nefi
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nefi
Πολύ δραστήριο μέλος

θα δουμε απο του χρονου....

Chr96
Εκκολαπτόμενο μέλος

panabarbes
Εκκολαπτόμενο μέλος

Gate4
Επιφανές μέλος

Εχέμυθη
Περιβόητο μέλος

Αρίσταρχος
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το ονειρο μου ειναι να γινω βιολογος στον τομεα της βοτανικης(και παραλληλα αν η φαντασια μου και το μερακι μου ειναι μπολικο να γινω συγγραφεας) αλλα δυστυχως υπαρχει μαγαλη ανεργια οποτε με βλεπω για ευελπιδων...η σιγουρη επιλογη που λενε
Αυτό είναι πολύ θλιβερό...
Στο χρονική στιγμή που βρισκόμαστε ακόμα κι είμαι στο σταυροδρόμι αυτό...
Να επιλέξω σχολή με βάση το οικονομικό όφελος ή την εσωτερική ικανοποίηση;

Να επιλέξω σχολή με βάση το οικονομικό όφελος ή την εσωτερική ικανοποίηση;![]()
αναλογα τι κατευθυνση εισαι..το οικονομικο οφελος ειναι κατι πολυ βασικο..αλλα οι σχολες που ειναι κορεσμενες ειναι μετρημενες στα δαχτυλα..εγω παντως ακολουθω την καρδια μου
Εχέμυθη
Περιβόητο μέλος

Να επιλέξω σχολή με βάση το οικονομικό όφελος ή την εσωτερική ικανοποίηση;![]()
Το ξερω αυτο αλλα τι να κανω οταν βλεπω οτι αν δε μας δωσουν τη δωση του δανειου θα πτωχευσουμε;;;Βλεπω τοσουσ πτυχιουχουσ που αντι να ασκουν το επαγγελμα τουσ ψαχνουν στους 5 δρομουσ να βρουνε δουλεια ως...σερβιτοροι...και μη μου πεις οτι πιστευεις οτι η οικονομικη κατασταση τις Ελλαδας θα βελτιωθει μεσα σε 5 χρονια...Ολα αυτα που λες τα εχω σκευτει τοσες πολλες φορες που τελικα....καταλιγω παντα στη στρατιωτικη σχολη...
θα ηθελα στρατιωτικη ψυχολογια αλλα τα μορια ειναι πολλα και μετα παμε ψυχολογια η μεσα μαζικης ενημερωσης
Αναλογος αν επιλεξεις οπλα (περιπου 17.500 μορια)η σωματα(περιπου 18.500 μορια) μετα ειναι και σχολη υπαξιωματικων......17.000 μορια και κατω
Johnny15
Επιφανές μέλος

Theseus
Νεοφερμένο μέλος

Αρίσταρχος
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δηλαδή ας μιλάμε σοβαρά...
Εγώ πάντως σκέφτομαι να ακολουθήσω την συμβουλή του μαθηματικού μου...
Να σπουδάσω δηλαδή αυτό που μου λέει η καρδιά μου...
Γιατί ξέρετε, η ικανοποίηση που σου προσφέρει το επάγγελμα είναι πολύ μεγάλο πράγμα.
Εντελώς, άνευ αξίας...
Στην Ελλάδα του σήμερα που η ανεργία χτυπάει κόκκινο θεωρώ πως όλα τα επαγγέλματα σίγουρα ΔΕΝ είναι εγγυητές μιας αξιοπρεπούς επαγγελματικής και οικονομικής αποκαταστάσεως (πλην κάποιων ελαχίστων εξαιρέσεων βέβαια)...
Αρα λοιπόν η λύσις είναι η μετανάστευσις στο εξωτερικό...
Εγώ πάντως θα το παλέψω...
Εσείς;
Libertus
Συντονιστής

