Monsieur
Νεοφερμένο μέλος
Ο Monsieur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 31 μηνύματα.

Αρχικά μόλις έγινα 25, χρωστάω ΟΛΑ τα μαθήματα -2 και σε 2,5 (άντε 3,5) χρόνια διαγράφομαι.
Και να την άρχιζα δηλαδή, μπορεί να μην προλαβαινα να τελειώσω και όλο αυτό υπό καθεστώς τρόμου, πίεσης και άγχους.
Να πω ότι σπουδάζω εκτός της έδρας κατοικίας μου. Με οικονομική στήριξη προφανώς,τόσα χρόνια από γονείς για ενοίκιο κοκ
Όλη αυτή η ιστορία με το πανεπιστήμιο μου έχει στοιχήσει τρομερά ψυχολογικά. ΤΡΟΜΕΡΑ, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες.Οι γονείς μου επέμεναν χρόνια τώρα να την τελειώσω, εγώ έκοβαν φλέβες στο μάθημα και δεν πατούσα καν.
Με έχει ταλαιπωρήσει τόσο πολύ που θέλω απλά να διαγραφώ να τελειώνει η υπόθεση.
Από παιδί είχα καλλιτεχνικές κλίσεις και απο τα 9 μου ήθελα ήδη να γίνω ηθοποιός. Αλλά με εχουν τρομοκρατήσει και ειδικά μεγαλώνοντας, ο,τι αν δεν τελειώσω την Πληροφορική, θα είμαι ένας άστεγος στην Ομόνοια. Μια καταστροφολογία γενικότερα.
Έδωσα και πέρασα σε μια ιδιωτική σχολή στην Αθήνα. Δεν έχει όνομα ή κύρος, αλλά θα ήταν μια αρχή.
Σκέφτομαι να διαγραφώ από το πανεπιστήμιο που με έχει ταλαιπωρήσει τόσα χρόνια, να πιάσω πάλι μια 8ωρη, να νοικιάσω ένα μικρό δωμάτιο, να απομακρυθώ από τους γονείς μου για να εστίασω σε αυτά που θέλω εγώ και στο να φτιάξω την αυτοπεποίθηση μου που τώρα είναι ανύπαρκτη και να πάω στην δραματική σχολή.
Αλλά νιώθω τύψεις και φόβος και απελπισία.
Και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.
Θέλω να πω άντε και την τελειώνω την Πληροφορική, θα είμαι 29 χρονών. Μέχρι να τελειώσω και την δραματική τουλάχιστον 33. Ποιος σκηνοθέτης θα με πάρει να δουλεύψω τότε;
Θα ήθελα να μπορούσα να γυρναγα τον χρόνο πίσω να άρχιζα νωρίτερα.
Και να την άρχιζα δηλαδή, μπορεί να μην προλαβαινα να τελειώσω και όλο αυτό υπό καθεστώς τρόμου, πίεσης και άγχους.
Να πω ότι σπουδάζω εκτός της έδρας κατοικίας μου. Με οικονομική στήριξη προφανώς,τόσα χρόνια από γονείς για ενοίκιο κοκ
Όλη αυτή η ιστορία με το πανεπιστήμιο μου έχει στοιχήσει τρομερά ψυχολογικά. ΤΡΟΜΕΡΑ, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες.Οι γονείς μου επέμεναν χρόνια τώρα να την τελειώσω, εγώ έκοβαν φλέβες στο μάθημα και δεν πατούσα καν.
Με έχει ταλαιπωρήσει τόσο πολύ που θέλω απλά να διαγραφώ να τελειώνει η υπόθεση.
Από παιδί είχα καλλιτεχνικές κλίσεις και απο τα 9 μου ήθελα ήδη να γίνω ηθοποιός. Αλλά με εχουν τρομοκρατήσει και ειδικά μεγαλώνοντας, ο,τι αν δεν τελειώσω την Πληροφορική, θα είμαι ένας άστεγος στην Ομόνοια. Μια καταστροφολογία γενικότερα.
Έδωσα και πέρασα σε μια ιδιωτική σχολή στην Αθήνα. Δεν έχει όνομα ή κύρος, αλλά θα ήταν μια αρχή.
Σκέφτομαι να διαγραφώ από το πανεπιστήμιο που με έχει ταλαιπωρήσει τόσα χρόνια, να πιάσω πάλι μια 8ωρη, να νοικιάσω ένα μικρό δωμάτιο, να απομακρυθώ από τους γονείς μου για να εστίασω σε αυτά που θέλω εγώ και στο να φτιάξω την αυτοπεποίθηση μου που τώρα είναι ανύπαρκτη και να πάω στην δραματική σχολή.
Θέλω να πω άντε και την τελειώνω την Πληροφορική, θα είμαι 29 χρονών. Μέχρι να τελειώσω και την δραματική τουλάχιστον 33. Ποιος σκηνοθέτης θα με πάρει να δουλεύψω τότε;
Hased Babis
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 1.007 μηνύματα.
amarelia
Επιφανές μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.034 μηνύματα.

