Αρχικα μερικες απαντησεις
[...]
στον
georgekod92
ελπιζω να μπηκες στη σχολη που επιθυμεις...Κ ελπιζω η πορεια σου να ειναι οπως πρεπει..Ψωνια θα βρεις πολλα..το θεμα ειναι να μαθεις τα χειριζεσαι οπως πρεπει...Οσο για τα αστεια επιχειρηματα μου...ΠΕριμενω πρωτα τη φοιτηση σου για ενα τουλαχιστον ακαδημαικο ετος..κ βλεπουμε στη πορεια!!!Κ χωρις να θελω να σε απογοητευσω....νομιζω πως ολοκληρωμενη γνωμη κ αποψη θα εχεις αφου ολοκληρωσεις τις σπουδες σου κ κατ'επεκταση την ασκηση σου!!
[...]
στον
kritikaros
Εκανα σχετικη παραθεση οχι να υποδειξω κατι για τη Νομικη αθηνων...απλα εβλεπα προηγουμενως καποιες "κατασκευασμενες"μελετες...κ επειδη ετυχε να εχω ασχοληθω με το ερευνητικο αυτο κομματι..θεωρησα σωστο να παραθεσω σχετικη δημοσιευση...!!...Κ συνεχιζω να βλεπω προκλητικη συμπεριφορα κ απο αλλο μελος..!
Κ ξανα λεω..πως δεν εκανα σε κανενα επιθεση,επιπλεον διαβαζα τυχαια τις σελιδες δεν ξερω καποια ατομα ειχαν γραψει (
Κ τωρα προς τους υπολοιπους...
Δεν ηθελα να θιξω καμια σχολη,κ φυσικα προς θεου εφοσον ολοι φοιτουμε ή φοιτησαμε σε καποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ειμαστε αξιοι συγχαρητηριων κ εχουμε προσκομισει τουλαχιστον οι περισσοτεροι για τα δεδομενα της Ελλαδας αρκετες καλες γνωσεις.!
Αυτο που ηθελα να επισημανω ειναι πως δε μπορω να καταλαβω ποιος λογος που οι εκτος Αθηνων σχολες(εφοσον ειμαστε ολοι ισαξιοι!)μπαινουν στη διαδικασια να μειωνουν το επιπεδο κ τη κουλτουρα ειτε αυτο λεγεται ΕΚΠΑ ειτε ΠΑΠΕι ειτε ΕΜΠ ειτε κ εγω δε ξερω ποιο αλλο πανεπιστημιο!
ΠΧ.Η Ιατρικη Πατρων θεωρειται καλυτερη απο της ΑΘηνας κ εχω την εμπειρια πανω σε αυτο το τομεα (οχι βεβαια ως φοιτητρια) πραγματι ισχυει.
αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι γινονται κακεντρεχη σχολια περι των Αθηνων.
Στη Θεσσαλονικη εχω ζησει κ εχω μεγαλωσει[...]επισης δεν θυμαμαι να εδωσα το προσδιορισμο επαρχια στη συμπρωτευουσα...γιατι καποιοι παρανοησαν..θα ξεχασω σε λιγακι κ ολα οσα ξερω!)
ΠΕρι σνομ..τωρα ..
Στην νομικη ,στην καθε νομικη της χωρας..θα βρεις ενα σωρο τετοια ατομα..κ ειδικα στην Αθηνα ακομα περισσοτερο.!
Τομεας Γνωσης...
Θα αναφερθω μονο για τη Νομικη,για τις αλλες σχολες δεν κατεχω το γνωστικο αντικειμενο...οποτε δε θα μπορεσω να προβαλλω να τα συμπερασματα μου...
Στα οσα ειπα θα παραμεινω στη θεση μου~!Δε συγκρινεται..κ ειδικα με τις Κομμοτηνης καμια σχεση...!
Με της ΘΕσσαλονικης(εχοντας καλυτερο προγραμμα στο ΑΠΘ) μπαινουμε πανω κατω στην ιδια φαση αλλα οχι στο ιδιο βαθμο δυσκολιας ,καλο ή κακο αυτο δε ξερω..ο καθενας θα το δει στη πορεια του...
αλλα με της Κομμοτηνης..μη τρελαθουμε...!δε δεχομαι καν να μπω στη διαδικασια να εξηγησω το πως το γιατι το λεω αυτο..Καποιος εκ Θεσσαλονικης νομιζω θα μπορεσει να κρινει ...Μη φανει οτι το παιρνω εγω σοβινιστικα το θεμα....!!
Κ ξανα λεω....