Ακριβώς το ίδιο και εγώ..
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Σωστός ο Αρίσταρχος. Υπάρχουν όμως τελικά ακόμα και αυτές οι ελάχιστες εξαιρέσεις; Νομίζω ότι κι αυτές από έντονη φημολογία προκύπτουν.
Αρίσταρχος
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πάνω σ'αυτό θα σας πω μια ιστορία.
Εχω μια φίλη δικηγόρο.
Τριάντα πέντε ετών.
Δουλεύει σε μία πολυεθνική εταιρία.
Το οικονομικό όφελος που αποκομίζει από τη δουλειά της είναι τουλάχιστον δελεαστικό. Πάρα πολύ υψηλό.
Αλλά τι να το κάνω όταν την ακούω τόσο δυστυχισμένη;
Ολο μου λέει "θα παραιτηθώ! θα τα ρημάξω όλα και θα φύγω! θα βρω άλλη δουλειά! δεν αντέχω εγώ το βάρος και την πίεση αυτής της δουλειάς!αυτής της δουλείας"
Χμμ...;
Τι λέτε;
Αξίζει;
Και από την άλλη έχω έναν καθηγητή (φιλόλογο) που αν και δεν έχει πολλά λεφτά ο άνθρωπος κάνει κάτι που αγαπά!
Μπαίνει μες την αίθουσα και πραγματικά μας διδάσκει!
Κρεμόμαστε από τα χείλη του!
Μα μαθαίνει αυτά που πρέπει με τόσο θαυμαστό τρόπο, με τόση μεγάλη ευχαρίστηση!
Με τόσο μεγάλο ζήλο!
Που πραγματικά τον βλέπω και τον χαίρομαι τον άνθρωπο αυτό!
Τον έχω κάτι σαν πρότυπον!
Η ματιά του, ο τρόπος που μιλάει φανερώνει έναν άνθρωπο που νιώθει πλήρης...
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δεν λέγω ότι όποιος κάνει κάτι που δεν του αρέσει είναι δυστυχισμένος ή αγανακτισμένος ή κάτι τέτοιο εν πάση περιπτώσι. Αλλά αυτό ισχύει στην μειοψηφία.
Γιατί κακά τα ψέμματα, εάν κάτι δεν σου αρέσει, δεν έχεις τη δύναμη να ασχοληθείς με αυτό.
Βαριέσαι.
Ξεγελάς τον εαυτό σου με χαζές δικαιολογίες, και δεν μπορείς να αφιερωθείς.
Δεν θα σας πάω πολύ μακριά.
Δείτε το απλούστατο παράδειγμα στην καθημερινότητά σας!
Ενα μάθημα που δεν σας αρέσει το διαβάζεται με μισή καρδιά και τις περισσότερες φορές δεν το μαθαίνεται καλά ή εν τέλει, το μαθαίνεται με πολύ βαριά καρδιά...
Ενώ αντίθετα ένα μάθημα που σας αρέσει το μαθαίνεται, το διαβάζετε με μεγάλη ψυχική ηρεμία, αγάπη και υπομονή!
Όσο δύσκολο και να 'ναι!
Διότι όταν κάτι το αγαπάς πραγματικά και το βιώσεις, τότε έχεις και το κουράγιο να το μελετήσεις.
Να δουλέψεις πάνω σ'αυτό.
Και αυτό ισχύει πάντα!
Τι πιο ωραίο συναίσθημα από το να νιώθεις πως γεννήθηκες για να κάνεις αυτό που αρέσει;
Να νιώθεις πως είναι κάτι σαν προέκταση του εαυτού σου!
Πως είσαι έτοιμος να αφιερωθείς σ'αυτο εφόσον αυτό είναι το επάγγελμα που σου ταιριάζει και σε κάνει ευτυχισμένο!
Σε όλα αυτά νομίζω πως το πιο δύσκολο είναι να ανακαλύψεις το παραπάνω επάγγελμα.
Το ΔΙΚΟ σου επάγγελμα...
nPb
Επιφανές μέλος

Αρίσταρχος
Εκκολαπτόμενο μέλος

Στο εξωτερικό περιμένουν άνεργους πτυχιούχους Έλληνες για δουλειά; Ήδη το Ην.Βασίλειο απέλυσε με την μια 200.000 δημόσιους υπαλλήλους λόγω εφαρμογής οικονομικού προγράμματος λιτότητας. Οι άνεργοι εκεί αγγίζουν τα 2.500.000 κόσμο...Ακόμη και οι "προοπτικές" θέλουν προσόντα που ο μέσος απόφοιτος (της διπλανής πόρτας) Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ δεν τα έχει.
Αρα λοιπόν για σένα ποια είναι η πιο σωστή λύση;
Δεν είπα πως η μετανάστευσις στο εξωτερικό είναι κάτι το απόλυτα επιτυχημένο.
Απλά την έθεσα ως τελευταία των λύσεων.
nPb
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.