Οτι ναναι,δηλαδη ντε και καλα ολοι ΕΜΠ πρεπει να δηλωνουν? Μπορει να προτιμαει την φυσικη. Και ως προς τι ειναι καλυτερο το μετσοβιο?Δεδομενου οτι εχει μονο πολυτεχνικα τμηματα δεν μπορεις να το συγκρινεις με αλλα τμηματα πανεπιστημιων οπως φυσικο η χημικο.Επισης παρατηρω οτι πολλοι απο αυτους που μπαινουν σε πολυτεχνεια νομιζουν οτι απο το τμημα τους μπορουν να κανουν τα παντα ,με αποκορυφωμα τους ΗΜΜΥ. Ειναι ταυτοχρονα ηλεκτρονικοι φυσικοι μαθηματικοι μηχανικοι βιολογοι και χημικοι
μην το αποπαιρνεις το παλικαρι μπορει να θελει να ειναι πουλ μουρ τι ζορι τραβασ εσυ???
Αν του αρεσει τοσο η φυσικη και θελει οπωσδηποτε ΕΜΠ να δει ΣΕΜΦΕ λεω εγω αλλα δεν νομιζω οτι αξιζει,ειναι ενας χρονος παραπανω σπουδων με τα ιδια δικαιωματα με ενα φυσικο με 4 χρονια σπουδων(+ ισως ειναι δυσκολοτερο διοτι εχει παραπανω μαθηματα),οτι δλδ σου λεει ο φιλος ο Kostalas
Επισης,το σχολιο για τους ΗΜΜΥ ισχυει αλλα δεν ειναι απολυτως λαθος.Σιγουρα στα μαθηματικα και φυσικη δεν ειμαστε και τοσο expert(αν και τα πρωτα 3 χρονια μονο αυτα κανουμε) αλλα σε κατι πληροφορικες κτλπ νομιζω ισχυει το επιχειρημα.Τελος,δεν νομιζω οτι καποιος τελειωνει το ημμυ με ονειρο τα ιδιαιτερα και κακα τα ψεματα κυριως για ελλαδα τοσο φυσικο(οσο και μαθηματικο) εκει οδευεις....
H αλήθεια είναι οτι ξεκίνησα φέτος έχοντας σαν στόχο μόνο μηχανολόγων..Αλλά στην πορεία η φυσική έγινε το αγαπημένο μου μάθημα και άρχισα να ασχολούμαι και πολύ.. Και τώρα μπήκε και στο μυαλό μου και η σεμφε..Λογικα θα περιμενω να βγουν και τα ποτελεσματα..θα το συζητησω και με τους καθηγητες μου και ευελπιστω οτι θα καταληξω ..
Αν σου αρεσει καθαρα και μονο η φυσικη πηγαινε σε φυσικο.ΣΕΜΦΕ φιλε μου ειναι πολυ μεγαλη ταλαιπωρια και δεν εχεις την καταλληλη ανταμοιβη απο μεριας πτυχιου.δλδ ιδια δικαιωματα με τον 4ο ετη που λεω απο πανω, κυριως αν δεν εχεις τρελη πορωση τοσο με τα μαθηματικα οσο ΚΑΙ με την φυσικη και με βλεψεις για ενα καλο μεταπτυχιακο για εξωτερικο δεν στο προτείνω....
λυπαμαι αλλα οσο και να θελουν μερικοι οι ημμυ και οι μηχμηχ δεν μπορουν να αντικαταστησουν τον φυσικο ,μαθηματικο,χημικο .Δεν αναφερομαι συγκεκριμενα σε εσενα ,γενικα μιλαω διοτι πολυ συχνα βλεπουμε τετοιες αποψεις
το χημικο σιγουρα οχι αλλα αυτη τη συζήτηση θα ηθελα πολυ να γινει με ενα χημικο μηχανικο κυριως σε σχεση με ενα χημικο....
οσο για τις φυσικες κτλπ για ιδιαιτερα και μονο δεν θελω να σε στεναχωρήσω αλλα αν εξαιρεσουμε τα ψυχολογικα skills που σου δινει η σχολη σου με τα εκαστοτε μαθηματα και την εκπαιδευση σε παιδια-ταξειςπου λογικα θα εχετε απο αποψη των γνωσεων που χρειαζονται,το ιδιο πραγμα ειμαστε.Σιγουρα παντως δεν νομιζω οτι το ονειρο ενος ημμυ ειναι να καταληξει εκει...

έχεις δίκιο, αλλά νομίζω ότι αν βγει κάποιος στην αγορά εργασίας με ένα πτυχίο από το Πολυτεχνείο μπορεί να κάνει καλύτερες δουλειές από ότι ένα πτυχίο του Φυσικού.
εγώ προσωπικα λατρεύω τη Φυσική, αλλά κακά τα ψέματα κάποιος που πάει στο Φυσικό δεν έχει και πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση.. π.χ. εκτός από καθηγητής τι άλλο μπορεί να κάνει? να εργαστεί σε κάποια εταιρία, ως τι?
δεν είναι τυχαία οι βάσεις του πολυτεχνείου τόσο ψηλότερα.
το οτι υπάρχει κόμπλεξ ανωτερότητας, υπάρχει, και κακώς γιατί Φυσική ξέρει καλύτερα αυτός του Φυσικού, μαθηματικά καλύτερα αυτός του Μαθηματικού κλπ
δουλειες οχι επαγγελματικες προοπτικες με την εννοια οτι το πτυχιο του,του δινει δουλεια σε πολλους τομεις της οικονομιας αλλα οκ μην νομιζεις και τπτ τραγικο αλλη δουλεια ο ενας αλλη ο αλλος ...
Υ.Γ. αλλωστε τι σκατε μωρε κακα τα ψεματα ολοι για ιδιαιατερα τον μαθηματικο ή φυσικο απο το εκαστοτε τμημα θα διαλεγαμε(ακομα και εγω)....
αποφοιτος φυσικης ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εχει προδιαγεγραμμενο μέλλον στο εξωτερικο εχει σιγουρα παραπανω επιλογες...
ναι τυχαια οι βασεις του πολυτεχνειου ειναι τοσο υψηλοτερα αφου πολλα ατομα εχουν κομπλεξ το κλασσικο μηχανογραφικο πχ ιατρικη-πολιτικος μηχανικος μετα??!???
το τελευταιο(bold) προφανως και ισχυει αλλα αν ειναι για ιδιαιτερα νομιζω ειναι τα ιδια κυριως για μικρες ταξεις δλδ γυμνασιο,το αναλυω πανω.