[
Μιλησε τους .
Ο.τι ακριβώς λες εδώ να τους τα πεις

Θα καταβάλουν αργα η γρήγορα. Πίστεψε με εχω ακούσει πολλές τέτοιες ιστορίες.
Οσο για το εξωτερικό ,1) και στην ελλαδα μπορείς να εχεις ανετα δουλειά 2) Γνωρίζω πολλα ατομα, μεσα κι οι αδερφες μου που ΜΟΝΟ μίζερα δεν ζουν εξω.
Ειναι απλα πως θα τύχει.Αν εχεις τους ανθρώπους σου, τις άδειες σου να περνας τα καλοκαίρια εδω κι τα χρήματα τι ακριβώς να σου λείψει; Απλα σε πολλούς που λείπει η Ελλαδα έχουν μονο τα τελευταία δύο κι οχι το πρώτο που ειναι κι το πιο ουσιστικο αλλα κι λίγο πολυ θέμα τύχης.
Δεν ξέρω πως είναι τα πραγματα στους ΗΜΜΥ αλλα για μηχανολόγους που τελείωσε η αδερφή μου πραγματικά δεν γνωρίζουμε ατομο να μη βρήκε κατευθείαν δουλειά στην Ελλαδα.
Γενικα εφοσον θες ενα τοσο δυνατο αντικείμενο με προοτοπτικεςεν δεν καταλαβαίνω καν γιατι γινεται θέμα.
Η αλλη αδερφη μου απο τις δυο που ειναι εξω, ελεγε μια ζωη για ιατρική κι στην τρίτη Λύκειου αφού έγραψε τα μορια για να μπει ιατρική πηγε χημικό ( που τοτε φαντάσου ειχε 15000, μπηκε απο τους πρώτους)Παντα έξυπνη,διαβάστερη, απουσιολογος κτλ
Απλα οταν τελειωσαν οι πανελλήνιες κι συνειδητοποίησε τι παει να γινει ειπε οτι δεν μπορει να το κανει,δεν μπορει να φανταστεί τον εαυτό της σε αυτο.Κι τωρα ειναι πολυ πετυχημένη σε αυτο που κάνει, κανει έρευνα σε ενα απο τα μεγαλύτερα ινστιτούτα στην Ευρώπη.
Κι δεν ειναι καθόλου Μίζερη οντας εργαζόμενη-με οτι αυτο συνεπάγεται- στην Σουηδία

Και δεν ηταν καν οτι το χημικό ηταν το το ονειρο της (τοτε).Απλα φρικαρε στην ιδεα να γινει γιατρός .Κι μέχρι τωρα δεν μπορει την ιδεα.
Απλα επειδή ηταν παντα άριστη ειχε στο μυαλό της τον πιο ψηλό στόχο χωρίς να τον σκέφτεται πολυ ώστε να έχει την επιλογή μετα να διαλέξει οτι σχολει θέλει( πράγμα που το θεωρω πολυ σωστο γενικά)
Κι οταν τελικά εβγαλε τα μορια κι ειπε δεν θελω ιατρική , ολοι στο φροντιστήριο την πιεζαν για πολιτικός μηχανικός.Που τώρα οι κατάσταση στους πολιτικούς ειναι τραγική.
Αυτο που θελω καταλήξω ειναι οτι αν κι γενιμα οι περισσότεροι είμαστε πλασμενοι για πολλα πράγματα η ιατρική ειναι κατι που πρέπει να αγαπας.
Αν δεν μπορείς καθολου να σε φανταστείς σε αυτο θα ήταν λάθος μια τετοια επιλογή.
Αλλο να ελεγες είμαι σε διλλημα, το έχω στο πίσω μερος του μυαλού μου κι αλλο αυτό που λες τώρα.
Πάντως επειδή ξεκινάει μια δύσκολη χρονιά, προσπάθησε να τους κάνεις μια κουβέντα γιατί θα τρελαθεις αμα συνεχίσουν στο ιδιο τροπάριο κι στη γ.
καλη επιτυχία εύχομαι❤