Να πας full in σε αυτό που θες δεν παλεύεται η πληροφορική αν δεν το έχεις καύλα.
Θα βρείς τρόπο να βιοπορίζεσαι, ετσι κι αλλιώς με το που θα τελειώσεις αν τελειώσεις δεν θα γράφει κανείς κώδικα.
Βρες μια δουλειά όσο υπάρχουν απο αυτές και ξεκίνα το ονειρο σου.
Καλή επιτυχία!
Θα βρείς τρόπο να βιοπορίζεσαι, ετσι κι αλλιώς με το που θα τελειώσεις αν τελειώσεις δεν θα γράφει κανείς κώδικα.
Καλή επιτυχία!
Dr. Gl. Luminous
Δραστήριο μέλος
Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 660 μηνύματα.

Απο τα λεγόμενα σου φαίνεται και να ξεκινήσεις την σχολή δεν θα καταφέρεις να την τελειώσεις.
Αν και γενικά είμαι από τα άτομα που λένε κάτσε τελείωσε κάτι σειφ και μετά κυνήγησε το όνειρο σου, θεωρώ στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχεις άλλη επιλογή αλλά να ακολουθήσεις αυτό που θες.
Αν και γενικά είμαι από τα άτομα που λένε κάτσε τελείωσε κάτι σειφ και μετά κυνήγησε το όνειρο σου, θεωρώ στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχεις άλλη επιλογή αλλά να ακολουθήσεις αυτό που θες.
userguest
Νεοφερμένο μέλος
Ο userguest αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 37 μηνύματα.

ουτε η πληροφορικη ουτε η λογιστικη ουτε τιποτα δεν παλευεται γενικα αν δε σου αρεσει και δε σε ενδιαφερειΝα πας full in σε αυτό που θες δεν παλεύεται η πληροφορική αν δεν το έχεις καύλα.
Καλή επιτυχία!
fortheloveofshizaya
Νεοφερμένο μέλος
Η Nicole αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 93 μηνύματα.

Αυτό που ειπαν και οι άλλοι, κανένα πτυχίο δεν παλεύεται αν δεν έχεις έστω και ενα χ ενδιαφέρον για το αντικείμενο, πόσο μάλλον η πληροφορική που ειναι και σχετικά δυσκολη. Αν από πάντα ήθελες να ακολουθήσεις το θέατρο δεν υπαρχει λογος να τυραννας τον εαυτό σου, ή τωρα ή ποτε
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.053 μηνύματα.

Αρχικά να πω, δύσκολη θέση να είσαι.Αρχικά μόλις έγινα 25, χρωστάω ΟΛΑ τα μαθήματα -2 και σε 2,5 (άντε 3,5) χρόνια διαγράφομαι.
Έπειτα, ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο αγαθό μεταξύ όλων και δυστυχώς δεν γυρνάει. Το σημαντικό είναι να εστιάσεις στο τώρα και να μην χάνεις άλλον μάταια.
Απο την δική μου σκοπιά αυτά τα διλλήματα είναι λίγο πολύ αδύνατα. Τι εννοώ με αυτό...δεν υπάρχει αντικειμενικά καλή και κακή απόφαση. Η καθεμιά έχει τα + και τα - της, τα οποία όμως να πούμε πως είναι ρευστά χρονικά. Δεν ξέρω εαν αυτό σε ανακουφίζει, αλλά καλό είναι να το λάβεις υπόψιν.
Πιστεύω πως εξαρχής υπήρχε μια αντίσταση, με τον τρόπο σου, σε αυτό που έλεγαν οι γονείς σου. Τώρα έχεις φτάσει σε ένα σημείο που θα τελείωνες οριακά στην καλύτερη πριν την διαγραφή. Δεδομένου πως δεν είναι αυτό που θες, και ο,τι θα έθετες την ψυχική σου υγεία σε σοβαρό κίνδυνο στην προσπάθεια να διορθώσεις αποφάσεις του παρελθόντος, θα σου έλεγα πως ήρθε η στιγμή μάλλον να κάνεις αυτό που πραγματικά σε γεμίζει, γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή.
Κράτα την δεύτερη παράγραφο μου. Η ζωή είναι σύνολο επιλογών, και δεν υπάρχει απαραίτητα σωστό και λάθος γενικά και πόσο μάλλον για τον καθένα μας ξεχωριστά. Ίσως οι γονείς σου να σου έχουν ριζώσει την άποψη πως ή θα καταφέρεις αυτό ή θα ακολουθήσει η καταστροφή, αλλά ειλικρινά δεν είναι έτσι σχεδόν ποτέ. Ένα όχι κάπου είναι ένα ναι κάπου αλλού, οπότε κλείνουν κάποιες πόρτες αλλά ανοίγουν κάποιες άλλες. Το ζητούμενο δεν είναι εαν στο τέλος θα πάρεις την τέλεια απόφαση, αλλά εαν θα ζεις μια ζωή που θα θεωρείς πως έχει νόημα και αξία για εσένα.
Αυτά, εύχομαι να βγεις απο την θέση στην οποία βρίσκεσαι τώρα.
Καλή τύχη !
Monsieur
Νεοφερμένο μέλος

