blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος

A ρε blacksheep οικονόμε![]()
αντε βαλε 2500 για κανα εκτακτο εξοδο(ψιλολογια)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Filomathhs
Νεοφερμένο μέλος

εγω με 2000 ευρω ισα ισα που τα βγαζω περα
Ε δεν έχουμε και τέτοια άνεση... χαλάρωσε! Και γω πιστεύω γύρω στα 700Ε...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zaxosm
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τα σκετα μακαρονια δεν με χαλανε ουτε τωρα που δεν ειμαι φοιτητης ακομα.
Που σπουδαζεις αν επιτρεπεται;
Στην Τριπολη σπουδαζω! :no1:
Το κοστος ζωης δε διαφερει σε τιποτα απο την πατρα και την Χιο που σπουδαζουν οι δυο κολλητοι μου!
Διαφορα βλεπω μονο στη αθηνα που κατεβαινω στους γονεις μου. Εκει τη βδομαδα το 100αρακι φευγει χαλαρα.......
Mariosxania
Δραστήριο μέλος

zaxosm
Εκκολαπτόμενο μέλος

Για αθήνα φτάνουν 500 χωρίς ενοίκιο???
Εγω νομιζω πως ναι!!!!:no1: Σε κμια περιπτωση λιγοτερα παντως!

Αλλα με 500 εισαι οκ!
Iliaso
Περιβόητο μέλος

αντε βαλε 2500 για κανα εκτακτο εξοδο(ψιλολογια)![]()
Έκτακτα λέγοντας εννοείς το σπάσιμο πιατών στα Μαμούνια;

Koan
Εκκολαπτόμενο μέλος

παρα πολλα..Για αθήνα φτάνουν 500 χωρίς ενοίκιο???
stella
Δραστήριο μέλος

Zod
Δραστήριο μέλος

blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος

Έκτακτα λέγοντας εννοείς το σπάσιμο πιατών στα Μαμούνια;![]()
στα μαμουνια και στο El arabica(αν υπαρχει)

Lilla My
Εκκολαπτόμενο μέλος

306 ? : ενοίκιο, νερό, ρεύμα, θέρμανση & internet
20 ? : μηνιαία κάρτα για ΜΜΜ
25 ? : κινητό
50 ? : φαγητό στη σχολή
Ε, και για τα υπόλοιπα έξοδά μου δε θα θέλω κανα 400άρι? Κοντά ένα χρόνο μένω μόνη κι ακόμα δεν ξέρω...

zaxosm
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τα δικά μου μηνιαία έξοδα:
306 ? : ενοίκιο, νερό, ρεύμα, θέρμανση & internet
20 ? : μηνιαία κάρτα για ΜΜΜ
25 ? : κινητό
50 ? : φαγητό στη σχολή
Ε, και για τα υπόλοιπα έξοδά μου δε θα θέλω κανα 400άρι? Κοντά ένα χρόνο μένω μόνη κι ακόμα δεν ξέρω...Άρα γύρω στα 800 το μήνα, από τα οποία 0 είναι από γονείς.
![]()
Πλακα κανεις τωρα...... Δεν επιβαρυνεις καθολου τους γονεις σου?????

Μπραβο σου!:no1:
Αληθεια, πως καταφερνεις και βγαζεις 800 ευρω το μηνα?
Lilla My
Εκκολαπτόμενο μέλος

Παίρνω 470 ? κάθε μήνα - πλην τους 3 μήνες του καλοκαιριού - από το κράτος (σπουδάζω στο εξωτερικό), 200-250 βγάζω από τη δουλειά και 200 κάθε μήνα από τις οικονομίες του καλοκαιριού.

Anarki
Διάσημο μέλος

Cas
Νεοφερμένο μέλος

λυση για οικονομικο ιντερνετ χωρις παγιο και τηλεφωνικη γραμμη κλπ δε βρηκα ακόμη!
Και ούτε πρόκειται να βρούμε...

Koan
Εκκολαπτόμενο μέλος

wirelles (wi-fi) αν εχει η πολη + κλεψιμο απο γείτονες!Και ούτε πρόκειται να βρούμε...![]()
zaxosm
Εκκολαπτόμενο μέλος

Nope, καθόλου.
Παίρνω 470 ? κάθε μήνα - πλην τους 3 μήνες του καλοκαιριού - από το κράτος (σπουδάζω στο εξωτερικό), 200-250 βγάζω από τη δουλειά και 200 κάθε μήνα από τις οικονομίες του καλοκαιριού.Μέσα στο ακαδημαϊκό έτος προσέχω παιδάκια μερικά απογεύματα τη βδομάδα (10 ? / h μείον οι φόροι) και τα καλοκαίρια δουλεύω σε ένα λούνα παρκ και μαζεύω για το ακαδημαϊκό έτος 2000-2500 ?.
Εντυπωσιαστηκα τωρα!!!

