Καλησπέρα! Έχω πολλές σκέψεις τελευταία για το τι κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσω (Θετική ή Θεωρητική), πράγμα που θα κριθεί όταν αποφασίσω αν όντως η πρώτη μου επιλογή είναι Νομική (η άλλη είναι οικονομικά).
Ακόμα και να προτιμώ να ασχολούμαι με δίκαιο από οικονομικά, δεν θα ήθελα να κάνω κάτι που με περιορίζει σε μια χώρα, μιας και τα δίκαια παγκοσμίως διαφέρουν. Απ'ότι ξέρω, το να ασκήσεις δίκαιο σε άλλη χώρα ίσως είναι εφικτό, αλλά πρέπει να σπουδάσεις από την αρχή εκεί, ώστε να μάθεις το δίκαιο της χώρας, πράγμα που δε νομίζω πως αξίζει. Εν ολίγοις, αν είναι να θέλω να ασκώ δίκαιο, θα είναι στην Ελλάδα. Αυτά όσον αφορά τα ενδεχόμενα δικηγόρος-δικαστής, από τη νομική.
Τώρα, έχω ακούσει για Νομικός Σύμβουλος (σε εταιρία π.χ.), αλλά απ'ότι ξέρω και αυτό θέλει να έχεις σπουδάσει το δίκαιο της χώρας στην οποία εργάζεσαι.
Επίσης ένα ενδιαφέρον αντικείμενο εργασίας που όσο πάει και απορροφάει περισσότερο, είναι η ενασχόληση με τα πνευματικά δικαιώματα, πατέντες κλπ. Γνωρίζω (χωρίς να είμαι βέβαιος) ότι οι νόμοι σε αυτά τα θέματα είναι παγκοσμίως κοινοί. Δε γνωρίζω αν πρέπει να έχεις βγάλει νομική σχολή για να ασχοληθείς με αυτά, ή μπορείς να έχεις βγάλει κάτι άλλο (π.χ. οικονομικά) με εξειδίκευση σε κάτι τέτοιο.
Θα ήθελα να μου πείτε καταρχήν αν όντως η νομική σε περιορίζει λίγο στην Ελλάδα (σε σχέση με τα οικονομικά π.χ.), και κατά δεύτερον όποιος ξέρει για τα πνευματικά δικαιώματα, αν πρέπει να έχεις βγάλει νομική σχολή.
Ευχαριστώ