Σε ευχαριστώ! Το επόμενο τριήμερο μέλλεται να είναι πολύ δύσκολο, από άποψη λήψης αποφάσεων! Το αστείο είναι , χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τους γονείς μου, ότι πριν ακόμη ξεκινήσω να μιλάω έδειξα τις κλίσεις μου. Θέλω να πω ζωγράφιζα, έγραφα ποιήματα, τραγουδάω, έπαιζα θέατρο κοκ κέρδιζα πανελλήνιους διαγωνισμούς σε αυτά. Χωρίς ποτέ να έχω κάνει μαθήματα. Θα μου πεις, και πόσοι άλλοι. Και οι δικοί μου ποτέ δεν το στήριξαν. Έβλεπαν μια φλόγα και προσπαθούσαν ίσως από δικό τους φόβο να την σβήσουν. Και ίσως τα κατάφεραν. Θέλω να πω, στον χώρο αυτό το να ξεκινάς νωρίς είναι προβάδισμα τεράστιο, σαν τους αθλητές. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι, ότι πέρασαν τα χρόνια, και βρίσκομαι σε μια σχολή παντελώς άσχετη με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις μου. Όλα αυτά τα χρόνια, στάσιμα, χαμένα, δεν εξέλιξα τίποτα. Και αν με ρωτάς, πλέον κανένα ταλέντο δεν νιώθω ότι έχω, βλέποντας το επίπεδο των άλλων που δούλεψαν τόσα χρόνια και εξελίχθηκαν.Αρχικά να πω, δύσκολη θέση να είσαι.
Έπειτα, ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο αγαθό μεταξύ όλων και δυστυχώς δεν γυρνάει. Το σημαντικό είναι να εστιάσεις στο τώρα και να μην χάνεις άλλον μάταια.
Απο την δική μου σκοπιά αυτά τα διλλήματα είναι λίγο πολύ αδύνατα. Τι εννοώ με αυτό...δεν υπάρχει αντικειμενικά καλή και κακή απόφαση. Η καθεμιά έχει τα + και τα - της, τα οποία όμως να πούμε πως είναι ρευστά χρονικά. Δεν ξέρω εαν αυτό σε ανακουφίζει, αλλά καλό είναι να το λάβεις υπόψιν.
Πιστεύω πως εξαρχής υπήρχε μια αντίσταση, με τον τρόπο σου, σε αυτό που έλεγαν οι γονείς σου. Τώρα έχεις φτάσει σε ένα σημείο που θα τελείωνες οριακά στην καλύτερη πριν την διαγραφή. Δεδομένου πως δεν είναι αυτό που θες, και ο,τι θα έθετες την ψυχική σου υγεία σε σοβαρό κίνδυνο στην προσπάθεια να διορθώσεις αποφάσεις του παρελθόντος, θα σου έλεγα πως ήρθε η στιγμή μάλλον να κάνεις αυτό που πραγματικά σε γεμίζει, γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή.
Κράτα την δεύτερη παράγραφο μου. Η ζωή είναι σύνολο επιλογών, και δεν υπάρχει απαραίτητα σωστό και λάθος γενικά και πόσο μάλλον για τον καθένα μας ξεχωριστά. Ίσως οι γονείς σου να σου έχουν ριζώσει την άποψη πως ή θα καταφέρεις αυτό ή θα ακολουθήσει η καταστροφή, αλλά ειλικρινά δεν είναι έτσι σχεδόν ποτέ. Ένα όχι κάπου είναι ένα ναι κάπου αλλού, οπότε κλείνουν κάποιες πόρτες αλλά ανοίγουν κάποιες άλλες. Το ζητούμενο δεν είναι εαν στο τέλος θα πάρεις την τέλεια απόφαση, αλλά εαν θα ζεις μια ζωή που θα θεωρείς πως έχει νόημα και αξία για εσένα.
Αυτά, εύχομαι να βγεις απο την θέση στην οποία βρίσκεσαι τώρα.
Καλή τύχη !
Natsuko
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Natsuko αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 175 μηνύματα.

