Και γω το βράδυ διαβάζω τις περισσότερες φορές, και ειδικά σε περιόδους εξετάσεων τη τελευταία νύχτα συνήθως δε κοιμάμαι καθόλου.Ίσως επειδή με πιάνει το άγχος της τελευταίας στιγμής και πιέζομαι για να βγάλω την ύλη, όπως είπε η Nelliel. Το γεγονός αυτό όμως δε σημαίνει και πως τέτοιες ώρες το διάβασμά μου είναι αποδοτικότερο. Γενικότερα, διαβάζω σοβαρά μόνο όταν υπάρχει πίεση, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, οπότε δε μου φταίει ούτε η μέρα, ούτε η νύχτα. Μου φταίει η έλλειψη αυτοπειθαρχίας. Φέτος που έδινα πανελλήνιες, προσπαθούσα να διαβάζω και κατά τη διάρκεια της ημέρας στο σπίτι και τις περισσότερες φορές δεν το κατάφερνα, τουλάχιστον στο βαθμό που επιθυμούσα. So, σκέφτηκα πως η αλλαγή περιβάλλοντος για τις ώρες μελέτης θα βοηθούσε. Δοκίμασα λοιπόν να παραμένω επιπλέον ώρες στο φροντιστήριο ή να πηγαίνω σε κάποια βιβλιοθήκη για να διαβάζω, και αυτό ευτυχώς πέτυχε. Οπότε, πριν αρχίσεις να ξενυχτάς διαβάζοντας και να στερείσαι τον ύπνο, δοκίμασε και τις παραπάνω εναλλακτικές, they may help!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.