι μόδα να είσαι γκέι, ούτε αλλάξτε την σεξουαλικότητα σας. Απλά ενημερώνω τον κοσμο για μας, για τις σεξουαλικές μειονότητες, γιατί ο πιο πολύς κόσμος δεν ξέρει κάν τι σημαίνει σεξουαλικός προσανατολισμος. Δεν ξέρει οτι υπάρχουνε παραπάνω απο δύο κοινωνικά φύλα, και πάραπανω απο τις βασικές προτιμήσεις (όμο και έτερο). Οι αμφί που πάνε?

Γιατί διαβάζοντας για ακόμα μια φορά τα σχόλια χρηστών, είδα ότι κάποιοι αδυνατούνε να πιστέψουνε οτι υπάρχουνε άνθρωποι γύρω τους που έλκονται απο το αρσενικό και το θυληκό. κι όμως αυτοι οι άνθρωποι υπάρχουνε και είναι οι πιο πολλοί απο όλους μας (δυνητικά τουλάχιστον). Απλά δεν μπορείς να ξέρεις τι μηχανισμούς αναπτύσει ένας άνθρωπος που έλκεται και απο τα δύο φύλα, τι τρόπο σκέψης κοκ.

Επίσης ένα που θέλω να ξαναπροσθέσω είναι οτι η ταύτότητα φύλου και ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι δύο τελείως διαφορετικοί παράμετροι στην σεξουαλικότητα ενός ατόμου, και το ένα δεν καθορίζει το άλλο.
Γι αυτό υπάρχουεν και ετεροφυλόφυλου τύπου τραβεστί, στρέιτ τομ μπόι κοριτσάκια ( το στερεότυπο οτι όλες οι λες είναι οι αντρογυναίκες κοκ ειναι το πιο κλασσικό), αρρενωποί γκέι, θυληπρεπείς λές κοκ.


Υπάρχουνε πολλά φύλα(βιολογικά και κοινωνικά) και πολλές προτιμήσεις.

Ελπίζω να μην έγινα πολύ κουραστικός με το μεγάλο πόστ μου, απλά πολύ περιληπτικά προσπαθώ να δώσω μια ιδέα για το τι εστί ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Οι προβληματισμοί και οι απορίες απο πολλούς χρήστες εδώ είναι το αποτέλεσμα της μη μόρφωσης στο εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι λοιπόν λογικό ο καθένας να δημιουργεί γνώμη βασισμένος μόνο στα δικα δικά του βιώματα. Είναι κουραστικό, συμφωνώ και με αυτό. Εξ ου και ο λόγος που εγω προσωπικά άνοιξα το κανάλι μου και ασχολούμαι και με αυτό το φόρουμ, γιατί τα παιδιά θα πρέπει να δούνε πράγματα που δεν τους τα δείχνουνε κάν στο σχολείο. Και ευτυχώς που σήμερα έχουμε το ίντερνετ!


Σκοπεύω να φτιάξω και βίντεο για το κοινωνικό φύλο (απο το άρθρο που σας έχω δώσει) γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ πιο άμεσο απο το να διαβάσεις ένα κείμενο, και πιο ξεκούραστο.


Αυτά και τα ξαναλέμε

υγ κρου είσαι φαν των ανίμς; :Ρ . Γιατι απο τις φατσούλες που βάζεις σαν άβαταρς εκέι καταλήγω :Ρ
Η φιλοσοφία των ανίμς είναι μία: η αποδοχή της διαφορετικότητας. Σε όλο της το μεγαλείο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Το θεωρείς περίεργο που η σύσσωμη πλειοψηφία του καλλιτεχνικού κόσμου ήτανε ανέκαθεν δεκτική με τον λοατ κόσμο; Μήπως γιατί αυτή η κοινωνική ομάδα (καλλιτέχνες κοκ) είναι κι αυτοί με τον δικό τους τρόπο ξεχωριστοί και λίγο ιδιαίτεροι σε σχέση με την υπόλοιπη κανονικότητα; Η στην πλειοψηφία 'ψαγμένοι' άνθρωποι, μορφωμένοι, χωρίς τα κουτιά της ηθικολογίας που μας επιβάλλουνε ειδικά οι μονοθειστικές θρησκείες; Πέραν απο έναν Γονίδη και Σφακιανάκη(που το κάνουνε για να φανούνε καλοί στον κόσμο, προφανώς), όποιον καλλιτέχνη κι αν ακούσεις, θα σου μιλήσει απο ανεκτικά και με καλοσύνη εώς πλήρους αποδοχής.
μερικες φορες αυτος ο "καλλιτεχνικος" κοσμος, τουλαχιστον η ελιτ εν ζωη ομαδα, θεωρω οτι ειναι απλα μερος του lifestyle και απλα προσπαθουν να τραβηξουν την προσοχη.
απο κει και περα, σιγουρα, καλλιτεχνες θα σου μιλησουν δεκτικα για την ομοφυλοφιλια, ενω αλλοι θα μιλησουν αρνητικα.

