Εγω πάντως παιδες βλέπω στο εξης...καλως ή κακως όλοι θα βγούμε το ιδιο.Ο καθενας εχει τα δικα του κριτηρια για το ποσο δύσκολα ή οχι ειναι στην εκαστοτε σχολη.αυτο που θα ήθελα ομως να διατυπωσω ως σκεψη που με καίει περισσοτερο...δεν ειναι το απο που θα βγουμε ως αυριανοι δικηγοροι.αλλα με τι κριτηρια θα ειμαστε???
Εχω δει περιστατικα κ στη Θεσσαλονικη αλλα ακομα περισσοτερα στην Αθηνα που οι βαθμοι σε μερικα ατομα χαριζονται...
Ειναι τραγικο οταν ο μεσος ορος φοιτησης για ενα μεσο φοιτητη ειναι τα 5-6 χρονια..ατομα που δεν εχουν καν επαφη με το αντικειμενο..σε μαθηματα που χτυπιομαστε για να τα περασουμε με τη 3-4φορα βλεπε συνθεσεις ποινικου..ή τις δικονομιες...να το περνανε καποιοι κ με βαθμολογια!!
ειδικα σε αυτο που λετε περι της εξεταστικης ειναι ακομα ενα προβλημα...Ο αριθμος δηλωσεις μαθηματων στα 8!Μαθηματα του εαρινου το χειμωνα τα δινουμε εφοσον ολοκληρωσουμε το 4 ετος.. κ αντιστροφα!!
Για μενα το μεγα λαθος....κ αυτο συμβαινει μονο στην ελληνικη πανεπιστημιακη κοινοτητα ειναι η υπαρξη παραταξεων...μπλεκουν τα πολιτικα τους ρουσφετια με το μελλον μας κ τις γνωσεις...
Οσο για το προγραμμα κ τον τροπο λειτουργιας,διορθωστε με αν κανω,εχω την αισθηση πως εκτος απο τη διοικηση της εκαστοτε σχολης παιζει σημαντικο ρολο η εκαστοτε παραταξη εχει ψηφιστει!!
Επομενως...για να μη ξεχνιομαστε..σημασια για μενα δεν εχει αν θα παρουμε ενα πτυχιο με 5 ή με 10 (κ μαγκια μεγαλη σε οποιον καταφερε το 10 με την αξια του)..αλλα τελειωνοντας..τι θα κανουμε ως επαγγελματιες...με τι γνωσεις θα κινηθουμε???
Στο εξωτερικο βλεπεις τελειως διαφορετικη ροη λειτουργιας ,ειδικα στον τομεα των μεταπτυχιακων, εδω πχ αθηνα παιρνουν 30 ατομα..κ σχεδον το 70% ειναι στανταρ για το ποιοι θα ειναι..
Κ πας στο εξωτερικο κ εκει βλεπεις κατα ποσο μπορεις να διαπρεψεις κ το τι δυνατοτητες μπορουσες να εχεις κ εδω δεν αξιοποιηθηκαν...Κ δυστυχως παρολο που εχουμε πολυ καλο επιστημονικο προσωπικο με ελαχιστες εξαιρεσεις(κατι τελειως κολλημενους..που εχουν στοιχειωσει τις σχολες)...δεν εχουμε την υποδομη να στηριξουμε κ να εκμεταλλευτουμε τα οσα μας δινονται...
Ειναι πραγματικα ασχημο να μπορει ο καθενας απο μας να θεωρηθει ισαξιος με ατομα τα οποια δε πασχισαν να αποκτησουν ουτε καν το 5..Νομιζω πως ολοι μας εχουμε τετοια παραδειγματα...