Ρε παιδιά πολύ δεν το κουράζουμε το ζήτημα; Θέλω να πω, ποιός ο λόγος να ψάχνουμε το φυσιολογικό και το μη τη στιγμή που ο καθένας έχει το δικαίωμα επιλογής; Προσωπικά πιστεύω πως οι απόψεις και οι προτιμήσεις του καθενός, ακόμα και οι σεξουαλικές, πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Αυτή είναι, για μένα, η ένδειξη παιδείας στην οποία αναφερθήκατε και οι δύο. Η δυνατότητα να δεχτείς τις απόψεις του συνομιλιτή σου και να εκφράσεις τις δικές σου χωρίς να χλευάσεις ή να κατακρίνεις.
Greekteo, μην είσαι απόλυτος και προπαντός μην επικαλείσαι κάτι τόσο γενικό και ευρύ όσο η ανθρώπινη λογική για να στηρίξεις προσωπικές σου απόψεις. Εσύ προτιμάς άτομα θηλυκού γένους σεξουαλικά, ο lesgaybitrans προτιμά άτομα αρσενικού. Δε βλέπω όμως που βγάζουν αυτές οι διαπιστώσεις και γενικά, που βγάζει αυτή η συζήτηση. Περιμένεις να τον πείσεις πως η επιλογή του είναι λανθασμένη θεωρώντας τη δική σου σωστή και γενικώς αποδεκτή; Μα το ίδιο ακριβώς πιστεύει και ο άλλος, πως η δική του άποψη είναι «σωστή».
Τέλος πάντων, προσωπικά λέξεις όπως «σωστό», «λάθος», «φυσιολογικό», «ομαλό» και «ανώμαλο» δεν τις χρησιμοποιώ ιδίως σε συγκεκριμένες συζητήσεις όπου λαμβάνουν την πιο υποκειμενική σημασία που μπορούν να λάβουν. Θα σου πρότεινα μάλιστα να κάνεις κι εσύ το ίδιο, όπως επίσης και να δεχθείς τη διαφορετικότητα που μας διακρίνει ως όντα. Έκανε την επιλογή του, κι εσύ τη δική σου. Ποιό το πρόβλημα;
Και για να κλείσω, παραθέτεις βλέπω ένα site στο οποίο αναφέρονται στον lesgaybitrans (ανεξακρίβωτο βέβαια μέχρι να το επαληθεύσει και ο ίδιος). Πραγματικά όμως, αν περιμένεις να λάβω, εγώ τουλάχιστον, σοβαρά υπόψη μου ένα site που για σύνθημά του έχει «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» και περιεχόμενο πάντα συνδεόμενο με θρησκευτικές πεποιθήσεις, μάλλον θα μείνεις να περιμένεις. Νομίζω ήταν η πιό ανούσια και άκυρη παραπομπή που θα μπορούσες να κάνεις ιδίως σε ένα θέμα που σχεδόν όλοι ξεκαθαρίσαμε εξ' αρχής πως οι θρησκευτικές αντιλήψεις κακώς επηρεάζουν και χαλιναγωγούν. Φιλικά πάντα.