Ευχαριστώ.
Η αλήθεια είναι πως η φοιτητική ζωή που κάνω εδώ δεν έχει καμία σχέση με τη φοιτητική ζωή που έκανα εκεί στο ΑΠΘ. Από πολλές απόψεις. Εδώ ώρες ώρες νιώθω πως δεν έχω χρόνο ούτε να κοιμηθώ. Και τώρα 3 δουλειές κάνω ταυτόχρονα και την επόμενη βδομάδα ξεκινάν πάλι και οι σπουδές. Τέλεια! Hahaha! Πραγματικά όμως θεωρώ ότι είμαι πλέον σε τέτοια ηλικία που δεν αρμόζει να πληρώνουν οι γονείς μου τα φαγητά, τα σπίτια και τις εξόδους μου, οπότε έχω διαλέξει συνειδητά αυτόν τον τρόπο φοιτητικής ζωής. Η αρχή είναι δύσκολη, εάν δεν έχεις οικονομίες, ώστε να μπορείς να φτιάξεις το σπίτι σου, αλλά υπάρχουν και τα δάνεια. Δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται, αν και θα συμφωνήσω στο ότι δεν είναι και από τις πλέον συμφέρουσες λύσεις.

Άλλοι προτιμούν να τα πάρουν από τους γονείς τους, εγώ προτίμησα την τράπεζα και φοιτήτρια κιόλας κατάφερα ήδη να ξεπληρώσω το δάνειό μου, μισό χρόνο πριν την κανονική προθεσμία.
Αλλά κι εκεί δεν πρέπει να είναι πολύ εύκολα, αν σπουδάζεις σε ξένη πόλη, πράγμα που εγώ δεν το έζησα, μια που οι δικοί μου έμεναν Θεσσαλονίκη as well.
Πάντως εάν πραγματικά το θέλεις, υπάρχουν τρόποι, ώστε να μην επιβαρύνεις πολύ τους γονείς σου. Οργάνωση, σύστημα και αποφασιστικότητα θέλει.