Well done...:no1:
Lilla My
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η αλήθεια είναι πως η φοιτητική ζωή που κάνω εδώ δεν έχει καμία σχέση με τη φοιτητική ζωή που έκανα εκεί στο ΑΠΘ. Από πολλές απόψεις. Εδώ ώρες ώρες νιώθω πως δεν έχω χρόνο ούτε να κοιμηθώ. Και τώρα 3 δουλειές κάνω ταυτόχρονα και την επόμενη βδομάδα ξεκινάν πάλι και οι σπουδές. Τέλεια! Hahaha! Πραγματικά όμως θεωρώ ότι είμαι πλέον σε τέτοια ηλικία που δεν αρμόζει να πληρώνουν οι γονείς μου τα φαγητά, τα σπίτια και τις εξόδους μου, οπότε έχω διαλέξει συνειδητά αυτόν τον τρόπο φοιτητικής ζωής. Η αρχή είναι δύσκολη, εάν δεν έχεις οικονομίες, ώστε να μπορείς να φτιάξεις το σπίτι σου, αλλά υπάρχουν και τα δάνεια. Δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται, αν και θα συμφωνήσω στο ότι δεν είναι και από τις πλέον συμφέρουσες λύσεις.

Αλλά κι εκεί δεν πρέπει να είναι πολύ εύκολα, αν σπουδάζεις σε ξένη πόλη, πράγμα που εγώ δεν το έζησα, μια που οι δικοί μου έμεναν Θεσσαλονίκη as well.
Πάντως εάν πραγματικά το θέλεις, υπάρχουν τρόποι, ώστε να μην επιβαρύνεις πολύ τους γονείς σου. Οργάνωση, σύστημα και αποφασιστικότητα θέλει.

stella
Δραστήριο μέλος

Ευχαριστώ.
Η αλήθεια είναι πως η φοιτητική ζωή που κάνω εδώ δεν έχει καμία σχέση με τη φοιτητική ζωή που έκανα εκεί στο ΑΠΘ. Από πολλές απόψεις. Εδώ ώρες ώρες νιώθω πως δεν έχω χρόνο ούτε να κοιμηθώ. Και τώρα 3 δουλειές κάνω ταυτόχρονα και την επόμενη βδομάδα ξεκινάν πάλι και οι σπουδές. Τέλεια! Hahaha! Πραγματικά όμως θεωρώ ότι είμαι πλέον σε τέτοια ηλικία που δεν αρμόζει να πληρώνουν οι γονείς μου τα φαγητά, τα σπίτια και τις εξόδους μου, οπότε έχω διαλέξει συνειδητά αυτόν τον τρόπο φοιτητικής ζωής. Η αρχή είναι δύσκολη, εάν δεν έχεις οικονομίες, ώστε να μπορείς να φτιάξεις το σπίτι σου, αλλά υπάρχουν και τα δάνεια. Δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται, αν και θα συμφωνήσω στο ότι δεν είναι και από τις πλέον συμφέρουσες λύσεις.Άλλοι προτιμούν να τα πάρουν από τους γονείς τους, εγώ προτίμησα την τράπεζα και φοιτήτρια κιόλας κατάφερα ήδη να ξεπληρώσω το δάνειό μου, μισό χρόνο πριν την κανονική προθεσμία.
Αλλά κι εκεί δεν πρέπει να είναι πολύ εύκολα, αν σπουδάζεις σε ξένη πόλη, πράγμα που εγώ δεν το έζησα, μια που οι δικοί μου έμεναν Θεσσαλονίκη as well.
Πάντως εάν πραγματικά το θέλεις, υπάρχουν τρόποι, ώστε να μην επιβαρύνεις πολύ τους γονείς σου. Οργάνωση, σύστημα και αποφασιστικότητα θέλει.![]()
Αχ πως τα καταφέρνεις με 3 δουλειες?κι εγω νιωθω άσχημα που θα επιβαρύνω τόδο πολυ τους γονεις μου αλλά μου φαίνεται οτι δε θα προλαβαινω να δουλεύω επειδή είναι πολυ δύσκολη η σχολή...Σπούδασες δηλαδή εδώ και τώρα πήγες για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και κάνεις όλα αυτά σε ξένη χώρα??Μπράβο!!!
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.