η φυση του ανθρωπου ειναι η επιβιωση. πιστευω πως στις μερες μας, ο μεσος ανθρωπος θεωρει οτι πρεπει να ανηκει σε μια ομαδα, νορμα για να νιωθει αποδεκτος και ετσι θεωρει οτι μπορει να επιβιωσει. για αυτο τεινει στο να χωριζει τον κοσμο σε ομαδες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,848 μηνύματα.
Βασικα δεν ειναι θεμα φυσης αλλα κοινωνιας. Μεγαλωνουμε μαθαινοντας να ειμαστε ρατσιστες και να μην αποδεχομαστε το διαφορετικο,σκεψου ποσα ερεθισματα μπορει να παιρνουμε μικροι απο καρτουν, ταινιες, σειρες, ειδησεις κτλ. καποιοι καταφερνουν να το ξεπερασουν αυτο μεσα απο προσπαθειες και εμπειριες και καποιοι δυστυχως το ενισχυουν βασισμενοι κυριως σε ανοητα πραγματα (οι μεταναστες μας παιρνουν τις δουλειες, οι γκει θα κανουν τα παιδια μας γκει κτλ)...
Μάλλον πρόκειται για ιδεολογική ασφάλεια στην οποία βρίσκονται τα άτομα αυτά (και ιδίως τα παιδιά που δέχονται αυτά τα μηνύματα), εξού και η μη αποδοχή του διαφορετικού και του δυσνόητου. Άλλωστε οι επικρατούσες ανθρώπινες αξίες είναι η εθελοτυφλία (προκειμένου να βρει ασφάλεια το άτομο και να μπει στη διαδικασία του ουσιαστικού προβληματισμού), η δειλία ("δε μπορώ να έχω αυτές τις απόψεις, θα με κοροϊδεύουν!") και εν τέλει η κατινιά (η πιο διασκεδαστική έκφραση της ψυχικής ανισορροπίας του μέσου ανθρώπου, από κάθε άποψη :iagree:).

Δε θα έλεγα λοιπόν ότι αυτό που ως έφηβοι & ενήλικοι έχουμε να ξεπεράσουμε, αφορά μερικές σκόρπιες ιδέες που λάβαμε κατά την παιδική μας ηλικία (σχετικά με την κοινωνία, την έννοια του φυσιολογικού και του σωστού), αλλά ΠΛΕΟΝ τη γενικότερη στάση μας απέναντι στο καθετί.
Υπό αυτή την όψη, συμφωνώ με τον lesgaybitrans, ότι ο άνθρωπος από τη φύση του είναι ρατσιστής (στην αρχή αποζητά την ασφάλεια και την αποδοχή από το περιβάλλον - ότι αυτό που είναι και κάνει είναι "σωστό", απορρίπτοντας το διαφορετικό). Αργότερα που αναπτύσσει περισσότερο τα εργαλεία της λογικής του, μπορεί να πάρει θέση και να μεταβάλλει την πραγματικότητά του. Οι losers* ασφαλώς δεν είναι σε θέση να κάνουν βήμα μπρος.

*εξαιρείται ο beautiful loser :P:P


-petros
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kwstas2113293

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο kwstas2113293 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 156 μηνύματα.
Για παράδειγμα οι μέλλισες, αφού κάνουνε σέξ με τους κηφήνες, τους διώχνουνε και ζούνε ουσιαστικά σε μια ομοφυλόφυλη κοινωνία θυληκών. Για να το επιτρέπει η φύση και η φυσική επίλογη σημαίνει οτι η ομοφυλοφυλία ( με τις διάφορες μορφές που εμφανίζεται - σέξ, δια βίου σχέση, απο κοινού ανατροφή, υιοθεσία) παίζει κάποιον σπουδαίο εξελικτικό βιολογικό ρόλο.
Καταρχας το ομοφυλοφιλια στο φι γραφεται με "ι" οχι με υ.Επισης οι μελισσες γραφονται με 2 σ και οχι 2 λ, το θηλυκο πρωτα με η και μετα με υ.
Καλο ειναι πρωτου προχωραμε σε επιστημονικες αναλυσεις να μαθαινουμε πρωτα τα βασικα της ορθογραφιας.
Στο θεμα μας τωρα...

Πως το θετεις το "ομοφυλοφιλη κοινωνια"? Δηλαδη οι θηλυκες μελισσες το κανουν μεταξυ τους?? Η απλα ζουνε μεταξυ τους και μετα πανε και ζευγαρωνουν με τα αρσενικα?? Εχει μεγαλη διαφορα...
και εκτος αυτου, οτι κατι συμβαινει και στα ζωα σε ενα μικρο ποσοστο δεν σημαινει οτι ειναι αυτοματα και φυσιολογικο.
Για παραδειγμα στα ζωα παρατηρειται κανιβαλισμος και μαλιστα σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο απ΄οτι στον ανθρωπο. Επισης στα ζωα παρατηρουνται ενα σωρο εκφυλιστικες ασθενειες και δυσπλασιες κλπ, ειναι ολα αυτα φυσιολογικα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,848 μηνύματα.
και εκτος αυτου, οτι κατι συμβαινει και στα ζωα σε ενα μικρο ποσοστο δεν σημαινει οτι ειναι αυτοματα και φυσιολογικο.
Για παραδειγμα στα ζωα παρατηρειται κανιβαλισμος και μαλιστα σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο απ΄οτι στον ανθρωπο. Επισης στα ζωα παρατηρουνται ενα σωρο εκφυλιστικες ασθενειες και δυσπλασιες κλπ, ειναι ολα αυτα φυσιολογικα?
Αν δεν είναι φυσιολογικά τι είναι, τεχνητά; :D


-petros
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kwstas2113293

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο kwstas2113293 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 156 μηνύματα.
Δεν εννοω το φυσιολογικο με αυτη την εννοια.Για παραδειγμα και οι δυσπλασιες στα νεογεννητα, ναι μεν δεν ειναι κατι τεχνητο αλλα σιγουρα δεν ειναι αυτο που προοριζοταν απο τη φυση..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Top