Δε κανω καταγραφη των πιστευω μου επειδη θελω να μειωσω καποια σχολη απλα το βρισκω τραγικο
να ακουω απο διαφορα ατομα που φοιτουν εκτος αθηνων ειτε κατ'επιλογην ειτε οχι να μειωνουν με το χειροτερο τροπο τα πανεπιστημια αυτα...
Τωρα να καθησω να αποδειξω οτι πχ η Νομικη Αθηνας ή η Φιλολογια ειναι καλυτερη απο της Θεσσαλονικης ή των Πατρων αντιστοιχα δε θα μπω στη διαδικασια γιατι αυτα εινα τα κολληματα για μικροπρεπεις κ κομπλεξικους ανθρωπους.
[...]
[...]
Αν καποιος ηθελε να απαντησει ας παντουσε φυσιολογικα,σαν ανθρωπος με στοιχειωδη μορφωση κ παιδεια,απαντωντας στο θεμα που σχολιαζουμε ολοι μας!Η αντιθετη γνωμη κ αποψη που δεν ηταν κακο καθε αλλο μαλιστα μας βοηθα στο να συγκρινουμε να αναθεωρουμε κ να μαθαινουμε..[...]
Η τοποθετηση μου ηταν καθαρα υποκειμενικη κ συμφωνα με τις δικες μου εμπειριες στο χωρο της πανεπιστημιακης κοινοτητας εντος κ εκτος αθηνας κ αντιστοιχα στο εξωτερικο(οπου το συστημα τους δε συγκρινεται...!!)!Κ η αναφορα μου ως προς την επιλογη Αθηνας ειναι κατι το οποιο το ειδα στην πλειοψηφια,δεν ειναι απολυτο αυτο,συνηθως επιλεγουμε με την πολη που εχουμε τα οικογενειακα μας συμφεροντα,κ η επιλογη της αθηνας ,ως επι το πλειστον για τους κατοικους Αθηνων ας ειμαστε αντικειμενικοι..,ειναι γιατι απλα μας συμφερει...
Επιπλεον..νομιζω πως λιγα ατομα εχουν την δυνατοτητα κ αποψη μοριων κ οικονομικης ανεσης..να επιλεγουν συμφωνα με το τι ειναι καλυτερο στο θεμα πανεπιστημιου.Κ αυτο μπορει να συμβει στις περιπτωσεις οπου καποιος μελλοντικος φοιτητης κατα τη διαρκεια της συμπληρωσης του μηχανογραφικου εχει ηδη γνωση πως ειτε δε περασε σε πανεπιστημιο της περιφερειας του,ειτε δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο κοντα στη πολη του(πχ Μοριακη Βιολογια!-Αλεξανδρουπολη,Παιδαγωγικο Τμημα Ειδικης αγωγης στο ΒΟλο),οποτε αφου θα ξενιτευτει που θα ξενιτευτει θα επιλεξει το καλυτερο!
Δε μπορω να δεχτω απλα κ δε μιλαω για σχολες με αποκλιση 100μοριων...το γεγονος πχ στην Αθηνα η μια σχολη να εχει 19000μορια στη Ξανθη πχ 17000 μορια.(δε ξερω καν αυτη τη στιγμη μιλαω με πραγματικο παραδειγμα γιατι δεν εχω ιδεα με τις βασεις τι παιζει) κ να μου λεει ο αλλος πως μπηκε στη Ξανθη κατ'επιλογη...εγω για αυτο το κομπλεξ μιλαω!!
Η πχ αλλο παραδειγμα..ατομο που θελει αρχιτεκτονικη να περναει ΤΕΙ δομικων εργων στη Κρητη κ ενω ηθελε κ εκανε τα παντα για την αρχιτεκτονικη να λεει πως ηταν η πρωτη του επιλογη...αποκλιση μοριων καπου στις 8.000 πριν λιγα χρονια!!
απο πλευρας μου κλεινω γιατι το θεωρω χασιμο χρονου να πρεπει να αποδειξω κατι το οποιο ειναι πασιφανες κ κριτικαρετε με το χειροτερο τροπο κ τη πιο μικροπρεπη συμπεριφορα!
Εδω νομιζα πως ποσταρουμε γνωμες σχετικα με το τι θεωρουμε καλυτερο προς θεμα γνωσης:
*Οχι για να μειωσουμε το αντικειμενο,τη παιδεια κ το επιπεδο του αλλου
* οχι για το που θα κανουμε καλη φοιτητικη ζωη...διοτι αν εχουμε τετοιους ειδους παλιοχαρακτηρα που ταυτιζεται αμεσα προσβλητικες εκφρασεις,συμπλεγματα κατωτεροτητας κ ειρωνειας...ειτε στην αθηνα ειμαστε...ειτε στη Κρητη ειτε στο Μεσολογγι...παλι μονοι μας θα ειμαστε!!!!