@ioannaion αυτα τα εχω ζήσει με το κουταλι , κι εγω στην αρχη εκνευρίζομουν παρα πολυ, πλεον δεν δινω σημασία.
Δυστυχώς δεν ειναι μονο απο ανθρώπους με σπουδές πάντως.
Οπως ειπα αλλάξα δερματολόγο γι αυτο το λόγο.
Ακομα και οταν περασα , πρωτη επιλογή εν τω μεταξυ, συναδεφλοι της μαμας μου που τα παιδιά τους πέρασαν σε αλλες σχολές , ακομα και κοινωνιολογία ξερω γω ,ηταν σε φάση εεε και τι θα κανει μετα απο φιλολογία.
Απλα στην Ελλάδα υπάρχει, μια αυταπάτη οσον αφορα τη τριτοβάθμια και γενικά την απασχόληση των νεων.
Η κατάσταση ειναι παρα παρα πολυ προβληματικη πλεον , και ετσι επιλέγουμε και λιγο πως θα δούμε τα πραγματα.
Εκείνη την εκανε να νιώθει καλα , το να σκέφτεται οτι η κοινωνιολογία έχει επαγγελματική αποκατάσταση , its fine with me.
Βεβαια κι απο εμας τους ίδιους τους νέους η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Το εισαι για παράδειγμα φοιτητης ψυχολογίας και να σου λενε θα ανοίξουν αλλες τρεις σχολές-τελικα ανοιξαν δυο - και το μονο που λες να ειναι "ο καλος δεν χάνεται " ,ειναι προβληματικό.
Και αλλα πολλα παραδείγματα.
Γενικα απο τις σχολές του πρώτου πεδίου μονο οι νομικαριοι διεκδικούν πράγματα.
Εστω προσπαθούν.
Οι υπόλοιποι έχουμε περάσει σε αλλο επίπεδο οκνηρίας και να καταργηθούν τα αρχαία πχ , πραγματικά πιστεύω οτι θα βγούν φοιτητές φιλολογίας να πουν έγινε για καλο.
Ειναι κι αυτος ενας τρόπος άμυνας τι να πω.
Αυτο που θεωρω τρομερή κακια πάντως είναι να έχει περάσει ενα παιδί σε οποιαδήποτε σχολή και αντί να του πεις συγχαρητήρια να του πείς κατι του στυλ άνεργος θα βγεις κτλ
Οταν βγουν αποτελέσματα το μονο που λεμε ειναι συγχαρητήρια.Τελος.
Αλλιως μην πεις τίποτα .
Εκει όντως εχω δει να προέρχονται αυτά τα σχόλια απο ανθρώπους που κυρίως δεν έχουν σπουδάσει η τελοπαντων ειναι τρομερα δυσαρεστημένοι με τη ζωη τους.
Το αλλο τραγικό ειναι οταν τελειώνεις/ τελειώσεις τη σχολή.
Φαινεται "αθωο" μέχρι να το ζήσεις.
Να σε ρωτάνε ολοι οι άσχετοι γειτονες
" και τώρα τι θα κάνεις " " δουλεύεις κάπου" "τι σκέφτεσαι" "θα κανεις μεταπτυχιακό" .
Αναφέρομαι σε αυτούς που ρωτανε κακοπροαίρετα φυσικά .
Ετσι απλα για κουτσομπολιό.
Φυγε απο δω ρε μπρο δηλαδη.
Δεν έχω γνωρίσει φοιτητή που να μην εχει αγχος σε αυτη τη φάση της ζωης του και ειναι απόλυτα λογικο, μην τον πρήζεις.