Μου θύμισες εμένα... Σου ανεβάζω ένα απόσπασμα συνέντευξης του Σπύρου Χατζηαγγελάκη που έχω χρόοονια αποθηκευμένο στο pc μου. Εγώ θα πω ακολούθησε το όνειρό σου γιατί η ζωή είναι μία.
Καλή τύχη.
Καλή τύχη.
allall1
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Bilbo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 822 μηνύματα.

κλασικο λαθος της πλειοψηφιας των ανθρωπων να βλεπουν μονο τις επιτυχιες γυρω τους αγνοωντας παντελως το γεγονος οτι οι επιτυχιες αυτες κατα πασα πιθανοτητα ειναι λιγοτερες απο τις αντιστοιχες αποτυχιες τις οποιες τις περισσοτερες φορες ακομα κ αν τις βλεπουμε , τις προσπερναμε - σιγα , γιατι καποιος να εστιασει στις αποτυχιες αλλωστε- αυτες ειναι αδιαφορες κ δεν οδηγουν σε τιποτα. Λαθος, οι αποτυχιες των γυρω μας ειναι αυτες που μας γειωνουν κ μας κανουν να βλεπουμε τα πραγματα πιο ρεαλιστικα. Να το πω πιο απλα, οταν βαγαινεις εξω απο το σπιτι σου βλεπεις τους γειτονες που ποτιζουν τις γλαστρες τους στα σπιτια τους( εχουν σπιτια να μεινουν) βλεπεις καποιους αλλους που παρκαρουν τα ολοκαινουρια suv που μολις αγορασαν , αλλους να ετοιμαζονται για τις δουλειες φοροντας τα πανακριβα κουστουμια του και ολα αυτα σου φαινονται εντελως φυσιλογικα γαιτι ακριβως αυτα βελεπεις καθε μερα κ με τις εικονες αυτες συγκρινεις τη δικη σου ζωη.Αυτο που δε βλεπεις ομως κ δε θα δεις ειναι οι βαρια αρρωσοτοι ανθρωποι οι οποιοι ειναι κλειδωμενοι στα σπιτια/φυλακες τους κ χαιρονται με τα πιο απλα πραγματα, οι ηλικωμενοι που τους εχουν παρατησει τα παιδια τους, οικονομικα αποροι που κινδυνευουν με εξωση , οι γονεις που δεν εχουν λεφτα να παρουν τροφιμα στα παιδια του κτλ κτλ , εσυ ολα αυτα δε τα βλεπεις. Το να συγκρινουμε τις ζωες μας με τις ζωες των αλλων ειναι τεραστιο λαθος, ας εκτιμησουμε πρωτα αυτα που εχουμε κ υστερα με αυτα που εχουμε ας προχωρησουμε προς τα εκει που θελουμε χωρις αυτο απαραιτητα να σημαινει οτι θα πετυχουμε η κατι τετοιο - σημασια εχει να κινειται κανεις προς την κατευθυνση που επιθυμει-εστω κ αργα, αφου στο τελος κανεις δε ξερει ποτε θα διακοπει αυτο το ταξιδι.βλέποντας το επίπεδο των άλλων που δούλεψαν τόσα χρόνια και εξελίχθηκαν
redpointer
Δραστήριο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 499 μηνύματα.

Αν χρωστας ΟΛΑ τα μαθηματα δεν παρατας μια σχολη παει να πει οτι δεν την ξεκινησες καν. Παραταω σημαινει οτι περασα τα μισα και αφησα τα αλλα μισα και την παρατησα!
Monsieur
Νεοφερμένο μέλος

Παρατάς την προοπτική να την τελειώσειςΑν χρωστας ΟΛΑ τα μαθηματα δεν παρατας μια σχολη παει να πει οτι δεν την ξεκινησες καν. Παραταω σημαινει οτι περασα τα μισα και αφησα τα αλλα μισα και την παρατησα!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 2 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- sophieee
- tsiobieman
- Natsuko
- E.Z
- Corfu kitty
- Kafkinos
- Anna1974.
- AggelikiGr
- redpointer
- iew
- charmander
- Martheos
- Dr. Gl. Luminous
- Marina_Garida
- Monsieur
- maritina07
- thenutritionist
- geneticist
- thanasarasz
- kostis76
- Lathy
- korlef
- Sotiris 12
- PhysicsEnjoyer
- friesnchocolate
- allall1
- zoed
- Debugging_Demon
- tomftw
- Dr.Katalyst
- gaidouri
- fortheloveofshizaya
- Drscientist
- Gvisbinis
- Scandal
- aris65
- userguest
- hihat1
- Xryssa
- Mixalis!
- Hased Babis
- waakaq
- Mapz
- Leo komm
- Entropy24
- zaxarhh
- deloulou
- kyriako
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.