Καταρχάς, συγχαρητήρια για το ειλικρινές και λεπτομερές σου ποστ.
Εγώ δεν θα επιχειρήσω ούτε να σου δώσω συγκεκριμένες συμβουλές (για τη σχολή που σε ενδιαφέρει δυστυχώς δεν έχω ιδέα) μιας που δεν ξέρω λεπτομέρειες για το ιστορικό στην οικογένειά σου και με τους γονείς σου. Θα ήταν ανώφελο να σου προτείνω να αποκολληθείς τελείως(!) ή να σκύψεις το κεφάλι και να δώσεις τα άλογα και ό,τι άλλο έχεις υπέρ πίστεως και πατρίδος.
Από το κείμενό σου φαίνεται ότι προβληματίζεσαι πολύ και, δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει να χαράξεις μια ολόκληρη πορεία και να πάρεις οποιαδήποτε καταλυτική απόφαση μέσα σε ένα φόρουμ, όσο καλή πρόθεση κι αν έχει.
Το μόνο που μπορώ να σου πω, το ίδιο που θα σου έλεγα ως φίλη στην ουρά για τη λέσχη ή ως μητέρα, είναι ότι χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή κάποιον μέντορα ή έστω κάποιον εξωτερικό, αντικειμενικό παρατηρητή με τον οποίο να μπορείς να καθίσεις και να αναλύσεις την κατάστασή σου. Αυτός μπορεί να είναι ένας σύμβουλος καθηγητής, ένας συγγενής που εμπιστεύεσαι, ένας σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού ή ακόμη και ένας ψυχολόγος.
Επειδή είσαι στο ΑΠΘ, μπορείς (θα σε παρακαλούσα, δηλαδή) να εκμεταλλευτείς τις υπηρεσίες του Κέντρου Συμβουλευτικής
(ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ. Α.Π.Θ.). Είναι δωρεάν προς όλους τους φοιτητές του ΑΠΘ και παρέχει
εξαιρετική βοήθεια και καθοδήγηση. Εγώ σε παρόμοιες περιπτώσεις έχω πάρει και συνεχίζω να παίρνω πολύτιμη βοήθεια, είτε επρόκειτο για ψυχολογικό είτε για ακαδημαικό πρόβλημα, είτε για συνδυασμό των δύο.
Αυτό που χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή δεν είναι δύο συμβουλές στον αέρα, απ' όπου κι αν προέρχονται. Το πρόβλημά σου δεν είναι απλώς "Ποια σχολή να διαλέξω" ή "Τι να πω στον πατέρα μου" - είναι ένας συνδυασμός πολλών διαφορετικών ερωτημάτων, τα οποία υποθέτω πως δεν μπορείς (και δεν χρειάζεται) να διαχειριστείς μόνος σου.
Σε φόρουμ και σε παρέες θα ακούσεις πολλά - διαφορετικές εκδοχές του εαυτού σου, συμβουλές από ερασιτέχνες ψυχοθεραπευτές. Μην βασίζεις την τύχη σου σε σκόρπιες φιλοσοφίες. Γνώμη μου. Ζήτα όση βοήθεια χρειάζεσαι από όπου μπορείς να την βρεις, αλλά ψάξε το καλύτερο που μπορείς να βρεις για τον εαυτό σου. Αν αυτό περιλαμβάνει να φύγεις από το σπίτι, κάν'το. Αν όχι, μην το σκέφτεσαι καν.
Καλή τύχη.