NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απο αγγλικα οτι θες.
Λοιπον το Γ2 ειναι ενα σχετικο αρκετα υψηλο επιπεδο.Αντιστοιχο με το Προφισενσυ στα αγγλικα!Αλλα επειδή εσυ εισαι καλος και επειδη θα πας Α'Λυκειου που δεν ειναι και ιδιαιτερα δυσκολη ταξη απο οσο ακουσα και με λιγο λιγοτερες απαιτησεις απο την Γ Γυμνασιου θα σου ελεγα πως αν ΕΣΥ νιωθεις ετοιμος για Γ2 να πας να δώσεις.Ολα μια αποφαση ειναι!:no1:Οσο για την επάρκεια ναι αν παρεις το Γ2 με τα σημερινα δεδομενα οταν ενηλικιωθείς βγαζεις επαρκεια και αδεια διδασκαλιας και μπορεις να διδαξεις σε φροντιστηριο ή/και ιδιαιτερο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
choice
Εκκολαπτόμενο μέλος

Iliaso
Περιβόητο μέλος

Θα σου πω εγω την γνωμη μου αν και ειμαι ΤΕΛΕΙΩΣ ασχετος με τα Γερμανικα.
Απο αγγλικα οτι θες.
Λοιπον το Γ2 ειναι ενα σχετικο αρκετα υψηλο επιπεδο.Αντιστοιχο με το Προφισενσυ στα αγγλικα!Αλλα επειδή εσυ εισαι καλος και επειδη θα πας Α'Λυκειου που δεν ειναι και ιδιαιτερα δυσκολη ταξη απο οσο ακουσα και με λιγο λιγοτερες απαιτησεις απο την Γ Γυμνασιου θα σου ελεγα πως αν ΕΣΥ νιωθεις ετοιμος για Γ2 να πας να δώσεις.Ολα μια αποφαση ειναι!:no1:Οσο για την επάρκεια ναι αν παρεις το Γ2 με τα σημερινα δεδομενα οταν ενηλικιωθείς βγαζεις επαρκεια και αδεια διδασκαλιας και μπορεις να διδαξεις σε φροντιστηριο ή/και ιδιαιτερο.![]()
Συμφωνώ αλλά διαφωνώ μόνο στο bold

seize the day
Εκκολαπτόμενο μέλος

Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος

ναι εθχαριστω! ελπιζω να απαντησει και η τζενη που ειναι καθηγητρια γερμανικων
Σόρρυ για την καθυστέρηση, αλλά μόλις τώρα βρήκα λίγο χρόνο να δω τα θέματα!

Λοιπόν, η γνώμη μου είναι να συνεχίσεις! Όπως σωστά σου λένε και κάποια άλλα μέλη, η Α' Λυκείου δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη τάξη και δεν χρειάζονται ώρες διαβάσματος.
Κι απ' την άλλη, αφού πέρασες με ευκολία το Γ1 επίπεδο που είναι αρκετά δύσκολο και απαιτητικό, δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις να δώσεις για Γ2.
Αλλά μιας και είμαι σίγουρη ότι θα έχεις χρόνο, διάβασε σωστά και συστηματικά για αυτό το πτυχίο γιατί έχει κι αυτό μεγάλη δυσκολία και απαιτήσεις. Καλή επιτυχία!! :no1:
princep
Νεοφερμένο μέλος

Ειμαι 21 χρόνων. Έκανα γερμανικά απο μικρό παιδί (ξεκίνησα Δευτέρα δημοτικού). Πρίν 7 χρόνια (Γυμνάσιο) πέρασα τις εξετάσεις για το B1- Zertificat Deutch. Απο τοτε τα σταμάτησα, επειδη δεν είχα χρόνο, βαριόμουνα και άλλες δικαιολογίες. Μετά απο 7 χρόνια σχεδόν που δεν τα εχω αγγίξει, θέλω να συνεχίσω. Θυμάμαι πολυ λίγα πράγματα. Κάποιες λέξεις ή προτάσεις. Δεν μπορώ όμως σε καμμία περίπτωση να μιλήσω ή να γράψω σωστά κάτι. Έστω να συντάξω μια προτασούλα (εκτός απο τα Ονομάζομαι, τι κάνεις, κτλ που τα θυμάμαι) όπως πριν 7 χρόνια. Τι να κάνω? Τι μου προτείνετε?
meidei
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ξεκίνα να χρησιμοποιείς τη γλώσσα και θα γυρίσει μόνη της.
Α, και το about.com είναι φίλος μας.
princep
Νεοφερμένο μέλος

Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος

σκεφτόμουνα, μηπως έπρεπε, μιας και απο σήμερα και για 1 ολόκληρο χρόνο, θα είμαι τελειως free. να γραφόμουνα στο Goethe Institut. μονο που δεν ξερω απο που πρεπει να ξεκινησω...![]()
Καλή ιδέα και το Γκαίτε.
Λοιπόν, επειδή ήδη έχεις ένα πτυχίο, θα τους το αναφέρεις και αυτοί κατά πάσα πιθανότητα θα σου βάλουν κάποιο τεστ για να δουν τι θυμάσαι ή έστω για να δουν επίπεδο ώστε να σε κατατάξουν σε ανάλογο τμήμα.
Τώρα βέβαια, αν δεν υπάρξει κάποιο τεστ, σίγουρα θα σε κατατοπίσουν γιατί σίγουρα θα τους έχει τύχει ανάλογη περίπτωση με τη δική σου.
Αλλά σε ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ θα ήταν καλύτερο να περάσεις από εκεί, εξηγείς ακριβώς την περίπτωσή σου (ότι έχεις πτυχίο, ότι έχεις 7 χρόνια να ασχοληθείς κλπ) και τους ρωτάς τι σου προτείνουν.
princep
Νεοφερμένο μέλος

Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος

Αγαπητή Jenny, μόλις γύρισα απο Goethe. Μου πρότειναν να ξεκινησω το ειδικό τμήμα Β1 Plus. Είναι μια φορα την βδομάδα, 3 ώρες. 7 με 10 το βράδυ, Δευτέρες.
Ωραία, άρα βρέθηκε λύση για την δική σου περίπτωση. :no1:
Έχεις αποφασίσει να ξεκινήσεις εκεί τελικά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mariza_93
Δραστήριο μέλος

να ξαναεπιανα τα βιβλία που χα όταν έδινα το πτυχίο να τα ξεφύλλιζα και να άρχιζα σιγά σιγά να διαβάζω....αν τωρα τα χεις πεταξει γιατι δεν συμβουλεύεσαι κανένα φροντιστήριο γερμανικών να σου πουν κάποιο βιβλίο...αντε καλό διάβασμα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος

@qwerty111 Είναι κωμικοτραγικό να έχεις ξοδέψει τόσες ώρες της μαθητικής σου ζωής-ας μη μιλήσουμε για τα χρήματα-και να διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει αντίκρυσμα.Απ'την αρχή;Απ'την αρχή!Μίλησα με τον παλιό καθηγητή μου και θα ξεκινήσουμε σύντομα,έστω 2-3 ώρες την εβδομάδα,για να καλύψω κάπως το χαμένο έδαφος.
Ευχαριστώ πολύ,παίδες!
mariza_93
Δραστήριο μέλος

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Prokopis22
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σίμος53101
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγώ λέω να συνεχίσεις.... Δεν έχεις τίποτα άλλο να κάνεις σε αυτήν την ηλικία γιατί το μάθηματα στο σχολείο είναι εύκολα και ελάχιστα. Εκτός και αν ασχολήσαι και με άλλες δραστηριότητες και δεν σου απομένει χρόνος. Εγώ προσωπικά τώρα που το πήρα και είμαι Α Λυκείου και θα συνεχίχω για Β2 και κάνω και proficiencyΠαιδια λετε να αξιζει τον κοπο να συνεχισω για Β2 ή ειναι καλυτερα να συνεχισω σε μεγαλυτερη ηλικια?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.