οπως το εχω ξαναπει το ποσο μισω τους συνταγματαρχες δεν περιγραφεται. τους μισω γιατι ηταν τσιρακια των αμερικανων, βασανισαν και σκοτωσαν Ελληνες που πολεμησαν για την Ελλαδα σε Εμφυλιο και Β' ΠΠ(ναι για τους κομμουνιστες μιλαω) και προδωσαν τους Κυπριους αδερφους το 74. Οταν καθομαι και λεω στον πατερα μου(ο οποιος παντα ψηφιζε ΠΑΣΟΚ και γενικα οι αποψεις του ειναι πατριωτικες και αριστερες) με πλαγιο τροπο οτι να ξερεις εγω δεν ειμαι πατριωτης ειμαι εθνικιστης και τετοια ερχεται πανω απο το κεφαλι μου μου φωναζει και μου λεει οτι δεν θα εισαι εθνικιστης χωρις να μου δινει περιθορια να απαντησω. καπως ετσι λειτουργει ο φασισμος και επειδη ξερει οτι εχω αναφερει την ΧΑ αρκετες φορες και οτι διαβαζω που και που για αυτους το κανει για να μου δειξει τι εστι φασισμος. θεωρω πως κανενα κομμα δεν με αντιπροσοπευει πληρως γιατι απο την μια συμφωνω με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και απο την αλλη με την ΧΑ αλλα ευχομαι οταν θα ερθει η ωρα να ψηφισω να εχω αποφασισει με ποιανου το μερος ειμαι. η ιδεα της επαναστασης ακουγεται παντα πολυ "ρομαντικη" και ειναι ωραιο ο κοσμος να εχει μια αποψη αντιθετη στο συστημα και να την εκφραζει με τετοιον τροπο(αν οι αλλοι δεν καταφεραν να το ταραξουν). τον δεκεμβριο δεν ηταν η αιτια η δολοφονια του αλεξη αλλα η αφορμη και ολοι ξερουμε την πραγματικη αιτια μονο που οι πολιτικοι μας προσπαθησαν να μην την δουν. ειναι καλυτερο τα παιδια να βγουν στους δρομους και να φωναξουν και να δειξουν σε αυτα τα καθικια οτι δεν αντεχουν αλλο αυτη την ανθελληνικη πολιτικη που τους εχει κανει φτωχους και αμορφωτους. η καθε υγιης κοινωνια πρεπει να στηριζετε στους νεους της γιατι αυτοι αυριο θα δουλεψουν θα προοδευσουν στις επιστημες και θα κυβερνησουν αυτο τον τοπο. δυστηχως οι δικοι μας πολιτικοι δεν επιθυμουν κατι τετοιο γιατι προς το παρον εργαζονται για την siemens...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.