Καλησπέρα παιδιά!
Είμαι μαθητής της Α' Λυκείου, οπότε όπως καταλαβαίνετε αρχίζω ήδη να κάνω σχέδια για το μέλλον...
Όπως βλέπω τα πράγματα θέλω να σπουδάσω σε Νομική σχολή, όμως έχω άγχος διότι δεν ξέρω αν θα περάσω στην Ελλάδα, επειδή έχει ψηλές βάσεις... Στη συζήτηση με άτομο μεγαλύτερης ηλικίας για τη Νομική στο εξωτερικό, μου είπε πως σε λίγα δυτικά κράτη παίρνουν οι Νομικές σχολές για προπτυχιακές σπουδές, και μάλιστα δύσκολα. Ξέρει κανείς αν ισχύει?
Να αναφέρω πως έχω ήδη πτυχίο Proficiency στα Αγγλικά αλλά δεν γνωρίζω κάποια άλλη γλώσσα... Επίσης να αναφέρω πως είμαι Καναδός υπήκοος, άρα εκεί τα δίδακτρα, ΑΝ γίνεται να σπουδάσω εκεί πάντα, θα είναι αρκετά μικρότερα για μένα...
Με βάση αυτά, θα προτιμούσα αγγλόγλωσση χώρα διότι κατέχω καλά τη γλώσσα, και ειδικά Καναδά αν είναι εφικτό. Ο πατέρας μου έχει γνωστούς στο Montreal, άρα ίσως να ήταν εύκολο να μείνω εκεί, γι'αυτό το λόγο κοιτάω το McGill (όχι ότι το Concordia θα με χάλαγε). Να επισημάνω πως αυτά τα 2 πανεπιστήμια είναι τα 2 από τα 4 του Montreal και είναι και τα 2 αγγλόγλωσσα. Πάντως και σε άλλο μέρος του Καναδά καλά θα ήταν, αφού είμαι υπήκοος. Όμως και σε άλλη χώρα όπως Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, ίσως να ήταν εφικτό να πάω. Θα μπορούσα θεωρητικά να πάω και σε οποιαδήποτε χώρα μη γνωρίζοντας τη γλώσσα, αλλά θα ήταν δύσκολο για μένα και στα μαθήματα της σχολής και στη ζωή γενικότερα...
Ξέρετε λοιπόν τι ισχύει για τις Νομικές προπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, και ιδιαίτερα στις παραπάνω χώρες (ειδικά στον Καναδά)?
Αν δεν περάσω Ελλάδα, τι μου προτείνετε να κάνω? Μήπως να σπούδαζα κάτι άλλο εδώ και να πήγαινα αργότερα εξωτερικό για Νομικές σπουδές?
Ευχαριστώ προκαταβολικά